שאלה בנוגע לחומוס

dory141

New member
שאלה בנוגע לחומוס

ביום חמישי בערב הלכתי לחומוסיה בגבעתיים וקניתי חצי קילו. למחרת, כפגשתי את שני הוריי, הבאתי את הקופסה ושניהם חשו שלא בטוב לאחר מכן ולקו בהרעלת קיבה (אני לא) . האם יש מקום להגיש תלונה למשרד הבריאות נגד החומוסיה על הרעלת מזון , או שאולי מדובר ברגישות הקשורה לשניהם בלבד (עובדה שלי לא קרה כלום)?
 

sharpantie

New member
תלונה

כדי להתלונן צריך להוכיח שהחומוס היה מזוהם בחיידקים, והחיידקים הם אלה
שגרמו לקלקול קיבה אצל הוריך. לשם כך יש למסור את החומוס לבדיקה במעבדה....
מה שאתה יכול לעשות זה לפנות למשרד הבריאות למחלקה שמטפלת בענייני
ביקורת מזון ומסעדות, לספר להם על המקרה ולבקש שיערכו ביקורת ודגימה
מהמזון והסלטים הנמכרים שם.
 
לפני הכל, עם החומסיה דיברת?

יש בעלי עסקים בתחום המזון שאולי יגלו התנהגות מתוגננת\תוקפנית, אבל יש גם כאלה (היותר אינטיליגנטים) שמאד יעריכו את זה שאתה אומר להם שחטפתם קילקול קיבה, כי המידע הזה הוא לטובתם סך הכל.
 

dory141

New member
לא, אבל אולי כדאי שאעשה זאת

לפחות בשלב הראשוני. אני נוטה להאמין שישתפו פעולה. אם לא, אעשה מה שהמגיב מעלייך המליץ.
 
פעם התלוננו על קלקול קיבה

כתוצאה מאכילה במקום מסוים. דיברנו עם בעלת המסעדה, שלקחה את התלונה כל כך ללב, עד שהיא נתנה לצוות שלה לאכול מהאוכל כדי לבדוק איך הוא מגיב
 

Arana

Active member
מנהל
יכולה להיות כאן בעיה מבחינת זמנים

מכיוון שהוריך אכלו מהחומוס לא באותו יום אלא למחרת, ובעל המסעדה יכול לטעון שלאחר הקניה החומוס לא אוחסן בצורה נאותה, בטמפרטורה מתאימה וכו', ובעצם נקנה כשהוא במצב תקין והתקלקל בפרק הזמן שבין הקניה ועד שהגיע להוריך.
עם זאת, כמו שכתבו, לא יזיק לפנות קודם כל למסעדה.
 

evike

Active member
מנהל
חומוס אמיתי שאין בו חומרים משמרים, מחזיק מעמד

עד שלושה ימים. (בדגש על עד, רצוי להשתמש בו בפחות) אם החומוס שקנית היה כבר בן יום, והורייך אכלו יום אחרייך, בהחלט יש סיכוי שילקו במיחושים.
תלוי גם איך אוחסן, כמה זמן היה מחוץ למקרר, גם הגיל של הורייך יכול להשפיע. (ככל שמתבגרים יותר, לרוב נעשים גם רגישים יותר)
קראתי באיזה מקום, שחומוס הוא מצרך רגיש ביותר, שכל 20 דקות הוא מכפיל את כמות החיידקים שבו, ואין להשאירו מחוץ למקרר, אלא רק לזמן מועט.
בארועים אני נמנעת מלאכול חומוס שעומד על השולחן.

נזכרתי, שלפני שנים נכנסנו די מאוחר בלילה למסעדה ואכלנו חומוס. הוא היה כל כך טעים, שרצינו לקנות מעט ולקחת הביתה. בעל המסעדה שאל אם נאכל עוד באותו הלילה, וכשהשבנו בשלילה, הוא לא רצה למכור לנו. אמר שחומוס הכי טוב רק ליום אחד. אולי הוא הגזים, אבל ברור שחומוס הוא מוצר רגיש ביותר.
לכן בהחלט יכול להיות שבעל החומוסיה בה קניתם לא אשם כלל.
 

evike

Active member
מנהל
מתחת למקום העבודה שלי היתה חומוסיה

ולא פעם ראיתי איך הבעלים מכין במקום. טרי טרי וטעים.
מידי פעם הייתי קונה לבית. והאמת, למחרת כבר הטעם היה שונה מעט, ואחרי עוד יום (אם נשאר) כבר ממש לא היה טעים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
לא פלא. מה זה בעצם חומוס אם לא..

גרגירי חומוס שהתעללו בהם ועינו אותם?
לא פלא שבמצב הלא טיבעי שהם נמצאים בו הם לא מסוגלים להשאר טריים.
&nbsp
 
בעל החומסיה מגזים וגם את מגזימה :)

תיכף נשמע שצריך לאכול את החומוס האמיתי בלי חומרים
משמרים הישר חם מהסיר, כי עד שהוא מתקרר הוא כבר
מתקלקל
....

אני מכינה במשך שנים חומוס אמיתי בלי חומרים משמרים,
ואנחנו אוכלים ממנו ללא כאבי בטן כארבעה ימים (ולפעמים גונבים קצת
יותר)...

נכון, החומוס רגיש לחיידקים, אבל בגבול מסויים. מה גם שבעונת
החורף הסביבה החיצונית מהווה לפעמים מקרר בפני עצמו.
 

SicTransit

Active member
יתכן שיש הבדל

את ודאי הכנסת את החומוס למקרר מיד, בעוד שבחומוסיה סביר שהוא עמד קצת בטמפ. החדר לפני שנמכר ועוד פרק זמן מהקניה ועד שהגיע למקרר של הקונה (במקרה של פותח האשכול היו שני פרקי זמן בהם החומוס היה ב"דרך").
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ייתכן שאין קשר לחומוס ושניהם אכלו יחד מזון אחר / חטפו וירוס

לדעתי אין על מה להגיש תלונה, הרי אין לך ראיות מוצקות שהחומוס קשור ישירות לעניין או שהוא נמכר לך מקולקל. אפשר לשתף אותם בחשדות (כמובן, חשוב לנסח אותם כחשדות ולא כהאשמות) ואם הם ירצו הם יוכלו לשלוח לשם ביקורת, כפי שנכתב מעליי. רק בריאות.
 
למעלה