התלבטות כל סוג כיריים (ואולי על איזה)...

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן. את עניין הכבד ושריפת זנבות הנוצות הבנתי. אין אש גלויה
וצריך איזשהו מבער גז קטן. מקווה שמבער כזה יגרום לאשתי שתחיה לצאת החוצה, כדי
שלא לחנוק את כל הבית בריחות הנבזיים הללו...
לגבי המשחה, הבנתי את הפואנטה. גם כשקניתי דבר מה מנירוסטה, רצו למכור לי ספריי
הברקה במחיר אסטרונומי. הטכניקה מוכרת...
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כירת הגז שלנו עדיין חיה ובועטת. אולי אתקין איזשהו
משטח שיש בחוץ, ואז, כל פעולות החריכה, שריפת הנוצות חריכת החצילים או
הבישול מאונס בגז ייעשו שם. חומר למחשבה...
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תודה. מצאתי כתבה משווה בין גז, קרמי ואינדוקציה. ואכן,
המימצאים שם דומים למה שכתבת.
היתרן הגדול של האינדוקציה הוא מהירות ההרתחה הראשונית. בקטע זה, הציון גבוה.
לאחר מכן, נאמר, כי הבישול הממושך על כירה קרמית עדיף על בישול על אינדוקציה.
יתרונות נוספים שיש לכיריים הקרמיות, הוא שניתן לבשל עליהם גם בסירי פיירקס
או בסירי נירוסטה "ישנים" נוסח סולתם, דבר שלא מתאפשר בכירת האינדוקציה.
 

רוני1955

Active member
אני קניתי כזה.
כשאני מכין אוכל, אשתי מתלוננת על ריחות טיגון בבית, ולכן קניתי ביום חמישי כירת אינדוקציה בודדת לשימוש בחוץ. 2000 וואט, 250 ש"ח.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נראה כי פספסת קצת את הנקודה הראשונית של דבריי...
עד היום יש לנו גז והבישול בו נוח, טוב ויעיל.
כעת, כשהכיריים החלו כבר להזדקן, עמדה בפניי הדילמה: מה יהיה עדיף לנו?
לחפש כירת גז חדשה וטובה,
או שאולי הגיע הזמן, לוותר על הגז ולהיפטר מהסיכון הרב שבשימוש בו ולעבור לחשמל?
אז אם נעבור לחשמל, כוונת המשורר היא להיפטר מהבלונים ומצנרת הגז ולסלקם מהבית.
לכן, השילוב של גז וחשמל יירד מהפרק.
מכאן, נותרה רק השאלה, האם לבחור בכירה קרמית או בכירת אינדוקציה, שעלותה
כפולה בערך.
השילוב של קרמי ואינדוקציה נשמע מעניין, אבל נראה לי שהמחיר יהיה גבוה מאד.
ולשאלתך, איני חושש מהקירבה של סלילי האינדוקציה, שמא יתחממו ממבערים
קרמיים הצמודים להם. כי בכל סט כיריים יש גם פיקוד אלקטרוני, שחי בשלום, הן עם
המבערים הקרמיים והן עם סלילי האינדוקציה. אז אם אלקטרוניקה עדינה עוברת
את מכשול החום, איני חושש לסלילי האינדוקציה. בטוח שבעיה כבר נפתרה זה מכבר.
ואגב, הקטע הרע שבהצעתך, הוא קטע החירור המיוחד בשיש. חור לדומינו, חור לכירה
"דו" כזו או אחרת, וזה אחרי שבשיש יש כבר חור לכירה "סטנדרטית".
והלוא אין מדובר כאן (גם) בהחלפת לוח השיש ו/או בתכנון של מטבח חדש.
ואגב...
פעם ראיתי בחנות כירת גז "מעניינת" של אריסטון.
אני מכניס כאן קישור לבית עסק, כי כאן ניתן להגדיל את התמונה. זאת כדי להסיר
חשד, שמא יש בכוונתי לפרסם את בית העסק.
הקטע שבכירת הגז הזו, הוא שחורי המבערים הם בניצב למבער ולא לצדדים.
לטענת ה"מומחים", בדרך זו ניתן לחסוך בצריכת הגז, אבל הכירה עצמה יקרה פחד.
ומה עוד? גם סידור המבערים בצורת "יהלום", פוגעת בנוחיות בקטע של הנחת
הסירים על הכירה עצמה...
https://www.netoneto.co.il/product/כיריים-גז-4-להבות-מבית-ariston-דגם-pk644dghxlpg?aff=Zap&aff_a=1
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
טוב. הקטע הראשוני אצלי היה להוציא את הגז מהבית, ולכן לא אחפש
כעת שום אלטרנטיבה אחרת שתופעל בעזרת גז.
כעת נותרה רק השאלה, האם להעדיף כירה קרמית או כירת אינדוקציה.
והשיקולים הם עדיין לכאן ולכאן.
באינדוקציה לא תוכל לבשל בכלי זכוכית ולא תוכל להשתמש בסירים ללא תחתית שהותאמה
לפעול בשיטה זו.
נכון. כירת האינדוקציה אינה מותירה משטח חם לאחר הסרת הסיר, ואינה מחממת את
סביבת העבודה. בזה אתה צודק. אבל גם הסיר הלוהט משחרר קלוריות באוויר, ככה
שהחיסכון בחימום הסביבה אינו כה גדול כפי שאתה ציינת.
כעת נדבר גם על אספקט המחיר. כירת אינדוקציה, עולה לפחות פי 2 מכירה קרמית.
בשני המקרים, מדובר במשטח זכוכית, שעלול להתרסק מסיבות כאלה או אחרות...
ומהתרשמותי עד כה, הבנתי שכירת האינדוקציה מרתיחה מהר יותר, אבל הבישול
האיטי בה פחות "טוב". לא שהבנתי למה.
מעבר לכך, מבירורים שעשיתי עד כה, הבנתי, שכירה מתוצרת AEG או אלקטרולוקס,
מיוצרת בגרמניה, ואילו הכירה של בוש או סימנס (אותו דבר), יקרה יותר ולא מיוצרת
בגרמניה. אז ההחלטה שלי נפלה כעת על בחירה בכירה קרמית מתוצרת אלקטרולוקס.
העיצוב שלה די מצא חן בעיניי, וכשיגיע רגע המבחן, אולי אדווח על התוצאה ועל
שביעות הרצון. בשלב זה אומר שמדובר בדגם הזה:
https://www.lastprice.co.il/p/14371/כיריים-קרמיות-ELECTROLUX/ELECTROLUX-EHF6747FOK
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הוי רוני.. נגעת בנקודה רגישה. אני חושש, שמא יהא זה גם גורלי
בקרוב...
 

winner999

New member
דווקא סידור "יהלום" יכול להיות נוח מאוד
היו לנו כיריים של סאוטר עם סידור כזה וגיליתי שזה מאפשר לשים על הכיריים 2-3 סירים ומחבתות גדולים בו זמנית, מה שלא מתאפשר בסידור "המרובע" הרגיל.
בסופו של דבר הכיריים נפסלו בביקורת של חברת הגאז וליבואן כבר לא היו חלקים לתיקון. לא מצאנו דגם חדש דומה ולכן התפשרנו על כיריים גאז "קונוונציונאליים" שפחות נוחים מבחינת הסידור.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
התלבטות כל סוג כיריים (ואולי על איזה)...
טוב.. אחרי כל ההרצאות על הסיכון שבגז, ואחרי שהכיריים שלנו כבר על סף הסוף,
בא לי החשק להשתדרג לכיריים חשמליות. אבל עומדת השאלה:
אינדוקציה או קרמיות?
ושל איזה יצרן עדיף? יש מישהו עם ניסיון ושביעות רצון כלשהי?
 

ronengeles

New member
גם אני הזמנתי עכשיו מאנגליה
שיהיה בעיקר לטיגון במרפסת.
לצערי כירת הצד במנגל שלי חלשה מדי.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אודה ואתוודה, שעד היום לא יצא לי לראות כיריים יהלום בפועל
(ותמונות לא נחשב). ואם תיכנס לזאפ ותקרא ביקורות על הכיריים הללו של אריסטון,
אתה תגלה שהיו כאלה שדווקא התלוננו שהיהלום לא נוח להם.
לי באופן אישי יש ניסיון טוב עם אריסטון כחברה, כי בתחילת דרכי כנשוי, היה לנו תנור
משולב בכיריים שלהם והוא היה טוב מאד.
נכון להיום, יש לנו מכ. כביסה שלהם, וגם היא מוצלחת מאד.
מה שבטוח, זה שלא הייתי הולך ומוציא סכום כזה עבור כיריים, וזה מעבר לעובדה
שכיריים אלה היו מותירים אותי עדיין עם גז (דבר שאני רוצה להתרחק ממנו).
ואגב, כיריים אלה מופיעים גם עם משטח זכוכית במקום משטח הנירוסטה מהקישור
שהכנסתי כאן.
ואגב,,, אם לחפש צורה "מיוחדת", מה דעתך על זה?
https://www.hacontainer.co.il/items/1652130
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ראיתי את הסוג הזה של הכירות. גם זול יחסית. גם לא גוזל מקום
רב וגם נוח לשימוש. יש לי חברים שמעדיפים את הכירה הזו (הניידת) על כירת הגז שבביתם.
אז כשהילדים מגיעים עם הנכדים, מבשלים הרבה סירים על הגז, ולעצמם? רק בקטנה
החשמלית והזריזה.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
בעיה... רציתי לסלק את בלוני הגז ואת הסכנה שבהם.
חוצמזה, יש בשיש פתח לסט כיריים אחד ויחיד. אז לא ניתן "גם וגם".
ואודה על האמת... בשנים האחרונות כמעט ולא היו הפסקות חשמל. לא שיש כאן
'תעודת ביטוח לבאות', אבל הבה ונקווה שכך יהיה גם בהמשך...
חוצמזה? נראה שיותר ויותר אנשים עוברים בכל זאת לחשמל... נקי יותר. בטוח יותר.
 

רוני1955

Active member
הגז מוסיף טעם?
זה חדש לי......
קח שני אנשים, תן לשניהם לבשל את אותו תבשיל על אותו אמצעי בישול, ויהיה הבדל בטעם.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אבי לוי, זוכה מאסטר שף, פתח מסעדה "המוציא" בירושלים.
ככל שהבנתי, הוא מבשל על פתיליות.
האם בישול על פתיליה מוסיף טעם? מה הקטע? ואם כן, אז גם גז מוסיף, לא?
 

סתם מבקרת

Active member
לא, אבל טעם של תבשיל שבושל על כירים גז שונה מזה שבושל על
כירים חשמליים, גם אם בושל ע"י אותו אדם, בין אם תסכים עם כך ובין אם לא.
יכול להיות שלמי שלא מבשל הרבה או מכין שניצלים ומרק זה לא ישנה. מי שמבשל הרבה ומגוון בהחלט יחוש בהבדל.
יש לי חברה בשלנית ששמחה להחליף את הכיריים גז לכיריים אינדוקציה והתפעלה מהתחזוקה הקלה. לא חלף הרבה זמן עד שהחליפה את הכיריים וחזרה לכיריים גז בטענה ש"לא יעזור, האוכל לא יוצא אותו דבר ואין להשוות".
יש פלוסים ומינוסים לכל סוג כיריים וכל אחד והרגליו, טעמו וסדרי העדיפויות שלו.
 

evike

Active member
מנהל
אין לי מושג מי צודק לגבי הבדלי הטעמים בין בישול על גז
חשמל או אינדוקציה. אבל אולי בכל זאת יש איזשהו הבדל.
נכנסתי לחנות לקנות קפה שנטחן במקום. נפתחה שיחה על הטעמים של סוגי הקפה, והמוכר שאל על מה אני מבשלת אותו - גז או אינדוקציה, כי לכל אחד מהם הוא ממליץ על סוג אחר של קפה.
 
למעלה