הערות...
אוריג'ין הוא אכן אחד מהמזונות היבשים
הטובים ביותר שניתן להשיג לכלבים. אין על כך עוררין.
כל שאר התשובה של קאלה כתובה לעילא ולעילא ומוסברת יפה מאוד. היא העלתה נקודות חשובות כמו
האכלה רק אחרי טיול כדי להפחית את הסיכוי להיפוך קיבה. העניין עם כלבים גרגרנים הוא מאוד אישי לכל כלב, הנוהג הוא להאכיל פעמיים ביום כמות X מסויימת שמתחשבת
בצרכי הכלב (פעילות, סוג, זן, וכו') ולאו דווקא נקבעת
באופן שרירותי על ידי הצהרת היצרן על שק המזון (טבלת ההאכלה), יש כאלו שמחשבים קלוריות...
ארצה להתעכב ברשותכם על המשפט "כמו כן, הרכב של מזון יבש איכותי מותאם במיוחד לכלב ויש בו כל החומרים שהכלב זקוק להם בכמויות הנכונות", שהוא
טעות גמורה - כאן יש לך את ההסבר המלא באנגלית לא פשוטה
למה זה שקר גס שיצרני המזון שמחים לשווק. זה אינו נכון בהכללה, ולמרות שלפי מבחני ה- AAFCO הכלב
לא ימות ויחיה עד X שנים, עדיין איכות חיים ותזונה
מלאה ונכונה זה מדד איכותי (לא כמותי) להתחשב בו.
הייתי אומר שצריך להתעלם מהמושג "
הכי טוב" ולרדת לרמת ה
מספיק טוב.
יש חסידי האכלה טבעית (BARF), חסידי אך ורק בשר, נהני מזון יבש תעשייתי, חסידי מזון רטוב Cold pressed וכו'...
כל כלב וצרכיו הוא בדיוק כמו שטבעי לנו
שכל אדם וצרכיו הוא (יש כאלו כמוני שחולים על מוצרי חלב וכמעט ולא אוכלים בשר, יש אחרים שלא נוגעים בחלב ואוכלים בשר כל יום פעמיים ביום, יש צמחונים, טבעוניים וכו' וכו'). יש עניין בלבחון ולהתבונן בכלב עצמו ובההתמודדות שלו עם המזון אותו מספקים לו - כמה צואה ביום (בהכללה פעמיים זה טוב יותר מכך מעיד על עיכול לא מלא של המזון), נפח הצואה, ריח הצואה, פרווה מבריקה, אלרגיות, פגעי עור/פרווה וכו'... יש כלבים שמסוגלים לאכול שאריות שולחן, דוגלי, עצמות עוף, קקי של חתולים בפארק על בסיס יומיומי ולחיות עד שיבה מופלגת.
אני מאכיל מזון יבש איכותי -
אקאנה לגורים. אוריג'ן לבוגרים יקר לי מדי, ועדיין הוא כמעט בוודאות יהיה השק הבא של סימבה.
לא חסיד של מזון רטוב לכלבים שמבחינתי
בהכללה הוא פחיות של ג'אנק פוד (וגורם לעששת)...
אני משתדל להאכיל את סימבה 2 ביצים קשות בשבוע, 2-3 נקניקיות עוף/הודו בשבוע, קופסת טונה במים פעם בשבועיים, קופסת קוטג' או יוגורט דל שומן (גבינות דלות בלקטוז) פעם בשבועיים מחולקות על פני כמה ימים, ירקות בחופשיות (כל פעם שחותך סלט אז מציע לו, הוא מאוד אוהב גמבה, גזר, עגבניה, מלפפון - בשבילו זה ממש חטיף כמו עצם בקר), פירות בקמצנות (תפוח אם בא לו, בננה,
לא ענבים), שאריות פסטרמה מהסופרמרקט (ההתחלה והסוף שלא פורסים לבני אדם - נמכרים ב- 15 ש"ח לקילו שזה רבע מחיר ממה שפורסים לבני אדם במבצע!), שאריות שולחן כמו עור של דג סלמון... ועוד כל מיני.
העקרון הוא אוכל יבש
איכותי באופן רגיל כמקור האכלה עיקרי, עם השלמות של מזון
אמיתי לא מעובד לפחות פעם ביומיים.
אני פוזל מאוד לעבר האכלה טבעית (BARF), מברר על זה באינטנסיביות אבל נדרשת מכונה לטחינת בשר ומקפיא גדול מה שאין לי ולכן למרות כל הבירורים זה ייאלץ לחכות. במידה והייתה לי אפשרות לטחון ולהקפיא, ייתכן שהייתי משלב לו גם האכלה טבעית (טוחן BATCH גדול, מקפיא, מחלק ונותן לו פעמיים-שלוש בשבוע). האכלה טבעית היא מעט יותר יקרה אבל לדעתי הביולוגית עדיפה ממזון יבש בהרבה פרמטרים אמיתיים - איכות התזונה והמרכיבים, אך פחות בפרמטרים המדומים - נוחות לבעל הכלב (לטחון ולהכין לבד, לבזבז זמן בלהכין, בללמוד מתכונים ובלעשות אופטימיזציה של המתכונים לכלב הספציפי שלך), נוחות אחסנה (מקום במקפיא)...
תמצאי את
דרך המלך שלך בין שלל ההצעות, דרכי ההאכלה שאחרים (כולל אני) כותבים לך שעובדות לנו, ותדעי שזה שאת מתעסקת בכך, מבררת, שואלת, בוחנת, מתעקשת ומשכילה עצמך בכל עניין התזונה של הכלב שלך
כבר עושה אותו לבר מזל גדול מאוד, אז
כל הכבוד לך!