"עדינות בתחת שלי" אמר ה

anatc

New member
"עדינות בתחת שלי" אמר ה../images/Emo150.gif

כשהבאתי טיעונים חוצבי להבות להסביר את הרטיבות החשודה
שגרמה לי מנת הקרפאצ'יו קוקי סן ז'אק עם פיצפוצי פיסטוק ושמן כמהין. הוא התחבר נפשית ופיזית למנת הרביולי המפורסמת. אפרופו הרביולי - אחרי הסיפורים הביקורות והנוזלים שהגירו כל המבינים על המנה הזו – הבאתי איתי מלאי תחתוניות וציפיתי למנה מסעירת חושים. אני אוהבת סרטנים אהבת נפש
חיפשתי, בדקתי, עצמתי עיניים והתרכזתי – אבל לא מצאתי (בבחינת: מה, אתה בפנים?...
) מצאתי גבינת עיזים, מצאתי בצק רביולי וחלמון, מצאתי רוטב שהזכיר בטעמו ביסק סרטנים (ואני בכלל אשה של בויאבז...), אבל בשר סרטנים לא הרגשתי. ברור שיש, הרי מדובר במסעדה מכובדת, אבל אני לא הרגשתי
. לילך – אחת השותפות במסעדה – אמרה בכנות שהיא לא יודעת אם אנשים באמת מתלהבים כי זה מדהים או כי כולם אומרים. אז לי זה היה בסדר, לא מדהים, תודה ששאלתם. הקוקי שלי, לעומת זאת, היה מושלם. מסתבר שכשמשהו עושה לי טוב – אני נאמנה כמו כלבה (ראו ביקורי האחרון בקלואליס). הצדפה הזו ואני נועדנו זו לזו – אין כאן ספק בכלל. עדינות הטעמים, המרקם האופייני, הריח המשכר – מנה המדגדגת בעדינות חושנית את כל הגוף. מלכה שלי
הסתכלתי על יוסי בעיניים מזוגגות, ונאנקתי: "עוד..." והוא חשב שאני נזכרת במאורעות אתמול... בעיקריות נהננו מאד ממנת ההמבורגר וממנת השרימפס וניוקי ברוטב ציידים. המנות תוארו בהרחבה בשבוע החולף, נדמה לי שרוב חברי הפורום הספיקו לדגום ולתאר. היה מעולה. כמה פרטים (הרי אלוהים נמצא בפרטים): המסעדה ממוקמת בבניין באוהאוס משנות ה-30 המיועד לשימור, ושכן בו בית חרושת "המפעיל". החללים הגדולים מעוצבים בטוב טעם, כסאות הבר – קסטיאל כמובן – נוחים בעליל ומתאימים לישיבה ממושכת, אפילו של אחד "מאותגר גזרה" שישב לידנו, ונראה מרוצה במיוחד. על הקירות צילומי ענק של איתן ויטקון, שאוהב לעשות מעשים מגונים בעדשת מצלמתו – למרוח וזלין, חול וכו', כך שגשר ברוקלין, הסגרדה פמיליה של גאודי ואפילו ת"א מקבלים צורה והקשר שונה ומעניין. רומי 007 כתבה ולא נותר לי אלא לצטט – "כתמי רורשך"...ואני ראיתי פילים אצל גאודי...
לאחרונה בדקנו את הקרם קפה. רוטב הסברס נראה כמו משהו שיונים עושות אחרי שהן אוכלות
....אבל היה טעים. לא התעלפנו, אבל מצד שני - אחרי קיר רויאל, כוס יין לבן פינו גריגיו (לא זוכרת בדיוק) ממילא הייתי מעולפת. רוצה לציין את רועי – המלצר המקסים – ששירת אותנו בסבלנות ובאדיבות, ואפילו הביא לנו לויתן צעצוע כששאלנו מה פירוש השם "אורקה".
 

Amoureuse

New member
ברוכה הבאה למועדון

אי אפשר לומר שאנחנו פה לא חברים טובים. רומי ביקשה שנלך לאורקה, והלכנו בהמונינו! כל הכבוד לנו
בעניין הרביולי. אחרי התיאור של ננה, כבר לא נותר אלא להתאכזב, כי אף מנה לא תשווה במציאות למה שהתיאור הזה עושה בדמיון... אז במצב הזה לומר שזה בסדר, זו מחמאה גדולה. והקוקי באמת נותנים פייט קשה מאד. והשאלה החשובה: קיבלתם את הלוויתן במתנה? מזכרת?
 

anatc

New member
אני שמחה שאת איתי בעניין הקוקי...

כבר הבנו שאנחנו חולקות גם טעם דומה
לא קיבלנו את הלויתן במתנה, הוא מקשט את הבר ואת הלוגו שלהם. מצד שני - אם הייתי מבקשת יפה - אין לי ספק שרועי המתוק היה נותן.
 

anatc

New member
יוסי של ענת מוסיף:

מסעדה טובה, נכון. אבל לא התעלפתי. המנות מזכירות בשילובים שלהן את ה"תרווד הוורוד", המנוחה של בוקששסטר מסוף שנות השמונים העליזות, כפי שכתב איזה מבקר זר שהתעלף מהמקום - "שילוב של הלבנט עם אירופה". אגב, המסעדה זכתה להיות היחידה המומלצת בישראל במגזין Cande'-Nest Travaler. נכון הרוטב של הרביולי היה טעים, כך גם ההמבורגר. אין מה לעשות, התחתנתי עם פיינשמקרית (אשה של ביסק, אישה של בויאבז, אעלק). בקיצור, צריך היה הרבה לחם כדי לצאת גם שבע, עם כל הכבוד לזה שיש להם עסקית שווה בשבת.
 
ולבעלה של הפיינשמעקרית

שמע, אתה לא באמת חושב ככה. הרי זכית. וגם אתה לא חסר לך, אלא שבהפוך על הפוך אתה אעלק חומוסון מאותגר פיתות. ניצפית מתמוגג בהנאה ובהבנה מדקויות. ולכן אני עובד על העובי של הקרפצ'יו.
 

anatc

New member
יוסי של ענת עונה לשף של neta2

תודה על האבחנה, אין לי ספק שהיא מסייעת לך בעבודתך...אני חי טוב מאד בשני העולמות, ועדיין - שניצל ופלאפל הצרורים באותה פיתה ב"תדמור", צ'לנוב דרום ת"א, עושה לי את זה הרבה יותר מציר דייגים או ציר ציידים. הייתי שמח לענות לך בשנינות - כפי שאתה כתבת - אבל אני טרוד בכותרת לכתבה על חברת היי-טק משעממת בטירוף. ואפרופו טרוד - אנחנו טרודים באיך לעשות לכם "וואו" כמו שעשיתם לנו בארוח שלכם.
 

anatc

New member
גם אני אוהבת אותך, עמית../images/Emo8.gif

דרך אגב, הוא באמת לא מתחזה, תמיד יעדיף שניצל/פלאפל על כל קרפאצ'יו/רביולי וכד'. אבל מה שכן - הוא נהנה מהחברה
 

עמית@

New member
זה שאני אוהבת אותך לא קשור לכלום

אבל אני כנראה אוהבת גם את יוסי
 

ננה f

New member
הפעם אני בצד של יוס !

הרביולי שלי. את יכולה לקבל את כל הצדפות שאת רוצה. עדינונת שלי.. יוסי אני בעד ישירות בוטה במקרה הזה ! וביסק סרטנים ? יודעת מה ? צודקת ! לקחתי ! יודעת מה? חטפתי ליקקתי ולא השארתי כלום !! מיאאאווו
. אף מילה על הרוטב סלק? קיבלת תוספת?.. רוטב הציידים של המנה שלך (שרימפס+ניוקי) התחיל את חייו כמו בויאבז.. רק שבלי דגים ובלי אניס.. ככה שקיבלת את הפיצוי שלך שם. איך היו השרימפס? ביקשת שיקפיצו "בעדינות" כמו שצריך לעשות לנו?.. .איך היה לכם סברס ?לנו היה פסיפלורה.. איך זה יכול להיות שערן שינה משהו מיוזמתו ????? הרי הוא שמרן ידוע.. נראה לי שעוד לא מיצית את הקרפצ'יו סביצ'ה וטרטרים שלו.. אוהבת לקרוא אותך בכל מצב ננה
 

ננה f

New member
רגע,רגע,זה היה רוטב הציידים,חלודה

לא מתיימר להיות בויאבז.. מה שאמרתי הוא שהרוטב התחיל את ימיו כמו שמתחיל בויאבז. אבל ללא הדגים ולבסוף ללא האניס. זה הטעם של החלודה הזה.. מאוד מאוד משכנע..
 

anatc

New member
ננה - עשינו עסק../images/Emo70.gif

לא ביקשתי תוספת רוטב - ממש לא היה צורך. המנה היתה מושלמת כפי שהיא. רוטב הציידים עשוי מיין פורט מצומצם וציר בקר... השרימפס היו נפלאים ומאד מתאימים למנה ולרוטב, שאכן שונים בעליל ממנות השרימפס להן התרגלנו במחוזותינו. מאד אהבנו. כאילו אוקסימורון כזה - פרי ים מוקפץ בשומן אווז, ברוטב בשר - ערן הרי מפורסם ביציאות המיוחדות והמפתיעות שלו. לגבי הרוטב באחרונה - יוסי ואני טעמנו סברס, ואולי היתה זו פסיפלורה. בכל מקרה "זה" נראה כמו מה שכתבתי ובכל מקרה היה טעים. בהחלט עוד לא מיציתי את הקרפאצ'יו, ממש רציתי עוד, אבל כבר לא היה לי מקום...לא נורא, מחר נקנה עוד קרפאצ'יו
 

ננה f

New member
מחר?קרפאצ'יו? בסדר .. רק יש לי כמה

מועמדים שאני חייבת פשוט חייבת לראות את הפנים שלהם כשהם טועמים את הרביולי. עם עיניים עצומות. שקט מסביב כל הסיפור וכל ה... אחרי זה כולי שלך לכל התנסות גסטרונומית בתנאי שיהיה עם הרבה רוטב..
בודקת לגבי הציידים והחלודה..
 

anatc

New member
זה בכלל רוטב דייגים,לא ציידים../images/Emo163.gif

הסתכלתי עכשיו בתפריט ברסט, יכול להיות שגם המלצר טעה?
 

ננה f

New member
בין השאר גם הוא טעה...העתקתי את

השם המלא של המנה כשראשי סחרחר עלי, טוב היו שם פלאי השף, קסמי החזק ואדי היין.. מה ציפית? את חושבת שאני מברזל? מה לי אין חולשות.... אוי איזה חולשות מתוקות
 
מסקנה הכרחית

נדמה לי, מכל הביקורות המסעירות שאת כותבת, שהחוויה האמיתית זה לאכול איתך. כל השאר שטויות. מה זה חשוב עם מה ממלאים את הרביולי, ובמה הישרו את הקוקיות. החושניות של הסועדת היא אתגר לכל שף. כמו ב"מטבח של מרתה". קחי אותנו ענת!
 
למעלה