שאלה לגבי בישול

simba481

New member
שאלה לגבי בישול

האם זול יותר לקנות אוכל מוכן,או להזמין מבשלת?

מדובר על ממולאים-לפני שבועיים קניתי 2 כרוב ממולא ו2 פלפל ממולא
וזה עלה 52 ש"ח.
לא מדובר על אוכל גורמה,מאכלי יום יום.
אני פשוט לא יודעת לבשל.
תודה לעונים
 

רוני1955

Active member
לא זה ולא זה.

הכי זול זה ללמוד לבשל. זה לא כזה מסובך כמו שזה נראה.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בתור מבשל
...

לקנות כרוב ולהתחיל להתעסק איתו בשביל שהיה אפשר למלא אותו, כמאכל שאוכלים די קבוע, זה טירוף.
&nbsp
פשוט מבשלים את הבשר הטחון עם הכרוב המקוצץ ברוטב. תבשיל בשר עם כרוב. אפשר לדמיין שהסיר הוא הכלי שממלאים

&nbsp
זה יוצא אפילו יותר טעים ובטח שדורש פחות זמן הכנה.
 

Arana

Active member
מנהל
גם קניית אוכל וגם הזמנת מבשל/ת

יהיו הוצאות שיחזרו על עצמן כל שבוע. לדעתי רצוי לחשוב על הוצאה חד פעמית - להשתתף בסדנא או קורס כלשהם לבישול, או לקחת שיעור פרטי בבית (לחפש קצת בגוגל, לא תהיה לך בעיה למצוא). בצורה כזו ראשית לא תהיי תלויה לא באוכל שזמין או לא זמין לקנייה, ולא במישהי שתגיע לבשל לך. שנית, אני מאמינה שברגע שילמדו אותך בצורה מסודרת יסודות של עבודה במטבח ואיך להכין דברים בסיסיים, כבר תדעי להמשיך משם וללמוד לבד לבשל כל דבר שתרצי, לא רק ממולאים.
 
לא נראה לי שראלי להזמין מבשלת...

לעומת זאת ממולאים עולים יותר, כי צריכים להכין אותם
אחד אחד.
את יכולה ללכת למחלקות של אוכל מוכן בסופר וכו'
ושם האוכל יחסית פחות יקר. אפשר לקנות קפואים ולחמם.
אפשר לקנות בחומוסיות וחנויות פאלפל - לפי מה שאת אוהבת.
לדעתי נושא האוכל המוכן היומיומי בארץ ממש לא מפותח. לצערי.
 

avinoam76

New member
אף אחד לא נולד עם ידע לבישול

וגם אני לא יודעת להכין ממולאים אבל אני יודעת להכין הרבה דברים אחרים ואת הרוב אם לא הכל למדתי ממתכונים באינטרנט אחרי הרבה ניסויים וטעויות :) הכי זול זה ללמוד לבשל, בהתחלה אפילו דברים בסיסיים ולא לבזבז הון תועפות על 4 ממולאים.
בהצלחה, הכל אפשרי
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי כמה גובה המבשלת... המחיר ששילמת על הממולאים יקר לדעתי

בזמנו קניתי כמה פעמים בסופר אריזה של 4 פלפלים ממולאים (של "ניר עציון" אאל"ט) והמחיר היה 25–30 ש"ח כמדומני. לא יותר מ-40 בוודאות. כך שהמחיר ששילמת מוגזם בעיניי, גם אם זה דוכן של אוכל "טרי" שהוכן ביממה האחרונה (דווקא במקרה של ממולאים עושה להם טוב לעמוד קצת במקרר, והם גם שורדים הקפאה מצוין).
&nbsp
כדאי לך לעשות סקר שוק ולבדוק אפשרויות נוספות.
&nbsp
באשר לבחירה בין הכנה עצמית לתשלום לאדם אחר, כמו תמיד זמן = כסף, כלומר השאלה מה יש לך יותר – זמן או כסף?

&nbsp
מישהו סיפר לי פעם שהוריו אנשים עסוקים מאוד ושעת עבודה שלהם שווה לא מעט; משתלם להם להזמין אישה שמגיע יום בשבוע ומבשלת לכל השבוע (והכול נשמר בקופסאות במקרר).
&nbsp
זה לא שונה מאנשים שמזמינים עוזרת לנקות להם את הבית במקום לנקות לעצמם (ולא כי הם לא יודעים / לא מסוגלים פיזית). אם אין לך רצון / זמן / חשק להכין לעצמך אוכל ואת יכולה להרשות לעצמך לשלם למישהו אחר שיעשה זאת במקומך, למה לא?
&nbsp
אם זו רק שאלה של ידע ויש לך רצון וזמן, להכין לעצמך זה יתרון לא קטן. אגב, לא ביג דיל להכין ממולאים, זה לא כ"כ הרבה עבודה. התעסקות עם כרוב כן, אבל עם פלפלים לא, ובעיניי הם הרבה יותר טעימים (בלאו הכי אני שונאת כרוב מבושל ותמיד פותחת אותו ואוכלת רק את המילוי, אז לשם מה?). אפשר למלא גם קישואים (גם לא קשה) ויש לי חבר טוב שנוהג למלא תפוחי אדמה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
או פשוט לא להתעסק עם ירקות שגם ככה אין כמעט מה למלא בהם


נראה לי מיותר לנסות למלא גזר (מזכיר לי את האישה שגרה בתוך אבטיח
) בחלל הקטן שנשאר שם... (ואני גם לא אוהבת גזר מבושל, אבל זו כבר נקודה אחרת). בקיצור, מגניב למי שרוצה למלא כל דבר, אני מסתפקת בפלפלים. גודל נוח, לא צריך להתאמץ והתוצאה טעימה לי.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
בפלפלים צריך לשים לב שהם לא מהסוג הירוק המר

אחרת זה משפיע לרעה על כל התבשיל.
עדיף פלפלים אדומים מהסוג המתוק.
&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני אין בעיה גם עם פלפלים ירוקים (כהים) והם לא מרים לי

בכל מקרה כשאני חותכת פלפלים (לסלט או בכלל) אני טועמת חתיכה קטנה; אם הפלפל לא טוב בעיניי – לפח.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ניר עציון יש להם גם גפילטע פיש טעים

היה פעם מוצר כזה במקררים או במקפיאים, שהיום איפה שאני קונה כבר לא רואים אותו.
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי אני מפונק...

אבל בשבילי תבשיל שהיה במקרר יותר מיומיים, זה כבר לא זה.
במיוחד כזה שמכיל אורז או פסטה שאחרי יומים מאבדים את הטריות והטעם שלהם.

לדעתי גם הקטע של זריקת אוכל זה כי מכינים יותר מידי מאכלים עם אורז ופסטה ובסוף נשאר המון וזה נזרק.

בגלל זה אישית מצאתי את הכמות שלי לארוחה או 2 שאני מכין פסטה, ככה שזה מונע בזבוז של זריקת האוכל שנשאר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי במה מדובר; בד"כ מאכלים טעימים יותר לאחר שהוכנו, אבל

יש מאכלים שדווקא טוב להם "לנוח" או ששורדים היטב קירור/הקפאה, וממולאים הם דוגמה קלאסית לכך.
&nbsp
אמי למשל מכינה מרק ירקות בסיר גדול ואז מחלקת למנות ומקפיאה בצנצנות, כל פעם מפשירה אחת ואין בעיה.
&nbsp
פסטה באמת אין טעם לשמור לזמן ארוך, בפרט שלא מדובר בפסטה טרייה אלא פסטה יבשה שהכנתה דורשת בישול של דקות ספורות במים רותחים, אז אין טעם "לבשל" מראש. עיקר העבודה הוא הרוטב, אבל למי שמתעצל יש שפע רטבים מוכנים לא רעים בכלל (הכול יחסי כמובן).
 
למעלה