אני לא יודעת אם יצא לך לקרוא במקרה את השרשור (הארוך) שפרסמתי לגבי משפחת בעלי.
אנסה לתאר את זה בקצרה, יוצא לנו לבקר את משפחת בעלי אחת ל3-4 שבועות. חמי, שני הגיסים שלי וגיסתי, מאוד חסרי סבלנות כלפי הילדים שלנו (בת 4, ובן שנתיים אוטוטו), אפשר לומר אפילו שהם מתנהגים לילדים בגסות יוצאת דופן, בעיקר הגיסים, ובחוסר אכפתיות משווע.
הם לא מגלים כלפי הילדים חום וסבלנות, ואני לא חושבת שזה נובע מהבדלי מנטליות אלא מחוסר הבנה בסיסית של איך מתנהגים עם ילד, כאילו מצפים מהם לשבת בשקט כל הזמן, כמו ה"גדולים". הם צועקים עליהם, ומנסים לחנך אותם, זורקים הערות לגבי כמות האוכל שהילדים אוכלים, וכל דבר, אבל ממש כל דבר, שהילדים עושים - הם מיד חוטפים צעקות וביקורת.
חמותי, לעומת זאת, מאוד חמה ונעימה עם הילדים, ובכלל. הבעיה שאין לה "מילה" בבית (מעבר לעובדה שהיא באמת לא מדברת), ולכן, לפנות אליה בבקשה לעזרה יהיה מיותר לגמרי. הזמנו אותם לשיחה (רק את החמים), היו אמורים להגיע בשלישי, אך בסוף העבירו את השיחה להיום. אני מאוד מתוחה ולא יודעת איך לנסח את הדברים בצורה עניינית מולם, בלי "להתפזר" ולהלאות אותם בדוגמאות שרק יגרמו לחמי להתגונן - ובסופו של דבר לא ייצא מזה כלום.
יש הרגשה כאילו כולם מתנהגים ככה, בגלל שהם חושבים שמצופה מהם להתנהג ככה (משמע, חמי מצפה מגיסיי, גיסתי מצפה מחמי וכו').
בנוסף יש בעיית כשרות, אנחנו כאמור אוכלים כשר, והם בדיוק בצד השני של המתרס, וכשאנחנו מגיעים תמיד יש אוכל לא כשר, לרב, אין תחלופה, או שגם אם האוכל כשר, הם מגישים מאכלים בשריים, ואח"כ מאכל חלבי (דג ברוטב חמאה וכו') - ולא נותנים לנו התראה בכדי שנוכל להיערך. ניסיתי כבר להביא אוכל מהבית, אך חמי מאוד נעלב.
בכל אופן, אשמח אם תוכלי לעזור לי להתנסח (בכדי שלא אתנצח) איתם.
תודה מראש.
חמותי ואני >>