שם לגיטימי, או הטעיית צרכנים מכוערת?

davesh

New member
רסק עגבניות בסגנון איטלקי?

לא ידעתי שיש יותר משיטה אחת לייצר רסק עגבניות.

הבלינצ'ס הוא הונגרי ד"א ... הגבינה היא בולגרית.
 

urilei

New member
והנה מקרה עוד יותר מרגיז

מישהו ממשפחתי נשלח לסופר לקנות (בין היתר) גבינה לפיצה. הוא חזר עם מוצר מסוים ואמר שקנה מוצרלה. אחלה.
הוא חזר עם "פיצרלה", שזה מוצר שהאריזה שלו עוצבה ביסודיות כדי לגרום לך לחשוב שמדובר בגבינה איכותית לפיצה. לא רק שלא מדובר במוצרלה, אלא מדובר במוצר סינתטי שהוא בכלל לא גבינה... ואני בטוח שהוא ממש (אבל ממש) לא היחיד שנפל בפח הזה.

 
זה של כפיר, ידוע שכפיר זה לא גבינה...

אגב, חלבון חלב זה חלב רזה שיובש באידוי. כשיש עודפי חלב מייבשים אותם ומשתמשים למוצרים אחרים. אם תסתכל על כל יוגורט הכי פשוט תמצא אותם. להסמכה. וגם בעוד מוצרים כמו גבינה לבנה.
הבעיה לדעתי בכפיר זה שהשומן צמחי ולא של החלב, וזה מה שמוזיל את המחיר. אבל אם בדרך שגרה אתה צורך שמנים כאלה אז אין לך מה להיות מודאג.
&nbsp
 

urilei

New member
ו"הצהובה" מה זה?

נכון שלא תמצא את המילה "גבינה" על האריזה, אבל יש שלל דרכים פתלתלות שהם גורמים לך לחשוב ככה. מה "צהובה"? האריזה צהובה?
ואם ידוע לך שכפיר זה לא גבינה - אחלה. למי שהיה בסופר זה לא היה ידוע. עובדה.
 
אני מודה שזה מבלבל, אבל זה גם לא נורא.

פעם אחת קנית מוצר טעות, פעם הבאה תדע. מדובר בכמה שקלים, והמוצר לא נחות במיוחד, בסך הכל מוצר חלב שאסור להגדירו גבינה. אגב, רוב הפיצות מכילות "גבינה" כזו, כי זה זול בהרבה למשווקים. גם בפיצריות וגם קפואות בסופר...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא צריך ללמוד לקרוא; המילה "מוצרלה" או "גבינה" לא כתובה שם

לעומת זאת כתוב בחזית המוצר בצורה ברורה שמדובר ב"חלבון חלב ושומן צמחי". אני לא רואה מה הבעיה בעיצוב האריזה. היא עוצבה כך שיהיה ברור שמדובר במוצר לפיצה, ואכן לזה הוא מיועד. לא ברור לי איך מהעיצוב אפשר להסיק משהו על האיכות. אבל לגבי מהות המוצר, פשוט קוראים מה כתוב, והכיתוב ברור מאוד (ואגב, אין לי מושג למה כוונתך ב"מוצר סינתטי" או במה זה "סינתטי" יותר מגבינה; אלה ואלה מעשי ידי אדם).
 

davesh

New member
גבינה נוצרת בצורה טבעית ע"י הפרדת

מוצקי החלב מהנוזלים, וזאת ע"י הוספת חומצה (מיצי קיבה של הפרה או חומצה אחרת) לחלב. המוצרים של כפיר מיוצרים ב"מעבדה" הם לא יכולים להיווצר בצורה טבעית.
ואכן היצרן עושה הכל כדי להטעות את הצרכן. לא רק שהשם פיצרלה מאד דומה למוצרלה, גם צבעי דגל איטליה מתנוססים על האריזה, כאילו שאיטלקי אמיתי היה נוגע בחרא הזה.
יש להם גם מוצר "הצהובה הטובה", ועוד "גבינות" הנמכרות במעדניית הגבינות בסופר.
צריך גם להתרחק מהמוצרים במעדנייה ששם מתחיל ב "בסגנון ..."
 

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לנו כנראה הגדרה שונה למילה "טבעי". גבינה לא נוצרת בטבע

החלב לא נוזל מהפרה, מפריד את עצמו למוצקים, מזדווג עם חומצה ונוצרת מוצרלה. זה ממש לא משנה אם עושים את זה במעבדה או במקום יותר רומנטי כמו בקתה בכפר, זה עדיין מוצר מעשה ידי אדם.
&nbsp
כפי שכבר כתבתי לגבי המוצר הקודם, דגל איטליה הוא חלק מהמיתוג, לא יותר. מי שרוצה לדעת מה הוא קונה, פשוט קורא.
 

urilei

New member
להגדרתך זו...

שום דבר שאנחנו צורכים, כולל מי ברז וכולל כל הפירות והירקות, אינם מוצרים טבעיים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא; מי ברז ופירות אינם מיוצרים, הם מגדולים / מובלים

 

trilliane

Well-known member
מנהל
* מגודלים. מים ופירות קיימים בטבע גם ללא התערבות בני אדם

כמובן, המים והפירות שאנחנו צורכים מגיעים אלינו לאחר התערבות (כזאת או אחרת) ועדיין הם לא מיוצרים (אם כי הם לא פעם מושבחים / מטופלים וכו'). גבינה מיוצרת. אין גבינה בטבע, היא לא נוצרת סתם כך מעצמה אלא ע"י התערבות בני אדם. אז לטעון שגבינה נוצרת בצורה "טבעית" זה מגוחך. אפשר לטעון שייצור גבינה מצריך פחות טכנולוגיה מתוחכמת, או שלא נדרשת מעבדה עבורו. אכן. אבל כך או כך, אלה מוצרים מעשי ידי אדם.
 
דווקא יש גבינה בטבע !

היא אמנם לא נוצרת כך סתם מעצמה, אך היא נוצרת.
די לקרוא את ההיסטוריה של גילוי הגבינה והאנזים רנין בשביל לדעת זו. אמ:לק - לפני שנים כשאנשים אכלו עגלים הם גילו בקיבתם את הגבינה, אהבו אותה מאוד, וניסו לחקות את התהליך ע"י שימוש באנזים הקיבה של העגל על החלב, ולא נדרשה מעבדה לכך. פעילות אנזימטית פשוטה שמתרחשת כל רגע בקיבתם של עגלים רכים ההופכת חלב לגבינה, וכן, זה קורה אצל בני בקר שמסתובבים בטבע. אנחנו רק מחקים אותם. בתאבון!
 

trilliane

Well-known member
מנהל
טוב, זו שוב הגדרה של "יש בטבע"...
בפועל מה שאנחנו אוכלים

הוא עדיין לחלוטין מוצר מעשה ידי אדם.
 
כמו כל דבר, כמו המחשב שלך, המזגן, הקוקה קולה... לא רציתי ש-

זה יופיע יש מאין. גם החסה והמלפפון דורשים טרקטור ועובד זר שבא במטוס... כל דבר דורש התערבות בני אדם, קצת עזרה, אין מה לעשות.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ממש; יש הבדל בין התערבות לבין יצירה אנושית מאל"ף ועד תי"ו

אף על פי שהמצאת הגבינה היא לא בדיוק המצאה מאפס אלא גילוי, גבינות לא מגודלות / מטופחות / מושבחות ולא נוצרות ב"התערבות" בני אדם, הן מיוצרות לחלוטין באמצעות בני אדם (מחומרי גלם שאינם מיוצרים בהכרח ע"י בני אדם).
&nbsp
הנקודה שלי פשוטה: העובדה שכאן היצירה מצריכה טכנולוגיה בסיסית ועתיקה יותר (מבחינת הנדסת מזון) לא משנה את העובדה שמוצרלה שקונים בסופר אינה מוצר "טבעי" יותר מחלבוני חלב ומשומן צמחי (גם החלב והשומן הצמחי מקורם בטבע). אלה ואלה מוצרים אנושיים, שניהם מיוצרים במפעל, נארזים ומגיעים לסופר. זו לא סתם התערבות, זה ייצור, כך או כך.
&nbsp
אכן, חלבוני חלב ושומן צמחי אינם גבינה, לכן גם לא קוראים להם גבינה והמילה "גבינה" לא רשומה שם. אבל צורמת לי הגישה היום שבה "טבעי" הפך להיות איזושהי מילה קסומה ורומנטית, כאילו מוצר "טבעי" הוא בריא ואיכותי יותר, כשבמקרים רבים אין בו שום דבר "טבעי" באמת, שלא לדבר על כך ש"טבעי" אינו "בריא" (ציאניד הוא טבעי לחלוטין וגם ארס נחשים ושלל רעלים, חיידקים, עובש ועוד).
 

urilei

New member
בדיוק!

השם פיצרלה נועד בצורה מובהקת לגרום לנו לחשוב על גבינת מוצרלה לפיצה. יש למוצר הזה חזות מובהקת של גבינה ושם שבפירוש נועד להטעות.
וכן, המילה "צהובה" בנקבה נועדה במפורש לגרום לנו להקשר לגבינה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ברור שהשם נועד לגרום לך לחשוב על פיצה. אבל לא כתוב מוצרלה

ולא כתוב גבינה ולכן אין פה שום הטעיה, רק מיתוג. במקום לחשוב עדיף לקרוא.
 

Panda01

New member
לא הטעיה, גם אם קנו את המוצר במדינה אחרת בכמות גדולה

וארזו אותו מחדש בישראל זה עדיין לא הטעיה.
 

davesh

New member
אם העגבניות באמת היו מאיטליה, אתה לא חושב שהם היו "מתפארים"

בכך באותיות קידוש לבנה על-גבי האריזה?
 
למעלה