ימי חנוכה

ימי חנוכה


מכירה הרבה משפחות שמציינות וחוגגות את חנוכה אבל גם מכירה כמה וכמה משפחות שמבחינתן חנוכה לא נחשב כחג משמעותי ולכן אולי מציינים באכילת סופגניה סתם כי זה טעים וזהו.

איך אתם? האם אתם חוגגים את חג החנוכה? האם יש לכם מסורת משפחתית לחגיגת החג?

מוזמנים לצרף מתכונים אהובים ללביבות וסופגניות
 
אנחנו מאד אוהבים את החג.

בכל יום מדליקים נרות. עם הסבים, דודים, חברים...

אין מסורת מיוחדת - נפגשים, מדליקים נרות, שרים שירים, ואוכלים.
בעיקר לביבות. הסופגניות נחמדות בתור אטרקציה פעם אחת שכולם מתפעלים מאיזה סופגניות מיוחדות ממציאים לנו, אבל זהו, גם הילדים לא מסוגלים לאכול יותר מחצי סופגניה. אבל לביבות? זוללים כל יום. עם הרבה מלח ופלפל.

כשהייתי ילדה, היינו משחקים משחקי סביבון על כסף (על עשר אגורות... זה לא שעשינו מליונים מזה). אבל לא הצלחנו להעביר את ההנאה הזאת לדור הבא.
 

החתולית

New member
נוהגים להדליק נר ראשון ואחרון בבית

אין ילדים קטנים בבית, והבחור בן ה- 24 לא מייחס לכך חשיבות רבה, אבל מוכן לעשות טובה ל"זקנים".
&nbsp
מסורת נוספת היא הדלקת נרות עם משפחת אמי, לציון יום הולדתה של סבתי ז"ל. אחות אחת גרה בקנדה, השניה בירושלים ואמי ואחי גרים בערבה. השנה האחות מקנדה הגיעה לביקור, ובפעם הראשונה מזה שנים רבות, שלוש האחיות ידליקו יחד נרות ויציינו את יום ההולדת של אמן.
&nbsp
מרגש.
 

עדיקים

Active member
אז מה בתכנון אצלנו

אצלנו מדליקים נרות כל יום, יש ילדים קטנים ורוצים להעביר להם את המסורת שהיתה לנו בבית (אצל שנינו הדליקו).
מארחת פעמיים משפחה וחברים. יש לנו חברים שאנחנו נפגשים איתם כל שנה בבית אחר וכל פעם מישהו אחר מארח. השנה הגיע תורנו.
מתארחת פעם אחת אצל חברה
בשאר הפעמים נעשה בבית רק עם הילדים.
במשפחה של האיש כרגע אין תכנון מתעסקים בעיקר בבעיות הבריאותיות של ההורים וזה לא פשוט בכלל.
אוהבת את חנוכה מאוד, לביבות וסופגניות במיוחד
.
עוד לא מצאתי את המתכון לסופגניות ביתיות שהיו לטעמי. גם ללביבות אפויות מסוגים שונים לא התחברתי
מה שאני כן מכינה כל שנה זה לביבות תפוחי אדמה מטוגנות ובן דוד של הספינג' שתואם את העדה שלנו
.
 

RossieL

Active member
סופגניות כמו בחנות

מצאתי מתכון נפלא לסופגניות פשוט מדהימות בטעמן.
הכנתי, אז ההמלצה היא מפה ראשון


1 ק”ג קמח שמרים
1/4 1 כוסות חלב פושר (אני משתמשת בחלב סויה)
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
100 גרם חמאה, רכה
2 כפות ברנדי
קליפה מגוררת מ-1/2לימון

לטיגון: שמן עמוק
לקישוט: אבקת סוכר
למילוי: ריבת תות

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).

אני רידדתי את הבצק לעלה בעובי של כ 2.5 סמ' וקרצתי עיגולי בכוס בינונית.

מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים.
מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק).
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה.

בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה.
אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן.
מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.

 

mykal

New member
היום נר אחרון של חנוכה,

זה היום שתמיד הזמנו את כל הילדים על משפחותיהם,
ואת אחותי--למסיבת חנוכה גדולה. גם כי יש לנכד ולאחותי יום הולדת.
השנה, בגלל האסון שפקד אותנו, לא היתה לי סבלנות להכין כלום,
ולא שנהיה כולנו יחד. (היינו שבעה ימים יחד)
אבל רצינו לחלק דמי חנוכה ולפגוש את הנכדים--אז אנחנו נסענו לחלק מהילדים,
וחלקם הגיעו אלינו בבודדת.
מסתבר שיש לזה גם החן שלו, שאנחנו פנויים לכל אחד בנפרד.
 

סתם מבקרת

Active member
צר לי כל כך לקרוא את הודעתך וברור לי שאין מילים

שיוכלו לנחם על אובדן כזה. מאחלת לך שתצליחי להתנחם באהובים ואוהבים שלצידך.
 

ayaht

New member
Mykal, סליחה על התגובה המאוחרת

כל כך עצוב לי לשמוע.

משתתפת בצערך ושולחת לך תנחומים.
כואב הלב.

תהיי חזקה
 

mykal

New member
תודה על הניחומים.

הכל בסדר --אין כאן מאוחר. התיחסות תמיד מתקבלת בטוב.
 
למעלה