תזונה ללא גלוטן

תן תן 4

New member
תזונה ללא גלוטן

לאחרונה ייצא לי לשמוע ולקרוא על כך שהגלוטן אינו מתאים לילדים עם אוטיזם ,
שגורם להם להיות עצבניים ולא מווסתים.
החלטתי לנסות להוריד ככל הניתן את הגלוטן ,
החלפתי את הדברים העיקריים שביני אוכל כמו לחם ,קורנפלקס , ביסקוויטים שניצל עם פירורי לחם ללא גלוטן ןוכו'
(הוא גם ככה לא אוכל מגוון רחב אז החלפתי את מה שהוא כן אוכל)
התחלתי את התהליך רק ביום שישי האחרון
שאלתי היא האם מישהו מכם ניסה ויכול להעיד אם יש שינוי או לא ?!
וגם אשמח לקבל מתכונים לעוגיות /עוגות / לחמים ללא גלוטן
תודה ושבוע מבורך לכלום
 
לא עברנו את השלב הראשון...

בני היה מעוצבן מהחלפה בצורה יוצאת מן הכלל
ומכיוון שגם ככה מגוון שאוכל שלו היה מצומצם - לא היה לי לב להתעקש...
&nbsp
עדיין טוהה האם זה "חוסך ... שונא בנו"
 

תן תן 4

New member
אולי כדאי לעשות את ההחלפה בהדרגה ..

זאת אומרת להחליף חלק מהדברים וגם זה בהדרגה
למשל לחם בגלל שרק עכשיו התחלנו אז אני נותנת לו בבית ללא גלוטן
ובגן עדיין לא שיתפתי אותם בתהליך אז הוא עדיין אוכל הכל כרגיל ...
ננסה מקסימום נחזור למתכונת הרגילה...
 
זה לא עובד ככה

אפילו שהחלפה היתה הדרגתית - קודם מוצר אחד, אחר כך עוד אחד...
את לא תוכלי לראות תוצאות אלא אחרי סיום התהליך. אז לא תוכלי לראות אם זה עובד, ורק אחר כך להודיע בגן.
איזה גן זה?
בגן יש עוד עניין של שבתות וימי הולדת - יש הרבה כיבוד גלוטני... אלא אם את ממש נחושה בדעתך, ואלא אם כל הגן ישתף פעולה (אם זה גן תקשורת, אין מצב ש-35 אמהות יסכימו על גן נטול גלוטן בגלל התוויה לא ישירה), זה עשוי לעבוד.
אחרת זה מקור תמידי לתיסכול...
ואני מאד מאמינה שה-"תרופה" הכי טובה לילד שלי זה אושר
 

תן תן 4

New member
הגן הוא גן תקשורת עם 6 ילדים נוספים ..

הרעיון מבחינתי שהתחלתי בהדרגה הוא כדי לראות אם הוא בכלל מתחבר לטעמים
כי גם אם מדובר בבמבה בייגלה ולחם ברגע שהוא ללא גלוטן הטעמיים הם שונים ..
אנחנו רק בהתחלה אם זה ילך טוב בבית נבקש את שיתוף הפעולה גם בגן
(אני מאמינה(ומקווה) שאם ניכנס לתהליך הם יהיו איתנו)
כמובן שאם אראה שזה לא מתאים וזה מתסכל אותו אפסיק מיידית
 
בהצלחה


סליחה אם נשמעתי פסימית וקטרנית
 

dina199

New member
לדעתי אם ההחלפה מצליחה אז אפשר

להמשיך. אבל אם זה במלחמות והמגוון בלאו הכי מצומצם - אז אין טעם .אם כבר כדאי להתאמץ על יותר גיוון - וגם זה בלי להגיע למלחמות. בלאו הכי יש לנו הרבה מלחמות בחיים :).למיטב ידיעתי זו רק הנחה סטאטיסטית. לא נראה לי שיש מחקרים שמוכיחים קשר בין גלוטן ואוטיזם.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
לא ניסינו, אבל לגבי מתכונים
בקישורים של פורום צליאק תוכלי למצוא לא מעט

(ניסיתי להעתיק לכאן קישור, משום-מה לא מצליח לי).
 
גם אני שמעתי את זה אבל לפני שהחלטתי לעשות

שינוי כל כך גדול, הלכתי לרופא וביקשתי שיעשו לו בדיקה אם הוא צליאקי או חשוד בזה.
הוא לא.
אז לא שיניתי כלום.
 
גם לי ילדים אוכלים מגוון כל כך צר

שאני כרגע לא הולכת להוריד להם גלוטן. (אבל כל הזמן מתלבטת..)
אבל השאלה עד כמה באמת הוא משפיע? וכמה אנו באמת מפסידים שלא מורידים גלוטן....
 

תן תן 4

New member
זה משהו שגם לי תמיד היה במחשבה ..

והעניין של המגוון המצומצם שהוא אוכל גרם לי כל הזמן לדחות את זה
אבל עם זאת המחשב שאולי זה יוכל לתרום לו מביחנה של ווסות ומבחינת רוגע ....
אני חושבת ששוה לנסות ואם לא הולך הכל בסדר חוזרים למתכונת רגילה ...
 
הרבה הורים מדווחים שיפור בפסח...

כשיורד לחם...
מצד שני, גם יורדים שמרים, שגם הם חשודים
וגם לחצים של המסגרת - שזה לא חד-משמעי: יש ילדים שמגיבים טוב על הורדת לחצים, ויש שמגיבים רע מאד על שבירת מסגרת...
 
אמנם לא ניסיתי דיאטה זו או אחרת

אבל שמתי לב שתזונה מאוד פחמימתית גורמת לי לשינויים בקצב (הרבה פירות, מתוקים, בצקים)
יש תקופות שהגוף שלי צועק לכך, מכל מיני סיבות, כמו בתקופות של התמודדות עם עומס מידע, גם כאשר אני זקוקה למן הגברה של מנוע פנימי
(לכן נראה לי שכיוון שצורך תזונתי קשור בדברים נוספים כמו הסביבה הרגשית שנמצאים בה, צריך להתייחס למכלול)
אבל היענות-יתר לצורך הזה כנראה גורמת לי להכנס למעגל שהגוף שלי ממשיך 'לבקש' עוד ועוד פחמימות, וזה גורם לתחושת קצב פנימי גבוהה מדי, ואז מקשה עלי סוג של וויסות רגשי.
 

dina199

New member
עם פחמימיות זה קל יותר כי זה לא מזון ספציפי.

סה"כ צריך לטפל בכמויות. פחות פחמימות פשוטות (פירות. מתוקים,בצקים) ויותר פחממות מורכבות. וגם אין צורך לוותר על פחמימות פשוטות, רק להמעיט בכמויות שלהם.
האינסולין יגיד תודה
 

dina199

New member
לא התכוונתי ששליטה בפחמימות זה משהו קליל


אלא שזה יותר קל מהעיסוק במזונות נטולי גלוטן.
כי צריך להתעסק במזונות תחליפיים, אלא לצמצם כמויות ו/או להחליף סוגי פחממות (שזה גם יותר קל מלהחליף מזונות עם גלוטן)
 
זה יותר קל בהיבט של חיפוש אחר תחליפים

כמו במקרה של גלוטן, אבל נראה לי שיש בוויסות פחמימות את הקושי של תשומת לב להיבט תזונתי יותר רחב, שגם נוגע ברגשי, ובצרכים תקשורתיים שקשורים ברגישות לקצב, אז לא יודעת מה קל ממה.
בכל אופן, יוצא מהקשר הזה בין קצב ורגש ותזונה, שהגוף שלי מבקש לבד מתישהו לעשות את האיזון כפי שאת מציינת.
רק רציתי לציין את הנסיון שלי, שלא קשור לדיאטת גלוטן, כמתייחס לקשר בין תזונה ו"מזג".
(למשל, אני מרגישה גם את התזונה הפחמימתית הפשוטה, כגורמת להתכוונות קצבית למטרה, כקוויות ומיידיות תגובתית, ולמשל, ירקות מאוד מאזנים, ומאפשרים סוג של שהות)
מעניין לי מתוך כך לספר ולשאול על קשר שהבחנתי בו בין רגישות שאני חשה בה לקצבים, לבין מה שנדמה לי כתגובתיות גבוהה של המערכת המטאבולית, אם זה אינסולין, וגם בלוטת התריס.
 
לי יש כזו תגובה מיידית גרועה לפחמימות שפעם רופא שלח אותי

לבדיקת העמסת סוכר שבה לקחו לי דם כל רבע שעה במשך שעתיים

&nbsp
יצא תקין. לגמרי.
&nbsp
אבל אחרי זה שמעתי סברה - שנראית לי מדויקת במקרה שלי - שאנשים עם הפרעת קשב נוטים להגיב הרבה יותר בקיצוניות גם לשינויים נורמאליים ברמת הסוכר בדם. ולכן ההמלצה היא לאכול כמו סוכרתיים - יותר חלבונים, פחות פחמימות, ורק פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט.
זה מאוד נכון במקרה שלי, וזו למעשה בדיוק המסקנה שהגעתי אליה בעצמי עוד לפני כן. כשיש לי אפשרות אני מנסה להיצמד לזה. בימינו פחות מצליחה וזה חבל בהחלט.
&nbsp
בקשר לגלוטן זו תמיד נשארת לי שאלה פתוחה, גם בקשר אליי וגם בקשר לילדה. תמיד אני תוהה אם בעצם לא שווה לנסות תזונה נטולת גלוטן על שנינו. אבל עצם הניסיון הולך להיות פחות או יותר בלתי אפשרי כרגע מבחינת הילדה. אפילו אם נוציא לחם ופסטה מהבית, בגן זה כל יום וכל הזמן וזה כמעט הדבר היחיד שהיא אוכלת שם, ולעצור אותה מלאכול משהו שהיא רואה ורוצה לאכול זה...

&nbsp
 
למעלה