החיפוש הייחודי של Gרר

25306yosef

New member
טוב, אז נראה לי שאת לא מאלה שירכשו מדריך מסעדות מקצועי

ואיכותי מהסוג של מדריך גומיו של אביטל ענבר שאני רכשתי ממנו בשנת 2002 שני עותקים.

נראה לי שאת מעדיפה את טיפשות ההמונים שבאינטרנט.

מדריך גומיו של אביטל ענבר היה מקצועי ואיכותי ביותר ואני טוען שגם אובייקטיבי.

את המדריך החדש של אנשי העסקים העולים החדשים מצרפת שאין להם כל קשר לתחום, אני לא ראיתי עדיין. אבל אם לצערי הוא לא יהיה ברמה ובאיכות הגבוהה של אביטל ענבר, אז לצערי אני לא ארכוש אותו כלל מאחר ואם הוא לא ברמה של אביטל ענבר אז זה אותו הדבר כמו מדריך המסעדות טיים אאוט או מדריך המסעדות של על השולחן ששניהם רחוקים מאוד מאוד מאוד מהרמה המקצועית של אביטל ענבר ואין מצב שיגיעו אי פעם לרמת האיכות שלו.
 

החתולית

New member
כל ביקורת היא סובייקטיבית

גם כאשר היא מקצועית. לדעתי, לביקורת מקצועית של כל תחום שקשור גם בטעם אישי, יש שני חלקים.
&nbsp
חלק אחד - בודק את הדברים המדידים. בבנקורת מסעדות יהיו אלה נאמנות למתכונים של מנות קלאסיות, טריות ואיכות של חומרי גלם וטיפול נכון בהם, כתיבה נכונה של תפריט, ועוד. בביקורת יין יתייחס המבקר לצבע, לארומות, לאיזון בין חומציות למרירות, לעפיצות וכדומה. בביקורת ספרות יבדקו למשל שימוש נכון בשפה, ניקוד וסימני פיסוק, נאמנות לעובדות היסטוריות וכדומה.
&nbsp
החלק השני מתייחס להעדפות של המבקר או המבקרת. למבקרת ספרות שלא אוהבת רומנים היסטוריים, תהיה התייחסות מעט שונה לרומן היסטורי, מאשר זו של מבקרת שאוהבת ספרים כאלה.
&nbsp
כך גם כאשר מדובר בביקורת מסעדות או יין. מבקר יין שלא אוהב סוביניון בלא, ידע לנתח את היין מקצועית, אבל לפעמים תחדור לביקורת שלו גם הנימה האישית.
&nbsp
כאשר מגיעים לביקורת מסעדות, הסובייקטייבות מתחילה בבחירת המנות, משום שאנשים מזמינים, בדרך כלל, מה שהם אוהבים לאכול. אם המבקר אוכל עם מישהו, הוא יכול לקבל את חוות דעתם של השותפים או השותפות שלו לארוחות. אבל זו תהיה חוות דעת מיד שניה, וגם היא מבוססת העדפה אישית.
&nbsp
מרכיבים מסויימים במנה, יכולים להיות יותר לטעמו של מבקר מאשר מרכיבים אחרים.
אפילו כשמתייחסים לנושא השירות, יש העדפות אישיות.
&nbsp
מבקרים מקצועיים ומבקרים חובבים בעלי נסיון רחב וידע בתחום הקולינארי, צריכים להיות מסוגלים להתייחס לביקורת שהם כותבים כאשר הם מאזנים בין שני החלקים הללו.
&nbsp
&nbsp
 

big ass blue

New member
ההבדל הגדול

בראיה סובייקטיבית כאשר הביקורת היא אובייקטיבית, היא כאשר הטעם האישי ניכנס לכתיבת הביקורת, אפשר להרגיש המבקר מציין שאין כל רע במנה או שהציפייה מהמנה ירדה פלאים בגלל הטעם האישי.
זו היא לא סובייקטיביות ולפעמים מתבלבלים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מי שמתבלבל כאן הוא רק אתה. מבקר חווה את העולם דרך חושיו

שמשדרים אותות למוח הפרטי שלו, ולכן כל החוויה היא סובייקטיבית בבסיסה, לא משנה עד כמה החלקים המקצועיים הם אכן יותר אובייקטיביים. תתחיל מקריאת הערכים בוויקיפדיה "ביקורת" (בהקשר זה) ו"סובייקטיביות" ואז יהיה טעם לדבר. כי כרגע זה לא שכולם מתבלבלים, אלא אתה שמתעקש על מונחים הפוכים.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר היית בו עם כולם ולא שכנעת איש ב"ביקורת האובייקטיבית" שלך

 

Gרר

New member
היינו מזמן בפופינה

וישבנו גם על הבר. ממה שאני זוכר - האווירה לא כבדה בכלל.
 

החתולית

New member
בשנה שעברה חגגתי יום הולדת בפופינה

על הבר. האווירה כיפית ולגמרי לא כבדה.
&nbsp
כיף על הבר מול המטבח הפתוח, וגם שם יש רשימת יינות מכובדת וברמנים ברמה גבוהה.
 

החתולית

New member
הסמקתי. מקווה שתהנו בפופינה.

חוגגת יום הולדת בשבוע הבא, כנראה בארוחת ערב בטאיזו.
 

amirline

New member
בשני אני בטאיזו, ארוחה דרך הייטק זון ב 200 שקלים

הייתי כבר לפני כמה חודשים והיה מעולה , הארוחות נחטפות תוך כמה דקות באתר
 

החתולית

New member
ובגלל הארוחה הזאת שלך, אין מקום בטאיזו

ביום שני הכל מלא בשולחנות של הייטק זון (לא מבינה למה אנחנו לא קונים דרך האתר).
&nbsp
עכשיו אני צריכה למצוא מסעדה אחרת לאכול בה ארוחת יום הולדת, וזו בחירה לא פשוטה.
 

amirline

New member
כל השולחנות נמכרים בכמה דקות, ארוחה שווה ביותר

קשה לתפוס את המבצע הזה.
אם יקרה משהו לא צפוי תרצי ללכת במקומי (הזמנה זוגית)?
 

amirline

New member
ו... מזל טוב כמובן,מאחל לך עוד המון שנים של מסעדות (והמלצות)

 

החתולית

New member
אף אחת מהמסעדות שזכו לא שילמה כסף

מכירה כמה שפים שקיבלו הזמנה לאירוע אתמול, כי המסעדות שלהם נסקרו, ואף אחד לא ביקש מהם תשלום.
&nbsp
אתה מעלה השערות שאין להן על מה להתבסס, לפני שראית בכלל את המדריך. זו התנהלות חמורה וחסרת אחריות.
 
למעלה