אז מה אכלתם בסוף השבוע?

טמפופו בנס ציונה.

ראיתי אחר כך באינטרנט שזו רשת עם מספר סניפים - אנחנו לא היכרנו.
בגדול, הייתה ארוחה מהנה - רק הראמן היה נפילה (יש איזו בעייה עם ראמן בארץ או משהו? חוץ מזה של אונמי בינתיים כמעט הכל היה מאכזב). השנייה לא אהבה גם את המאקי "fried fish" אבל ההורים שלה (אנחנו) חיסלו אותו בלי קושי...
היה אונגי (צלופח) - שזה כבר מעולה, אז אני ובעלי הזמנו שנינו ניגירי אונגי - שהיה טוב למדי.
היה גם ניגירי טוביקו, אז גם הזמנו שתי מנות (הילדות אוהבות במיוחד) - הניגירי היו קטנים יחסית, אבל טעימים.
הזמנו גם מרק אודון עוף שכן היה טעים (בניגוד לראמן) וכולנו חלקנו אותו.
חוץ מזה הזמנו מיני סושי סטנדרטיים ודים סאם, שהיו כולם טובים.
(והמשפחה שאיתנו הזמינה דברים אחרים, אבל לא כל כך שמתי לב לאיך היה להם...).
לקינוח הזמנו גלידת תפוז שמוגשת בתוך תפוז, גלידת אננס שמוגשת בתוך אננס, וטפיוקה (שהוגשה עם פרוסות תות וגרעיני פסיפלורה) - שהיו כולם מוצלחים, אם כי האננס קצת פחות.
לסיכום, הייתה ארוחה מוצלחת, ואם מישהו מזדמן לאזור זו אופצייה לא רעה, אבל לא נראה לי שהייתי נוסעת במיוחד (אנחנו היינו שם כי טיילנו בגבעות נס ציונה בנסיון לחפש אירוסים, שלא נמצאו... אבל זה עדיין אזור נחמד לטיול ופיקניק של משפחות עם ילדים - היינו שם עם ילדים מגיל שנה ועד 13, וכולם נהנו).
 

החתולית

New member
ניסית את הראמן במן טן טן?

אכלתי שם כשעוד היו בשוק אלנבי והיה מצויין. גם הראמן של THE BAN היה מצויין, והוא מוגש עכשיו בצ'יינה קלאב שנפתחה במקום.
 
לא, וזו גם לא אני שאוכלת את הראמן אלא הבת שלי.

אבל באמת בתכנון לבקר גם במקומות ה"נחשבים" מבחינת ראמן כשייצא לנו.
 

יעלוש968

New member
לגבי האיריסים

אנחנו היינו בשבוע שעבר והיו המון. כנראה לא חיפשתם במקום הנכון.
לאכול הלכנו במסעדת פטרה המתיימרת להיות מסעדה לבנונית. למעט החומוס שהיה מעולה שאר המנות (שיפודים וסלטים) היו מאוד מאכזבות.
 

יעלוש968

New member
גם אנחנו אבל היינו עם חברים

שגרים שם וידעו לאן ללכת. בגדול עלינו לראש הגבע ואז ירדנו ממנה לכיוון צפון. יש שם שביל מסודר תחום בניילון שעובר בין כל המקבצים של האיריסים.
אם לא רחוק לכם שווה לחזור לשם. היו עוד המון שלא החלו לפרוח.
 
לראש איזו גבעה? אנחנו עלינו לראש איזושהי גבעה

אבל לא ראינו שום איריסים בשום כיוון.
 

נחשונת

New member
הרפובליקה של רונימוטי

אנחנו נהנים להתארח באיטלקיה האינטימית הזו ומדי כמה חודשים מבקרים כאן. השרות מעולה, האווירה טובה מאד אם כי בערב שבת זאת היה לא מעט רעש של ילדים קטנים ובעוונתי זה פגע בשלמות ההנאה.

התחלנו עם קלמרי פלנצ'ה (62) ומוצרלה בוראטה(58) בתוספת פוקצ'ה (יקרה מדי,26). מנות טובות מאד, אבל כראשונות מתומחרות ביתר.

לעיקריות היו חצי מנת רביולי ברוטב לבן וקערת מולים אלא מרינרה. הרביולי היו ממש ספורים בלי יחס למחיר (49) והמולים היו באיכות מצויינת.(88).

קינחנו עם טירמיסו (42) די סטנדרטי וליווינו ב 2 כוסות גבורץ צרפתי (80).

סהכ 405 + תשר. האם שווה את המחיר? הכל תלוי בנקודת המבט. מהפן הרציונאלי - לא, מהפן הנהתני - כן. בהשווה לאיטליה או צרפת - פי שתיים.
 

yyyggg

New member
מנזה בירושלים

בשישי אחה"צ עלינו לירושלים לפגוש את הבת הבכורה שהיא סטודנטית וגרה במרכז העיר, וכמקובל יצאנו לאכול במסעדה עפ"י המלצתה. כיוון שאין הרבה אפשרויות בשעות כניסת השבת, נבחרה "מנזה" שבמדרחוב בצלאל. אכלנו שם בעבר ארוחת בוקר חביבה שעשתה חשק לדגום את התפריט הראשי.
היינו שלשה ובחרנו 3 מנות. אני הזמנתי "מילנזה" - סוג של שניצל בקר על בסיס שייטל. מנה ענקית, אני רגיל שבשניצל עגל הבשר דקיק וכאן להפתעתי נתח הבשר היה עבה, יותר סטייק במעטפת שניצל. אני לא יכול לומר שהבשר היה איכותי מאוד (דרש לעיסה ניכרת) אבל יחד עם המעטפת והתיבול זה עבר בסדר. עם השניצל הגיעה דוגמית של פירה קרמי שהיה ממש מעולה וחבל שלא היה יותר (למרות שבפירוש לא יצאתי רעב).
זוגתי בחרה מנה של תבשיל לחי ברוטב יין ופטריות פורטובלו עם תבשיל חיטה וירקות, ויצאה גם היא מסופקת. הבשר היה נימוח ועז טעם והרוטב עשיר. החיטה נראתה קצת כמו משהו שמכינים בבית ולא הרשימה במיוחד אבל בסך הכל אין טענות.
הבת הצמחונית הזמינה מנת פסטה עם ארטישוק, פרמזן ועוד דברים, ברוטב שמנת טעים אבל קליל, מנה מוצלחת ביותר, לדעתי הטובה בארוחה. שיחוק.
לקינוח חלקנו "עוגת גבינה לא אפויה" שדמתה יותר לקציפת גבינה קלילה עם פירות יער, לא מקורי במיוחד אבל טעים.
כל הנ"ל וגם שלש כוסות פאולנר, אספרסו כפול ותה עם נענע, כ 400 ש"ח כולל שרות.
השרות ידידותי וחביב, והאווירה נעימה ומזמינה. בשולחנות שמסביב ראינו עוד מנות שנראו מבטיחות ביותר לפעם הבאה. יצויין שהמסעדה היתה מלאה למרות השעה הלא סטנדרטית. יש כנראה גם יתרונות בלהיות אחת מקומץ מסעדות חילוניות בעיר הקודש.
הסיכום הכללי חיובי פלוס, אולי לא פסגה קולינרית אבל אופציה מוצלחת ל Casual Dining בסופ"ש.
 

החתולית

New member
יש לא מעט מסעדות לא כשרות בירושלים

מנזה נחמדה ואכלנו בה ארוחות משפחתיות פעם או פעמיים.
 

gastro101

New member
כהורים לשתי סטודנטיות בעיר הקדש, אכלנו גם שם יותר מפעם

אחת, בהחלט מקום חביב אך לא מסעיר
 
כסטודנט(בעיר הקודש) לשני הורים

התאכזבתי בעבר במנזה, גם מנושא הכמויות(לזניה לא משביאה) וגם מהאוצרות הצימחונית הבאנלית.
אך זה היה לפני כמה זמן כבר, אולי ננסה שוב.
&nbsp
לצהריים בשבת ממליץ מאוד על פי בריבוע.
 

gastro101

New member
טאיה בקדימה- ששי בערב

התחיל ברגל ימין וכך הסתיים
בחמישי בערב התברר שיש אורחות לארוחת ששי , מותשת, התקשרתי לטאיה לברר האם בהתראה של 24 שעות, יש מקום לחמישה. הבחור היה אדיב, בדק ובדק , כששמע שאני מכירה את המסעדה השתדל עוד יותר ושולחן במיקום טוב נמצא

היינו חמישה, שלושה צמחונים , הכל היה טעים ומנות נדיבות. אני הזמנתי מרק על בסיס חלב קוקוס עם שתי גיוזות- היה כבד מדי אכלתי את הגיוזות ורב המרק נשאר. מיד הזדעקה בחורה לברר- למה לא סיימתי את המנה, אולי ארצה מנה אחרת, אולי לארוז לי

לקראת הקינוח לא הייתי בטוחה שאנחנו לא חורגים ממיגבלות הזמן שהוקצב לנו, המלצרית הרגיעה, איכלו את הקינוח הכל בסדר, קוקילידה במילוי קרם מסקרפוה עם רוטב שוקולד- היה מעולה והספיק לארבע גרגרניות (אחד שומר ...)

החשבון ל 4 מנות עיקריות, 4 ראשונות , פלטת סושי צמחונית , כריך סושי סלמון אבוקדו ,3 אספרסו - עם דמי שרות סביב 580 שח

מקום - שרוצה לארח אותך ולא רק לגהץ את כרטיס האשראי שלך
 
למעלה