שבת שלום לכולם.וכמה הערות על טיגון בשמן זית.מותר!

boriska1

Member
שבת שלום לכולם.וכמה הערות על טיגון בשמן זית.מותר!

אז ככה:באופן כללי רצוי לטגן בטמפרטורה נמוכה,150-170 מעלות.רוב המאכלים אנחנו מטגנים בחום זה.היוצאים מן הכלל הם סטיקים למיניהם,שניצלים ,קציצות וכו".לסטיקים ושניצלים נשתמש בשמנים המתחמצנים בטמפרטורה גבוה,אני מכיר רק שניים :שמן מכונות המחזיק מאות מעלות ושמן זרעי ענבים המתחמצן בחום מעל ל250 מעלות.(לא זוכר את המספר המדוייק).תבחרו אחד מהם :)
ולעניינינו.דגים,בצל,עוף וכו" מותר ואף רצוי לטגן בשמן זית,בחום עד 170 מעלות.השמן לא מתחמצן והערכים התזונתיים אף עוברים למוצר המטוגן.המוצר המטוגן מפריש מים.ותוכנו מתמלא חלקית בשמן בעל ערך תזונתי.
ומכאן סייג אחד.אסור לטגן פעם נוספת בשמן.פשוט לזרוק אותו,שכן הוא מתחמצן מהמים.

האמור לעיל,מבוסס על קריאה של עבודות מחקר מאוניברסיטאות ולא על כל מני אמונות של ה"ניו איג" " .לא אוכל הפעם להביא מקורות,בלי נדר,בפעם הבאה שאקרא משהו דומה ,אביא.
 

evike

Active member
מנהל
שבת שלום לזכרו של מאיר בנאי שנפטר בטרם עת, השיר הכי יפה

שלו (לטעמי), "שער הרחמים".
הוא נקרא להכנס בשער אל הלא נודע, ובלי רחמים.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=5xKHrXxNogg[/URL]

הלהקה שם למעלה, בר גדולה מידי. לא צריך עוד.
 

evike

Active member
מנהל
עוד משהו חשוב על שמן זית. הודיעו שבשוק מסתובבים שמנים

מזוייפים, מהולים, או סתם לא איכותיים.
מה שהכי חמור, שגם את תווית תג האיכות שמצרפים על הבקבוקים של השמנים האיכותיים, גם אותם מזייפים. כלומר, משתמשים בתגים ישנים של המועצה הקודמת שפורקה.
שימו לב!

ועוד משהו חשוב, כדאי מאד לקנות ולאחסן את השמן בבקבוקים כהים מזכוכית, ובמקום מוצל וחשוך.
 
למעלה