שלום,
בעבר שאלתי מס' שאלות בנושא רכישת חלקה לפני פרצלציה, ואני מודה מאד לכל מי שעזר, ובמיוחד לנדלניסט מהבקעה על התשובות המפורטות.
אני שוכר דירה קטנה (סוג של קרוואן) ביישוב, ובעל הנחלה הציע לי לקנות את המגרש עליו נמצאת הדירה.
הבנתי שאושרה סופית תוכנית מתאר עבור היישוב, כולל פיצול מגרשים לכל בעלי הנחלות. אני מתוודה מראש שאני חסר ידע בנושא ההתיישבות הכפרית (בנדל"ן "רגיל" יש מעט ניסיון), אבל מנסה קודם לעשות בירור ראשוני כדי להבין אם בכלל יש טעם להמשיך ולבדוק לעומק את הנושא.
אשמח לעוד קצת עזרה...
הנדלינסט מהבקעה - כתבת שעלויות הפיצול הן : תשלום בעל הזכויות לרמ"י (3.75 אחוז), דמי היוון, היטל השבחה, מס רכישה (לא ודאי), והכנת תצ"ר.
רציתי לשאול - מה מתוך התשלומים מקובל שיחול עליי כרוכש? אני מניח שתשלום בעל הזכויות לרמ"י, והיטל ההשבחה אמורים לחול על בעל הזכויות. רציתי רק לוודא זאת. אחד מהדברים שאני חושש מהם זה מסים ותשלומים לא צפויים בתהליך שיחולו עליי...
בנוסף, מה הקריטריונים לתשלום מס רכישה? (הבנתי שלא בכל המקרים משלמים). יש לי נכס אחר למגורים בבעלותי, אם זה רלוונטי.
בנוסף, רציתי לשאול לגבי האופציה של לרכוש את הקרקע, להמתין ולא לבצע פרצלציה ולמכור אותה למישהו אחר בעוד מספר שנים.
הסיבה שאני רוצה לעשות זאת, היא כי אני שוכר דירה שאני אוהב על אותו מגרש. מדובר במבנה יביל קטן שמוגדר לשימוש תיירותי, האזור מאד יפה, והייתי שמח לגור שם עוד כמה שנים מבלי להתעסק בכאב ראש של הבנייה.
האם זה אפשרי לרכוש את הקרקע, להמשיך לגור באותו מבנה, ולמכור אותה למישהו אחר לאחר מס' שנים? כך אוכל גם לחסוך את שכר הדירה שאני ממילא משלם, וגם אני צופה עליית ערך הקרקע בעתיד.
עם זאת, תשתית החשמל והמים במבנה היביל מחוברות לבית שלו, וזה קצת מסבך את העניין (או הרבה?).
השאלה היא האם אני לוקח על עצמי סיכון בחוזה כזה, שהרי אם אין פרצלציה אני מניח שאין רישום רשמי כלשהו על שמי פרט לחוזה רכישה מול בעל הזכויות.
בנוסף, ככל שיעברו השנים, יהיה קשה יותר אולי לתבוע את זכויותיי במידה ותהיה בעיה לבעל הדירה להסדר ע"פ החלטה 1523 (שלדבריך זה התנאי לביצוע הפרצלציה).
אני מנסה להבין האם אני מכניס ראש בריא למיטה חולה, או שיש פתרונות והגנות לכל מצב עתידי אפשרי מול בעל הנחלה...
תודה רבה למומחים