עוגיות ללא גלוטן פנינה רוזנבלום

תומר

Member
תגובה

חד פעמי רציתי לנסות ללא גלוטן של פנינה רוזנבלום זה זוועה ולא אנסה שוב צריך לפחות 20 אחוז מזון חומצי בתזונה יש כל מיני דרגות של חומציות ושל בסיסיות
 

SicTransit

Active member
וזה קשור לצרכנות כי...?

יש פורום סוכרת ויש פורום תזונה ודיאטה. שם המקום לדבר על "גלוטן שנדבק למעיים", על התהליכים הכימיים להפרדת השומן מהחלב, על ההמלצה לשתות סודה שלתיה כדי להיות בסיסיים ושאר ההגיגים(*) מהסוג הזה.
- - - - - - -
(*) לקח לי די הרבה זמן לבחור את המילה הזאת. המועמדות הראשונות היו פחות נייטרליות.
&nbsp
 

תומר

Member
עוגיות ללא גלוטן פנינה רוזנבלום

הטעם זוועה ובכלל מי אמר שללא גלוטן זה כן בריא עדיף לוותר
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם יש גלוטן במוצר ללא גלוטן זה חמור ואפשר לדווח/לתבוע על כך

אני לא בטוחה מי הרגולטור, אולי משרד הבריאות?
וכמובן, זה קלאסי לתביעה ייצוגית (אם אתה יכול להוכיח שאכן יש בהן גלוטן).
באשר לטעם, זה כבר עניין של טעם...

אגב רוזנבלום, הופתעתי לגלות (על המדפים) שהיא עכשיו (גם?) בתחום המזון. נתקלתי בשנה האחרונה במוצרים מפונפנים שלה במחירים מופקעים ומופרכים לחלוטין. למשל קינואה עם ירקות שעולה יותר מ-30 ש"ח (ל-270 גרם!!!) כשחבילת חצי ק"ג קינואה עולה בשופרסל כ-10–15 ש"ח (תלוי של מי ובאיזה מבצע) ואני בטוחה שאפשר למצוא גם זול יותר. אז כמה כבר עולה התוספת ומי לעזאזל קונה מוצר כ"כ יקר?


 

תומר

Member
תגובה

לא טענתי שקיים גלוטן במוצר זה וכמובון המחיר ממש יקר ללא גלוטן מוצרים בריאים לא מקמח תירס או קמח תפוחי אדמה או כל מוצר מעובד אחר אלא טביעי בלבד
 

blzvi

Active member
למה,גלוטן זה לא טבעי?

זה תרכובת כימית לא מהטבע?
מה מעובד בקמח תפוחי אדמה או קמח תירס?
רוב המוצרים ללא גלוטן מכילים קמח תירס או קמח מסוג שאינו דגנים
 

תומר

Member
תגובה

צריך קמחים בריאים . לא קמחים שמעלים את רמות הסוכר בגוף. קמח לבן וגם קמח מלא מעלים רמות הסוכר בגוף וגם קמחים מתירס או תפוח אדמה . למצוא תחליפים בריאים יותר
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הקשר בין זה לבין גלוטן? כל קמח מעלה את רמות הסוכר בגוף

כי הוא מכיל בעיקר עמילנים, זו המשמעות שלו... הוא מכיל גם חלבונים שונים (למשל גלוטן, חלבון המצוי בדגנים ועוזר ליצירת בצק) וסיבים, בעיקר אם הוא מלא.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
הגלוקוז זה הסוכר הכי פחות גרוע

כי אי אפשר לחיות בלעדיו. זה האנרגיה של הגוף.
&nbsp
פחממות כמו חיטה ואורז מכילות גלוקוז. כמות גדולה של גלוקוז = יותר קלוריות. שזה גם בעיה, אבל לא בטוח שזה הבעיה.
&nbsp
הבעיה היא סוכר הפרוקטוז. פרוקטוז נמצא בפירות. אבל כמה פירות כבר אנשים אוכלים? ובפירות יש גם סיבים שנמצא שממתנים את השפעות הפרוקטוז.
&nbsp
פרוקטוז הוא הסוכר המתוק שנמצא בסוכר לבן וחום ונמצא גם בסירופ התירס ומסתתר בעוד כל מיני שמות.
&nbsp
סוכר עם פרוקטוז נמצא במשקאות המותקים ובמאכלים שהוסיפו להם סוכר.
התהליך המטבולי של פרוקטוז הוא תהליך בעייתי שגורם לנזקים לבריאות במיוחד למי שחולה בסוכרת או כמעט חולה בסוכרת.
&nbsp
http://reshet.tv/item/news/the-system/season-05/episodes/season-05-episode-02-533708/
&nbsp
עדיין לא הבינו שכמו שיש שומן מסוגים שונים ככה גם לגבי הסוכר.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קשה להבין כשאתה לא משתמש בסימני פיסוק

אין שום בעיה בריאותית בגלוטן (למעט למי שרגיש אליו, כמו חולי דגנת). גלוטן הוא חלבון חיטה והוא נמצא באופן טבעי בדגנים. דווקא מוצרים ללא גלוטן (למעט כאלה שאין בהם ממילא) הם מוצרים שעברו עיבוד מיוחד כדי להוציא אותו.
 

סתם מבקרת

Active member
נראה שאת מצטטת מקורות בלי להכיר באמת את הנושא. אז יפה שאת

משתמשת בשם "דגנת" אבל אני יכולה להבטיח לך שרוב חולי הצליאק (ואני לא כותבת "כל" כי לא אוהבת לעשות הכללות) לא מכירים ולא משתמשים בשם "דגנת" כמו שלא השתמשו בשם הקודם "כרסת" .
שנית, אחזה מוצר ללא גלוטן את מכירה שהוציאו ממנו את הגלוטן בעיבוד מיוחד? בחו"ל, אם אינני טועה באנגליה, מייצרים קמח חיטה שמוציאים ממנו את הגלוטן. לא מכירה ולא שמעתי על מוצרים אחרים שהוציאו מהם גלוטן ואני מכירה לגמרי לא רע את הנושא.
המוצרים הנמכרים בארץ ומסומנים כ"ללא גלוטן" עשויים מרכיבים שאינם מכילים גלוטן במהותם, כלומר, מקמחים שאינם מחיטה, שעורה או שיפון והוקפד שאין זיהום צולב מגלוטן במהלך הייצור והאריזה (מצריך תקן ייצור מיוחד למפעל).
גלוטן הוא לא חלבון חיטה אלא חלבון שנמצא בחיטה בשעורה ובשיפון. חלבון שדומה לו בהשפעה על חולי צליאק נמצא בשיבולת שועל ולכן בתקנות בארץ היא מוגדרת כמכילת גלוטן (יש כזאת שמוצהר לגביה שאינה מכילה גלוטן).
מה שנכון הוא שאין בעיה בריאותית בגלוטן למי שאינו רגיש לו או חולה בצליאק.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מצטטת משום מקור, חבל שהתעלמת מחלק מדבריי

כתבתי "גלוטן הוא חלבון חיטה והוא נמצא באופן טבעי בדגנים",כלומר לא כתבתי שהוא קיים רק בחיטה; אבל חיטה היא הדגן הפופולרי ביותר במאפים, פסטות וכו' ולכן גלוטן מזוהה בראש ובראשונה עם חיטה. נכון, יש גם דגנים ללא גלוטן, אבל כתבתי בצורה כללית ותמציתית בלי להיכנס לפרטים (הוא בלאו הכי לא חולה דגנת כך שזו לא הייתה הנקודה).

"דווקא מוצרים ללא גלוטן (למעט כאלה שאין בהם ממילא) הם מוצרים שעברו עיבוד מיוחד כדי להוציא אותו."
וכוונתי בכך היא שבמוצרים ללא גלוטן שמיוצרים מרכיבים שממילא אין בהם גלוטן, מן הסתם אין גלוטן (כל עוד לא מערבבים בהם גלוטן ושומרים על פס ייצור נקי). אם מדובר, למשל, בקמח חיטה ללא גלוטן, הרי זה מפני שהוציאו ממנו את הגלוטן באופן מלאכותי.

לסיום רק אציין שהמילה "דגנת" נבחרה במקום "כרסת" לבקשת עמותת חולי הצליאק. לא בדקתי כמה מהם טורחים להשתמש במילה ולא אכפת לי; כל אחד מהם בוחר את המילים שלו, וכך גם אני נוהגת.
 
גם כשמכרה שמפואים לגברים, לא קניתי אצלה

משהו בה שידר חסם.

לגבי בריאות, ואוכל, זה סיפור אחר, הרבה יותר חמור.

אני לא מכיר את התקנות החוקים.

אבל מוצרים בריאים, וכו' הייתי קונה רק עם המלצות וחברות מוכרות

וגם בהם, אני הייתי שומר על ערבון מוגבל....
 

תומר

Member
תגובה

מוצרים בריאים - מדד גליקמי נמוך - 54 ומטה לפי מדד הלחם - באתר גולינגו
 

blzvi

Active member
אבל זה רק לחולי סוכרת

מי שלא ,ערך גליקמי לא אומר דבר
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כך אל תאכל עוגיות בכלל... אבל מה הקשר לגלוטן?

 

תומר

Member
המשך

קיימת גם טבלה של מזונות בסיסיים וחומציים שעדיף 80 אחוז בסיסיים חפשו באינטרנט לגבי קמח לבן או קמח מלא מעלה מאוד רמות הסוכר זה הקשר לגלוטן
 
למעלה