Grenadirmars - Granatos Kocka
זה תבשיל בייתי "פושטי" (עממי) ומוכר בכל בית בהונגריה. אימי ז"ל נהגה להכין אותו הרבה בתקופת ה"צנע" כאשר הבשר לא היה בנמצא או היה יקר מידי . agibagi הביאה מתכון (במאי 2005) וקראה לו איטריות עם תפוחי אדמה. אצלנו בבית המתכון נקרא Grenadirmars ופירוש השם הזה: מצעד החיילים! ה-Grenadier היו חיילי חי"ר בצבא הפרוסי וחלק *מאד* נכבד מהשירות שלהם הוקדש לתרגילי סדר ולצעדות. התבשיל מקורו מהמטבח ההונגרי-אוסטרי של תחילת המאה ה-18! 600 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 1 בצל בינוני/גדול, קלוף וקצוץ דק 3-4 כפות שמן (במקור שומן חזיר) 1/2-1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה מלח 400 גרם איטריות מרובעות ( כמו שמשתמשים ב- Kapostas Kocka ) במחבת עמוקה לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד שמתחיל להזהיב. להוריד מהאש, להוסיף פפריקה ומלח ולערבב. להוסיף למחבת את קוביות תפוחי האדמה עם מעט מים ולבשל תוך ערבוב עד לריכוך תפוחי האדמה. למעוך את תפוחי האדמה במחבת עם מזלג למרקם גרגרי גס (לא פירה). לבשל בסיר את האיטריות לפי הוראות הייצרן. להוסיף את האיטריות למחבת תפוחי האדמה, לטעום ולתקן תיבול, לערבב ולחמם. להגיש חם. נהוג לאכול את התבשיל עם מלפפונים כבושים במלח.
זה תבשיל בייתי "פושטי" (עממי) ומוכר בכל בית בהונגריה. אימי ז"ל נהגה להכין אותו הרבה בתקופת ה"צנע" כאשר הבשר לא היה בנמצא או היה יקר מידי . agibagi הביאה מתכון (במאי 2005) וקראה לו איטריות עם תפוחי אדמה. אצלנו בבית המתכון נקרא Grenadirmars ופירוש השם הזה: מצעד החיילים! ה-Grenadier היו חיילי חי"ר בצבא הפרוסי וחלק *מאד* נכבד מהשירות שלהם הוקדש לתרגילי סדר ולצעדות. התבשיל מקורו מהמטבח ההונגרי-אוסטרי של תחילת המאה ה-18! 600 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 1 בצל בינוני/גדול, קלוף וקצוץ דק 3-4 כפות שמן (במקור שומן חזיר) 1/2-1 כפית פפריקה הונגרית מתוקה מלח 400 גרם איטריות מרובעות ( כמו שמשתמשים ב- Kapostas Kocka ) במחבת עמוקה לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד שמתחיל להזהיב. להוריד מהאש, להוסיף פפריקה ומלח ולערבב. להוסיף למחבת את קוביות תפוחי האדמה עם מעט מים ולבשל תוך ערבוב עד לריכוך תפוחי האדמה. למעוך את תפוחי האדמה במחבת עם מזלג למרקם גרגרי גס (לא פירה). לבשל בסיר את האיטריות לפי הוראות הייצרן. להוסיף את האיטריות למחבת תפוחי האדמה, לטעום ולתקן תיבול, לערבב ולחמם. להגיש חם. נהוג לאכול את התבשיל עם מלפפונים כבושים במלח.