שוקולד ללא סוכר

SicTransit

Active member
אולי

א) לא רלוונטי.
ב) היו מחקרים שהראו א' והיו מחקרים שהראו ב'. היו, ויש, גם הרבה מחקרים שמדברים על נזקי הסוכר, כך שהשאלה היא שאלה של השוואה, לא משהו מוחלט.
ג) נכון, אלא שהמחקר ההוא התבסס כמעט כולו על עכברים (דומני שהיתה שם גם קבוצה קטנה מאד של אנשים, אולי שבעה או משהו דומה) ולא ידוע לי על תיקוף שלו במחקרים נוספים, בטח לא על בני אדם.
 

free1234

New member
שוקולד ללא סוכר

הפכתי כבר כמה סופרים ואני לא מוצאת שוקולד למריחה ללא סוכר.
שמועות אומרות שלפרה של עלית יש כזה, אבל גם חיפוש ספציפי אחריו העלה חרס.
מישהו מכיר?
 

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בארץ יש שני יצרנים גדולים של שוקולד למריחה

כצעד ראשון נסי להתקשר לשרות הלקוחות שלהם ולשאול (השחר העולה ועלית)
בנוסף חפשי מספרי טלפון על המדבקות של יצרנים וספקים אחרים ושאלי
 

puptits

New member
בוא נעשה טסט

קח בידך אריזה של מה שאתה קורא שוקולד השחר
ותגיד לי היכן רשום על האריזה המילה *שוקולד*

אם תמצא, אחלה, נסכם שלא טעית וזה שוקולד

מצופה לך הפתעה, לא תמצא
זה לא שוקולד, אלא ממרח בטעם כלשהו, הציבור קורא לו שוקולד
היצרן עצמו ממש נזהר בכך
http://has.co.il/hataamhaahuv.php
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא דווקא לא קרא לו "שוקולד השחר" אבל זה הכינוי המקובל

https://he.wikipedia.org/wiki/ממרח_שוקולד_השחר_העולה
&nbsp
ואכן על המוצר עצמו לא כתוב "שוקולד" כי יש לכך הגדרות בחוק שצריך לעמוד בהן. כנ"ל למוצרים כמו "קטשופ" או "מיונז" וגם בתחום המיצים. היצרן מחויב להגדרה בחוק, הציבור ממשיך לקרוא למוצר בהתאם לקטגוריה שלו, וזה אך הגיוני ומתבקש
.
 

puptits

New member
לוגיקה

נכון שהוא לא קרא לו מפורשות שוקולד השחר
הוא כתב שיש שני יצרנים גדולים של שוקולד למריחה ובהמשך רשם את שמותיהם.
אז אפשר להסיק שהשחר העולה הוא יצרן שוקולד לדבריו?
&nbsp
היצרן עצמו נזהר בלשונו ובכתבו לרשום את המילה שוקולד באתר שלו
אז מי אלה וויקיפדיה שיגידו שזה כן שוקולד
&nbsp
יש ממרח בטעם חרדל של תלמה, זה לא חרדל אלא ממרח בטעם חרדל
אז מה אם רוב הישראלים קוראים לו חרדל
כך הממרח הדוחה הנ״ל נקרא בפי הרוב שוקולד השחר, זה הופך את זה לשוקולד?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, התייחסתי לכך... זה שוקולד למריחה בפי העם, לא שוקולד

זה ממרח בטעם שוקולד וזה לא משנה; איש לא חושב שמדובר בשוקולד מריר משובח עם 70% קקאו, כולנו מכירים את הממרח. גם אם מישהו ישאל בתחום שתייה קלה על מיץ ענבים, אני לא אקפוץ בראש ו"אגלה" לו שזה בעצם רק מיץ בטעם ענבים.
 

SicTransit

Active member
גוגל מסכים עם השמועות

והמוצר של עלית מופיע ברשימת המוצרים של חברות השיווק הגדולות: שופרסל, יינות ביתן, מגה ורמי לוי - רק שזה לא מבטיח שהוא אכן נמצא במלאי. כמו שברזילי הציע לך, טלפון לשרות הלקוחות של עלית יכול לעזור.
 
אפשר להכין לבד

מדללים טחינה עם מים לקצת יותר נוזלי מהמרקם הרצוי, מוסיפים אבקת קקאו לאט עד לקבלת טעם שוקולדי, ומתבלים בממתיק אבקתי (למשל אריתרול או סטיביה).

לא יודע מה מכילים ממרחים תעשייתים אבל להכין לבד עשוי להיות יותר בריא.
 

SicTransit

Active member
אם יש נושא צרכני שאני ממש לא מצליח להבין

זה מיעוטם של מוצרים עם תחליפי סוכר.
&nbsp
למרות המודעות הגבוהה של נזקי הסוכר, ולמרות שיש בארץ לפחות חצי מליון חולי סוכרת, ולמרות שיש הרבה שומרי משקל שממתיקים משקאות באמצעות ממתיקים מלאכותיים, מספר המוצרים ללא תוספת סוכר בשוק נמוך מאד. זה נכון גם למוצרים כמו שוקולד וגלידות, וגם למוצרים לא מתוקים אבל שמכילים הרבה סוכר כמו קטשופ, רסק עגבניות וכד'.
&nbsp
בכל הסופר שלי יש פינה אחת קטנה למוצרים נטולי סוכר, וחלק גדול ממנה הוא ממתיקים מלאכותיים. יש שם איזה ופלים, סוג אחד של שוקולד ופחות או יותר זהו זה.
&nbsp
נכון שתחליפי סוכר עולים יותר מסוכר, אבל איזה אחוז ממחיר המוצר הסופי נקבע ע"י הממתיק? לא סביר בעיני שההבדל במחיר מקטין את הביקוש בצורה כל כך דרסטית שיכולה להסביר 20 סוגי גלידה רגילה מול "פלדמן" אחד עם ממתיק מלאכותי.
&nbsp
&nbsp
 

free1234

New member
נורא מעצבן

אני לא מבינה איך אפשר להפסיק ליצור מוצר שאפשר לדרוש עליו מחיר כל כך גבוה.
אוכלוסיות שצורכות מוצרים מיוחדות משלמות המון (נכון, זה לא בסדר, אבל זה המצב), אז תנו להם את השוקולד הזה, שימו עליו מחיר גבוה, ויאללה- תנו להם להנות ממשהו שהוא לא שוקולד חרובים!
 

SicTransit

Active member
כנראה אין מספיק ביקוש

דווקא ספציפית לגבי המוצר הזה אני חושב שיש הסבר: רוב גדול מהצרכנים שלו הם ילדים, וההורים נוטים לחשוב שאצל ילדים חשוב יותר להמנע מממתיקים מלאכותיים מאשר מסוכר, אפילו אם ילדיהם בעלי משקל עודף (וכידוע יש הרבה ילדים כאלה). האם הם צודקים? אני לגמרי לא בטוח, ומה שיותר גרוע: גם הדיאטנים והרופאים לא.
 

רוני1955

Active member
תחליפי סוכר

אני לא יודע מה יותר גרוע. תחליפי הסוכר למיניהם מזיקים לבריאות לפחות כמו סוכר.
 

SicTransit

Active member
כפי שכתבתי: אין תשובה מוסכמת

אבל אפשר להעריך שלפחות לגבי חלק מהאוכלוסיה - למשל אלה שהסוכר שלהם בצום הוא מעל 100 - התחליפים פחות מזיקים מסוכר.
 

SicTransit

Active member
התחליפים לא מסרטנים

אלא אם אתה חולדה מזן מסויים מאד. אני לא.
 
למעלה