נעשו בארץ מספר ניסיונות לייצר דודי שמש מנירוסטה. כולם כאחד
נכשלו וזה כולל גם את כרומגן.
אז... רד מהנושא, גם אם צץ יצרן נוסף שהחליט להכניס את עצמו להרפתקה המפוקפקת הזו.
והמענה הפיזי לשאלה:
כשאתה מבשל בסיר מנירוסטה, אתה שוטף אותו ומייבש אותו לאחר תום הבישול.
הנירוסטה מייצרת שכבת מגן בזמן שהיא יבשה, והתהליך חוזר על עצמו מדי בישול.
אבל בדוד המצב שונה. הדוד מכיל מים כל הזמן, ובכל רגע שבו אתה צורך מים,
מושבים לדוד מי ברז חדשים, שמביאים עמם כמות חדשה של כלור.
הכלור תוקף באיטיות אבל בנחרצות את דופן הדוד, ותהליך זה יוצר בדופן הדוד מעין
גומות זעירות, שעם הזמן רק גדלות. תהליך זה נקרא "גימום", מלשון גומה, ואט אט,
קצה הגומה מתקדם לאיטו אל עבר הדופן החיצונית של המיכל.
כשקצה הגומה מגיע לשם, נוצר חריר, שדרכו נוטפים מים.
וכשבדקו דודים זולגים, מצאו כי עשרות גומות שכאלה נטפו ממנו. אין תרופה לתהליך,
ועל כן, כל דודי הנירוסטה נכשלו.