א. האופניים עם הגלגלים הקטנים הם אופניים מתקפלים. יש לא מעט מותגים, חלקם מותגים שמתמחים באופניים כאלה (כמו Dahon). היתרון היחיד באופניים מתקפלים הוא הקיפול! כלומר, כל עוד הם מורכבים במצב נסיעה, הם פחות טובים מאופניים סטנדרטיים. כמובן שהקיפול נותן יתרון משמעותי בהרבה מצבים אחרים (שימוש באוטובוס, רכבת, אחסון בבית, במשרד, במכונית) לפי אופי השימוש שהגדרת, אופניים מתקפלים בהחלט יתאימו לך.
יש מבחר גדול של אופניים מתקפלים בישראל, ולא נראה לי שכדאי להזמין מחו"ל. עלות המשלוח לא תהיה זולה בכלל, וממילא יוטל מע"מ על האופניים וגם על עלות המשלוח. את הבדיקה הספציפית תיאלצי לבצע בעצמך, אין לי המלצות פרטניות.
ב. נוחות: נוחות מושגת ע"יי התאמה נכונה של כל החלקים המתכווננים באופניים למידה שלך. באופניים שאינם מתקפלים יש גם מידות שילדה שונות. נדמה לי שבמתקפלים one size fits all. ההתאמה הטובה תושג בעיקר ע"י בחירה בחנות טובה, שתהיה לה את הסבלנות בשבילך.
לגבי מושבים: כל המושבים ("אוכפים") נתפסים ע"י מנגנון אחיד, ולכן על כל אופניים ניתן לשים כל אוכף. יש אוכפים נוחים יותר ונוחים פחות, וזה לא תמיד מוחלט - אוכף שלא נוח למישהי אחרת יכול להיות נוח מאוד לך. יש אוכפי נשים ייעודיים, אבל גם הם לא מבטיחים נוחות גבוהה לכל אחת.
ג. משקל: באופן כללי, ניתן להגיד שיקר יותר = קל יותר. יש פשרות אחרות שניתן לעשות על מנת להגיע למשקל נמוך, כמו לוותר על הילוכים. לא הייתי קופץ כרגע לכיוונים האלה, זה למי שיודע בדיוק מה הוא רוצה. אחד היתרונות באופניים מתקפלים הוא שניתן לאחסן אותם גם בדירה קטנה, ולכן אפשר לקנות אופניים באיכות גבוהה (ומשקל נמוך) ולא להיקלע למצב בו צריך לנעול אותם ברחוב.
ד. החומר ממנו בנויה השילדה מהווה שיקול זניח בבחירת אופניים למטרות שציינת. ניתן לייצר שילדות טובות יותר או פחות מכל החומרים הנפוצים (פלדות, סגסוגות אלומיניום, מגנזיום, טיטניום וסיבי פחם). "כרומולי" הוא קיצור לסגסוגת מסויימת (וטובה) של פלדה.
משקל השילדה עצמה הוא רק חלק קטן ממשקל האופניים הכולל, ולכן עצם העובדה שהיא עשוייה אלומיניום ולא פלדה לא מבטיחה כלום לגבי משקל האופניים. גם הבטחות מפוצצות אחרות לגבי יתרונות מוחצים של חומר כזה על פני חומר אחר הן בעיקר קשקוש. באותה רמת מחיר ביצועי האופניים דומים מאוד (זה נכון כמעט לכל מוצר). 13.5 ק"ג, אגב, הוא לא משקל נמוך כל כך, אבל די מייצג את מה שמקבלים ברמת המחיר הבסיסית.
אופניים >>