אז מה אכלתם בסוף השבוע?

yyyggg

New member
אל פואבלו באניעם, רמת הגולן

יצאנו ספונטנית בעקבות השמש המשגעת לטיולון בגולן. לשם שינוי הצלחנו להוציא איתנו גם את בן ה-17 הקרניבור. בשתיים בערך חיפשנו מזון, ראינו שילוט ל"אל פואבלו" - המבורגרים ומקסיקני, בכפר האמנים הפצפון שבכניסה לאניעם. לא שמענו עליהם אבל החלטנו לנסות.
המקום מגיש גרסה מקומית לטקס-מקס - המבורגרים, צ'ילי קון קרנה, טאקוס, קסדייה, נאצ'וס ואולי עוד מנה או שתיים מהסגנון. ויש גם מנות "סטנדרטיות" שנועדו לקהל המקומי יותר (קרפצ'ו, פרגיות, סלמון, כאלה...). ברור שקהל היעד הוא משפחות מטיילי סוף השבוע וזה מעולה, הלוואי והיו יותר מקומות כאלה.
היינו מאוד רעבים, כמנה ראשונה הזמנו שלישית טאקוס שונים - צ'ילי קון קרנה, עוף ונקניקיה (סוג של צ'וריסו). הצ'ילי הוא מהז'אנר המשחתי/כמעט נוזלי שאני פחות מתחבר אליו (מעדיף גושי/פירורי) ונטה להשפך מהטאקו. הנקניקיה השמנמנה היתה טעימה בפני עצמה אבל לא ממש התחברה לטאקו. העוף היה סבבה. בסך הכל מנה חביבה.
לעיקרית אני והקרניבור לקחנו המבורגר אמריקני עם תוספת של גבינה, בריסקט וביצת עין. ההמבורגר היה סביר אם כי לא מועמד לאף רשימת "10 הטובים ביותר". הבריסקט בדיעבד היה מיותר לי, זו פרוסת בקר יבשה למדי שפוגעת בעסיסיות הכללית של הביס. העין הוגשה נוזלית כנדרש והיתה מאוד כיפית. בן ה 17 טרף את המנה שלו והודיע שהוא מוכן לעוד אחד (לא קיבל). זוגתי הזמינה בוריטו עוף ולא היו לה שום טענות.
ההמבורגרים באים ללא תוספת אז הזמנו מנה של צ'יפס מעורב (תפ"א ובטטה). צ'יפס מעולים, טריים מאד ופריכים מאד, טרפנו אותם בשמחה.
השירות קצת התקשה להתמודד עם הלחץ של שבת בצהריים אבל בסופו של דבר הכל הסתדר. המקום חמים ונעים והאווירה הכללית חביבה גם אם לא מקסיקאית מדי.
בסך הכל אופציה משפחתית מוצלחת למי שבסביבה ולא רוצה לקחת משכנתא עבור מיטשוס או מושבוצ.
 
עסקית שישי במסה

חגגנו שנתיים ולכבוד זה הזמנו מקום מראש במסה, בשישי בצהריים המוקדמים (העסקית גם בשישי עד 16:45), לבקשתנו שולחן זוגי באזור הספות ולא בשולחן המרכזי הגבוה, קיבלנו שולחן פינתי שנתן תחושה של פרטיות יחסית (כיוון שהשולחנות קרובים יחסית זה לזה)
&nbsp
קיימים שני סוגים של עסקיות האחת ב-95 ש"ח והשנייה ב-128 ש"ח, וקטע נחמד שאפשר לערבב בין העסקיות אם לא מצאת את עצמך ולשלם מחיר ביניים. בעסקית של ה-95 ש"ח ניתן לחלק את הראשונה לשני חצאי ראשונות שונות.
&nbsp
לקחנו עסקית אחת של 95 ש"ח ואחת מעורבבת (יצא 120 ש"ח), כיוון שהחצי לא מצא את עצמו בראשונות של העסקית היקרה יותר.
לפתיח קיבלנו 2 כוסות של חליטת תה הבית וסלסלת לחמים ומטבלים: לחם לבן ולחם אגוזים וצימוקים מעולה וחמים, יחד עם שמן זית-בלסמי, לימון כבוש עם אריסה מתוקה ומטבוחה חרפרפה (אין לי סבילות לחריף והיא היתה ממש עדינה וטעימה). סלסלת הלחמים מולאה ללא תוספת מחיר.
&nbsp
חלקנו שתי ראשונות:
1. שווארמה טופו טבעונית- מנה מוצלחת סה"כ, טופו רך עם בצל ותיבול בטורטיות קטנות. הגיעו שתי יחידות, מושלם לחלוקה. הגיעה עם סלט קטנטן לידה.
2. עגבניות שטח צלויות, פונדו גבינה, מוצרלה באפלו, בלסמי מתקתק וקרוטונים- הסכמנו שנינו שהמנה פשוט מעולה, אני בדר"כ לא אוכלת עגבניות אלא אם כן הן רוטב ואכלתי בהנאה. המוצרלה היתה מצויינת.
&nbsp
לעיקריות
1. אני לקחתי טורטליני סלק אפוי וגבינת ריקוטה, קרם לימון, פקאן מסוכר ושברי קרוטונים- היתה מנה טעימה וטובה, הפסטה היתה עשויה בדיוק במידה הנכונה, באמצע המנה כבר הייתי מפוצצת והתאמצתי לסיים אותה כי היה לי ממש טעים.
2. החצי השני לקח סלמון מקורמל, קציפת קוקוס, ניוקי, פטריות יער ,זוקיני, כוסברה, ריחן ונענע- אמר שהדג והניוקי היו מעולים, לקציפת הקוקוס הוא פחות התחבר. לא טעמתי כי לא אוכלת דגים אבל מאמינה לו שהיה מוצלח.
&nbsp
לקינוח, למרות שממש לא היה לנו מקום, אבל אם חוגגים אז כבר עד הסוף לקחנו את קינוח סניקרס של מסה- קינוח בסגנון חטיף סניקרס עם מקרון בננה וגלידת בננה ,על מצע של סבלה ובננות מקורמלות, שהיה מעולה ולא הצלחנו להשתלט עליו (החצי שאינו חובב מתוק שהוא לא שוקולד טהור אמר שהיה ממש טוב וזה אומר משהו...)
&nbsp
לצד האוכל: כוס יין אדום בעסקית (32 ש"ח) קוקטייל במחיר עסקית (34 ש"ח) ואספרסו אחד.
&nbsp
סה"כ 361 ש"ל לפני טיפ שהרגישו מאוד מוצדקים (ועוד יותר כזה מתנה בשובר של ביימי).
נחזור כשתהיה סיבה לחגוג :)
 
מפגש חבורת ה"פודיז"

והפעם ארוחה שנבנתה סביב ירקות החורף והדרים
שפע של מנות יצירתיות טעימות להפליא

מצ"ב כמה תמונות של המנות









 

gastro101

New member
מידאס -ברור חיל

מידאס, מסעדה שהוקמה עי זוג , עולים ותיקים מברזיל,לזכר ביתם דנה שנהרגה מפגיעת פצמר, בישוב נתיב העשרה כמדומני
לפני כחודשים, אלמוג בוקר, כתב (ערוץ עשר?) דיווח שעקב המצב הבטחוני , המסעדה ריקה ועומדת בפני סגירה . התארגנו קבוצת חברים ונסענו לאכול שם
התחלנו אחד עשר, למסעדה הגענו שבעה. אשת הקשר שלנו עם המסעדה, דיווחה על מענה טלפוני אדיב ושרותי בכל שיחותיה איתם

המסעדה היא בעצם מרפסת גדולה מקורה וסגורה. נתן, בעל המקום לא היה , אבל אופיר מנהל המשמרת היה חביב ואיפשר לנו בשלב החשבון ,לגשת זוג זוג וכל אחד ישלם על מה שלקח .

בתפריט כמה מנות ברזילאיות כמו פאו דה קזו' -לחמניות גבינה , מוקקה ו ואטפה , אסדו , ומנות איטלקיות ניוקי, פסטה. שרימפס בטמפורה, פטה כבד נידמה לי

ומה אכלנו? כמובן לחמניות גבינה שהיו פחות אווריריות מאלה שנמכרות בריו דה ז'נירו , אבל טעימות, הוגשו עם מטבל חרפרף טעים
מרק בשר- מנה שנראה כנזיד של בשר ןושעועית- המזמין היה מרוצה
450 גרם אסדו- בשר שהוגש עם סלט ירוק , המזמנים אמרו שטעים מאד , שני גברים שהתגברו להפתעתם על כמות הבשר הגדולה
אני לקחתי וטאפה-תבשיל של דג עם אננס בחלב קוקוס, הדג(שד הים?) היה בשרני במרקם חלקלק משהוא , שלא אהבתי. האורז, הרוטב והאננס היו טובים מאד
מוקקה- תערובת של פירות ים עם אורז -מי שלקח שיבח
הצמחוני אהב את הניוקי-תוצרת המקום- שהיו מצוינים אבל טעם הפסטו היה עז מדי

קינחתי בבריגדרו - קינוח של שכבות על בסיס חלב משומר בכוס- מתוק טעים אבל מעט מדי , לקחו גם פאי בנופי ופאי אגסים

מים הוגשו בקנקן עם מילוי חוזר. לקחו גם בירה, יין. מכונת האספרסו היה מקולקלת , מי שהתעקש קבל קפה שחור .

לסכום- מסעדה נעימה, אוכל חביב , לא מסעיר. לנסוע לשם בעיקר מטעמי ציונות

החשבון שלנו- לחמניות גבינה, ניוקי , ואטפה וקינוח- 220 שח , את הטיפ בקשו במזומן . פרפריה ...
 
למעלה