אז מה אכלתם בסוף השבוע?

טוב ששינית כיוון ואת מנסה להשריש את המושג פלצנות. עד היום

דווקא ניסית לשרש...יש לך גם מדליה בהקפדה על הנכתב?
 

נחשונת

New member
לי יש מדליות בכל תחום. לך יש גביע עולם בסרקזם קטנוני חסר טעם

היו לי ויהיו לי וגם לך עוד טעויות קולמוס פה ושם. חבל שלא ניצלת את כולן כדי להגחיך אותי עד עפר. הנפש הטובה מסצ'ואן ,שליחה נאמנה של מנהלת האתר.
&nbsp
ואגב הערתך החשובה מאד מלפני כחדשיים, הגבינה הידועה מאזור האלפים הצרפתים , נקראית TOMME DE SAVOIE, בלי התייחסות כלל לאזור מסויים במחוז סבואה. כלומר לגיטימי לכתוב אזור סבואה במכללא כפי שאומנם עשיתי ואת מצאת לנכון לתקן בהתנשאות.
כל זה ממש לא חשוב ומיותר, אבל למען הסדר הטוב.......
 
יש לי בעיה עם חוסר ידע שמכוסה בהתנשאות לא מוצדקת.

לא לדעת את ההבדל בין לשרש או להשריש זו אינה פליטת קולמוס.זו בורות.

ומה הקשר בין גבינת טום למיקום של שאמוני? את ממשיכה בבורותך. אין אזור סבואה ב'מכללא' - יש שני אזורים שונים ונפרדים - סבואה והוט סבואה. הגבינה מסבואה ושמוני בהוט סבואה. מקווה שהפעם תפנימי. זה חלק מהבנת הנקרא.
 

gastro101

New member
לויתן *2 וגם הלאונג' של מלון המלך שלמה

שוב פסטיבל ג'אז חורף- שאפו לדובי לנץ על ההרכבים המעולים שהנעימו את אוזנינו

היות ומלון ריביירה, בו אנו שוהים בדרך כלל, סגור לרגל שיפוצים. בחרנו בשכן ממול- המלך שלמה-פעם ראשונה שאני שוהה שם . בתוספת תשלום לא גדולה לקחנו חדר
בקומה גבוהה עם כניסה חופשית ללאונג' - היה שווה
בעלי אכל שם סלט וגבינה לצהרים וגם לערב ואני נהניתי לנשנש יוגורט עם גרנולה מצוינת, קרקרים , סודה צוננת כאוות נפשי. בערב היו גם משקאות אלכוהולים למעונינים

בחמישי בערב , הוא הלך להופעה ואני לארוחה בלויתן. המסעדה היתה מלאה . ניזכרתי שלפני שנתים , היו שולחנות ריקים ונאמר לי שזה במכוון כי לא ליצור עומס. כנראה שהזמן עשה את שלו
ישבתי בחדר פנימי קטן, שומעים הכל . לשני שולחנות ניפרדים הודיע המלצר שהקינוח שלהם נמסר לשולחן אחר ועליהם להמתין. לשולחן אחד זה קרה פעמים!
בעלת המסעדה , בעבר, היתה עוברת בין השולחנות, משוחחת , ממליצה, נראתה רצה מדי פעם להושיב זוג ונעלמת . תחושה של לחץ ועומס גם מצד המלצרים

ומה אכלתי ? ניוקי סולת בודד, גדול וסביבו בשר סרטנים ברוטב שמנת. המנה היתה מלוחה מדי , לטעמי , אבל כמובן שסיימתי הכל. בשלב פינוי הצלחת הערתי על כך. למחרת, בשולחן ליד, ניסתה הסועדת להשיג מלצר ולבקש מלח, לאותה מנה .
עיקרית- פילה דג בגריל על תבשיל שומר , שעועית בובס ברוטב לימון. הדג היה מעולה , השעועית טובה ושילוב לא שיגרתי -דג עם שעועית השומר היה "אל דנטה" לטעמי ונשאר בצלחת.
קינחתי בקינוח תות- דומה לקינוח לימוני מבעבר- ג'לי יין , שברי מרנג, תותים , קרם פטיסיאר ,ולבקשתי רק מעט קצפת. קינוח נחמד .
לציין לכל שולחן מגישים ככר קטנה של לחם- לא נגעתי בלחם והמלצר אמר שבכל זאת יזרקו . למחרת הודעתי מראש לא להגיש לחם

ברשימת הקינוחים יש גבינת קממבר בתנור עם מחית פטריות וטוסטים- פיתיתי אותו להגיע איתי למחרת , לחצי שעה, לפני הופעה שיהנה מהקינוח , הספיק לאכול גם מרק דלורית - שלא היה במרקם סמיך אלא קוביות ירק בציר, בתבול הודי עז-לא הבהירו זאת. קינוח הגבינה היה ככר גבינה מותכת עם מעט טעם כמהין. שמחתי שיכולתי לטעום ממנתו, לבד לא הייתי נהנית מקינוח כזה.
למיקאטו חיכה וחיכה, 3 מלצרים שונים התבקשו להביא ולבסוף הגיע !
אני לקחתי חזה ברווז עם ריזוטו גזר "נושך" קרי עם פלפל שחור- מנה לא שיגרתית, בשר עסיסי, מומלץ.
לקינוח לא נשאר מקום. חזרתי ללאנג' לכוס סודה...וליוני רכטר שהיה די פרווה

לסכום- התפריט של לויתן מיוחד, רב המנות אינן נדושות, כפי שאמרתי לנהג המונית- מסעדה שהבעלים עובד במו ידיו - מצדיקה בקור . אבל יש נקודות לשיפור
מחכה לפברואר הבא...
 

נחשונת

New member
לויתן

יש זיכרונות מאד נוסטלגים ממלון שלה המלך. הראשון של רשת ישרוטל. פעם בימים הוא היה המלון באילת.
לא ברור בסופו של דבר אם נהנית מחווית האירוח בלויתן ואם היית ממליצה עליה.
אנו בהרכבים שונים היינו אורחים קבועים בפסטיבל הג'אז האילתי ,עד שהתכנים הפכו להיות מאד מודרנים רחוקים מאד מהג'אז המסורתי והפסקנו להגיע.
 

gastro101

New member
פעם ראשונה שלי במלך שלמה....מלון גדול, די המוני אבל סיפק את

הסחורה. לא דן אילת אבל היו הבלחות מענינות בארוחת הבקר- כנאפה טובה, בורקס ככריך עם ביצה קשדה עגבניה ומלפפון חמוץ
הפסטיבת דוקא רחוק מג'אז מודרני, היתה רק הופעה אחת של שטוקאוזן - מודרני לגמרי . ממליצה בחום להגיע- שנה הבאה יחגגו עשור !
לויתן- נהניתי מהאוכל אבל כלקוחה קבועה חוזרת- העליתי נקודות לשיפור הארוח.
אולי כסועדת פעם ראשונה הציפיות היו שונות . חברה ואמה סעדו שם ערב אחד- נהננו
ללא ספק אחזור לשם גם בשנה הבאה
 

נחשונת

New member
תיקון טעות

פבטיבל הג'אז בים האדום מתקיים בקיץ, בסוף אוגוסט, בנמל, לפחות כ 25 שנים ואולי יותר. אולי הם חוגגים עשור של פסטיבל החורף שמתקיים בבתי המלון.
 

gastro101

New member
אכן כך ! פסטיבל הקיץ מתקיים כ 30 שנה- אוירה אחרת

אוכלוסיה אחרת (יותר צעירים) מנהל אומנותי אחר, בשנים האחרונות, אלי דג'יברי . ודוקא אוהבי ההארד קור טוענים שהתוכן התמתן ...
פסטיבל החרף שונה ולטעמי עדיף. ממליצה לכם לשנה הבאה !!
אולי נלך ביחד ללויתן
 

Maldini Girl

New member
ארוחת יום הולדת ב1910

אמא שלי חגגה יום הולדת אז יצאנו ל1910. חייבת לומר שכרגיל הרושם שלי משם הוא אותו רושם. מסעדה טובה עם אוכל שנע בין טוב למצוין. אבל. השירות. כל חוויית השירות. זה מתחיל עוד לפני שהגענו בחוסר נכונות משוועת לבוא לקראת לקוחות. זה משהו שחוזר על עצמו מאז שאני מכירה את המסעדה. בהמשך במסעדה עצמה מלצרית שמעירה לנו שמה שאנחנו מזמינים זה "טו מאץ' " (מי שאל אותך).
אני רוצה לאהוב את 1910. אבל החוויה הכוללת שם לא עושה לי חשק לחזור. אף פעם. למרות שהאוכל שאכלתי היה טוב.
 

החתולית

New member
חבל ששירות מקלקל חוויה

איך מתבטא חוסר הנכונות לבוא לקראת לקוחות?
מה אכלתן?
 

Maldini Girl

New member
איך מתבטא

גם בשנה שעברה אמא שלי חגגה שם יום הולדת. אמא שלי לקוחה קבועה, אהובה מאד ב1910. מאלו שכל הצוות כבר (כולל הבעלים) מכירים, מאלו שכשהיא באה למסעדה יבואו ויסתחבקו איתה וישאלו שאלות ויתנו יחס מיוחד.
שנה שעברה אני ואחותי רצינו להפתיע ולהזמין מראש בקבוק יין על חשבוננו לארוחה. אני התקשרתי למסעדה, הצגתי את עצמי, אמרתי שאני הבת של... שבאים לחגוג היום, ושהייתי רוצה להתייעץ איתם על יין להזמין מראש כמתנה. התשובה: "דקה, אני חוזר אלייך"
אם אני לא הייתי מתקשרת שוב כעבור 6 שעות, עד היום עוד הייתי מחכה שיחזור אליי.
כשחזר אמרתי לו מה התקציב שלנו ותגובתו הייתה ש"אין שום יין במחיר הזה". בלי אפילו להגיד לי מה היין במחיר הכי קרוב או להציע הזמנה נניח של כוסות בודדות במקום יין.
אני כבר לא זוכרת את יתר השיחה מאחר וזה היה לפני שנה.
השנה החלטנו אני ואחותי, למודות ניסיון, לא לנסות יין. התקשרנו למסעדה ושאלנו בפשטות האם אפשר לבוא לפני ולהשאיר בלון הליום ליד השולחן שלנו. התגובה הייתה ש"יש שם סועדים לפניכם. אז לא".
עכשיו כן, אני מבינה. יש סועדים. לא התכוונתי לקשור להם בלון תוך כדי הארוחה. אבל לתחושתי שירות טוב היה אומר "יש שם סועדים לפניכם, אבל תביאי ואנחנו נקשור". אגב, בדיוק את אותה פעולה אני עושה בעבודה שלי כשאנשים באים לחגוג יום הולדת/ הצעת נישואין וכדומה.
טוב, ויתרנו.
&nbsp
באחת הפעמים שבאתי לשם עם אמא שלי בלבד הייתה להם מנת ספיישל מופלאה, צלעות טלה עם פירה מתובל בכמהין. החמאתי לבעלים ואמרתי שהלוואי שיכניסו את זה לתפריט הרגיל. הוא התחיל להתווכח ולהגיד לי ש"אני לא מבינה" אבל "זה בלתי אפשרי כי במקרה נשאר כמהין מערב כמהין שעשינו". אמרתי שבסדר, גם בלי הכמהין זו מנה נפלאה. אז הוא המשיך ואמר ש"את לא מבינה, זה צלעות שהזמנו במיוחד!".
אולי אני מפגרת על, אבל באמת שבעייני התגובה ל"זו מנה מעולה, הלוואי שתכניסו אותה לתפריט" היא "תודה, שמח שנהנית". וזהו .אל תתווכח איתי, תקבל את המחמאה.
&nbsp
בפעם אחרת שבאתי לשם עם בן זוגי הזמנו שני קינוחים שהיו ממש גדולים, בסוף הארוחה הבעלים שאל איך היה. מאחר ולא גמרנו את הקינוחים הצטדקתי ואמרתי שהיה מצוין פשוט הקינוחים מעולים אך גדולים. זה באמת היה בקטע טוב. אז הבעלים התווכח איתי ש"הביקורת שלך לא הוגנת כי לקחתם שני קינוחים והקינוחים שלנו הם לחלוקה", מה שכמובן לא נאמר לנו ע"י אף אחד. וזה בסדר, שנינו רצינו קינוחים שונים ומותר לא לסיים אוכל.
לעומת זאת, בארוחה של שבוע שעבר, בן זוגה של אימי ביקש מנה מסוימת שמגיעה עם תוספת של ירקות צלויים שהוא לא אוכל, הוא שאל האם ניתן להחליף את התוספת בפירה. המלצרית ענתה לו "אז אל תיקח את המנה. השף לא יחליף לך". הוא החליט שהוא כן רוצה את המנה והחליט על חשבונו להזמין תוספת אחרת (פולנטה) במקום. את הירקות, אמר, יעביר לי/לאחותי/לאמא שלי ויאכל את הפולנטה שהוא אוהב כתוספת. התגובה של המלצרית, כפי שכתבתי, הייתה ש"ההזמנה שלכם היא טו מאץ' ", וכן. אני מעריכה את זה שהפעם בחרתם להגיד שאנחנו מזמינים הרבה. אבל אם היית אשכרה מקשיבה, היית מבינה שהוא מזמין את זה כי הוא לא אוכל את הירקות. וגם, טו מאץ' דברי עם חברות שלך. עם לקוחות, עדיף לדעתי לומר "אם אפשר להביע דעה, נראה לי שהזמנתם הרבה מנות. רוצים שנתחיל מX ואם תרצו עוד תזמינו מנה נוספת?"
&nbsp
את מבינה אחרי התיאורים האלה שהשאלה מה אכלתי מרגישה לא רלוונטית.
אכלתי למנה ראשונה מנה של קלמרי שהייתה מצוינת, מנה של קוקי סאן ז'אק (הוזמנה למרכז השולחן) הייתה בעייני לא טובה, ולעיקרית אכלתי פסטה עם כבדים שהייתה תפלה גם אחרי שהוספתי עליה בערך 4 כפות של מלח, ובכל זאת היא הייתה לי די טעימה.
אבל אני בקושי זוכרת את זה.
אני זוכרת שהבעלים עסוק בלהתווכח איתי במקום בלקבל מחמאות.
אני זוכרת מלצרית שמדברת אליי כאילו אני חברה שלה.
אני זוכרת בעלים יוצא להסתחבק איתנו כשבמשך שנתיים אני מנסה כולה לפנק את אמא שלי ליום הולדת ואתם לא באים מילימטר לקראתי, אבל מרגישים בנוח להמשיך להתייחס לאמא שלי כאילו היא לקוחת VIP, רק שכשהבת שלה מתקשרת, היא לא V, לא I, ובקושי P בעייניכם.
 

החתולית

New member
וואללה, את צודקת

התנהלות מאד לא חכמה ולא שירותית, של כל הגורמים.
משערת שאילו היו במקום בו יש היצע גדול יותר של מסעדות, התנהלות כזו היתה גורמת לאובדן לקוחות.
 
למעלה