אז מה אכלתם בסוף השבוע?

בשבת אכלנו בתאי צ'ין בטבעון.

בגדול הדעות היו חלוקות - הבכורה לא אהבה את הראמן עוף שלה (היא מזמינה ראמן בכל מקום שאפשר), השנייה נהנתה מהדים סאם, מהסושי אבי (שרימפס) ומקערת האורז שהזמינה, בעלי נהנה מהסושי הירושימה שהוא מזמין כבר פעם שנייה (הוא כבר היה במסעדה הזאת) - סושי סלמון, שרימפס ומיונז יפני, הקטנה נהנתה מהסושי סלמון (אבל למען הגילוי הנאות היא לא מאוד בררנית). אמא שלי נהנתה מהוג'י רול כמנה ראשונה, אבל לא נהנתה מהמנה העיקרית שלה (המנה הפרסית) - אבל לי היא דווקא הייתה טעימה - מנה שמזכירה את הים.
אני הזמנתי למנה ראשונה לוטוס (סושי עם קנפיו, ג'מבו שרימפס בטמפורה, טוביקו, ומעטפת של טונה צרובה) שהיה טעים.
אבל גולת הכותרת של הארוחה, והסיבה שאני כותבת עליה, הייתה המנה העיקרית שלי - תאי רד איילנד - נתח בשר באידוי ארוך, עם ירקות כמו חציל תאילנדי, עגבניות שרי, בצל וכו' ברוטב חלב קוקוס וקארי אדום חריף. המנה הזאת היא מנה מושלמת, וכל מי שטועם אותה (הכוונה למבוגרים - לא יודעת מה ילדים יחשבו עליה) מת עליה - מאוד דומה למנה של מינה טומיי מינה תאי אדום. אני מאוד ממליצה למי שלא מפריע לו חריף לנסות את אחת המנות האלה. אלוהים יודע איך ממי שבגדול שונאת את המטבח התאילנדי יצא שהמרק האהוב עליי כרגע הוא תאילנדי, הקינוח האהוב עליי כבר שנים הוא תאילנדי (מנגו וסטיקי רייס), ועכשיו השילוב של חלב קוקוס וקארי אדום (וגם קארי אני לא אוהבת!) פשוט כובש אותי בכל פעם מחדש.

לקינוח הוחלט לחצות את הכביש וללכת לקפה קפה, כי השנייה ראתה שם קינוחים שהיא רוצה. הוזמנו עוגת גבינה אפויה (עם סלט פירות, קצפת ורוטב תות), סופלה שוקולד, ושני ספלי שוקו לשלוש הילדות. היינו מפוצצים מהארוחה בתאי צ'ין אז לא גמרנו הכל, אבל הכל היה מוצלח וכולם נהנו.

גם האזור עצמו נעים ונחמד בצהרי שבת. אחרי קפה קפה הלכנו לגן המשחקים הגדול הצמוד, לפני שהמשכנו ליתר תכניות השבת.
 

inבאלי

New member
שוק הכרמל: הדוכן האסייאתי, בורקס TLV, עוגת פרג בוייס

ביום שישי היה יום שמשי ואת בוקרו ניצלנו לשוטטות בשוק הכרמל וסביבותיו.

במהלך השוטטות נשנשנו –
בדוכן האסייאתי – כיסונים במילוי ירקות. לקחנו 7 כיסונים בכוס חד פעמית. עלה נדמה לי 15 ₪. כולנו אהבנו את המילוי אבל לי טעם הג'ינג'ר היה חריף מדי.
בדרך חזרה קנינו גם מרק ראמן צמחוני שדווח כטעים אבל חריף מאד, ולכן לא טעמתי אותו.

בורקס TLV פתחו מקום מסודר עם ויטרינה ברבי מאיר פינת הרחוב של השוק. בחרנו שלושה חצאים–
המוצלח ביניהם היה גבינה עם מנגולד שהיה עם תיבול נפלא. סיכמנו שהוא היה המצטיין מבין השלושה.
שרימפס וגבינת עזים אכלו מי שאוהבים שרימפס ונהננו ממנו.
ארטישוק עם עגבניות סבל מטעמים חיוורים ותיבול אנמי קצת. לא שהיה לא טעים, אבל בהחלט לא כמו האחרים.
קיבלנו עם הבורקסים ביצים קשות ומלפפונים חמוצים קטנים ורוטב שלא ניסיתי אבל נאמר לי שהוא מיותר.
הכל עלה 65ש"ח.

קפצנו גם לוייס ולקחנו עוגת פרג, כמובן, ממנה טעמנו במנוחה קצרה על הספסל ממול והשאר נלקח הביתה. 56 ₪ לפס לא גדול מאד אבל עשיר בפרג.

בערב בישלתי בבית המון אוכל כשגולת הכותרת היו ממולאים(בצל, חצילונים וקישואים קטנים) בסגנון פרסי עם רכז רימונים – סיר עם בשר וסיר צמחוני/טבעוני עם עדשים במקום בשר. שני הסירים יצאו מוצלחים מאד לפי התגובות.









 
גם אנחנו היינו בבורקס TLV בשישי

לקחנו גם את הגבינה מנגולד שהיה מעולה
ואת הקשקבל עם כרישה אננס צ'טני וצ'ילי- בעיני היה מאוד מוצלח, הבחור לא מבין את השילוב של אננס באוכל מלוח אז פחות התחבר...
&nbsp
את הבורקסים ארזנו ולקחנו לאכול אל מול הים בטיילת, שרדו את הדרך ונשארו חמימים ופריכים
&nbsp
הרוטב אגב- עגבניות מרוסקות ושום, שסבל מחריפות יתר
 

החתולית

New member
נסי את עוגת הפרג של לחמים

אחרי שנים של נאמנות לזו של וייס, אני מעדיפה את זו של לחמים.
 

נהורית1

New member
אחרי כל הסירטונים בערוץ 13...

עם מה שקורה במטבח, חתולים, ג'וקים ועכברים, אפילו במסעדות ובתי מלון, אני כבר נמנעת מלאכול בחוץ. ממש סכנת נפשות.
 

החתולית

New member
רוב הכותבות והכותבים כאן אוכלים בחוץ לא מעט

אנחנו עדיין כאן, בריאים ובריאות, אז כנראה שממש לא סכנת נפשות.
 

pix37

New member
לא חייבים - יש סועדים שעדיף שימשיכו לאכול בבית

 

החתולית

New member
התחיל כפופ-אפ בשוק הכרמל

ועכשיו יש דוכן קבוע שפועל מספר פעמים בשבוע. כשהייתי שם אמרו לי שבקרוב יפתחו כל השבוע.
 
קפה יודפת

בחמישי בבוקר התגלגלנו לישוב יודפת בגוש שגב.בכניסה לישוב יש מתחם מסחרי וחמוד הכולל מספר חנויות
לחם עשאל-חנות לחמי מחמצת ומאפים
טוטסי- מעדניה
חנות של גרבי יודפת ועוד
חנות גבינות של מחלבת חלב עם הרוח
חנות מקומית של מבחר גדול של יינות, בירות,שמן זית משחקי עץ ועוד
חנות יד שניה
חנות לכלי בית ומפות
חנות תכשיטי זהב
חנות לדברי יצירה
ופרטתי את כול זה כי המתחם חמוד ושווה הגעה לטעמי...

לאחר שוטטות, התיישבנו בבית הקפה והזמנו ארוחת בוקר זוגית
הארוחת כוללת שתיה קרה וחמה
חביתות
פלטת ממרחים-עגבניות מיובשות, חמאה,זיתים,טונה,טחינה,לבנה,אולי עוד משהו
סלט ירקות
לחם מחמצת מקומי
הזמנו מיץ תפוזים ומיץ תפוגזר סחוט
הפוך רגיל והפוך על חלב שקדים(היה מצויין) וקראסון שקדים.
הכול היה טעים וטרי.
המקום עצמו נעים וחמים.
מומלץ
 

dani666

New member
ב"גן הבירה" של מבשלת שריגים

אחרי ביקור בתך מראשה / בית גוברין, ועם שני כלבים קפצנו אליהם.

הבירה טובה. מאד.
 
למעלה