שרשור
לשבת

חוגגים לבכור יום הולדת 11

מחר ארוחת צהריים משפחתית אצלנו (עם החמות והגיסה), וביום ראשון נאכל רק ארבעתנו, המשפחה הגרעינית, במסעדה לבחירתו של הבכור. יש לנו מן מנהג כזה, שבתאריך היום ההולדת של כל אחד מארבעתנו החוגג אנחנו חוגגים יחד במסעדה לבחירתו של החוגג. זה, כמובן, בנפרד מחגיגה משפחתית בהרכב מורחב/ זוגית (כשזה יום הולדת שלי או של בן זוגי)/ של הכיתה (כשהם מבקשים).
בקיצור, כל סוף השבוע וכל הבישולים הם סביב העניין המשמח הזה
 
מזל טוב


לבכור ולכם שהפכתם להיות הורים לפני 11 שנים
.
לאיזו מסעדה תלכו כדי לחגוג? נשמע כמו מנהג מקסים. אצלנו זה תמיד היה ארוחה חגיגית בבית ההורים שלי שכולם מתאמצים לא לריב ובסוף בד"כ הכל מתנפץ למריבה קולנית

&nbsp
 
תודה
הבכור ילד מאוד פתוח מבחינה קולינרית, אוכל הכול
פיצוי מושלם על שנות סבל שעברתי איתו כשהיה קטן, ולא היה מוכן לאכול כמעט כלום.
בשנים האחרונות לא רק שהוא מוכן לנסות הכול, אלא נראה - בעיקר בשנתיים-שלוש האחרונות - שהוא אפילו מחפש במודע חוויות וריגושים חדשים בתחום האוכל.
בכל מקרה, המסעדה האהובה עליו ביותר היא "רפאלו" בחיפה - מסעדה איטלקית ברמה מאוד גבוהה. הוא בחר אותה ליום ההולדת שלו גם בשנה שעברה, ואם אני לא טועה גם לפני שנתיים. ובחר אותה שוב השנה. בגלל המחירים היחסית גבוהים בה אנחנו לא מגיעים אליה לעיתים קרובות עם הילדים, והוא מנצל את ההזדמנות בחוכמה.
מאז שהילדים גדלו והם כבר לא פעוטות, יציאות איתם למסעדות זאת הנאה גדולה מאוד. הם מתנהגים מאוד יפה, אוכלים נהדר, וכיף מאוד לשוחח איתם. זו הזדמנות נפלאה לשיחה, שלא תמיד יש לנו ביום-יום הממהר והמהיר שלנו. חוץ משבת בצהריים בד"כ לא יוצא לנו לאכול ארוחות משפחתיות נינוחות וארוכות, אז השבוע תהיה אחת בונוס וזה כיף גדול.
 
נשמע כיף!


&nbsp
אצלנו זה סיוט לצאת עם המשפחה שלי למסעדות, זה אף פעם לא נגמר טוב...
.
&nbsp
 
המלצות


המלצות על ספרים, סרטים,הצגות ופעילויות למבוגרים וילדים

נשמח לקבל המלצות!
 
אצלי הבישולים הם תמיד בסו"ש. אין בכלל זמן לבישולים במהלך
השבוע...
כמו שכתבתי למעלה, בסוף השבוע הזה הם בעיקר סביב ארוחת הצהריים של היומולדת.
לארוחת הצהריים של היום הכנתי ספגטי עם כדורי בשר, ומחר עושים על האש אז יהיו שיפודי פרגיות, הרבה סלטים, הרבה תוספות, ועוגת יום הולדת אחת שבחר הבכור

חלק הכנתי כבר הבוקר. את העוגה אכין אחר הצהריים ואת כל היתר מחר בבוקר.
 
עוגת "היער הלבן" של עוגיו.נט
הנה כאן:
http://www.oogio.net/white_forest_cake
&nbsp
יצאה מהממת. בצהריים נבדוק אם גם יצאה טעימה
מה שכן, אני כבר יכולה להגיד בבטחה שכל מרכיב בנפרד יצא ממש טעים
הכנתי עם פטל קפוא במקום דובדבנים, אבל לפני ההגשה אקשט בדובדבנים (מופשרים) למעלה.
 
למעלה