החיפוש הייחודי של Gרר

John the Savage

New member
אני שיניתי קצת את המתכון הסטנדרטי

במתכון הרגיל מכינים רוטב בשמל, וממיסים לתוכו את הגבינה הצהובה. אני בדרך כלל קצת מקצר את הדרך ומוותר על החמאה אבל במקום זה שם יותר גבינה.

המתכון שלי הוא פחות או יותר ככה:
1 ספל של מקרוני יבש
1/2 ספל חלב
כף גדושה של קמח לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת בצל
פלפל לפי הטעם
60 גרם גבינה עם טעם עדין (לדוגמה מוצרלה)
60 גרם גבינה איכותית עם טעם חזק יותר (לדוגמה, צ'דר אנגלי)
עוד כל מיני ירקות ותוספות לפי מה שבא.

הערה: אני לא מודד כמויות מדוייקות לגבינה. זו הערכה לכמה אני שם בדרך כלל. והרבה פעמים אני גם מערבב כמה סוגים של גבינות. אני גם אוהב להוסיף ירקות כגון ברוקולי או אפונה למק אנד צ'יז שאני מכין.

מבשלים את המקרוני (או כל סוג של פסטה) במים עם קצת מלח עד שהם מתרככים (כ-9 דקות או פחות, תלוי בסוג).
בינתיים מערבבים את החלב בספל עם הקמח והתבלינים. כשהפסטה מוכנה, מסננים את המים, מוסיפים את התוספות (ירקות וכו') אם רוצים, ומוסיפים את החלב. ממשיכים לחמם על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע (חשוב, בשביל שלא יהיה טעם קמחי), ואז מנמיכים את האש ללהבה ההכי קטנה, מוסיפים את הגבינה, מערבבים עד שהיא נמסה, מכבים את האש ובתיאבון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אתם בעצם פיות ושדונים שהתחפשו לאנשים?


 

Geralt of Rivia

New member
גרקו תל אביב

כבר המון זמן אנחנו רוצים לשוב לגרקו. בשישי בצהריים זה קרה. המקום נראה גדול ועמוס משזכרנו מלפני כמה שנים, אבל כנראה שהוא נותר באותו הגודל ופשוט נוספו שולחנות. השולחנות הרבים דחוסים למדי והדבר יוצר תחושה של צפיפות ועומס יתר, בייחוד בזמן הומה כמו שישי בצהריים.

הוזמנו:
מאפה 12 האלים: פילו מטוגן במילוי גבינת פטה, טימין וגרדת לימון עם דבש ושומשום - די פשוט, מאד מענג. מנה כיפית שבוצעה היטב.

קרמידי קלזונה: קלזונה יווני עם בצל מקורמל וגבינת קפילוטרי - זכרנו את המנה כמצוינת. הפעם משהו במילוי לא הסתדר והמאפה לא היה לגמרי קריספי. עדיין לא רע, אבל נטול הברק והטעמים הנהדרים של בצל מקורמל שזכרנו.

אוקטופוס בגריל: תמנון על הגריל עם בצל, חומץ ולימון. הגריל נתן טעמים טובים אבל התמנון היה עשוי מדי.

ספיישל של ברבוניות מטוגנות על קרם פלפלים מעושנים - מנה לא טובה. הטעמים היו דלים ולדברי הסועדת הברבוניות היו גדולות מדי והעצמות הפריעו באכילה.

פסטיצ'יו: מאפה פסטה עם בשר, בשמל וגבינת פטה - טעים מאד. מנה גדולה ועשויה היטב שהמשכתי לאכול למרות שכבר לא הייתי רעב.

קינוח של קרם ברוטב הדרים וזעפרן - חביב וקליל יחסית.

נדמה לי שגרקו נהייתה קצת שוקקת ומצליחה מדי לטובתה שלה (או בכל אופן לטובתם של הסועדים בה), לפחות בשישי בצהריים. האוכל טוב בבסיסו אבל הביצוע לא תמיד מדויק. אם נשוב זה יהיה באמצע השבוע.
 

החתולית

New member
אכלתי בגרקו בהרצליה לפני שבועיים

ארוחת ערב מוקדמת, שהפתיעה אותי. לא יכולתי לדווח, כי הבן שלי עובד במסעדה, ואני ושותפי לארוחה קיבלנו כמה מנות על חשבון הבית, ויחס מיוחד.
&nbsp
הבן אומר שבימי שישי בצהריים המסעדה בהרצליה רועשת מאד, יש נגן בוזוקי ומוזיקה בווליום גבוה. זה סגנון המקום. כך היה גם בתל-אביב?
 

Geralt of Rivia

New member
נגן בוזוקי לא ראיתי אבל בהחלט הומה ורועש

לא שאני מצפה לאווירה של שקט מכובד במקום מסוג זה. אבל ביחד עם הצפיפות זה יכול לגלוש מעליז למתיש.
 

amirline

New member
האווירה והאוכל בתל אביב מעולים, הבנתי שהרצליה מקרטעת

מקווה שהצליחה כבר להתיישר לרמה שיש בתל אביב, סה״כ מקום מאוד שמח וכיפי
 

gastro101

New member
ארוחה רומנית ועוד קצת

פרסום בפייסבוק על פסטיבל מטבח אומנות בחיפה, הביא אותי ברכבת (נפלא) לחיפה- חברתי אספה אותי ונסענו למסעדה -הסירים של קטי ברח קבוץ גלויות . זו מסעדה ביום יום והבנתי שאפשר לאכול שם או לקחת אוכל מבושל הביתה
זו היתה ארוחה נהדרת עם מנות ראשונות של כבד קצוץ משובח, סלטי חצילים , רגל קרושה שהעזתי וטעמתי - חזר לי לפה טעם של ארוחה אצל סבתא
מרק צ'ורבה עם קציצות בשר ואורז- היה מופלא- קטי אמרה שעכשו בקיץ לא מכינה קבוע , להתקשר קדם לברר. אחת המנות הטעימות שאכלתי בשנה האחרונה .
עוד היו תבשיל עוף עם בצקניות כרוב ממולא, עלי גפן ממולאים , ממליגה
חמוצים אלוהיים ועוד ועוד וכמובן שפריץ לשתות.

הגעתי הביתה שבעה ועיפה ושלחתי את בני הבית לאכול בטאיה בקדימה ארוחת ערב- נהנו מאד

בשבת בצהרים- קציצות עדשים ברוטב עגבניות, פירה וסלט.
 

superman1234

New member
או קיי, אסתפק במסעדות טובות.

האם ביקרתת במסעדות שציינת ? יש איזה מנה מיוחדת ששווה להזמין ?
 

big ass blue

New member
ג'וי והחור בכיס

חומות העיר עתיקה, למי שאוהבים אז זה מה שתראו ברקע. המסעדה נמצאת כמה דקות הליכה מהכותל וממגדל דויד. המטבח מתמחה בבשר איכותי עם נגיעה בשלל סגנונות. אפשר לעשות שם אירועים כי המקום מציע חדרים פרטיים.
המקום לא סוען אבל לא ריק. הגעתי בלי צורך בהזמנת מקום מראש.
מודה, הייתי גם מחכה.

בשביל ההתחלה, הזמנתי לעצמי סלט טיפאני (65 שקלים).
הסלט הקטן הזה מאוד נראה יפה, מלווה בפרי ואגוזי מלך. הרוטב נדיב לשימחתי וויניגרט חרדל דבש.
זו התחלה טובה וסולידית. המנה הגיעה די מהר, וכנ"ל כל המנות של החברים שלי, הכל הגיע ביחד.
המנה העיקרית שהזמנתי אנטריקוט 300 גרם (149 שקלים), בחרתי בתפוחי אדמה כתוספת, והדבר הנוסף שהגיע ביחד איתה זה ציר בקר וחרדל. מנה מאוד גדולה, מידת העשייה נקלעה בול למטרה.
תפוחי האדמה מזכירים מדורה. מנה טעימה להפליא. הבשר נמס לי בפה.
אפשר להרגיש את הטריות של הבשר.

וויתרתי על הקינוחים, כי רובנו מכירים את כולם ממסעדות אחרות.

המקום לא זול. האם שווה להגיע בכל מקרה? בעיניי כן ולא.
המחיר אכן מרתיע, אבל הטיפול בחומרי הגלם, ההגשה הלא שגרתית, השירות הנהדר.
הפסקול מוסיך לחוויה נהדרת. כל אלה גורמים לך לרצות לאכול שם שוב.
אבל רק כשהמשכורת תגיע.
 

big ass blue

New member
איזו מידת עשייה את אוהבת בסטייק שלך?

לא הבנתי את עניין הטריות, אז תסבירי תשאלה.
 

החתולית

New member
סטייקים מכינים בדרך כלל מבשר מיושן

ולא מבשר טרי. בבשר טרי השריר מכווץ וקשה, ואילו בבשר מיושן הוא רך כתוצאה מהתפרקות החלבונים שבו. בנוסף לכך, במהלך תהליך היישון טעמו של הבשר הופך מרוכז יותר.
&nbsp
הטעם האישי שלי אינו רלוונטי לעניין היישון ומרקם הבשר, אבל לידע כללי, אני אוכלת את הבשר שלי עשוי רייר עד מדיום, בהתאם לנתח.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה