מה דעתכם על דיאטה ללא גלוטן?

מבסרט

New member
מה דעתכם על דיאטה ללא גלוטן?

גיסי שלח לי כמה קישורים שמדברים על הקשר שבין פיברומיאלגיה לצריכת גלוטן.
מה דעתכם על הנושא?
האם יש פה מישהיא שניסתה?
אני מתכוונת לנסות, למרות שאינני תולה בזה תקוות מרובות, לא איכפת לי לנסות משהו שלא עולה לי כסף, ולא יותר מידי קשה.
אדווח לכם על ההתפתחויות.
תוך כמה זמן לדעתכם אמורים לחוש בשינוי?

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24728027

http://www.clinexprheumatol.org/pubmed/find-pii.asp?pii=24021167

http://www.empr.com/is-there-a-link-between-ibs-fibromyalgia-and-celiac-disease/article/327058/
 
עוד לפני שאני נכנסת לזה לעומק - רק כמה מילים

בשנים האחרונות יש הרבה דיבורים על "גמילה מגלוטן" ועל כל הנזקים שגלוטן יכול לעולל לבני אדם.
יצא לי לשמוע כבר כמה וכמה רופאים/ מדענים וגם לקרוא איזה מאמר או שניים בנושא שטוענים, שמי שאין לו רגישות ידועה לגלוטן, אין שום סיבה שיימנע מגלוטן, ושיש בגלוטן אפילו לא מעט מרכיבים שאפילו בריאים לרוב בני האדם.
ככה שלפני שאת רצה לנסות, אולי שווה לשאול רופא טוב או מישהו שאת סומכת עליו.
&nbsp
מצד שני, אם זה יעזור, אז אחלה! אני בעד!!
 

ריפנזל

New member
נשמע לי טיפשי

כל פעם אני שומעת שמשייכים את זה לרפואה שלמה ממחלה אחרת.
אני מסתפקת בבדיקת הצליאק ששלחו אותי אליה, ושמראש היה לי ברור שתצא תקינה.
 

Outopia

New member
לא יודעת במאה אחוז אם זה נכון

אבל שמעתי שדווקא אנשים שאין להם צליאק, מומלץ שיאכלו קצת גלוטן.
לפי מה שהבנתי, מצב שבו לא אוכלים גלוטן בכלל יכול לגרום לדכאון, (לא דכאון במובן העמוק של המילה, אלא חוסר מצב רוח)
 

ריפנזל

New member
הורדה מהירה של פחמימות מהתפריט גורמת לעיתים לדיכאון

זה מה שאני זוכרת...
 

ו אולי

New member
גלוטן

המחקר בלינק הראשון ששלחת נראה מעניין, רפרפתי עליו, לא מספיק מרוכזת כרגע כדי לקרוא לעומק.
דבר ראשון רב הנבדקים שם סבלו לא רק מפיברו/CFS אלא מבעיות רפואיות נוספות מיגרנות, אריתריטיס, דכאון וכו' אז יכול להיות שהטיפול עזר לאוו דווקא לפיברו. חוץ מזה ברב המקרים הטיפול כלל לא רק דיאטה נטולת גלוטן אלא גם נטולת לקטוז, וניתנו תוספי מזון, ויטמין D, ברזל ועוד. אז לאו דווקא אפשר לשייך את ההטבה להפסקת הגלוטן.
&nbsp
לא ראיתי במחקר הזה פירוט על ההמלצות התזונתיות עצמן, ובאופן כללי, לאו דווקא בהקשר של המחקר הזה אני מניחה שהשאלה היא לא רק האם גלוטן משפיע באופן כלשהו לטובה או לרעה על אנשים שאין להם צליאק, אלא בעיקר לאיזה גלוטן מתכוונים...
&nbsp
זאת אומרת האם כאשר עוברים לדיאטה נטולת גלוטן מפסיקים לאכול מזון מעובד וקמחים לבנים, סביר מאד שזה יעזור אבל לאו דווקא בגלל הגלוטן. אני לא יודעת מה תהיה השפעה של דיאטה נטולת גלוטן כאשר מראש התזונה היתה מאוזנת, ללא מזונות מעובדים, והגלוטן שבה הוא מקמחים מלאים.
&nbsp
אני לא מכירה מספיק את הנושא ולא יודעת האם המנעות מגלוטן, ללא צליאק, היא טובה/מזיקה/חסרת משמעות. בכל אופן אם את הולכת על זה קחי בחשבון שיש גלוטן לא רק בלחם, פסטות וכו' אלא גם בתבלינים, רוטב סויה, ובהרבה מקומות אחרים פחות צפויים.
 

מבסרט

New member
דברי טעם דיברתן.

אקח לתשומת ליבי.
אפשר לצרוך פחמימות גם ללא גלוטן בתפו"א או אורז למשל.
לא נראה לי שיזיק לנסות, אספר לכם על ההתפתחויות.
 

ריפנזל

New member


 
למעלה