ממתיקים מלאכותיים עולים פחות מסוכר.
אני מניח שהמוצרים יקרים יותר מכמה סיבות:
 
הסוכר הוא המרכיב הכי זול - אם אתה מחליף 25 ג' סוכר ב-40 מ"ג סוכרלוז, אתה נשאר עם 75 ג' שוקולד שעולים בערך כמו 100 ג' שוקולד עם סוכר.
 
הם נחשבים בריאותיים - לכן אפשר לקחת עליהם מחיר גבוה יותר.
 
הם פחות טעימים - לכל הממתיקים המלאכותיים יש טעמי לוואי. לכן רוב הקונים מעדיפים מוצרים מומתקים בסוכר, מה שגורם לכך שעלויות פיתוח, שיווק, וכו' של המוצרים נטולי הסוכר מתחלקות על פחות מוצרים.