לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
2015320,153 עוקבים אודות עסקים

פורום ביקורת מסעדות

 
פורום ביקורת מסעדות: הפכו למבקרי מסעדות. ישבתם במסעדה ואכלתם. נהניתם? שתפו אותנו. כל החוות דעת, המלצות, המחירים והמבצעים במסעדות אצלנו בפורום. 
כיום כל אחד יכול להיות מבקר מסעדות מוביל ועל מנת לכתוב ביקורת מסעדות טובה, אתם צריכים סלולרי עם מצלמה, חוש כתיבה בסיסי ומעלה, אמביציה ובעיקר רצון לאכול ארוחות טובות .
אנחנו בפורום ביקורת מסעדות נשמח לקבל את ההמלצות שלכם, לשמוע דעות כדאי לדעת היכן הכי כדאי להשקיע את התקציב לארוחה הבאה! 

אודות הפורום ביקורת מסעדות

 
פורום ביקורת מסעדות: הפכו למבקרי מסעדות. ישבתם במסעדה ואכלתם. נהניתם? שתפו אותנו. כל החוות דעת, המלצות, המחירים והמבצעים במסעדות אצלנו בפורום. 
כיום כל אחד יכול להיות מבקר מסעדות מוביל ועל מנת לכתוב ביקורת מסעדות טובה, אתם צריכים סלולרי עם מצלמה, חוש כתיבה בסיסי ומעלה, אמביציה ובעיקר רצון לאכול ארוחות טובות .
אנחנו בפורום ביקורת מסעדות נשמח לקבל את ההמלצות שלכם, לשמוע דעות כדאי לדעת היכן הכי כדאי להשקיע את התקציב לארוחה הבאה! 

לצפיה ב-'ביסטרו וניה: פוטנציאל במימוש חלקי'
ביסטרו וניה: פוטנציאל במימוש חלקי
20/03/2019 | 10:36
21
750
אין ספק שהחיבור בין הביסטרו החיפאי לבין שף כמו מיכאל גרטופסקי הוא מבורך. בחלק מהמנות כבר מרגישים אותו. עם זאת, יש בהחלט מקום גם לשיפור ולהתייצבות שיבואו עם הזמן.
 
אין כמו עבודה מחוץ לתל אביב. נוסעים, מופיעים, עושים שמח (הפעם בפני 100 בני נוער חיפאים נלהבים) , ויש גם הזדמנות לבקר במסעדה מקומית שעדיין לא היינו בה. תמיד משמח להתוודע למקום שטרם ביקרת בו. תחושה טבעית של סקרנות ועניין. בחיפה, שהחלה סוף סוף להתעורר בשנים האחרונות, יש מספר מקומות שמחזיקים מעמד כבר כמה שנים. הנמל 24 המוערכת היא כזו, וכמוה סינטה בר, צ'אנג בה ואיטליאנו דה לה קוסטה. מדובר במסעדות טובות שהיו מחזיקות יפה גם בתל אביב האכזרית יותר. עוד אחת ברשימה היא ביסטרו וניה, ואחרי התלבטות בינה לבין החמארה בתלפיות, החדשה היחסית, החלטנו ללכת על הביסטרו שבנמל, במיוחד אחרי שלאחרונה חבר אליה השף המוערך והמוכשר מיכאל גרטופסקי (סושיאל קלאב, מיכאל במושב לימן), מה שהגביר עוד את הסקרנות לגבי טיב החיבור בין ביסטרו חיפאי עם נטייה אירופאית משהו לבין המטבח הגלילי אותו מביא השף המצטרף. אין ספק שגם המראה של אונייה ענקית העוגנת בנמל באותו ערב בו ביקרנו שם מוסיף לייחוד ולחוויה הכוללת.
 
תפריט החורף ב וניה ביסטרו אינו מתוחכם מדי. יש בו הכל לכולם במידה של צניעות מבורכת. התפריט לא מתפייט מדי אבל גם לא לאקוני, החלל נעים ואפשר להציץ אל המטבח הפתוח, כולל הטאבון הבלתי נמנע. אין ספק שמגע היד של גרטופסקי כבר ניכר. התברר לנו שהוא אינו נוכח במטבח כיוון שהוא בחו"ל, אבל היו מספיק מנות בתפריט שעוררו חשק. הזמנו לא מעט, ובהתייעצות תכופה עם המלצר האדיב הוסכם שהמנות יגיעו אלינו אחת אחת. קודם הראשונות ואז מתקדמים אל הכבד יותר. בעידן שבו יותר מדי מסעדות כאלו הולכות על "מה שמוכן יוצא", אותה שיטה מגוחכת שפוגמת בחוויית הסועד, ושגורמת לו לאכול סלט אחרי שווארמה, משמח היה לגלות שיש בצוות מי שמבין ומקשיב.
 
התחלנו עם פוקאצ'ה  עם עגבניות צלויות ושום קונפי (16) שהייתה תקינה ולא הרבה יותר ואז פטריות על הפלאנצ'ה עם פונדו פרמזן עשיר (52), וממיוחדי היום: סביצ'ה מוסר ים על פוקאצ'ה עם גוואקאמולי (56). פעמיים שיחוק. במנת הפטריות הגיעו ארבעה נתחים גדולים של פורטבלו, צלויים מצויין בטאבון, ולצידם פונדו פרמזן שהצליח להיות עשיר ולא כבד. מנה מגניבה ויאמית לגמרי. הסביצ'ה לא היה פחות טוב. בצק פוקאצ'ה משוטח כמו פיצה ועליו מוסר ים בתיבול של כוסברה ירוקים ושמן זית ובצל סגול ומתחתיו גואקאמולי עשיר ולא חמוץ מדי. זו הייתה מנה מקסימה. אין ספק, פתיחה ברגל ימין שניכרה בה המחשבה של השף היוצר עם ידי הזהב. אלא שאלו היו בעצם המנות הטובות ביותר בארוחה. מכאן זה נעשה קצת פחות טוב.
 
המנה הבאה: כיסונים ממזרח אירופה, תפו"א מדורה, גבינה מלוחה, בצל ירוק ושמנת חמוצה (48). שלושה כיסונים גדולים היו שם. מילוי תפוחי האדמה טעים מאד ונוכחת בו השריפה, אלא שלצידם הייתה גבינת ברינזה, אמנם איכותית אבל מלוחה עד מאד. החיבור בין שתי העוצמות, של תפוחי האדמה השרופים הגבינה המלוחה, לא עבד. נוצר שם מאבק. רוטב החמאה הדליל התקשה לפשר ביניהם. כששאל המלצר האדיב להפליא לדעתנו גרסנו שכדאי להחליף את הגבינה למשהו מעודן יותר כדי לתת יותר מקום לתפוח האדמה. סך הכל בוודאי לא מנה רעה אבל פיספוס לצערי כן היה כאן. לא משהו שאי אפשר לתקן. הלאה: העיקרית הראשונה לצורך ענייננו- פיצטה קרבונרה, בייקון, פרמזן, חלמון ופלפל שחור (52). אולי מוזר, אבל כן, אחרי כל הבצק דווקא התחשק לנסות פיצה. מי שמכיר את כותב שורות אלו בוודאי ירים גבה. בייקון? הייתכן?? כן. אבל בנפרד. למרות אזהרת המלצר שהטעם עלול להיפגע, הלכנו על זה. ובכן? פיצה חביבה ולא הרבה יותר, שהעניין בה נגמר מיד לאחר שאזל ממנה החלמון הנוזלי. כנראה שזו באמת אשמת המזמין ואפשר להניח שהבייקון היה מוסיף מליחות ובשרנות, ועדיין, לא מדובר בהברקה אלא לכל היותר במנה שמבוצעת ביעילות לסוגה. העיקרית האחרת, שוק טלה מפורקת מהעצם, קרפים מלוחים, טחינה וחריף (88) הייתה טובה הרבה יותר, בזכות צלייה נכונה של הטלה והרבה עשבים רעננים וטחינה לא רעה עם סחוג טוב בתוכה. לא בטוח שדווקא קרפים מלוחים, להלן הטוויסט של המנה, היו בנויים לשאת את כל הכבודה. הגלגול בתוכם היה בעייתי משהו. במחיר הזה גם היה נחמד לקבל קצת יותר בשר טלה, ועדיין, היה טעים למדי. בשלב הזה ממילא כבר התקשינו לזוז. הרבה אוכל לשניים.
 
ואם עד עכשיו הייתה ההתרשמות הכללית חיובית, בא הקינוח והפך את העסק למורכב יותר: אחרי התלבטות הוזמן קראק פאי עיר תחתית (44). על הקונספט בקינוחים אחראית הקונדיטורית המוערכת נעמה גאון. הבטחתי לשותפתי לארוחה גדולות ונצורות: הרי קראק פאי עוסק בשכבה דקה של שיבולת שועל ועליה כשלושה סנטימטר עובי של טופי. קינוח פלילי שרצוי לא לאכול יותר מפעמיים בשנה. בקנדה, באולם ספורט פשוט באמצע טורניר ספורט פראלימפי לנכים שבו לקחתי חלק, הוגש קראק פאי נהדר לצהריים. הייתי צריך להילחם עם עצמי על מנת להסתפק בפרוסה אחת. ובגירסת עיר התחתית? אכזבה רבתי. מעין עוגייה עבה הרבה יותר מדי, עם מעט מדי מילוי, שגם ככה היה מתוק בטירוף. בשלוש מילים: זה לא זה.
 
417 שקל כולל יין לשני אנשים שאכלו המון זה לא מאד יקר. לא מעט אוכל גם נארז הביתה. השילוב בין גרטופסקי ל וניה עוד יעבוד. צריך לתת לו זמן. מגע היד שלו כבר ניכר גם כשאינו שם בפועל. כשיהיה שם, כדאי בהחלט לנסות. אמנם חלק מהמנות זקוקות למקצה שיפורים שהוא בעיקר חישוב מסלול מחדש, אבל לא מדובר כאן בארוחת זיגזג מהסוג המדאיג, אלא בפוטנציאל ברור. ברוב המקרים היה לנו טעים. הראשונות היו נהדרות. עכשיו רק צריך לדאוג ששאר האוכל יהיה כזה. סמכו על גרטופסקי. הוא מקצוען. מעניין יהיה לחזור עוד חצי שנה כדי לראות את השינוי שבוודאי עוד יהיה. יש לי תחושה שנעשה את זה. בינתיים, זו אולי לא מסעדה שמצדיקה נסיעה מתל אביב, אבל אם אתם בצפון, ובטח אם אתם בחיפה,זו עדיין אופציה ראוייה בהחלט. נחזור בעוד זמן מה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אם יש דבר שנקרא פלצנות זאת ההודעה הזאת'
אם יש דבר שנקרא פלצנות זאת ההודעה הזאת
20/03/2019 | 16:52
10
461
קשקוש אחד גדול ארוך ומייגע, ניסית לעשות רושם
ונפלת קשות.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'נלי היקרה'
נלי היקרה
20/03/2019 | 17:29
9
390
תודה על השיתוף
 
מעניין מה זה "פלצני" ואיפה "נפלתי" בעיניך.
 
אני כותב פה כבר שנים באותה צורה. לא ניסיתי להרשים אף אחד. אגב, את אבי אפרתי או שגיא כהן את קוראת? או שגם הם פלצנים?
 
מה רצית? שאכתוב בקצרה? "פטריות-טעים"? " פיצה-לא משהו"?
את זה אני משאיר לך.
 
אולי תכתבי את איזו ביקורת כלשהי? אני רוצה ללמוד איפה טעיתי. באמת מסקרן אותי איך את כותבת.
 
באהבה.
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אינני מתיימרת להיות "מבקרת מסעדות" ואיני חושבת'
אינני מתיימרת להיות "מבקרת מסעדות" ואיני חושבת
20/03/2019 | 18:33
8
374
שלמי מכם יש את הכישורים לכך, כתיבת בליל פלצנויות אינה
מעידה על ידע אלא על רצון לעשות רושם.
טעמך או טעמו של כל מי שציינת ממש אינם מענינים, אני מחליטה
מה לטעמי ואין לי כל צורך לחלוק את דעתי איתך או אם מי ששלא
יהיה.
ומה הרקע/כישורים/נסיון מעשי בקולנריה שיש לך מעבר לכתיבת
מילים בלי סוף?
שאתה אוהב לאכול?,
שאתה משוטט באינטרנט וקורא?,
שמשעמם לך?.
או אולי אתה ממש חייב "לשתף" בחוויות שלך?
 
אין דבר כזה "מבקר מסעדות", כל ביקורת היא לטעמו של הטועם
והאינטרסים שעומדים מאחורי הכתיבה(ויש הרבה) ב ל ב ד ואינה
תואמת דווקא את טעמי, אז עשו מזה מקצוע, יבושם להם ולאלו
שקוראים את השטויות שלהם.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'יקירתי. זה פורום ביקורת מסעדות.'
יקירתי. זה פורום ביקורת מסעדות.
20/03/2019 | 20:51
6
317
זה השם. פורום ביקורת מסעדות.
 
זו המטרה שלו: שאנשים כאן, קבועים כמוני או לא, יכתבו ביקורת חופשית על מקום שהיו בו, מבלי שיבקרו את הסגנון שלהם או את טעמם.
 
אם את כל כך סולדת מהרעיון, מה את בעצם עושה כאן, יקירתי?
מילא שנטפלת אליי. אין לי בעיה. אבל אם זה עקרוני אז הנה, אמרת את שלך.
הצעתי לך לכתוב ביקורת. אף אחד פה לא "מתיימר". אנשים כותבים כי בא להם. כמו ש"אני מחליטה" כפי שכתבת, ככה כל אחד אחר.
 
לא אהבת? סבבה. אם כולם היו אוהבים אותי היה לי משעמם...
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אני לא יקירתך! כל מה שכתבת על המסעדה הוא קשקוש'
אני לא יקירתך! כל מה שכתבת על המסעדה הוא קשקוש
20/03/2019 | 22:03
5
352
לך תבדר אחרים, אתה מנסה להיות "מבקר" מתוחכם אבל אתה לא.
מסעדה שלא שווה ביקור, הנה קיבלת את הביקורת קצר בלי פלצנות.
אנחנו לשם לא נחזור גם לא לארוחת חינם.
תם ונשלם.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אולי תנהלי כאן את הפורום במקום החתולית וזהו?'
אולי תנהלי כאן את הפורום במקום החתולית וזהו?
21/03/2019 | 04:11
1247
הכל יהיה קצר. נחיה ונמות ותם ונשלם.
אשכרה מתאים לך להיות מלכת סאדו :)
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'א. לא זו המסקנה מהטקסט'
א. לא זו המסקנה מהטקסט
<< ההודעה הנוכחית
21/03/2019 | 04:14
3
272
ב. מה את רוצה מהחיים שלנו? תיכף תעיפי גם את אבי אפרתי מוואלה. אולי באמת תנהלי את הפורום וזהו.
ג. אולי גם אותך אני אסכם ככה: את בנאדם מוזר שאין לו אפילו פרופיל. לא ידוע מאיפה, בת כמה ומה את אוהבת לאכול. תם ונשלם.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'למה להתרגש. מהסולדת מפלוצים?'
למה להתרגש. מהסולדת מפלוצים?
21/03/2019 | 04:38
1
275
בשום מקום אחר לא היו נותנים לה להתבטא. כל שהיא יודעת  הוא לנסות להעכיר את האווירה. 
אצלנו ביחידה לזיהו טרולים מכירים אותה טוב. 
לא שווה  התרגשות כי היא לא מרגשת. לא שווה התייחסות  כי היא  כזו קטנה.
יש לה מקלדת שהיא כולה לעצמה. ומשעמם לה טילים.
תודה על הביקורת  . תודה  על שטרחת לפרט. תמשיך. ואל תאכיל את הטרול.
תודה
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'ברור שזו טרולית משועממת'
ברור שזו טרולית משועממת
21/03/2019 | 04:47
220
שולטת בפוטנציה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'למה אתה בכלל מתיחס לבהמה הזאת?'
למה אתה בכלל מתיחס לבהמה הזאת?
21/03/2019 | 15:55
203
היא לא שווה התייחסות בכלל. מדובר ביצור ממורמר ומרושע שלא שווה להתייחס אליו.
הדיווחים שלך נפלאים ואני נהנה לקרוא אותם כל פעם מחדש. 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אכן, מבקר מסעדות זה מקצוע בעייתי. בדיוק לכן ביקורות שנכתבות'
אכן, מבקר מסעדות זה מקצוע בעייתי. בדיוק לכן ביקורות שנכתבות
21/03/2019 | 11:13
256
על ידי מי שאינם מבקרי מסעדות, וריבוי ביקורות באופן כללי, חשובים במיוחד. לפני שאני הולכת למסעדה אני בודקת מה כתבו עליה אנשים שונים (במנוע החיפוש פה, בטריפאדווייזר, בגוגל, וכו'), ובמיוחד מה נכתב על מנות ספציפיות. טעם של אדם אחד לא מאוד משקף ולאו דווקא יקלע לטעמי, אבל טעם של מספר לא קטן של אנשים כבר מתחיל להיות מדגם לא רע. מאז שאני עושה את זה כמעט ואין לנו נפילות עם מנות במסעדות. והביקורת פה תורמת לא פחות מכל ביקורת אחרת. ביקורת שלא מוצאת חן בעינייך את לא חייבת לקרוא או לקבל.
וכמובן, אני תורמת בחזרה ביקורות (ומשתדלת לדווח על מנות ספציפיות גם אני) כדי שאחרים יוכלו להיעזר בהן (פעם אפילו נעזרתי בביקורת של עצמי בביקור חוזר אחרי שנים ).
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'תודה על הדיווח'
תודה על הדיווח
21/03/2019 | 12:02
253
מבאס לסיים ארוחה לא רעה בקינוח לא מוצלח
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-' על דיווח נוסף'
על דיווח נוסף
21/03/2019 | 18:02
6
88
לצפיה ב-'אני מוכנה לקחת עלי את ניהול הפורום'
אני מוכנה לקחת עלי את ניהול הפורום
24/03/2019 | 11:27
5
318
ולהחזיר אותו לימים היפים
 
אני אפנה עכשיו להנהלת תפוז לבקש אישור בנושא
 
לא מאמינה שיהיו בעיות
 
אעדכן
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-''
24/03/2019 | 16:08
31
לצפיה ב-'הלוואי שמישהו יצליח להחזיר את הפורום לימים הטובים. הפייסבוק'
הלוואי שמישהו יצליח להחזיר את הפורום לימים הטובים. הפייסבוק
24/03/2019 | 17:59
2
336
זה ממש לא זה, לצערי. בהצלחה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אני יודעת שלא תמיד ראינו עין לעין סבתא'
אני יודעת שלא תמיד ראינו עין לעין סבתא
25/03/2019 | 09:15
1
316
אבל בואי נשים את המחלוקות בצד ונתגייס למען הפורום הענק הזה.
 
ואם את רוצה להיות המנהלת אין לי בעייה לוותר, אני יודעת שתעשי עבודת קודש בניהול
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אין לי כל עניין בניהול הפורום. תודה.'
אין לי כל עניין בניהול הפורום. תודה.
25/03/2019 | 13:20
76
לצפיה ב-'בהצלחה'
בהצלחה
27/03/2019 | 18:57
16
לצפיה ב-'בונה לנו מקום חדש. ייקח קצת זמן, אבל יהיה'
בונה לנו מקום חדש. ייקח קצת זמן, אבל יהיה
25/03/2019 | 12:10
108
לצפיה ב-'אכלתי שם ביום הולדתי ביוני'
אכלתי שם ביום הולדתי ביוני
25/03/2019 | 12:52
259
האוכל היה לא טוב, הארטישוק היה מר, ה"דמי גלאס" היה מי בקר שומניים, רק הקינוחים היו טובים, אבל הם כבר השתנו. הגריל מן לא ידע לצרוב בשר למידה הרצויה והייתה אכזבה גדולה.
ביקורת מסעדות >>

הודעות אחרונות

15:02 | 02.10.19 amirline
14:45 | 28.08.19 חייבתלהגיב
18:42 | 26.08.19 ronniway1
13:04 | 09.08.19 NoMoreDayDreaming
17:41 | 02.08.19 דניאל@זר
12:15 | 27.07.19 dory38
14:09 | 21.07.19 מיקהפ
12:58 | 21.07.19 אורחים בפורום
12:33 | 17.07.19 חייבתלהגיב
13:44 | 30.06.19 חייבתלהגיב

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ