בקשה מהמסעדות - אם יש כוסברה במנה כלשהי,

בקשה מהמסעדות - אם יש כוסברה במנה כלשהי,

נא לציין זאת במפורש, ולא לכתוב "עשבי תיבול" ושתצפה לסועד הפתעה לא נעימה, שתגרום לו להחזיר את המנה או וכו'.
זה לא חדש לאף אחד שיש לא מעט אנשים שלא סובלים כוסברה.

ספציפית כרגע אני מדברת על מרק הטום יאם של מינה טומיי. אני רואה שבתפריט באתר כתוב כוסברה. בתפריט במסעדה (בסניף של רחוב הארבעה בת"א) כתוב היה "עשבי תיבול ארומטיים".
בדרך כלל אני שואלת ספציפית אם יש כוסברה במנות, אבל מאחר שבמנות אחרות בתפריט כתוב היה כוסברה במפורש, לא שאלתי.
לא החזרתי את המנה הפעם, אלא דליתי את הכוסברה וסבלתי בשקט את מה שנשאר. אבל זה היה מאוד מעצבן.

בכלל הייתי שמחה אם היו מוציאים את הכוסברה מחוץ לחוק...
 

yair_bar

New member
מנהל
לדעתי הכיתוב עשבי תיבול ארומטיים אמור להספיק בפירוט

וגם יכול להיות שההרכב לא קבוע
 
יש מצב שאם תרוצי לכנסת בראשות מפלגה שזה יהיה המצע
העיקרי והיחיד שלה, תצליחי לעבור את אחוז החסימה
 


האמת שאני מכירה אישית אחד/ת מהח"כים החדשים, אז אולי לא צריך לחכות לבחירות הבאות, אלא רק לשכנע אותו/ה ללכת על החוק הזה.
 
אוי ואבוי ..זה יגרום לי להתפקד למפלגה המתחרה ולהחזיר

את הכוסברה למסגרת החוק

כוסברה זה החיים

&nbsp
אבל אני מסכימה שצריך לציין במפורש שיש כוסברה במנה - בעיקר כדי שאפשר יהיה לבקש תוספת כוסברה
 
רק שהם עצמם מציינים את הכוסברה במנות תאילנדיות אחרות.

(התפריט שלהם מחולק לפי מדינות).
כמו שציינתי, זו הרי הסיבה שהנחתי שאין כוסברה, כי במנות האחרות הם כן כתבו (וכאמור, בתפריט שלהם ברשת גם כתוב כוסברה במפורש לגבי מנת הטום יאם. כך שאפילו לגבי המנה הספציפית הזאת מישהו החליט של-א מיותר לציין זאת. רק בתפריט במסעדה זה איכשהו לא מופיע).
 

shirai ryu

New member
סך הכל כוסברה.

אני מאוד בספק שלמישהו אכפת מהאפלייה שלך נגד עשב תיבול זה.

כוסברה הוא תבלין ועשב תיבול נהדר...
סה שהרבה אשכנזים נוטם לא לאהוב אותו,
לא באמת ישנה את העובדה שאולי יש צורך לכתוב על המרכיב.

אני חושב שהמעט האפשרי,
הוא לשאול האם יש כוסברה כשלא כתוב בתפריט,
או לציין שאינך אוהבת כוסברה, או מה שזה לא יהיה.
 
אני אכן שואלת על כוסברה כשל-א כותבים בתפריט,

אבל פה כן כתבו בתפריט על מנות אחרות שיש בהן כוסברה (ובתפריט ברשת, שאותו כמובן לא ראיתי אז, כתבו גם על המנה הזאת שיש בה כוסברה - רק בתפריט במסעדה לא), ולכן ההנחה שבמנה הזאת אין כוסברה הייתה הנחה סבירה.
אני בהחלט נוהגת לשאול באופן כללי אם יש כוסברה במנה כלשהי שהזמנתי.

וזה לא שלמישהו אכפת מהאפלייה ש-ל-י. זה שיש רבים כמוני שלא סובלים כוסברה, ופשוט יחזירו את המנה כשייתקלו בכוסברה.
כמו שתיארו פה, זה כל כך לא נדיר וחסר עניין שיש אפילו מחקרים גנטיים (ולא, זה לא רק אשכנזים, אבל כן, מי שממוצא מזרח תיכוני יש לו רק 3% סיכוי להיות רגיש) בנושא של שנאת הכוסברה (אם כי לדעתי אני דווקא ל-א בצד הרגיש גנטית שמדברים עליו, כי הטעם שאני מרגישה קרוב יותר לתאור של מי שלא רגיש מאשר של מי שכן - אני לא מרגישה שזה כמו סבון או שזה רקוב, אלא שזה כמו דשא).
 

shirai ryu

New member
אז שיחזירו את המנה. לא ביג דיל

כך המסעדות לומדות שקהל היעד שמגיע מעוניין לדעת במרכיב כזה או אחר.

סלידה מכוסברה זה גנטי, מצטער לבשר לך,
האם זה משנה?
לא לי. לי זה לא משנה.

את לא אוהבת? שמת לב שהתפריט לוקה בפרטים מסויימים,
תמיד טוב לשאול, למה להסתכן.

תמיד תשאלי ותצייני.
אכן רוב המסעדות שמכבדות את עצמן יציינו על כל המרכיבים.
וזה משהו שגורם לאנשים מסויים להרגל,
אתה מגיע אתה מצפה שישרתו אותך וינגבו לך את הפה,
וישירו לך שיר ערש לפני שהולכים הביתה לישון...
אז לא כל המקומות פועלים על פי סטנדרטיים פלצניים,
או לא פלניים, סתם מקומות שאכפת להם,
ולא כולם כאלה...
חלקם הגדול בעלי אגו אסטרונומי, וקשה להם עם העובדה,
שלא אוהבים מרכיב מסויים,
אז לא מציינים אותם בכלל,
חושבים שאם מישהו או מישהי שלא אוהבים מרכיב מסויים, יאהבו את המנה,
זה הישג עצום...

בקיצור הבנת
 
ושוב, בתפריט ברשת של א-ו-ת-ה מסעדה

כתוב שיש כוסברה (לצד המנות האחרות שגם כתוב שיש בהן כוסברה, גם בתפריט ברשת וגם בתפריט במסעדה).
לא שמתי לב שהתפריט לוקה - להפך, שמתי לב שהוא מ-צ-י-י-ן שיש כוסברה במנות אחרות, לכן הנחתי שאם היה בטום יאם, הוא היה מציין (ואכן, כאמור, בתפריט ברשת זה צוין - אבל את זה ראיתי רק אחרי שחזרתי הבייתה).
ולמה זה ביג דיל להחזיר מנה? זה גם הפסד כספי עבור המסעדה, וזה גם בזבוז ופגיעה בכדור הארץ ויושביו. אני אוכלת בשר ודגים וכו' ומוכנה שיהרגו חיות כדי שאוכל אותן, אבל אני לא רוצה שיהרגו חיות רק כדי לזרוק אותן לפח. לכן אני נוטה לא להחזיר מנות אלא אם אני מוכרחה (למשל, אם אני לגמרי לא מסוגלת לאכול אותן. במקרה של המרק אפשר היה לדלות את הכוסברה כמעט לגמרי, ולכן לא החזרתי. אחרים כן יחזירו, וזה, כאמור, חבל ובזבוז וכו').
 

shirai ryu

New member
עזבי את כדור הארץ

מדובר בבטן שלך ואיכות חיים,
הרי בשביל זה יש מסעדות.
את מגיעה וכמו כל אחד אחר בשביל להנות, בשביל לקבל את התמורה.

אם המנה לא טעימה, או בעייתית, אז אני מחזיר. את תעשי מה שבא לך.

כמו שכתבתי לך, לפני שאת מזמינה משהו תצייני שאת לא אוהבת כוסברה,
סתם על כל מקרה.
 
זה שלך לא אכפת ממשהו, לא אומר שגם לי לא צריך להיות אכפת.

אני מחזירה מנה עם בשר או דגים/פירות ים רק אם אני מרגישה שאין לי ברירה (למשל, כשנראה לי שהבשר/דג ממש מקולקל, או כשבאמת מדובר במשהו שאני לא מסוגלת לאכול, ואי אפשר להוציא את מה שהופך אותו ללא אכיל).
אתה מחזיר? אז אתה מחזיר.

וכמו שכתבתי, לרוב אני כן שואלת אם יש כוסברה - במקרה הזה נפלתי בפח, כי הם כתבו על כוסברה במנות אחרות. אבל יש אחרים שלא שואלים (חלקם אפילו לא יודעים שמה שמפריע להם בטעם של המנה הוא כוסברה), וכמוך מחזירים את המנה כי היא לא טעימה להם - לכן רצוי לכתוב כך שכל מי שיש לו בעייה עם כוסברה (ויש רבים כאלה, כאמור) יוכל לבקש את המנה בלי כוסברה או להזמין משהו אחר.

אישית, לא נתקלתי בטעם של כוסברה עד גיל 20 פלוס (כנראה כן נתקלתי בכוסברה בתוך פלאפל, אבל זה לרוב לא הפריע לי, וכשכן הפריע לא ידעתי שמדובר בכוסברה). וטוב שכך.
 

shirai ryu

New member
את לא צריכה לחזור על עצמך

ולכתוב ששם כן רשמו ושם לא... גם בסין הבינו את זה.

אני לא אומר שיצאת אהבלה או משהו אז על תרתיחי את המוח.

לא תמיד רושמים את כל המרכיבים במנות, כך זה בכל מקום.

אם אני לא אוהב משהו, אני אציין את זה בפני המלצרית או המלצר.

ואם אני לא מספיק רעב, והמליצו לי על מנה קטנה,
שמסתבר שסתמה לי את הבטן,
אני לא אפתח שירשור בנושא על כמה שהטעו אותי.
או כי לא ציינו שמדובר במנה קטנה כשמנה אחרת ציינו שכן...

זה לא שלא אכפת, זו סוגייה שהיא אינדבידואלית ואין מה לעשות בנוגע לזה.
 

shirai ryu

New member
אם היה מה להבין, ניחא, סבבה, נותן לך

אבל בעיניי אין.

מילא הייתה לך אלרגייה, וואלה הטענה שלך בהחלט מובנת,
אבל לא ממש, כי במצבי אלרגייה, מציינים את העובדה בפני המקום...
ואת, רק לא אוהבת את המרכיב, לא קרה כלום. באמת שלא.
אני מבין שזו סוגייה שגרמה לך להיות חשובה ליום אחד.
אבל זה כל מה שזה.
 
למעלה