השירשור השבועי

החתולית

New member
חוגגים את טעמי איסטנבול ביקב מאיה

היום, יום חמישי 7.3 בשעה 20.00, יהפוך מרכז המבקרים של יקב טוליפ ומאיה לטברנה טורקית.
שרון ויעל מ- Haifa Shuk and Cook שעורכים סיורים קולינאריים, סדנאות בישול וארוחות פרטיות ומתמחים במטבח התורכי המגוון, יתארחו במרכז המבקרים של יקב מאיה וטוליפ, יגישו ארוחה בת 12 מנות תורכיות, המוגשות למרכז השולחן ויספרו לאורחים על אוכל הרחוב התורכי והשווקים של איסטנבול.

בין המנות שיוגשו: ז'יז'יק, דג מגולגל בעלי גפן, סימיט, תבשיל חצילים, תבשיל אורז (midye dolma), ברוסקטה של דג צלוי (Balik Ekemk) בתערובת תבלינים תורכית עם לימון כבוש ויוגורט ועוד.

את המנות ילוו היינות הים תיכוניים של יקב מאיה, ולצד סיפורי איסטנבול, ידבר דוד בר אילן היינן של יקב מאיה, על היינות, הגישה הים תיכונית בעשיית היין, ואיך היא משתלבת עם הקולינריה הים תיכונית.

מחיר הערב- 230 ש"ח
מספר מקומות מוגבל
הרשמה בטלפון - 049830573







 

החתולית

New member
יום האישה ביקב ברבדו

מחר, יום שישי ה- 8.3.19 בין השעות 10.00 ל-14.00, יציינו את יום האישה ביקב ברבדו, באירוע שיתקיים במרכז המבקרים הממוקם בין הכרמים. שם יחכו לכם נשות יקב ברבדו, כל אחת מהן תטעים ותספר על היין האהוב עליה.

לצד היינות, יוצגו דוכנים של נשים יוצרות:
אסנת גוטמן- מעצבת תכשיטים מחומרי גלם ממוחזרים אותם היא מלקטת בשווקים בגאנה כמו חרוזי זכוכית ממוחזרת ,קליפות קוקוס וחרוזי ברונזה.
בנוסף היא מארגנת ומוציאה טיולי נשים המתמקדים באומנות ,תרבות וטבע בארץ ובחו"ל.
אסנת ראובן - אמנית יוצרת קרמיקה במגוון שיטות וחומרים מקיבוץ נגבה.

בנוסף ליין, יוצעו שמן זית וזיתים מבית הבד של אסף.

מחיר טעימות יין: 50 ש"ח (גם הגברים מוזמנים כמובן)
לפרטים נוספים: 050-2207022 054-6808873

מרכז המבקרים נמצא בלב הכרמים שמול היישוב כרמי יוסף על כביש 44, בין כרמי יוסף לפדיה. (יקב ברבדו ב waze).







 

החתולית

New member
מסעדת פופינה מארחת את יקב צרעה

השף אוראל קמחי ממשיך במסורת האירוחים של מסעדת פופינה, והפעם יארח את היינן ערן פיק מיקב "צרעה" לערב משותף. הארוחה תתקיים ביום א' ה- 17/3/19, ומיועדת ל- 40 אנשים בלבד, שישבו יחד סביב שולחנות מאורכים.

בתפריט האוכל:
קבלת פנים
  • מרק ארטישוק ירושלמי עם קצפת ערמונים;
  • ברוסקטת ארטישוק קונפי, גרידת לימון ובוטארגו.
מרכז שולחן
  • סשימי טונה, אבן יוגורט, סלסת שומר ופלחי הדרים;
  • קרפצ'יו דלעת כבושה בחומץ תפוחים ומייפל, סלסה פקאן מסוכר וסלרי, קרם פרש;
  • לחמניה מאודה, ביט בולס ואיולי לימון כבוש;
  • פילה מוסר, פסטה קולרבי, חמאת שרי מושלמת, סלסת עגבניות וטאסוס מיובש;
  • קנלוני טלה ודובדבני אמרנה, קרם ארטישוק ירושלמי, דמי גלאס וארטישוק ירושלמי קונפי.
מתוק
  • תפוחים במסקרפונה;
  • מוס דובדבני אמרנה מיובש, גלידת פיסטוק וקולי תות.

תפריט יינות יקב צרעה:
  • הרי יהודה לבן 17,
  • שורש לבן 17,
  • שורש לבן 18,
  • שורש אדום 13,
  • מיסטי הילס 11,
  • אור 17.

הארוחה תלווה במים מינרלים אקווה פאנה, פלגרינו, ושתייה חמה בסוף הארוחה.

פופינה מארחת את יקב צרעה
19:30 התכנסות, מנות קבלת פנים וטעימת יין ראשונה.
20:00 תחילת ארוחה
מחיר 450 ש"ח לסועד.
להזמנות: 03-5757477



 

החתולית

New member
מסעדת מושבוצ - יפתח בן-דב מארח את אייל לביא

במסעדת מושבוצ במושב רמות, יקיימו ביום ב' ה- 11.3.2019 ארוחת שף ים יבשה. שף מושבוצ, יפתח בן-דב, יארח את השף אייל לביא לארוחה בת 10 מנות המשלבות דגים, פירות ים, מגוון רחב של נתחי בקר ממשק שניידר וירקות ממשק רגב. הארוחה תלווה ביינות מיקב אסף במזיגה חופשית.

בתפריט:
  • פוקאצ'ה שלנו, איולי רוי, שמן זית וסלסה עגבניות;
  • שיפודי שרימפס & בייקון - עם אגסים צלויים, ארוגולה, גבינת גורגונזולה ווינגרט בלסמי;
  • קוקי סנט ז'אק - צרובות בגריל עם פרוסות חמון קריספי, קרם אפונה ירוקה, שמן פפריקה מעושנת ושבבי מנצ'גו;
  • ויטלו טונטו - כף עגלה מיושן צרוב בגריל, פרוס דק ומוגש עם איולי טונה, איולי אריסה, צלפים, צנוניות מוחמצות, עלי רוקט ושבבי פרמזן;
  • קסולה חלקי פנים ותמנונים - עם נקניקייה ביתית, שעועית לבנה, תפוחי אדמה, פטריות, שום ויין לבן;
  • מסבחה פול שבור - עם מעורב של נתחי "וסיו" ושרימפס, מנגולד, בהרט, שמן זית ולימון;
  • מולים כחולים - מבושלים בציר בקר כפול, שומר צלוי, ברונואז שורשים, עגבניות מיובשות, חמאה, גרמולטה ופקורינו כבשים;
  • פילה לברק צלוי - עם פרוסות ווייס-בראטן כבוש בנוסח אוריינטאלי, מוגש עם גראטן תפוחי אדמה, פרחי ברוקולי מאודים ורוטב יין אדום, בלסמי, ג'ינג'ר ומרווה;
  • SURF&TURF - נתחי רבע אחורי, צלויים בגריל עם ג'מבו שרימפ וחצי סרטן כחול, ברוטב ציר סרטנים שמנת וברנדי;
מתוקים
  • אננס ספליט - עם כדור גלידה וניל, קצפת מסקרפונה. בלסמי מצומצם ופקאן מקורמל;
  • עוגת בסבוסה - מתובלת בסירופ תבלינים, קרם פרש וקליפות תפוז מסוכרות .
* כל נתחי הבקר שיוגשו בארוחה מגודלים במשק שניידר עפ"י תקן חי בריא.

מושבוצ, מושב רמות
יום ב' 11.3.19 בשעה 19:00
מחיר : 249 ₪ לסועד
לפרטים והזמנות: 04-6795095
 
למעלה