אופה לחם מורפי ריצ'רד דגם 48039 או 48291?

Ran Cal

New member
אופה לחם מורפי ריצ'רד דגם 48039 או 48291?

היה לי אופה לחם של מורפי ריצ'רד שעבר במשך עשור ושבק חיים,
הדגם לא נמכר יותר, ראיתי את שני הדגמים הנ"ל, מישהו יודע מה עדיף?
 

Ran Cal

New member
אם הייתי מצליח להבין אז לא הייתי שואל


 

trilliane

Well-known member
מנהל
תן את המפרט או קישורים להסבר על כל דגם

 

trilliane

Well-known member
מנהל
נו, אבל המפרטים לא זהים, לא מצליחה להבין את הקושי. לדוגמה:

בדגם 48039 הכנת כיכרות לחם במשקל : 750 גרם / 900 גרם
ואילו בדגם 48291 הכנת 3 גדלים של כיכרות לחם: 450/750/900 גרם
בדגם 48039 12 תוכניות אפייה
ואילו בדגם 48291 15 תוכניות לאפייה
&nbsp
בדגם 48291 כתוב לך "ייחודי- תכנית להכנת יוגורט" שלא קיימת בדגם השני.
&nbsp
אני יכולה להמשיך, אבל אני חושבת שאתה לא צריך אותי כדי להעדביק כאן את מה שכתוב שם... ההבדלים לא גדולים, אבל קיימים; פשוט תעבור על המפרטים, תראה אילו הבדלים משמעותיים לך ואילו לא, ובהתאם לכך (ולמחיר) תחליט מה לקנות. זה לא מדע טילים.
 

Ran Cal

New member
נכון, אבל מה שמאוד מוזר הוא

שלפי מספר הדגם, 48291 יותר מתקדם מ 48039,
וזה עולה בקנה אחד עם המפרטים, שכן ל 48291 יש את כל התכונות של 48039 בתוספת מספר תכונות נוספות (מעט יותר תוכניות, אופציה לגודל לחם נוסף ותוכנת להכנת יוגורט),
אבל מצד שני, 48291 עולה פחות מ 48039.
&nbsp
מוזר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם זה מה שבאמת מטריד אותך, למה לא להתחיל ישר מהשאלה הזו?


לא בדקתי את המחירים אז אין לי מושג מה ההפרש, אבל לפעמים יש מצבים כאלה. תמחור מורכב מפרמטרים שונים, בין היתר מוצר שרוצים לקדם (למשל), מלאי ועוד.
 

grishab

New member
לך על הדגם מהפלסטיק הלבן.

היה לי את הדגם הפלסטיקי הלבן ודגם דומה מנירוסטה.
הדגם מהפלסטיק היה הרבה יותר מוצלח מהנירוסטה באופן מפתיע.
הבנתי את זה רק כשיצא לי לפרק את שניהם ולנסות לתקן, הנירוסטה היה פשוט זבל מוחלט בצורת הבנייה ואיכות החומרים.
זה מהפלסטיק הלבן החזיק לי כ 5 שנים עד שהרצועה נקרעה, ואז מצאתי מכונה דומה שמישהו השאיר לייד פח הזבל, ואיתה אני עובד עד היום.
 

bogib

New member
מצטרף לשאלה

ועוד כמה שאלות, האם לחם מחיטה מלאה יצא טוב או דחוס מדי? וו הלישה נתקע בלחם? האם יוצא גודל נורמלי של לחם?, כלומר שלא יהיה קטן מדי ובכלל האם כל זה שווה?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בנזוגי משתמש באופים של מורפי ריצ'ארדס

היה בהתחלה משהו לבן (שנראה דומה לדגם הלבן, לא יודעת מה המספר) ואח"כ נשבר בו איזה חלק קטן אז הוא לקח מקרובת משפחה (שלא השתמשה) משהו שחור (שנראה דומה לדגם השני). אני לא מתעמקת ולא מתעסקת, ומבחינתו האפייה אותו הדבר. הוא אופה לפחות פעם בשבוע ומרוצה.
&nbsp
אפייה מ-100% קמח מלא תמיד תצא דחוסה יותר ועסיסית פחות כי זה האופי של הקמח. הוא אופה לחם מ-50% קמח מלא ו-50% שיפון ומרוצה מאוד מהתוצאה, וכך גם אחרים שטועמים את הלחם; אני אישית לא אוהבת את סגנון הלחם הזה, בעיניי הוא דחוס וכבד מדי, מעדיפה לחמים קלילים ואווריריים יותר (כאמור, עניין של טעם, אחרים אוהבים מאוד וגם הוא מרוצה ולכן כך הוא אופה).
&nbsp
לגבי "גודל נורמלי" זה תלוי בציפיות ובצרכים... זו כיכר יותר קטנה מזו שקונים במכולת, אבל מכיוון שאצלנו הוא היחיד שאוכל (בד"כ) זה עדיף, אחרת הלחם יישאר ליותר מדי ימים.
&nbsp
וי"ו הלישה נשאר תקוע בלחם לעתים קרובות, במקרה כזה פשוט משחררים אותו ידנית (משאיר חור בתחתית) ולשים לב לא לחתוך את הלחם לפני שמוציאים אותו כדי שהסכין לא יהרוס אותו (קרה לי...
וקצת שפשפתי את הציפוי... אבל לא נגרם נזק ממשי למרבה המזל).
 

bogib

New member
כשכתבתי קמח מלא התכוונתי

בעצם ללחמים שהם לא מקמח לבן וגם אני מעדיף לחמים קלילים ואוורירים.
חשבתי על שימוש של 3-4 פעמים בשבוע, מה עם לשמור את הלחם במקרר למשל?
תודה
 

trilliane

Well-known member
מנהל
קמח מלא הוא קמח מגרעיני דגן שנטחנו בשלמותם (עם הקליפה)

כאמור, בצק מקמח מלא, במיוחד אם הוא 100% מלא, לא יוצא קליל ואוורירי כי זה האופי שלו (בלי שום קשר לאופה לחם). בד"כ כשאופים מקמח מלא משלבים קמח לא-מלא באחוזים שונים, אתה יכול לעשות ניסיונות עד שתמצא את הלחם האידאלי מבחינתך.
&nbsp
לא הבנתי את השאלה לגבי המקרר... אנחנו לא שומרים לחמים במקרר, יש אנשים שכן.
 

articlimon

New member
ממליץ בחום על אופה עם שני ווי לישה

כדוגמת זה שמשמש אותי כבר יותר משנה להכנת כשני כיכרות לחם בשבוע.
ניתן לאפות לחמים יותר גדולים מבאופה עם וו אחד, וצורת הלחם הרבה יותר פרופורציונית (יותר ארוכה ופחות גבוהה).

באופה הזה ספציפית ישנה גם אופציה להכין תכנית בהתאמה אישית אם במקרה אף אחת מהתכניות הקיימות לא מתאימה ללחם שלך.
 
10 שנים של פעולה נשמע טוב

האם האופה שלך המקולקל עבד כל יום או רק מספר פעמים בשבוע?
 

Ran Cal

New member
בשנים הראשונות פעם בשבוע בממוצע, בשנים האחרונות פעם בחודש.

 

xfwind

New member
המרפי שלי שבק אחרי 5 שנים

אבל אז הפסקתי לאכול לחם....
מעז יצא מתוק.
 
למעלה