למה חלב 1% זול מ3%?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא, הוא עובר אותו תהליך

והשומן שנלקח ממנו נמכר כשמנת במחיר גבוה בהרבה מההפרש במחיר החלב
או שמתווסף למוצרים אחרים (אפילו לחלב 3%) שנמכרים במחיר גבוה יותר
 
צודק

אם כבר צריך להיות יותר יקר.. הרי החלב במקור שומני יותר וצריך להוציא את השומן
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה לא עובד ככה

אחוז השומן בחלב פרה טבעי אינו אחיד , במחלבות מפרידים את השומן מהחלב ואח"כ מכניסים מחדש לפי הכמות הרצויה.
יתרה מזאת, אחד המרכיבים בתשלום עבור החלב לחקלאי הוא אחוז השומן בחלב ששולח למחלבה, ככל שחלב פרותיו בעל אחוז שומן גבוה יותר כך התשלום גבוה יותר, וזה כדי לעודד אותו לייצר חלב בעל אחוז שומן גבוה יותר.
כלומר - מוציאים את השומן מכל החלב ואח"כ מכניסים מחדש לפי הצורך.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
גם בעיזים הוא לא קבוע. אבל שם עוד לא התחילו להתעסק

בהוצאה והכנסת השומן והוא נמכר בצורתו הטיבעית. גם רשום עיו שאחוז השומן הוא בין לבין.
עוד לא החלטתי למה לחלב פרה טעם של
.
בגלל שזה הטעם של?ו, או בגלל שזה מוצר מעובד שמוציאים ומחזירים ממנו שומן?.
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
האדם לא יכול להעתיק את החלב כמוצר מעובד

במשך תקופה קצרה בעבר נתנו רושם שתחליפי חלב לתינוקות טובות מהלב אם.
מה שהיום יודעים שזה קשקוש. זה תחליף טוב כשאין ברירה. אבל אם יש, חלב אם עדיף בהרבה.
&nbsp
אותו דבר חלב הפרה למשל. הוא מגיע כמוצר מוגמר עם אחוז שומן מסויים. לא טוב? אל תשתה. להתחיל להתעסק ולשנות אותו באחוזי השומן לא משפר אותו ועושה לו רק נזק.
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מאחר שמהחלב מייצרים מוצרים נוספים על חלב לשתיה

בעלי אחוז שומן שונה (למשל שמנת וגבינות) יש צורך בהפרדת שומן מחלב ובנוסף לפרות שונות וברפתות שונות לחלב אחוזי שומן שונים - כדי לא לבלבל את הצרכן מוכרים לו מוצר אחיד.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אין מה לבלבל. חלב עיזים נמכר ללא עיבוד עם כמות השומן

הטיבעית שלו. זה גם רשום על הקרטון. ולא ראיתי שמישהו התבלבל.
&nbsp
אגב, פירסמו את השרשור הזה בחלון הקטן המעצבן שקופץ כל הזמן בתחתית של הדף
 

Ron W

New member
חלב אם של פרה כמו שהוא טוב אולי לעגל בן בקר


 
כי צריך לפרגן לאנשים ששותים את הזוועה הזאת


עדיין לא הבנתי איך הם שותים את זה. זה מים עם צבע. מה הקטע שלחסוך 2% שומן- זאת אובססיה לגמרי.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אנשים לא שמנים אוכלים גבינות 30 אחוז שומן

אנשים שמנים אוכלים דייט ודל שומן וברוב המקרים נשארים שמנים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
נו באמת, אנשים שמנים אוכלים בהחלט גבינות שמנות...

וגם מה שאוכלים אנשים רזים משתנה מן הסתם מאדם לאדם.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אנשים שמנים שמנסים לרזות, כיום ברוב במקרים..

לא יקנו מזון עם כמות שומן גדולה.
למרות שאין לזה קשר ואפשר להרזות גם עם מזון שיש בו הרבה שומן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אנשים לא שמנים שמנסים לרזות יפחיתו בצריכת הקלוריות, גאון

אפשר לרזות בכל מיני דרכים, אבל המשותף לכולן הוא יצירה של גירעון קלורי. אז אם אתה לא מקצץ בשומן (שערכו הקלורי הוא הגבוה ביותר) זה פשוט בא על חשבון משהו אחר...
 

SicTransit

Active member
"מחקר חדש"...

כשמעתיקים ידיעות (בלי לציין חלילה את המקור) המילה "חדש" מועתקת גם היא. מדובר ככל הנראה במחקר משנת 2016 והחוקרים עצמם סיכמו כך:

These findings do not support a need for major emphasis in dietary guidelines on either increasing or decreasing butter consumption, in comparison to other better established dietary priorities; while also highlighting the need for additional investigation of health and metabolic effects of butter and dairy fat.
(הדגשות שלי).

יש די הרבה מחקרים שמצביעים על כך ששומן רווי פחות גרוע ממה שהיה נהוג לחשוב (או לא גרוע כלל) אבל אין כמעט ספק ששומן בלתי רווי עדיף.
 
למעלה