ארוחת ערב בג'מה ביפו

inבאלי

New member
ארוחת ערב בג'מה ביפו

חוזרת לדווח אחרי שביקשתי המלצות בתחילת השבוע...

אחרי שבשאפה בר ובפועה אמרו שלא ניתן להזמין מקום, הדוק נטל יוזמה והזמין לנו שולחן לארבעה בג'מה ליד תיאטרון גשר.

כשהגענו ברבע לתשע המסעדה היתה מלאה לגמרי במקומיים ובתיירים, מה שמאוד שימח אותנו. בביקור הראשון שלנו שם לפני כמה שנים היא היתה כמעט ריקה וטוב לראות שהיא צברה מספיק תאוצה כדי להיות מלאה כך באמצע השבוע(חזרנו מאז לסעוד בה אבל בעיקר בסופי שבוע).

חלקנו מנות שונות -
ירקות צלויים בתנור כללו בין השאר פלפלים קטנים, דלעת ערמונים, בטטה, פרחי כרובית ובצל. הכינו אותם במידת הצלייה המושלמת ובתיבול מינימלי אך אידיאלי. נרשמה במיוחד התלהבות מהבצלים שהתקרמלו היטב. 48ש"ח.
פולנטה עם פרחי כרובית היתה מנה שאכלתי בעבר ואהבתי וגם הפעם חשבתי שהיא מצוינת – הפולנטה היתה עשירה ופרחי הכרובית שמרו על קרנצ'יות, מה שיצר ניגוד מרקמים וטעמים שעבד היטב עבורי. האחרים פחות אהבו אותה. התימחור לדעתי גבוה יחסית למנה כזו. 48ש"ח
ממיוחדי היום לקחנו סלט אבוקדו, פלחי עגבניה, ארטישוק, בצלים, רוקט וגבינת פטה. המרכיבים היו טריים וטובים ובסך הכל הוא היה טעים לכולנו.52ש"ח
פיצה טרטופו של גבינות, רוטב כמהין ופטריות(ללא רוטב עגבניות) הגיעה לוהטת מהתנור והיתה מצוינת. בצק הפיצה היה דק וקריספי והטופינג היה נדיב בכמותו. זו גם פיצה שאכלתי בעבר ואהבתי ושמחתי שכולם הסכימו איתי כמה היא מוצלחת.72ש"ח
פרגית עם ירקות צלויים היתה מנה נוספת שהוזמנה וחוסלה עד תום. לא טעמתי ממנה(היו מנות יותר מעניינות מבחינתי על השולחן...) אבל מי שכן אכל ממנה אהב אותה.84ש"ח
ניוקי פילה בקר וברוקולי היתה מנה נוספת שהכילה ניוקי טעימים, פרחי ברוקולי וקוביות פילה בקר שהיו עשויות בדיוק במידה הנכונה. כולנו הסכמנו שזו היתה מנה טעימה במיוחד. לי אישית היא היתה חריפה מדי לצערי.76ש"ח

לסיום חלקנו שני קינוחים –
כנאפה ריקוטה פיסטוק היה קינוח שהדוק התעקש עליו אחרי שאכל אותו בעבר. איני אוהבת כנאפה, אבל מסביבי היתה תמימות דעים שהכנאפה מצויינת.38ש"ח
אני הזמנתי פאי לימון שהיה בינוני מאד – הבצק לא היה אפוי מספיק והסורבה היה בעל טעם קצת תעשייתי. לא קינוח שאזמין שוב.42ש"ח

שתינו מים רגילים שהגיעו בבקבוק יין, קולה זירו(14ש"ח) וכוס יין אדום - פלאם קלאסיקו לפי החשבון(46ש"ח). בסיום הארוחה הזומנו גם מקיאטו כפול, קפוצ'ינו קטן וחליטת תה.

השירות היה נעים וזריז למעט קטע אחד בסיום הארוחה, כשכבר היינו לחוצים לסיים והמלצר נעלם לכמה דקות.

מאד נהנינו מהארוחה, ממש כפי שהיה בביקורים קודמים שלנו בהרכבים שונים.

עם זאת, היו שני דברים שהפריעו –
הראשון היה הסידור הצפוף של השולחנות במרפסת המקורה בה ישבנו. בעצם, דחפו בכוח עוד שולחנות לחלק המקורה. על שולחן אחד ויתרנו כי זה היה בעצם לשבת ביחד בדחיסות עם עוד אנשים בשולחן המקביל. השולחן שבו ישבנו בסופו של דבר גם היה צמוד לשולחן אחר, מה שהיה מאד לא נוח למי שישבו צמוד אליו בגב ו"זכו" למכות בגב הכיסא כל הזמן.
השני היה הריח הבלתי נסבל שהיה בשירותים נטולי האיוורור. היום בעלות קטנה ובאופן פשוט אפשר לטפל בשירותים שהיו נקיים אך מסריחים.

משם המשכנו לסיור לילי של ערב חג המולד ומיסה באחת הכנסיות בחצות הליל.









 

החתולית

New member
על הדיווח

האוכל בג'מה תמיד היה טוב, וגם השירות היה מחוייך ונעים.

עניין צפיפות השולחנות במסעדות מסויימות לא נעים גם לי. מצד שני, אם אנחנו מוכנות לסבול את זה בפריז, למה לא בתל-אביב? משערת שאילולא היו מצופפים כך שולחנות, היו צריכים לדחות הזמנות.

לעניין הריח בשירותים - כמו שכתבת, אם לא מדובר בתקלה שזה עתה קרתה, אלא במשהו קבוע הרי בעלות קטנה ובלי להסתבך יותר מדי, אפשר לפתור את הבעיה, כך שחבל שלא נתנו דעתם על כך.
 
למעלה