עוד רגע וזה מגיע... ליל הסדר

עוד רגע וזה מגיע... ליל הסדר


מה התוכניות? מארחים/מתארחים?
מהו המאכל של פסח הכי אהוב עליכם?
 
גם אני! כבר יומיים מנסה להכין ולא מגיעה לזה.

מחר מכינה ויהי מה

לפי איזה מתכון את מכינה?
שנה שעברה קניתי איזה משהו בסופר המקומי וזה היה זוועה אז החלטתי השנה להכין.
יש מתכון שנראה ממש קל וסבבה אז הולכת להכין ל: http://www.10dakot.co.il/חרוסת/
 
אצלנו אבא שלי נהג להכין,

וזו חרוסת בלי תמרים - רק תפוחי עץ, אגוזי מלך, יין אדום מתוק וסוכר.
 
מאז שסבתי נפטרה, אין אצלנו חרוסת בסדר פסח
בעצם, לדעתי אין חרוסת כבר מאז שנכנסה לשלבים המשמעותיים יותר באלצהיימר
 
לאבא שלי אין אלצהיימר, אבל

הוא כבר לא מכין חרוסת
או בא לליל הסדר אצל מישהו אחר, ואמא שלי לא רוצה לעשות ליל סדר אצלה, אז הם עושים שניהם ליל סדר זוגי החל משנה שעברה.
 
לצערי השנה אני מארחת. בד"כ מתארחים אצל קרובי משפחה
אבל ממש לאחרונה גילו למארח סרטן, והוא מתחיל טיפולים, אז התנדבתי מייד להעביר את הכול אליי. יגיעו 20 ומשהו איש, ואני מקווה שהאווירה תהיה טובה וחיובית לאור הנסיבות

המאכל האהוב עליי - שאני לא אוכלת כבר שנים בעצם - הוא המצה-בריי של חמותי. הוא טעים טעים טעים ברמות אבל כ"כ משמין שכבר מזמן ותרתי עליו. היא מכניסה פרוסות של גבינ"צ בין המציות ומטגנת הכול ביחד והגבינה נוזלת וזה כל כך טעים!
לצערי זה מסוג הדברים שאני לא מסוגלת לאכול אחד ודי, וברגע שמתחילה - לא מפסיקה עד שמתחסלת הקערה. אז כבר כמה שנים אני פשוט לא מתחילה....
 
כל הכבוד ובהצלחה באירוח!

לגבי המאכל שתיארת- זה לא מצבריי, יש לזה שם אחר אבל ברח לי...
&nbsp
אני חולה על מצבריי- מחזיקה את עצמי חזק לא להכין (אבל מצד שני טוחנת מצה עם חמאה
).
 

raya

Well-known member
השנה - בפעם הראשונה...
אנחנו ניסע לבן בירושלים, אשר נותח לפני כחודש ולא רוצה להעמיס על עצמו נסיעה.
בכל שנה אני מכינה את עוגת אגוזים/שקדים לפי מתכון של הסבתא שלי.
 

raya

Well-known member
המתכון - כפי שכתבתי על גבי כרטיסיה של פעם...
והיתה שאלה על חרוסת.
אני מכינה כפי שאמי הכינה:
תפוחי עץ מגוררים (הכמות תלויה כמה אנשים נהיה)
בננה מרוסקת
אגוזים קצוצים
צימוקים
קקאו , שוקולית וסוכר לפי הטעם.
מעט מיץ לימון.
ומה ש"יפה" במתכון של סבתי (נולדה בשנת 1888) זה 7 ½ קליפת ביצה....
מעניין שאז מדדו את קמח המצה לפי גודל הביצה.
 

עדיקים

Active member
לשמחתי מתארחים

שנה שעברה אנחנו אירחנו.
מכינה עוגת אגוזים של סבתי כל שנה לליל סדר, זו המסורת שלי, לא מוותרת עליה. גם אצלי בבית זו היתה עוגה קבועה בפסח.
לצערי המאכל האהוב עליי הוא מצות ולכן אוהבת אותו בכל דרך אפשרית. בשנים האחרונות דואגת לאכול ממנו אבל הרבה פחות מפעם. צריכה לשמור על המשקל.
 
כן, זה לא קל- אני גם מאוהבי המצות

מצה עם חמה, מצבריי... קניתי קופסא קטנה של מצות וזו ההקצבה שלי
כבר די חיסלתי חצי ממנה ופסח עוד לא התחיל.
&nbsp
אשמח אם תשתפי את המתכון לעוגה
 
מתארחים.

הכי טעים - מצה פריכה עם חמאה איכותית.

ויש לי חולשה לעוגיות קוקוס... משהו מהילדות
 
אצלי זה עוגיות בוטנים, לא אוהבת את הקוקוס- תמיד משאיר

טעם לוואי שנשאר גם אחרי פסח חח.
&nbsp
אני חולה על מצה עם חמאה. קניתי חמאה הולנדית בחנות של גבינות אז זה ממש יוצא מעדן טעים (ומשמין
).
 
לא סובלת גיפלטע פיש מצנצנת ...

לא חסידה גדולה של גפילטע פיש ברגיל אבל אם כבר לאכול אז אמיתי וטרי.
&nbsp
אמא שלי פעם הייתה מכינה ואחרי מות סבתי הפסיקה להכין ורק אכלנו קנוי... זה די דוחה.
&nbsp
&nbsp
 
נו, כי לא אכלת את של מנישביץ...

אני לא סובלת את רוב סוגי הגפילטע פיש - קנוי או טרי, אבל של מנישביץ אני אוהבת.
ואותו כנ"ל, כאמור, עוגיות של פסח (אם כי באמת טעמתי רק פעם אחת עוגיות קוקוס לא קנויות - שהוכנו על ידי מכרה שלנו בחו"ל, והן היו מעולות, אז אולי עוגיות קוקוס לא קנויות באמת נוטות להיות טובות. קשה לי להסיק מסקנות ממדגם של 1...).
 

mykal

New member
הרבה ממאכלי פסח אהובים,

אבל מענין רק בפסח, לא אוכל אותם במשך השנה.
האוכל שמסב לי עונג וזכרונות נעימים--
הוא פשוט וסתמי בכ"ז--סנדויץ של מצה--שמרוחה עליה חמאה
ובננה שמועכים עליה או עיגולי הבננה--וע"י זה כוס גדולה של
שמנת ואשל מעורבים עם תותים בפנים.
זו הנאה צרופה.
 
למעלה