קפה ללוש בראסרי, סניף חולון

נחשונת

New member
קפה ללוש בראסרי, סניף חולון

אחרי שביררנו עמם בפייס שהם לא כשרים ופתוחים בשבת , היינו מרוצים שמקום לא כשר נפתח סוף סוף בחולון, עיר הפועלים החילונית לשעבר. לדאבון הלב כל בתי הקפה שנפתחו בשנים אחרונות הם כשרים למהדרין ולא פחות. מכה שלא כתובה בתורה.
אז הגענו בצהרי שבת. היה די מלא גם בחוץ וגם בפנים . השרות היה זריז ומיד הוגשו כוסות מים עם פלח תפוז. מבורך.
הזמנו לחלוקה קרפצ'יו ופוקצ'יה מהטאבון שהם מאד גאים בו. היה בסדר ולא מעבר לזה. לפוקצ'יה צורפו שמן זית זך ועוד שמן זית עם תיבלונים וממרח עגבניות.
בהמשך מנת כבדי עוף על פירה. הכבדים היו עשויים מדי והפירה לא מספיק חמאתי. עוד הוזמנו ניוקי ברוטב שמנת וכמהין. האחרון ממש לא הורגש והרוטב היה כבד מדי. הניוקי עצמם היו אל דנטה מעט מדי אבל בסהכ סבירים.
היין בכוסות יקר להחריד עד 80 שח. אנו ביקשנו שרדונה של בלו נאן שהיה מתוק מדי ולא ממש הרגיש שרדונה. 30 שח.
שולמו 227 שח ללא קינוח. למרות אכזבת מה מהעובדה שזה לא בראסרי ולא נעליים ורמת האוכל לא משהו, עדיין נשמח לתמוך במסעדה שאינה מתחנפת לדתיים שהחליטו לכבוש את חולון.
אגב, השרות היה מצויין.
 

oreldi

New member
איפה הם נמצאים בחולון?

יש עוד כמה מקומות בחולון שפתוחים בשבת אבל לא הרבה- סילו (אחלה מסעדה) , ביגה , בלנה ואולי שכחתי מישהו
 

נחשונת

New member
המסעדה ללוש

ממוקמת במרכז מסחרי חדש ליד קניון עזריאלי, ליד הטכניון של חולון ומול הסינמטק.
ותודה למנהלת המפרגנת.
 

big ass blue

New member
מעדיף לתמוך במסעדות עם אוכל טוב

ולא להתעסק בעינייני דת. אבל זה רק אני.

כי זה כמו לא להיכנס למסעדות שמגישים לאנשים בעלי צבע עור שונה.
מה זה משנה בעצם, הרי מדובר בחוויית אוכל, ולא בחוויית תראו אותם הם דתיים.

חולון קצת מתה בשנים האחרונות, למרות כמה תוספות פה ושם...
אבל מבחינה קולינרית זו עיר מאוד מתה. או גוססת אפילו.

בכללי בארץ, קשה מאוד למצוא מוסדות קולינרייה טובים,
יש קמצוץ אמנם, אבל למצוא כאלה, מאוד קשה וכמעט בלתי אפשרי,
כשבאים להנות ולא מכירים את המטבח מבפנים.
כי הארוחה הכי טעימה יכולה להגיע ממטבח הכי מלוכלך,
כי הארוחה הכי טעימה יכולה להגיע עם שירות לקוי מאוד,
ובעיות כאלה וכאלה, אז זה משפיע על הביקורת והחוויה של האדם,
כי הארוחה הכי טעימה, תהיה הארוחה הכי לא.

החוסר אובייקטיביות משפיעה המון על הלשון, על הבחירה, ועל הכל.
 

נחשונת

New member
BLUE ASS זה מבאס

זה רק אני והשקפותי. מתרחשת השתלטות עויינת על ערי ישראל, כולל חולון, של חראדים מכל העדות וזה כולל כיבוש שכונות שלמות אומתחמים או רחובות וגם את עולם הקולינאריה.
כפי שכתבתי כבר לא מסתפקים בכשרות סתם, אלא עלו ליגה לכשרות מהודרת, וברבים. אגב, לצרכני האופיום של הדת כידוע אין כסף והם בעשירונים התחתונים אז מניין הכסף למסעדות ועוד כאלה שהשגחת הכשרות מעלה את המחירים. הם, הדתיים למיניהם לא יכנסו למסעדה לא כשרה, אז למה אנחנו דווקא נבקר במסעדות הכשרות ונתמוך בהן כלכלית.
ולגבי אוכל טעים כן או לא, אז שיהיה ברור שמסעדות כשרות אינן יכולות להכין מנות ברמה קולינארית טובה במגבלות שיש להן ושלא יספרו לי אחרת. בלי חמאה, בלי פרמזן, בלי שמנת, בלי גבינות בכלל, בלי צליית בשרים בדרגת מדיום לפחות עם ורדרדות קלה לכל הפחות, עם מנות קינוח פרווה מזוויעות, פירה מימי וכהנה וכהנה, אין ולא יהיה אוכל שהוא מעבר לסתם אכיל.
 

big ass blue

New member
זה כבר לא קשור לאוכל אלא לאג'נדה פוליטית או דתית

עולם הקולינארייה לא נפגע, דווקא הפוך,
יותר ויותר מסעדות בוחרות שלא להיות עם תעודת הכשרות.
כי מה זה משנה בעצם,
זה קצת משנה כי, אני שמגיע מעולם המטבח ובעל מסעדה בעצמי,
בחרתי כן להיות עם תעודת כשרות בעבר, בגלל שזה מביא לקוחות,
והיום בחרתי להיות בלי תעודת כשרות, כי זה מביא לקוחות,
וכי לי אישית זה חוסך המון ומשפר את חומרי הגלם שלי...
עכשיו אין שום קשר לדת, אלא לקהל היעד שאני מעוניין שיגיע.
השגחת הכשרות לא מעלה מחירים, תשימי לב ותעשי תחקיר,
כל מסעדה שהייתה בעבר לא כשרה ועכשיו כן, לא מעלה מחיר,
כי אין לזה שום צורך. התעודה מביאה לקוחות, אז אין סיבה להעלות.

דתיים לא נכנסים למסעדה לא כשרה ובצדק רב,
כי חלב מתערבב עם בשר,
וגם אם זו מסעדה לא כשרה ואין בכלל בשר במסעדה,
כי הטבחים לא מנקים את הירקות כמו שצריך,
את הירוקים כמו פטרוזילייה וכד' לא מנקים כמו שצריך,
אז יוצא שאת אוכלת אדמה בלי לשים לב, וכל מיני דברים לא נעימים.

מסעדות כשרות יכולות להכין אוכל ברמה קולינארית גבוהה,
אני מצטער אבל זו בורות פשוטה להגיד את זה,
בכשרות אין באמת מגבלה. את מגיבה לפי הטעם שלך.
יש קינוחי פרווה מעולים. תתפלאי.

זה בסדר שיש לך בעיה עם דתיים, אבל להגיד שהאוכל לא טעים,
רק חי חסרה לך גבינה או שמנת או מה שזה לא יהיה,
לפעמים נתח סטייק עם עצם, יכול להיות הכי טעים שיש,
רק כי מדובר בנתח שיושן בטמפרטורה מסויימת במשך זמן מסויים,
עם בישול מסויים, טיגון, תיבול סגירה מסויימת, הבנה במידת עשייה.

מדובר בויכוח פשוט של מה את אוהבת,
ולי אין איך להשפיע עלייך כי מותר לך לא לאהוב אוכל מסויים,
אבל לשנוא, אני מרגיש שמדובר בשנאה, וזה מיותר.
אני לא שונא דתיים, אבל אני לא אוהב אנשים מסויימים,
אנשים שהם אובססיביים לגבי הצרכים של עצמם ולא הצרכים של אחרים.
אנשים שהם לא כנים. וכד'.
אנשים הם הבעיה, לא השייכות שלהם...
זו גזענות חדשה, לא לאהוב את הדתיים,
כי בשבילי זה כמו לא לאהוב הומוסקסואלים או לסביות, או פאק,
בעלי צבע עור לא לבן...

מיותר.

תהני מהאוכל. הכי חשוב זה להנות מהאוכל ולא להתעסק בתפל.
כי לא להיכנס למסעדה רק בגלל שיש שם תעודת כשרות זה פיספוס.
 

נחשונת

New member
ויכוח עתיק ימים

לעניין איכותו הקולינארית של האוכל הכשר במסעדות נשפכו טונות של דיו ולא אכנס לזה. דעתי האישית הובהרה היטב.
הסכמת שאוכלי כשר לא יכנסו כמעט אף פעם (ויש חריגים) למסעדה לא כשרה. אזי בוא נחליט שדתי החילונית אוסרת עלי להיכנס למסעדות כשרות, אלא במקרים מיוחדים והכרחיים (כמו שהיה במלון וכו'). ממש לא איכפת לי של מי המסעדה ומצידי שינהל אותה אסקימואי.
ולגבי שנאה? בינתיים החראדים שונאים את כל החילונים וגם את היהודות הציונית והרפורמים הרבה יותר. אין שנאה בליבי רק תיעוב עמוק.
 

big ass blue

New member
השיחה גולשת לכיוון אחר לחלוטין והכיוון הוא לא אוכל בכלל

ולכן אני מסיק מסקנה שלאף אחד לא אכפת,
כי מדובר בפורום ביקורת מסעדות,
ולא פורום אתאיזם, או חילוני או איך שלא תקראי לזה.

אין כאן ויכוח. מדובר בקהילה, ואין קשר בינה לבין טיב האוכל במסעדות.
בלתי אפשרי.
זה כמו לקחת מישהי שלא אוהבת סושי, למסעדת סושי,
היא לא אוהבת סושי, הבנו.

אני חושב שאפשר לוותר על הטונות דיו.

שום דבר לא אוסר עלייך, תנסי לחיות בחופש, ולא להגביל את עצמך,
בגלל ש... כל מיני סיבות שקשורות למה שאת מגדירה, להדתה... וזה.
 

אקסוטית

New member
אם אתה באמת בעל מסעדה כשרה אתה בטח יודע לפחות כמוני ש.....

זו שטות גמורה לומר שכשרות לא עולה כסף.
מעבר לתעודת כשרות שמחייבת אותך להחזיק משגיח כשרות שעולה לך כמה אלפים בחודש, גם פירות וירקות כשרים עולים יותר. שלא לדבר על חסות ,עלים ועשבי תיבול שעולים כפול כשהם כשרים למהדרין. היום כל מועצה דתית מחייבת אותך לקחת ירק וחסות מהדרין גם אם המסעדה לא מהדרין אלא פשוט סתם כשרה.
גם בשר כשר יקר יותר מבשר שאינו כשר, ואת זה אפילו אני במטבח הביתי מרגישה.
וזה עוד לפני שהזכרתי את עלויות הכשרת המסעדה לפני פסח, בהנחה שצלחת את התהליך ולא סגרת לשבוע במקום לטרוח על הכשרה.
 

big ass blue

New member
לא מדוייק בכלל

לגבי הפירות והירקות, שום דבר לא השתנה.
מה שהשתנה זה שהמשגיח שוטף לי את הכרוב, החסה מגיעה ארוזה,
והירוקים מגיעים כגושים. גוש קטיף יותר נכון, זה כל ההבדל.

אם תשימי לב אמרתי שהייתה לי מסעדה כשרה,
עכשיו היא לא כשרה. תשימי לב.

בעבר, לפני פסח, סוגרים את המקום ליומיים. המשגיח כשרות מגיע לפני, ואחרי,
ומנקים, מסדרים, מחליפים את הכלים וכד'. פשוט.

המשגיח היה עולה כמה אלפים, זה נכון. זה להתעסק עם הפקח,
זה לדעת מתי לסגור מתי לפתוח וכד'.
כשמחליפים שעון צריך לשים לב להבדל שעות,
סוגרים מוקדם יותר, פותחים מוקדם יותר וכד'.

הבשר יקר יותר, זה נכון.
אחוז הרווחים פוחת פר מנה, יש יותר לקוחות,
אז יוצא שהמסעדה פתאום מרוויחה יותר.
 

נחשונת

New member
רווחי מסעדות כשרות

בהתבסס על ידע אישי רב ניסיון של שותפי לכתיבה, כרואה חשבון של הרבה מסעדות, ההוצאות של מסעדות כשרות ועוד למהדרין עולות בכ 25% על הממוצע ללא כשרות. קהל הלקוחות של מסעדות ללא כשרות מוציא הרבה יותר כסף מאשר הקהל שמבקר בכשרות והקהל החרדי הוא ברובו נטול יכולת לעמוד במחירים המקובלים והגבוהים של רוב המסעדות ומחפש זול ולא בהכרח איכותי.
לסיכום מסעדות כשרות ברובן מרוויחות פחות בשל הוצאות גבוהות שבלתי אפשרי להעמיס על הלקוחות עם יכולת פיננסית מוגבלת.
 

big ass blue

New member
העולם הוא טריקי ולא צפוי.

כי הקהל החרדי הוא בעל אמצעים מאוד גדול ומבזבז הרבה מאוד כסף.
אני יודע את זה כי אני חוויתי את זה וכי אני מכיר את הקהילה,
מבפנים ומבחוץ.

כמו שאמרתי, ההוצאות של מסעדה כשרה היא גבוהה יותר, גם ההכנסות.

קהל המסעדות מוציא לפי התפריט, וזה משתנה ממסעדה למסעדה.

את יכולה לרשום שז'אנר מסעדות מסויים לא יצליח או לא נכון,
ואז תקום מסעדה כזו ותוכיח לך אחרת, רק כי משהו עובד נכון שם.

כי העולם הוא טריקי ולא צפוי. זו הכותרת של ההודעה הזו.
זה די ברור למה.

את צודקת ואני טועה. אני צודק ואת טועה.
לאף אחד לא אכפת. מה שחשוב זה שלאנשים יש אופציות.
לאנשים יש צרכים שונים ומשונים וטעמים שונים.
טעים לך? סבבה. לא טעים לך כי זה כשר? מה אני אגיד.

מבחינתי לאוכל יש משקלים שונים, ויש אינספור טעמים.
העיקר שיהיה טעים. העיקר שאנשים יהנו ושבדרך אני אהנה גם.
זה כל מה שחשוב לי.

יום טוב :)
 
למעלה