החיפוש הייחודי של Gרר

superman1234

New member
ניתן להבין מפוסטים שלך, שאתה מסתובב דיי הרבה במהלך

השבוע ומבצע מידי פעם איזו כניסה בהפתעה למסעדות יוקרה . בהזדמנות הקרובה, תוכל לעניין את חברי הפורום בתמונה בלווי התפריט של מסעדת יוקרה כזו.
בנוסף, לבטח צברת ניסיון וידע מי הן המסעדות הטובות והיקרות שנותנות ערך מוסף לכסף שאתה משלם עבור ארוחה יקרה. מה שנקרא כאן בפורום VFM, מדוע שלא תשתף את חברי הפורום בידע הזה ?
 

big ass blue

New member
זו לא דרך להגיב לדיעה של בנאדם

הוא סך הכל רשם דבר לגיטימי אחרי הכל...
אנילא מבין למה ההסתייגות.
הרי באמת אין אתר ביקורות טוב פה בארץ. כל ביקורת היא בודדת ואמנם לפעמים עניינית, אבל רוב מבקרי האוכל פה בארץ לא חוזרים לאותו מקום, או חוזרים כמה פעמים כדי לגבש ביקורת... תקני אותי אם אני טועה.
 

החתולית

New member
כאשר אדם כותב בפורום שעוסק בביקורת מסעדות

בצורה נחרצת כזו, מצפים שיהיה לו ידע בתחום הקולינרי (שכן זה התחום בו עוסק הפורום). בכל הדברים שכתב, הוא הפגין בורות בדרך בה מתנהלים דברים בתחום.
&nbsp
הייתי סלחנית כלפי יוסף, למרות שהטריד את הפורום בשני נושאים בלבד, ומעולם לא כתב דיווח אפילו על מסעדה אחת.
&nbsp
הגבול נחצה, כשיצא בהאשמות כלפי אחרים וכלפי, בלי שמץ של הוכחה ובניגוד מוחלט לעובדות.
&nbsp
אתה טוען שאין אתר ביקורות טוב בארץ, אז למה נכנסת לכתוב בפורום הזה?
&nbsp
לגבי מבקרי המסעדות ה"רשמיים" - חלקם נוהגים לכתוב רק אחרי שני ביקורים לפחות. נראה שאחד כותב אחרי ביקור אחד.
 

big ass blue

New member
אנשים שיקראו את ההודעה שלך לראשונה

לא יבינו במה מדובר ויראו את זה כתקיפה ללא סיבה.
אני רואה פה טריגר, כי התגובה שלו לא התייחסה לשום דבר שציינת.

צריך ידע בתחום הקולינרי כדי להביע ביקורת על מסעדה? זה מקום לבעלי ידע?
את חושבת שיש אתר טוב? איזה? את הפורום הזה אני מוציא מראש כיוצא מן הכלל, כי הוא לא מקצועי אלא חברתי. כך אני חושב.
מה את יודעת על מבקרי המסעדות? מכירה את העבודה שלהם?
 

החתולית

New member
היות שבכרטיס שלך אתה מגדיר עצמך שף

אם אתה אכן שף, ראוי שתכתוב שתכתוב גילוי נאות.

מלבד זה, מציעה שתבדוק מה זה טריגר.
 

big ass blue

New member
ציינתי שאני שף כשכתבתי כאן לראשונה.

אני פחות חושב על לציין כל פעם שאני כותב פה, זה לא נחוץ בשבילי.

הדוגמא לטריגר נמצאת פה בחלק מהתגובות שלך לבחור הזה שהגיב, בגלל זה נוצר וויכוח.

עכשיו מה הקשר להיותי שף ולמה ששאלתי אותך? לא ביקשתי ממך שתגלי לי את סודות המבקרי מסעדות, אלא לדעת האם את בכלל יודעת במה זה כרוך... כי אם לא? איך אוכל להתייחס לכל מה שאת אומרת כלא דיעה אישית.
 

החתולית

New member
הדיון בין יוסף לבין גולשים בפורום לא נוצר כעת

אתה יכול להכנס לחיפוש של הפורום ולראות את שורשיו.
&nbsp
אם אתה שף פעיל ובעל מסעדה, ראוי שתכתוב זאת באופן מפורש. עברתי על ההודעות שלך ולא מצאתי איפה כתבת שאתה שף. אולי פיספסתי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

big ass blue

New member
כן כנראה פיספסת.

אותי פחות מעניינים ריבים, הם לא חשובים לעניין שבפורום בעיניי. ובתור רושם ראשונה, זה לא נראה טוב שישר תקפת אותו, רק אומר.

נחזור לדיון? כי פחות מעניין את העובדה שאני שף, או את העובדה שיש פה ריבים.

מעולם לא אפרסם את המסעדה שלי, רק במקרים נדירים, לא פרסמתי גם. אם שמת לב, אני מאוד אובייקטיבי, אני יודע, בנאדם אינו יכול להעיד על עצמו, אבל חשוב שידע על עצמו.
 

superman1234

New member
אני מבקש סליחה על התערבותי בדיון שלכם.

הייתי מבקש הסבר [אם אפשר] לפיסקה הזו שלך :
"מעולם לא אפרסם את המסעדה שלי, רק במקרים נדירים, לא פרסמתי גם. אם שמת לב, אני מאוד אובייקטיבי, אני יודע, בנאדם אינו יכול להעיד על עצמו, אבל חשוב שידע על עצמו."
בקשר לפירסום/אי פרסום המסעדה שלך
ובקשר למשפט "אני מאוד אובייקטיבי .. וגו....."
נ.ב "אני מאוד אובייקטיבי" מציין שאתה ממש לא אובייקטיבי.
 

superman1234

New member
אתה כותב ש"מעולם לא אפרסם את המסעדה שלי."

אם כך מה בדיוק אתה עושה "רק במקרים נדירים?"
ומדוע אתה כותב "לא פרסמתי גם", הרי אתה מעולם לא תפרסם את המסעדה שלך.....
לגבי החלק השני, הרי ברור שמי שכותב שהוא מאוד אובייקטיבי, לא משנה עם הוא מכיר את עצמו או לא מכיר, הוא לעולם לא יהיה אובייקטיבי.
מכאן שלא כ"כ ברור מה בעצם רצית להגיד.
 

big ass blue

New member
אין לי מושג, עוד לא קרה מקרה נדיר שכזה.

ה"הרי ברור" שלך הוא ספקולצייה בלי מודעות.
רשמתי שלא אפרסם ולא פרסמתי את המסעדה שלי.
מקרה נדיר שאמליץ על מקום שלי, רק אם הסועדים הם חברים שלי ובא לי לבלות איתם, או בגלל שהמסעדה שלי מתמחה בנושא אוכל מסויים, רק אז, למרות שזה לא ייקרה במקום ביקורתי כמו זה, כי יש עוד מסעדות טובות ויותר טובות משלי.

מיצינו?
 

superman1234

New member
אף אחד לא מחייב אותך להגיב ......זהו פורום דמוקרטי לחלוטין.

אומר לך רק את דעתי הפרטית - טיעונים מהסוג שאתה מעלה, אינטלגנטיים ככל שיהיו , משאירים אותי עדיין סקפטי לגבי האמינות שלהם. ונכון - זה אני.
שבת שלום ובהצלחה.
 

big ass blue

New member
אתה סקפטי וזה סבבה.

לא יודע אם אני איטליגנטי מספיק, אני מי שאני.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הופך אותו ל"אובייקיטיבי"? גם בו עובדים בני אדם

וביקורת אנושית, קל וחומר על טעם וריח, היא במהותה סובייקטיבית. יש מדדים אובייקטיביים של מקצועיות, מהירות וכו', אבל בסופו של דבר אף מבקר לא באמת אובייקטיבי (ולכן אפשר למצוא ביקורות שונות וסותרות) וכל חוויה במסעדה יכולה להיות שונה (גם של אותו סועד).
&nbsp
גם כשמבקר כותב אתה לא באמת יודע מה המניעים הנסתרים שלו, אלה שהוא לא בהכרח מגלה לך. לכן דווקא דעת הרוב באינטרנט משקפת הרבה יותר; לרוב המשתפים אין מניעים מיוחדים מלבד הרצון לשתף את החוויה עם עוד אנשים, וגם אם פה ושם יש כאלה שיש להם, הם בטלים בשישים ביחס לרוב.
 

big ass blue

New member
הדיעה אובייקטיבית כשהיא כתובה בצורה כזו.

אפשר לזהות בקלות סובייקטיביות בכתיבה, בדיבור, בהתנהגות.

אפשר לבחור לאיזו ביקורת להתייחס ולאיזו ביקורת לא...
אפשר להקשיב לביקורת, אבל לא תמיד חובה לקבל.

מה שכתבת, בעיניי נכון חלקית, אבל לא אומר על מקצוע המבקרים הרבה, כי גם הדיעה שלך, סובייקטיבית קצת.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
"דעה אובייקטיבית"=אוקסימורון (ולא הבעתי דעה, ציינתי עובדות)

 

big ass blue

New member
אלה מילים שלי

אני לא תמיד כותב מה שהאחרים כותבים, כי אני לא תמיד מסכים.
 
למעלה