סקיצה של מטבח

מרי פופ

New member
הכנסתי את הסטנדרט הזה לפורום מהרגע שהגעתי הנה

ועמדתי בו גם כשהותקפתי על ידך ועל ידי חברותייך מהרגע הראשון, אני לא מתכוונת להתעמת על גבי הפורום, פה לא יהיו מריבות קטנוניות ומפגש אגואים גדולים.
ובעניין טובת "הכלל", כל אחד יחליט מה טוב לו וכל אחד יכול להביע את דעתו.
כמות האנשים שהפורום הזה הועיל להם הוא בלתי מבוטל, וזה הדבר היחיד שמעניין אותי.
שימי לב שפתחת במתקפה אישית מיד, במקום להתיחס לדברי הטעם שכתבתי שיכולים גם להוות דיון לגבי עיצוב ופרקטיות...
&nbsp
אנא ממך בפעם הבאה שאת מפרסמת תמונות שנלקחו מהרשת נא לתת קרדיט כיאה, לא מעניין מי בישל ומי המציא את המתכון, התבלבלת בפורום.
&nbsp
ולעניין הדיון והמטבח, אם זה עדיין מעניין מישהו: באף אחת מהתמונות אין את החיה הגדולה והנאה שנקראת מקרר גלוי, רצוי עם מגנטים של פיצה עליו.
והמיקום שלו הורג את העיצוב לגמרי ומוציא את כל היופי מהתכנון הנ"ל (לא מוצלח!).
אם את עונה לי, אנא עני לגופו של דיון. מקרר גלוי בפינה לא יוצר "ח" ולא קומפוזיציה טובה כמו בתמונות שצרפת.
&nbsp
 
סורי, אני ראיתי התגוננות קטנונית ולא עניינית

התעסקות עם המקרר שהוא לא מוקד העניין ואם מטריד יש פתרונות רבים.
לא כל תכנון שזר לך הוא "מוזר מאד".
אני חושבת שבמקום המקצועי שאת נימצאת את יכולה להרשות לעצמך גמישות וקצת יותר פתיחות.
אפשר קצת לנקות את תחושת הפגיעה האישית ולקבל פידבק, לא רק התקפה היא ההגנה הטובה ביותר.
וגם שימי לב לסתירה הפנימית בדברייך לגבי מריבות קטנוניות שלא יהיו פה ושאת לא מתכוונת להתעמת - בלווי האשמה שלי ושל "חברותיי" (?)
התעמתות בפועל והאשמות, ובכלל הטון הפיקודי והתוקפני כחייבת לומר את המילה האחרונה.
 

מרי פופ

New member
זה תכנון לא טוב! מוזר לטעמי, גם לי מותר להביע דעה

ומה שאת רואה כחוסר פתיחות ונוקשות אחרים רואים כסטנדרטים מקצועיים גבוהים, הסתכלות על התמונה השלמה וראיית מוקשי תכנון/עיצוב בטרם עת.
בעיני הכייף הכי גדול במקצוע זה לקוחות מאושרים בבתים נוחים, מתוכננים נכון ומעוצבים לטעמם האישי! ולטעמם בלבד.
ועדיין כל שאר ההתקפות האישיות שאת פתחת בדיון הנ"ל, בתגובה שבו האשמת את "הפורום" בשמרנות לא הופכות ללגיטימיות.
 
ה"פורום" לא על שום ספסל נאשמים

פתחתי עיניים וראיתי קבעון בתכנון מסוג אחד ובסגנון אחד, שזו זכותו של כל איש מקצוע, לכל אחד החתימה שלו והשפה שלו.
כאן יש עיוורון לדרכים אחרות וגישה שמרנית וסגורה כדרך לנהל דיון ואת מאד כריזמטית בהובלה של הדרך האחת הזו.
את טוענת לכך שלכל אחד הזכות להביע את דעתו אבל בתכלס מגינה על הטריטוריה כאילו היא אישית שלך ולא ציבורית.
מה קשור טעמם האישי ואושרם של הלקוחות שלך לעניין אני לא מבינה - נשמע כאילו את טוענת שרק בדרכך
היחידה לקוחות מאושרים וטעמם האישי בא לידי ביטוי, זו סגירות ותגובה לא עניינית.
 

דפני 693

New member
אני רוצה להגיב על הנאמר מהצד של מישהי שנעזרת בפורום

היי,
כואב לי שאתן סתם משמיצות, פורום הזה הוא נהדר !!
והרבה בזכותה של תמי. בזכות המקצועיות שלה, ההגיון הבריא , התשובות המדוייקות והנדיבות שלה לחלוק מהידע הרב.
על כל שאלה ששאלתי תמיד קבלתי תשובה. התייעצות בפורום עזרה ועוזרת לי המון בשיפוץ שאני עושה עכשיו בבית .
סליחה, אבל נראה לי שיש כאן צרות עיניים מצד מעצבות אחרות .
דפני
 

baniti

New member
,תודה סורנה שהעזת להעלות בכתב מה שעוד כמה חשות.

 

osnatsen1

New member
מצטרפת באנחת רווחה

סוף סוף מישהו אומר את זה... הפורום הזה עוזר בעיקר למי שבוחר בעיצוב מסויים ורק צריך להחליט בין לבן שבור לשמנת...
 

merime

New member
מה הקשר לשמרנות? במטבח כזה לשים ארונות בגובה..

מה זה יתן.. מה היא תשים שם בדיוק חוץ מאבק?
בדיוק בימים אלו עומדים להתקין מטבח בתכנוני, שהוא רק עם צלע אחת של 6 מטר ואי.
במטבח הזה, יש פספוס ענק בתכנון.
ואין פה קשר לעיצוב, זה עניין תכנוני גרידא.
&nbsp
&nbsp
 

merime

New member
טוב הדיון הזה הפך להיות משעשע. לפני עיצוב יש תכנון.

וזה החלק המהותי.
לקחת תמונות מהרשת, ולחשוב שהם מתאימות למטבח שהוצע פה... נחמד, אבל ליד.
התכנית שהעלת היא פוטנציאל למטבח שיכול להיות מיוחד, הוא גדול מספיק, רחב ידיים ואת לא רוצה אי.
אבל לפני שהוא מיוחד, הוא צריך להיות פונקציונלי, לענות על הצרכים שלכם כמשפחה ולשרת אתכם בנוחות.
אני מאמינה שמטבח הוא לב הבית, וככזה. יש להתייחס אליו בכבוד הראוי.
 

רוני ג10

New member
קראתי,ושוב קראתי את כל התגובות...

בתמונה הראשונה משמאל ( האחרונה מימין...) שהעלתה סורנה כפיר ,ישנו רעיון מאד דומה למה שאת מתכננת.
יש ארונות עליונים/ קלפות בשני עומקים. ברגע שיש שילוב צבעים ובניית מסגרת מהצבע הדומיננטי יותר ,מתקבל קיר ארוך מרהיב.
אולי נכון שיש הרבה הליכה במרחב של ששה מטרים אורך, אין לי מספיק ידע ונסיון בבדיקה של מרחקים ופונקציונליות.
מאחר ורוחב המטבח הוא 350 סמ, ובהנחה שהקיר הארוך ״יגזול״ כ-70 סמ מהרוחב,לא ברור לי איך יכנס שולחן אוכל ברוחב מטר עם כסאות משני הצדדים,כאשר יש לשמור על מרחק מהקיר המקביל לקיר המטבח ולפחות מטר וחצי מקיר המטבח.
יכול להיות שהשולחן צריך לעמוד בניצב לארונות המטבח ואולי צמוד לקיר המקביל להם ואז יש אפשרות לשבת משני צדדיו בנוחיות.
אם תרצו לפתוח אותו,תשנו כוון.

 

osnatsen1

New member
לזה אני קוראת תגובה עניינית

ללכת עם הרעיון של הלקוח ועם החלום שלו ולנסות לפתור את הבעיות התכנוניות נקודתית, ולא להתאים את הלקוח לתכנית שעובדת. זה גם הרבה יותר מאתגר בשביל המעצב, לא?
 

מרי פופ

New member
אביבי מנסים לדחוף את המטבח הזה לכל מאן דבעי לאחרונה

כל מעצבת שעובדת על כמות פרוייקטים כמו שאני עובדת, שמסתובבת המון והולכת עם לקוחות לקבל הצעות מחיר מכירה את המבנה הנ"ל והנסיון למכור אותו.
 
למעלה