המלצה על מסעדת קלמטה ביפו העתיקה

תומאס

New member
המלצה על מסעדת קלמטה ביפו העתיקה

הגענו לשם אתמול בשעות הערב המאוחרות, ללא הזמנה מראש.
אני זכרתי שהיו על המסעדה הרבה המלצות פה בפורום, אז חשבתי ששווה לברר אם יש מקום (שני אנשים). היה אבל בחוץ.
אז נוף לים לא היה לנו. אולי בפעם הבאה....
הזמנו שלוש מנות ראשונות / ביניים:
לחם זיתים עם מטבלים. הגיע עם שני מטבלים - טחינה (המלצרית אמרה שהטחינה מעט חריפה. לי באופן אישי זאת פעם ראשונה שאני נתקל בטחינה חריפה. אבל היה טעים). ועוד מטבל כתום שאני לא יודע להגיד מהו.....אבל היה טעים.
מנה של קלמרי מטוגן - אני לא "מת" על פירות ים, אבל הקלמרי היה במרקם קריספי וממש טעים. מנה בגודל של מנה עיקרית.
מנה של קציצות דגים ברוטב עגבניות. בד"כ קציצות דגים מאכזבות אותי כי הן דחוסות ויבשות, אבל פה הן היו עסיסיות וטעימות והרוטב היה מושלם.
למנות עיקריות הזמנו:
קבב טלה ועגל - דווקא היה לי קצת יבש, למרות שהחליק בקלות מהשיפוד. אולי ככה הוא צריך להיות. אני לא יודע.
גירוס טלה - מעין בשר שווארמה על לאפה פתוחה. היה טעים.
לקינוח הזמנו כנאפה. משום מה לא חשבתי שכנאפה הוא אוכל יווני אבל אולי חוסר הידע הוא אצלי?
בכל מקרה הכנאפה היה מצויין.
סך הכל מחיר כולל בקבוק מים מינרליים, לימונענע (מצויינת!)
וקראף יין לבן - 440 ₪ לזוג. לא זול. אבל לטעמי קיבלנו תמורה.
השירות היה מצויין.
רק כאב לי קצת לראות את צוות המלצרים עולה ויורד במדרגות כל הזמן....עבודה קשה אין ספק.
 
רואים שלא אכלת גירוס ביוון

אני שמחה שהיה לך טעים, אבל אם היית אוכל גירוס ביוון, כמו שהוא אמור להיות, לא היית אומר שהגירוס בקלמטה טעים. הגירוס של קלמטה יבש להפליא, כמות הבצל מוגזמת בעליל, ואין לך ברירה אלא לאכול אותו כי הם שמים אותו על הבשר, בעוד שביוון הבצל בצד, כך שאתה בוחר כמה בצל אתה רוצה לאכול, אם בכלל.
 
למעלה