לא ממש; יש הבדל בין התערבות לבין יצירה אנושית מאל"ף ועד תי"ו
אף על פי שהמצאת הגבינה היא לא בדיוק המצאה מאפס אלא גילוי, גבינות לא מגודלות / מטופחות / מושבחות ולא נוצרות ב"התערבות" בני אדם, הן מיוצרות לחלוטין באמצעות בני אדם (מחומרי גלם שאינם מיוצרים בהכרח ע"י בני אדם).
 
הנקודה שלי פשוטה: העובדה שכאן היצירה מצריכה טכנולוגיה בסיסית ועתיקה יותר (מבחינת הנדסת מזון) לא משנה את העובדה שמוצרלה שקונים בסופר אינה מוצר "טבעי" יותר מחלבוני חלב ומשומן צמחי (גם החלב והשומן הצמחי מקורם בטבע). אלה ואלה מוצרים אנושיים, שניהם מיוצרים במפעל, נארזים ומגיעים לסופר. זו לא סתם התערבות, זה ייצור, כך או כך.
 
אכן, חלבוני חלב ושומן צמחי אינם גבינה, לכן גם לא קוראים להם גבינה והמילה "גבינה" לא רשומה שם. אבל צורמת לי הגישה היום שבה "טבעי" הפך להיות איזושהי מילה קסומה ורומנטית, כאילו מוצר "טבעי" הוא בריא ואיכותי יותר, כשבמקרים רבים אין בו שום דבר "טבעי" באמת, שלא לדבר על כך ש"טבעי" אינו "בריא" (ציאניד הוא טבעי לחלוטין וגם ארס נחשים ושלל רעלים, חיידקים, עובש ועוד).