הכשרת סכו"ם

usafun

New member
הכשרת סכו"ם

אנו מפרידים בבית בין כלים חלביים ובשריים. אבל קורה ומדי פעם מתערבב לו סכו"ם בשרי באוכל חלבי - ולהיפך.
במקרה זה אני שם את הסכו"ם הזה בצד לא לשימוש.
חלפו חודשים רבים ובינתיים נצברה כמות של סכו"ם משני הסוגים שממתינה בצד. כיצד ניתן להכשירם?
 

אופירA

New member
מנהל
להגעיל במים רותחים. פשוט.

ממלאים במים סיר בגודל הסכו"ם לפחות, מרתיחים את המים בסיר, וכשהם רותחים שמים את הסכו"ם בסיר ומוודאים שכל כלי נכנס כולו למים ולא נשאר חלק באוויר.
מוציאים את הסכו"ם מהמים הרותחים (ע"י כף גדולה מחוררת או מספרים וכד'), ומניחים בכלי עם מים קרים. זהו.
 
מותנה בכך...

א. שהכלים נקיים לחלוטין.
ב. שלא היה בהם שימוש ב-24 שעות האחרונות.
ג. שהמים רותחים ומבעבעים כל הזמן.
 

shomer1087

New member
תגובה.

כדי שלא תהיו תלויים בזמינות בפורום,
אפשר וכדאי לשאול שאלות בהלכה באתר הבא
http://din.org.il
להיכנס לשם, לרשום את השאלה בתיבת השאלות.
(אם את/ה ספרדי/אשכנזי/תימני תציין/י את זה כדי שעבור שאלות מסויימות יוכלו לענות לך בהתאם)
-----------
תוכל/י גם לשאול שאלות בהלכה בטלפון בקו ההלכה הספרדי 0737-860-860
(24 שעות ביממה. ולשאלות דחופות אפשר להתקשר גם בשעות הקטנות של הלילה)
או לכתוב להם שאלה באתר http://kavhahalacha.co.il
----------
או תוכל/י להתקשר לקו ההלכה של אשכנזים 073-724-6000
(24 שעות ביממה. ולשאלות דחופות אפשר להתקשר גם בשעות הקטנות של הלילה)
------------
ואפשר לשאול שאלות בוואטספ (אנחנו לא מעודדים שימוש בווטספ אלא זה למי שאין ברירה)
זה מתאים בעיקר למתחזקים ולא לחרדים
054-748-9177 (יש לציין אם אתה ספרדי/אשכנזי)
(אפשר לשלוח הודעות מהבוקר עד שעה 23:00 אבל למקרים דחופים גם באמצע הלילה)
 
למעלה