חורץ ערמונים

תודה רבה !

הזמנתי מאיביי...10 ש"ח.
הקישור השני - מוכרים ב- 70 ש"ח (רק עם משלוח של 30 ש"ח).
אם יש לך עוד קישור בארץ - אשמח !
 
חורץ ערמונים

למישהו יש כלי ייעודי לחריצת ערמונים
ויכול להמליץ / להמליץ שלא ? :)
תודהץ.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני עצלנית וקונה את הערמונים שנמכרים קלויים ומקולפים...


הוריי נהגו לחרוץ בסכין מטבח רגיל, לא חושבת שיש צורך בכלי מיוחד לשם כך.
 
לא תאמיני איזה הבדל !

גם אני חובבת ערמונים ומדי פעם קונה ערמונים בואקום.
הפעם התפתיתי להדגמה בסופר (שופרסל דיל),
שבה קלו ערמונים עם אבנים חמות.
בסקפטיות רבה קניתי קילו ערמונים וקליתי אצלי בתנור.
הבדל עצום.
אכן חרצתי בסכין, אבל לא ממש קל ונוח.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
למה שלא אאמין? כתבתי על הוריי, הם הכינו ואכלתי כל חיי

הרי בעבר לא מכרו בוואקום...
אבל בעיניי זה לא מצדיק את ההתעסקות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא עבורי. עצם הקנייה, החריצה, הקלייה, הקילוף, הקירור...

פשוט לא שווה את זה מבחינתי, ובאמת לא משנה לי באיזה סכין זה נעשה אלא עצם העשייה... וכאמור, מעולם לא שמעתי על סכין ייעודי לחריצת ערמונים, נשמע לי מוזר שבכלל יהיה כזה דבר... אבל מה אני יודעת, מעולם לא חיפשתי. אני מניחה שכל סכין נוח יעשה את העבודה (אולי סכין עם להב מעוקל, כמו של פירות יהיה נוח). סליחה, מי שמשתמש בסכין יעשה את העבודה (לא אני!
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מצוין, לכי על זה


קנייה – רק בעונה (ואין לי מושג כמה זמן אפשר לאחסן בבית). ערמונים בשקית (לא בוואקום; ראיתי הרבה סוגים ובכולם יש אוויר) הם כמו קופסת שימורים: אני קונה, תוקעת במזווה והם שם לפעמים חודשים עד שמתחשק לי לאכול, מעכשיו לעכשיו, ללא שום הכנות.
&nbsp
קלייה – נו בדיוק, צריך לחכות...
(ולוודא שלא נשרף...)
&nbsp
קילוף – לפעמים הולך טוב לפעמים הקליפה נתקעת. עדיין התעסקות, והם שורפים ת'אצבעות.
&nbsp
קירור – ע"ע סעיף קודם. לא לחינם נאמר "להוציא את הערמונים מהאש".
https://scienceinmyplate.com/2014/03/06/פתגמים-אכילים-להוציא-את-הערמונים-מהאש/
&nbsp
לסיכום, "המלכה תבקש ערמונים מהאש" כי יש לה משרתים. אם אני צריכה לשרת את עצמי, אני הולכת למזווה ושולפת שקית מוכנה
. אם אני צריכה לטרוח ולהכין, אני מעדיפה לתעל את ההשקעה למאכלים אחרים.
&nbsp
אם את מוכנה לעבוד עבור ערמונים חמים, סחתיין ולבריאות
. בתור מישהי שלא אוהבת לעבוד עם סכין ומחזיקה שלל חפיצי מטבח בדיוק לשם כך, אני האחרונה שתרפה את ידייך מקניית מוצר שהופך את החיים ליותר נוחים (או לפחות מתיימר). עד היום לא היו לי אכזבות ממוצרים ייעודיים כאלה ואחרים. החיסרון העיקרי הוא כמות הכלים התופחת במגירות / בכיור / במדיח...
 
הסתכלתי עכשיו במלכה עם הערמונים...

היא לא מקבלת אותם !
המלך שולח לה במקום מתנות...
ייתכן וגם המלך בדעתך - שההתעסקות רבה
מדי ?
...
 
כילדה להורים ממוצא רומני, אצלנו ההתעסקות בקילוף ערמונים חמים
מהטוסטר הייתה סוג של ריפוי בעיסוק בלילות החורף
מודה שכמבוגרת אבדתי סבלנות לעניין, אבל באמת קשה להשוות את הטעם בין ערמונים טריים וארוזים בוואקום.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כל אחד ושיקולי עלות-תועלת שלו


מכיוון שגם לי אין סבלנות והטעם לא מצדיק מבחינתי את ההתעסקות, אני מעדיפה את הארוזים בשקיות (לא ואקום. כבר קניתי לפחות חמישה סוגים שונים ובכולם יש אוויר. אילו לא היה, השקית הייתה מקבלת את צורת הערמונים. היא לא. יש לה סתם צורה של שקית עם תכולה ואוויר). למען האמת אני גם אוהבת את המרקם הקצת יותר צמיגי ורך שלהם; המרקם של ערמונים קלויים יוצא בד"כ יבשושי יותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מאיזה שוק? אם חסר בשוק, קני במקום אחר... הוא לא נעלם מישראל

(ולא חייבים לקנות בארץ, כמובן
אם יש לך זמן).
 
למעלה