התייעצות לגבי סידור מטבח

התייעצות לגבי סידור מטבח

שלום לכולם,
רכשנו דירה מקבלן ואנחנו רגע לפני פגישה עם ספק המטבחים (אניס)
הקשבתי לעצתכם ואנחנו מתכננים ללכת לפגישות אצל כמה חברות לפני שנסגור
עשינו כמה שינויים בתוכנית המקורית של הקבלן (באמצעות חבר שהוא מעצב פנים)
קשה לי להיות סגורה על התוכנית כי אנחנו זוג צעיר ללא ילדים וכרגע יש לנו מטבח קטנטן... אשמח לשמוע את דעתכם לגבי התכנון, אם יש למישהו עצות/המלצות/רעיונות וכו'...
המטבח פונה לכיוון צפון
** בתוכנית המקורית כל הקיר הדרומי- מקרר ושות'- שייך למחסן, החלטנו להרחיב את המטבח על חשבון חלק מהמחסן כמו שרואים בתמונה

תודה רבה!

 

מרי פופ

New member
מספר הערות לתכנון המטבח

משטח העבודה , השטח בין הכיור לכיריים קטן ואינו מספק כלל.
ויזואלית יותר יפה יהיה להצמיד את יחידות המגירות הגדולות זו לצד זו ולשים את יח' התבלינים בפינה מאשר למרכז את הכיריים לחלון ולאלץ את כל המטבח.
המרווח של 111 למקרר, אין נחוץ, במטבח כזה מספיק 95 ס"מ ואולי עדיף לשקול יח' מאוד צרה לאחון מטאטא/מגב במקום מרווח כה גדול שיהפוך למקום לא מאורגן למטאטא, קרש גיהוץ וכו'...
היחידות הגבוהות נהעומק 80 זה ממש לא לעניין.
עומק 65 מספיק, אין שום סיבה לחרוג עד לקו הקיר של הדלת, זה מבזבז מקום שאין לכם על חשבון המגירה (יש הבדל עצום בין מגירה של 75 למגירה של 90).
עוד עדויות לאי מקצועיותו של התכנון ניתן לראות בכך שלא נלקחו בחשבון הרחקות בפינות של המטבח, כלומר על המידות קטנות ב 5 ס"מ לפחות בכל פינה...
גם רוחב האי העתידי אינו לפה או לשם... 80 זו מידה לא נכונה, שצריך להבין מה היא מייצגת ובהתאם לכך להחליט עד להיכן יגיע המטבח.
אגב, גם מגירת תבלינים של 45 זה לא נחוץ, 35-40 זה מספק וכדאי להגדיל את המגירות.
 
קודם כל- תודה רבה על התגובות

היינו אתמול בפגישה עם ספק הקבלן (מטבחי אניס) והיא אמרה לי מספר דברים דומים אבל לא התייחסה לכל הנקודות שציינת פה
  • לגבי משטח העבודה- האם יש לך הצעה אחרת?
  • היא הציעה אתמול לנצל את הפינה מתחת לחלון באמצעות מדף, מה דעתכם?
  • הצמדת יח' המגירות הגדולות נשמעת טוב, כנ"ל הארון הצר ליד המקרר
  • לא בטוחה שהבנתי את ההערה לגבי עומק 65- אני לא צריכה עומק 80 בשביל המקרר?
  • תודה על ההערה בעניין הרחקת פינות
  • גודל האי הרגיש לי מאוד "לא נכון" אבל לא הצלחתי להבין מה יהיה גודל נכון- האם יש לך המלצה?
  • לגבי מגירת התבלינים- תודה, הבחורה באניס אמרה לנו את אותו הדבר
אני חייבת לציין שאני מאוד מעריכה את העזרה וההשקעה בתגובות, זה ממש לא מובן מאליו
תודה
 

מרי פופ

New member
המקרר אכן זקוק לעומק מסוים, לאו דווקא 80 כיום

אבל זה לא אומר שארונות המטבח צריכים להתישר בקו של ה 80.
לכן אמרתי שהעומק שלהם המומלץ הוא 65 ואילו המקרר יבלוט במעט, אחרת זה בזבזני ביותר.
לגבי האי: אם אתם רוצים אחסון וישיבה אז העומק צריך להיות 60+הישיבה שזה 30-35. אם ללא אחסון אז תלוי איפה ישבו אנשים והעומק/רוחב שלו יכול להיות פחות מ 90.
שמחתי לעזור, בהצלחה.
 

ריזל2

New member
מטבח

אני אנסה להגיד בצורה מנומסת שזה לא תכנון מקצועי (בוצע על ידי מעצב פנים)
יש אפשרות לתכנן את המטבח בצורה יותר טובה ופונקציונליות
 
בנוסף לכל מה שכבר אמרו

אם "גנבתם" מהמחסן, צרו נישה למקרר כך שיוכל להתיישר עם הארונות בלי שצריך להעמיק לצורך זה את כל הארונות בקיר הזה. לחלופין, אם מגירה של 75 מספיקה, אפשר לגנוב פחות מהמחסן.
 
למעלה