החיפוש הייחודי של Gרר

superman1234

New member
כשקונים [לפחות אנוכי] בשר עגל טרי, בדוגמא שלי מ"מרינדו"

את מקבלת את הבשר מוכן לעשייה. אם הזמנת סטייקים, תקבלי סטייקים שעברו יישון מקצועי בחברה.
כך שהמשפט "סטייק מבשר טרי" הכוונה לבשר טרי [להבדיל מקפוא] שעבר יישון.

אני חושב ש big ass blue נכנס לפורום "ברגל שמאל" אבל לדעתי יש לו מה לתרום. לחפש לו בציציות זה מיותר.
שבת שלום



 

big ass blue

New member
ברגע שיש קצבייה במסעדה, זה פלוס רציני בשבילי.

לא הרבה מסעדות דוגלות בזה. יש רק קומץ קטן של מסעדות בארץ שמוכנות להחזיק קצבייה פעילה במסעדה ובמטבח. בגלל הביקוש.
 

big ass blue

New member
הדסון היא מסעדת הבשר הכי טובה בארץ

מי שלוקח אותם, רק חולם על זה,
במציאות, הם לא מדגדגים באיכות של הדסון.
 

superman1234

New member
לא מתאים לשף ולבעל מסעדה להיות כל כך נחרץ.

הדסון אכן מסעדה מעולה. מיט שוס בקצרין ובשדה אליעזר גם כן מסעדות מעולות.
 

big ass blue

New member
כשמדובר בטיב בשר, זה עניין של טעם, אבל כשמדובר במספרים?

הדסון נמצאת במקום הראשון.
כיום, זו המסעדה הכי מרוויחה בארץ.
מבחינה עובדתית, הדסון גם תמיד נמצאת במקומות הגבוהים כמסעדה הכי טובה בארץ, ומבחינת תוכן בשרי, היא נמצאת במקום הראשון כמעט תמיד.
 

superman1234

New member
נו באמת...יש לך גישה לספרי החשבונות של כל המסעדות....

אכלתי הרבה במיטשוס כשהיתי בקצרין. אכלתי מספיק פעמים בהדסון בכדי שאוכל להשוות.
אם אתה דווקא רוצה לדבר על ריווחיות , אז למרות שמיטשוס נמצאת בקצרין שזה מקום שכוח אל, המסעדה כל הזמן מלאה, המחירים הם "מחירי ת"א" [כך קראנו למחירים היקרים יחסית] וההוצאות הרבה יותר קטנות מאשר בתל אביב.
מה שניסיתי לומר [בעדינות] , שאתה כבעל עניין בנושא, לא צריך להיות כל כך נחרץ.....
 

big ass blue

New member
על מה הויכוח בכלל?

אני מדבר איתך מספרית, אתה מדבר איתי על טעם?
המסעדה הכי מרוויחה, לא אומר שזו המסעדה הכי טובה,
אבל רווח, חומרי גלם, מחיר, העיסוק עצמו בבישול,
המקפצה באיכות והצורך להשתדרג כל הזמן.
התשובה נמצאת במסעדת הדסון.
 

superman1234

New member
כוונתי היתה לקיים דיון, אבל אתה לצערי מושך באמת לכיוון

ויכוח.
.ולכן אשאל פעם נוספת : יש לך גישה לספרים של הדסון ? אתה יודע כמה הם מרוויחים ?
בכדי לומר בביטחון שהם הכי ריווחיים, אתה צריך גישה לספרים של עוד מסעדה אחת לפחות. יש לך גישה כזו ?
נ.ב לא הצגת שום מספר כמותי. "הכי ריווחית" - עדיין אינו ערך כמותי.
 

big ass blue

New member
אני יודע כמה הם מרוויחים כן.

הכי רווחי זה בהחלט ניכנס לתוך הערך הכמותי.
למה אתה שואל?

אתה מכיר את הסרט 'אוואטר'? אתה יודע שזה הסרט הכי מצליח בתולדות הקולנוע?
סבבה. עכשיו הדסון זו האוואטר של המסעדות בישראל. פשוט מאוד.

האם זו המסעדה שיש בה את האוכל הכי טעים? כנראה שכן.
 

superman1234

New member
או קיי, הבנתי. קיבלת ממני קרדיט יותר ממה שמגיע לך !

לגבי הסרט "אווטאר", לא רק שאתה טועה אתה גם מוכיח שאינך מבין בכלכלה בסיסית.
הסרט המצליח ביותר מבחינת ההכנסות שהוא ייצר הוא "חלף עם הרוח" וזאת כאשר מחשבים את ההכנסות "לערך נוכחי" של הדולר. {PV} [הכניס כ 3.3 מיליארד $ בערך נוכחי]
ויקי לא תמיד צודקת, אין מה לעשות.
אתה מוזמן להציץ כאן.
 

גברת ע

New member
טעים כן, הכי טעים? זה כבר לא בטוח

מו ומו לוקחת אותם בהרבה מבחינת איכות טעם ושירות
 

big ass blue

New member
גם אני אוכל רייר עד מדיום

אכן הבשר מיושן, יש להם קצבייה במקום.
הטריות נמדדת לפי זה בעיניי.
 

big ass blue

New member
עכשיו נשאלת שאלת השאלות. מה עדיף? מיושן או טרי?

אין עדיפות כשמדובר בטעם. יש אנשים שמעדיפים בשר מיושן והם צודקים, יש אנשים שמעדיפים בשר טרי וגם הם צודקים.
באופן כללי כדי לדעת מה באמת עדיף, הכל תלוי בנתח ומה רוצים לעשות איתו.

נ.ב. הכניסה של חוק ההתיישנות ניכנס בשנים האחרונות ככלל באכילת בשר "נכון". זה לא תמיד נכון.

בשר טרי מיועד יותר לבישולי קדירה, קרפצ'יו טרטרים למיניהם.
היישון מוסיף טעמי ליווי ולא תמיד מומלץ, למרות שהטעמים חיוניים אף הם.
בשר טרי, העדיפות שלו לתבשילים ארוכים מאוד. כדי לרכח את הבשר עצמו.

בשר מיושן מיועד לבישולים קצרים מאוד. תהליך היישון מקלקל את הבשר עצמו ומפה מגיע הריכוך.
אנטריקוט סינטה שייטל מיועדים לבישולים מהירים מאוד.

אני אישית מעדיף את הסטייק לא מיושן אלא טרי כשאני אוכל את הסטייק, אבל זה אני.

המסעדה מקבלת בשר טרי ומיישנת אותו. אכן כן.
 

החתולית

New member
ברור שלבישול ארוך אפשר להשתמשת בבשר טרי

אבל כאשר מדובר בטיפול קצר, כמו צליית סטייק, לא משנה מה מידת העשייה, הנתח יהיה "סגור", קשה ולא עסיסי.
 
למעלה