החיפוש הייחודי של Gרר

Maldini Girl

New member
גם לנו היה בדיוק את אותו סיפור של הוצאת מנות

ללא מנוחה, מהר מידי ועם התעלמות מהבקשה לחכות. האוכל היה טוב. התחושה הכללית הייתה שמנסים להעיף אותי מהמסעדה כמה שיותר מהר. וזה היה מבאס. מאד
 

Gרר

New member
לא מצליח להבין את זה


תגובה אחר תגובה מציינות את זה, מה שאומר שזה לא איזה פיקשוש חד פעמי שלהם אלא עניין מכוון שם להריץ את המנות, ולא ברור למה. זה נותן תחושה מאד לא נעימה שאתה מרגיש שמאיצים בך. הם באמת לא מבינים שזה עובד לרעתם ויוצר תחושה מאד לא נוחה אצל האורחים שלהם?

פעם הבאה אני פשוט אבקש מנה בודדת ואחרי שנסיים אותה ונרצה להתקדם נזמין את המנה הבאה. נראה לי שזו הדרך היחידה לשלוט שם על הקצב
 

Gרר

New member
מה יעזור לי לדעת למה

במקרה הטוב יתנו לי איזו תשובה מקצועית שאני ממילא לא בפוזיציה להתווכח עליה חוץ מאשר להגיד "אוקיי, אבל זה חשוב לנו אז תעשו מאמץ", או שיגידו לי בתשובה "ככה אנחנו עובדים" וגם על זה אין לי מה להגיד חוץ מאשר "אוקיי, אבל זה חשוב נו אז תעשו מאמץ".

אז יצא שסתם שאלתי למה מבלי שממש התשובה שאקבל תשנה במשהו, חוץ מזה שהיא הופכת אותי כבר ב-5 הדקות הראשונות לסוג של לקוח נודניק ולא מרוצה, ואני לא אוהב לפתוח ככה ארוחה. אני מגיע למסעדה בחיוביות. אני לא בא להשביע את עצמי אלא להעביר בילוי של ערב. אז העדפנו במקום לשאול או להתוכוח להגיד שככה אנחנו מעדיפים את זה ולבקש שישתדלו בעניין ולשמחתי עוד יצאנו "בזול" כי הצלחנו להשאר במסעדה זמן שיא יחסית לכל המדווחים האחרים כאן.

לקוח לא אמור להתחיל לשאול למה וכמה. בתור לקוח אני אמור להגדיר מה הציפיות שלי, ולקוות שהן יפלו על אוזן קשובה.
 

החתולית

New member
על הדיווח המושקע

עשיתם ממש בטן גב? וואללה כל הכבוד.
&nbsp
יום נישואים שמח
 

Gרר

New member
תודה!!

לפחות היום נישואין יוצא באביב, כי הימי הולדת של האישה והקטנה הם בחורף...

מבחינתי בטן גב זה נחמד ליום יומיים.
יותר מזה זה כבר too much בשבילי.
כיוון שהחופשה היתה קצרה (שני לילות) זה היה בול.
 
סופ"ש ברומא OSTERIA BARBERINI

רומא אהובה עלינו ואנחנו משתדלים לבקר בה מדי פעם ובעונות שונות
בביקור הקודם (אוקטובקר 2017) לקחנו "סיור אול בשכונת TRASTEVERE שזו שכונה ידועה בסצינה הקולינארית שלה ואכן הסיור היה מהנה ומומלץ מאד
הפעם בחרנו בסיור בשכונה שהיא לא תיירותית לחלוטין ולולא סיור האוכל ספק אם היינו מגיעים אליה TESTACCIO
הסיור הפתיע לובה והיה מעניין ומעשיר במידע ומומלץ בהחלט

המסעדה הקבועה שלנו ברומא היא OSTERIA BARBERINI כדאי מאד לבקר בה לחובבי הכמהין וכדאי מאד לבקר בה בעונת הכמהין הלבנות (אוקטובר -דצמבר)
התקבלנו ע"י הבעלים במאור פנים ובברכת שלום
הפעם ויתרנו על הפתיח הקבוע שלנו מוצרלה בפאלו עם עגבניות שרי כי קיבלנו מנה כזו לפנה"צ בסיור האוכל אז לקחנו ברוסקטה עם כמהין וחציל מילנזה שתי מנות נהדרות
לעיקריות ריזוטו עם קרם כמהין לבנות וכמהין שחורות וכבד אווז מנה מופלאה עם שילוב עז של טעמים כשהרזוטו עשוי מדוייק כ"כ
לזניה של פטריות וכמהין מנה לא שיגרתית אבל עשירה ומפתיעה שילוב מנצח של מילוי של מגוון פטריות עם פרוסות כמהין מעל ודפי לזניה נגיסים עד רכים
חלקנו קינוח של עוגת גבינה מצויינת
וכמובן יין איטלקי לבן מצויין







 
הנחתי שתתענגי על הדיווח (זיכרונות)

המלון הקבוע שלנו הוא LA GRIFFE שנמצא בתחילת רח' לה נאציונאלה ליד כיכר הרפובליקה מרחק הליכה קצר מרוב האתרים הידועים ו35 דק' הליכה לטרסטוורה
זה מלון "בוטיק" כשבקומה ה9/10 נמצא חדר האוכל -לארוחת בוקר עם נוף נהדר והבר לשבת בלילה
יש כנסיה ליד המלון שיש בה מופעי אופרה

 
IL NIDO DEL PETTIROSSO

עוד אחת מן המסעדות ה"קבועות" שלנו ברומא
מסעדה קטנה כשהבעלים בילה זמן רב בפריס כך שהאוכל הוא לא איטלקי טיפוסי
התיישבנו ליד השולחן הקבוע שלנו והשף שלח לנו כמתאבן סלטון של אוקטפוס קצוץ
לראשונות "שיפודים" של לשון בקר הבשר היה מצויין נגיס ורך )ואם לא הייתי יודע שזו לשון לא בטוח שהייתי מזהה) בליווי מחית תפו"א קרה
אוקטפוס בליווירטבים עם טעמים שונים האוקטפוס היה רך וטעים כשכל פעם רוטב אחר נותן טוויסט
לעיקריות לחי פרה בבישול ארוך בתוספת קוביות ירקות שורש פריכיפ מבושלים וכרובית נהדרת
מנה של ארנבת שבשרה נקצץ וטוגן קלות בלווי (מתבקש) של גזרים מבושלים נגיסים
בצורת ההכנה הזו של ארנבת טרם ניתקלתי ומבחינתי מנה מדהימה שהטעם של הולך איתי עד עתה
קיבלנו סורבה פסיפלורה וליים כ"פרה קינוח"מעניין ומרענן
לקינוח חלקנו וריאציה מעניינת של טארט טאטין התחתית סאבלה מלוח במעט ומעליו כדורי תפוח מקורמלים וגלידת קוניאק
בקבוק סובניון בלאן (איטלקי) היה ליווי מצויין
היו גם לחמים מצויינם ופטיפורים לסיום











 
לא יקר

האוכל ברומא זול בכ20% מהאוכלוסייה בפריס הארוחה כולל בקבוק יין שתיה קלה לחמים (פעמיים) מצויינים אגב עלתה פחות מ100 אירו לזוג
 
Glass Hosteria ( כוכב מישליין)

ראשית תודה לEREZAVN על הפניה למסעדה הנהדרת הזו הנמצאת בTRASTTEVERE
למי שרוצה להגיע אליה אני ממליץ ללכת ברגל דרך הרובע היהודי לעבור את הגשר ולסייר קצת ברחובות הקטנים והנהדרים של השכונה (המוצפים במסעדות שנראות כייפיות)פשוט פותח את התאבון
חלק מרצפת המסעדה עשוי זכוכית (טרנד שהיה מפתיע לפני הרבה שנים במסעדה המדהימה של מארק ווירה במג'ב וכאן כבר לא הפתיע) וכנראה מכאן נגזר שמה
החלטנו לוותר על תפריט הטעימות שנראה מעניין כי אחי צהריים של פסטה לא היינו מסוגלים לעמוד בו בכבוד
הארוחה התחילה במתאבן של קרם מלון בו שחו שרימפס נא פרוסות צנונית ועלי תבלין מנה כייפית לפתיחה
לראשונה חלקנו רביולי מופלא ממולא בפרמזן מיושן 60 חודשים ברוטס אספרגוס לטעמנו המנה המנצחת של הערב
לעיקריות לובסטר סלעים בלאסי עם אבוקדו וסלט מלפפונים מנה טובה ומעניינת
בשר של יונת בר שהוגש בשני אופנים : חזה בציר יין שהיה פרוס דק יחסית מצופה בפרוסות גזר ושקדים והונח על קרם בוטנים עדין וטעים ושוק בציפוי פריך מטוגן
קינוחים טארט בננות על חמאת בוטנים בבצק היו אגוזים נגיסים ומוס בננות
סלסלה עשוי חוטי סוכר שקופים (מבנה יפה) ובתוכה גלידת אייריש קרם בתוך רוטב טפיוקה עם קפה ושקדים מסוכרים
צלחת פטיפורים מעניינת ומגוונת
במשך הארוחה הגיעו פעמיים סלסלות לחמים שונות וטובות וקציפת שמן זית נהדרת
כמובן שהיה גם יין לבן איטלקי
כדאי לציין שהמחירים כאן נמוכים בכ15-25% ממחירי מסעדות דומות בפריס











 
למעלה