tאוטיזם ותזונה

רואה 6 6

New member
tאוטיזם ותזונה

במסגרת קורס שאני לוקחת קיבלתי הרצאה מאוד מענינת על הקשר בין תזונה לאוטיזם.
נעשו הרבה מחקרים שלא הוכיחו מובהקות אבל בהחלט שוכנעתי בנוגע לנזק אפשרי עקב צריכת גלוטן וקזאין (חלבון חלב).
מענין אותי מאוד, מדוע בקרב אןכלוסית ההורים הממוצעת של אוטיסטים נושא התזונה נמצא עמוק למטה בסדר העדיפויות. אפשר לומר שכל ההורים שנפגשתי איתם היו אנשים שחתרו למצוא פיתרון והקלה לילדם,כיצד ניתן להסביר שענין התזונה לא מוזכר בכלל,וחלק מהילדים אף אכלו זבל שלא הייתי מקרבת לקערה של החתולים שלי אפילו.אני מכירה רק משפחה אחת שתזונה היא מרכיב בלתי נפרד ממערכת הטיפוח של הילד והיא מוקפדת באופן שלא מתקיימות בו חריגות אפילו בטעות. כל שאר אלו שפגשתי כנראה לא יודעים ומערכת הבריאות לגמרי מועלת בתפקידה במקרה זה כאשר אין מביאים אפשרות זו לתודעה, אך במקרים אחרים אלו שכבר היו מוטרדים מתזונת ילדם העדיפו להשאיר את המצב הקיים ולא לשקול שינויים.
מענין אותי מדוע זה נותר מיסטיקה כזו...? מה אתם חושבים?
בכל הקשור אלי, אני לגמרי הולכת לעשות ניסיון לתקופה עם בני. נדמה לי שהפרופיל שלו מתאים לרגישות לקזאין...
 

ענתנוי

New member
ממש לא מיסטיקה

פשוט מאד - בתזונה בריאה אין כסף אז אין לאף אחד אינטרס לקדם את הנושא הזה,
למרות שזה הנושא הראשון והחשוב ביותר בכל מה שקשור לבריאות - לא רק לילדים על הספקטרום האוטיסטי.
 

רואה 6 6

New member
לא מסכימה

זה תחום שיכול לייצר עבודה להרבה אנשים (תזונאים,דיאטנים,בדיקות,קניות,בלימוד בישול מתאים...)ולא רק לאוכלוסיית האוטיסטים אלא גם לכל הקשיים הנויירולוגים
אני גם די בטוחה שבמקומות שונים בעולם זה מקבל התייחסות.
מסתבר שהנגישות למידע היא לא בשמיים,מדוע מונעים את המודעות?!גם אם יש מודעות,מדוע הורים לא מרימים את הכפפה?מה יש באוכל שכלכך מטלטל?
 

ענתנוי

New member
כי זה נושא גדול מדי

וקשה מדי וכואב מדי.
ואם רוצים שינוי אמיתי צריכים שינוי של אורח חיים ולא סתם להוריד או להוסיף פריט כזה או אחר....
 

dina199

New member
תזונה לא בריאה מייצרת הרבה יותר מקומות עבודה.

בארץ שום גורם ממסדי לא מעוניין בפעולות מניעתיות. טיפול באנשים חולים (או כאלה שנחשבים לחולים) מייצר המון מקומות עבודה ומכניס הרבה יותר כסף, כי לחושלים (ולנחשבים לחולים) כבר אין לאן לברוח
 

אורלי791

New member
בדיוק ככה


 

arana1

New member
זה לא רק כסף

זה נובע גם מהמשיכה של האנשים לסנסציוני
הרופא מציל החיים הוא גיבור, ההתערבות שלו קיצונית, מרובת מיכשור, סמכותית, עם המון דרמה ובלא בלא מקצועי...
לאכול טוב זה פשוט לאכול טוב, אין בזה שום סנסציה, צריך לדאוג לפיקוח חקלאי מייגע ולתנאי אחסון

תזונה זה נשי, לבשל ולהכין ולהיות ברקע בשקט, רפואה זה גברי, להתנפל על אדם עם סכין ובמבצע נועז להציל את חייו

ההשפעה של החברה, בדיוק בגלל שהיא סמויה, היא אבסולוטית, בעיקר דרך מערכת החינוך
אצלנו בבית הדבר ברור לחלוטין
יש ילד אחד שגדל במערכת החינוך, הוא בררן עם העדפה לאוכל חדגוני וג'נק פוד
לילדה שגדלה בבית יש הרגלי אכילה שהם משאת נפשו של כל הורה, אוכלת הכל, בריא, ממש תענוג, לא עושה עניין משום דבר, מפקחת בעצמה על עצמה בנושא הממתקים וביוזמתה

גם בנושאים אחרים הסנסציוני זוכה להעדפה תקציבית ותשתיתית על פני מה שבאמת חשוב, המניעה, לחשוב מראש, להתחשב, זה כל כך לא סקסי לעומת משבר, להפך, זה מגונה כחששנות וזהירות יתר וכהימנעות ואפילו כחוסר כישורי חברה
 

dina199

New member
לרופאים ולמאבחנים לא איכפת מתזונה.

כשאמרתי לרופא ילדים שהבן שלי בעייתי עם אוכל, הוא חשב שאני 'אמא יהודיה היסטרית שרק רוצא להאכיל'. וכשהזכרתי את הנושא בכל מני איבחונים, אף מאבחן לא התייחס לנושא.
אז אם 'אנשי מקצוע' לא מתייחסים, מה יש לבקר הורים שבדרך כלל אין להם שום ידע מקצועי בעניין (עד שמקבלים איבחון נכון ולומדים לבד הכל)
 

רואה 6 6

New member
הוא שאמרתי קודם,רשויות הבריאות מועלות בתפקידן.

אבל כן אמרתי גם,שהורים שרואים שילדם מקושש זבל בשיניו אבל לא מוכנים להתמודד עם זה זו בעיה גדולה.
 
קשה מאד להתמודד עם זה

בהחלט יש לי ביקורת כלפי הורים שנותנים ומאביסים ילדים בחטיפים ומעובדים (בגן שלנו יש כמה ילדים שמגיעים עם לחם עם שוקולד בבוקר באופן קבוע). אבל ישנם הורים כמוני שמנסים ומשתדלים וזו פשוט מלחמה בלתי אפשרית. אני עושה מה שאפשר.... הלוואי שיכולתי לגרום לו לאכול מה שצריך אבל הוא רואה אחרים סביבו ואני לא יכולה למנוע הכל
 

רואה 6 6

New member
אל תדאגי ,תמשיכי בדרך הזו


לאט,לאט,במשחק,בשיתוף כל המשפחה ובהבנה שאין לוח זמנים להיצמד אליו.
 

dina199

New member
הבן שלי היה מגיע לגן עם פרוסת לחם בלי שום דבר

באופן קבוע
(גם לא ממרח שוקולד , שהגננת אסרה בכלל להביא לגן).
הסיבה : הוא לא סובל ממרחים (עד היום , אחרי צבא). למעשה עד היום הוא לא סול טעמים מעורבבים.
למשל הוא אוכל ירקות (והוא היום אוכל דברים בריאים) אבל כל אחד בנפרד.סלט לא בא בחשבון
.
הבעיה הגדולה שילד קטן לא יכול להסביר את עצמו , למה הוא 'מקובע' (גם לא בטוח שמישהו שואל אותו).
הבן שלי הסביר את עצמו אחרי האיבחון , בגיל 14 , אחרי שלמדתי שאם אני רוצה לדעת משהו אני צריכה ליזום את השאלות.
 

אורלי791

New member
הבעיה מאיפה הגיע הזבל אל הילד

האם ההורים שלו נותנים לו את זה בכיף ככה בלי בעיה ובלי נקיפות מצפון,
או שזה הגיע בכלל מהגן, מהחברים
או הרגלים רעים שספג במקום אחר,
או שאנשי מקצוע משתמשים בזה כדי לתגמל את הילד והרגילו אותו.
יש לקחת בחשבון שילדים בספקטרום גם ככה בררנים באוכל
ויש הורים שנשברים וקונים לילד מה שרוצה העיקר שיאכל משהו,
לא הייתי שופטת אותם.
בכל מקום בילוי אפילו בפארקים שאנחנו יוצאים עם הילדים יש קיוסק או דוכן עם ממתקים
או אוטו שמסתובב ומוכר בגנים ציבוריים,
זה נורא ילדים מוקפים בפיתויים,
אני משתדלת להקפיד על אוכל בריא בבית ולא להכניס ג'אנק הביתה וזה מאוד קשה
נוכח כל מה שהולך מסביב וההשפעות של זה על הילדים
 

dina199

New member
הבן שלי קושש הרבה זבל


וכל זמן שהיה קטן ומקובע אי אפשר היה לעשות כלום.
כשהוא התבגר התחיל לאכול יותר בריא מכולם .עדיין הדברים קבועים, אבל בריאים. לא נוגע במשהו 'לא בריא'.
לכן אי אפשר לבוא בטענות להורים בצורה אוטומטית. יש דברים שהורים מנסים לעשות אבל זה לא מצליח כי הילד 'מקובע'.
 

רואה 6 6

New member
טוב,אני חושבת שבנושא הזה אפשר לשנות דברים

ואני לא מוכנה לחשוב שאם קיימת אפשרות פיצפונת שלאוטיסטים יש רגישות גבוהה יותר לזה או לזה אני אמשיך להגיד "מקובע" ולא אתאמץ לשנות משהו. זה חלק מתנאי סביבה שנחוצים לאוטיסטים.
 

dina199

New member
חשוב למצוא סיבה ל'קיבעון'.

למשל בסוף התברר שהקיבעון באוכל של הבן שלי בחלקו הגדול היה אי סבילות של ערבוב טעמים וריחות. ז"א שום אוכל חדש 'מעורבב' לא היה בא בחשבון. אבל זה ידוע לי בדיעבד
.
כנ"ל עם כל מני שינויים (נושא זה כולל גם אוכל אבל הרבה יותר רחב) . למשל הטענה של המורות היתה ש'הוא רוצה שליטה' כשלמעשה מה שהיה זה 'פחד לפני כל דבר לא מתוכנן'.
אז לדעתי שמבוגר מסביר לעצמו את ההתנהגות הילד בדרך מסויימת , כך המבוגר מתייחס לילד.
ולצערי ההחלטה שמשהו 'קיבעון' או 'רצון בשליטה' (בלי להבין בדיוק מה יש מתחת לעטיפות האלה) מזיקה להרבה א"סים.
 
ראית את התפריט בגנים של אלו"ט?

(לפחות בגן שלנו). קייטרינג תעשייתי מזעזע - שניצל תעשייתי, פסטה מקמח לבן. ארוחת ארבע שמורכבת מלחם לבן וחומוס תעשייתי. הילדים מתוגמלים בממתקים ועוגיות על ימין ועל שמאל... ואחר כך מתפלאים שהם תנועתיים ותזזיתיים

אני אישית משתדלת עד מאד לשמור על תזונה בריאה, לא מורידה לו גלוטן אבל כן מנסה להקפיד על דגנים מלאים בלבד, ללא מוצרי חלב וכמה שפחות סוכר ומזון מעובד. זה מאד מאד מאתגר - גם בגלל החשיפה בגן (ואני שולחת לו ארוחות מיוחדות), גם בגלל החשיפה הכללית, גם כי הוא סופר בררן באוכל.
אין ספק שלכלכלה יש המון תועלת בתעשיית מזונות הזבל, לפחות בטווח המיידי (בטווח הארוך הבריאות של כלל האוכלוסיה נפגעת - אני ממש לא מתייחסת רק לאוטיזם) - לצערי רואים כאן רק את הטווח המיידי
 
למעלה