החיפוש הייחודי של Gרר

Gרר

New member
ארוחת בוקר בקלארו

היינו לקראת סוף הזמן של ארוחת הבוקר. המסעדה היתה מפוצצת. התחיל קצת ברגל שמאל כי חיכינו לשולחן שהסועדים שלו משכו זמן מעבר למה שהוקצה להם, אבל זה כבר באמת לא באשמת המסעדה שעשתה מה שיכלה כדי לבקש מהם כמה פעמים לסיים ולפנות את השולחן וגם איפשרו לנו להזמין עוד לפני שהתיישבנו וככה לחסוך את זמן ההמתנה לאוכל.

המנה שלי היתה הכי פחות מוצלחת. שקשוקה תרד שסבלה מקישואים שהגירו מלא מים והפכו אותה למרק במקום לשקשוקה. חבל, כי לפני שהמנה הוצפה בגללם השילוב היה די נחמד. לא ביקשתי להחליף או לשנות כי גם ככה היה מלא אוכל על השולחן אז זה לא שסבלתי.

ארוחת הבוקר המלאה שלהם היא זוגית. מגיעה עם סלסלת לחם מאד נחמדה ובורקס עם מילוי מוזר, שהיה הפחות מוצלח בארוחה. כרגיל ביצים לפי דרישה, שתיה קרה וחמה וכל הקישקושים הרגילים, ובונוס נחמד - פרוסות של פורל מעושן. את הארוחה הזמינו החברים אז יכלנו רק לדגום, אבל הם היו מרוצים ונזקקו לעזרה שלנו, כי הם די ציפורים מבחינת הקיבולת.

לקטנה הזמנו טוסט מושחת שהשוס שלו זה ציפוי קורנפלקס... זה נשמע הזוי אבל נותן קראנצ'יות מטורפת והופכת את הטוסט לבאמת מושחת. הגיעה מנה די גדולה שתכלס גם חצי יכל להספיק. ככלל, הכמויות נדיבות שם.

האישה הזמינה אגז בנדיקט שהיה ממש טעים ומושחת.

השירות היה מאד ידידותי ויצאנו משם מאד מרוצים. דפינטלי לא הארוחה הכי זולה בעיר... אבל שווה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על הדיווח, הבראנץ' שלהם באמת סקרן אותי (ונשמע שווה)

אין להם מזנון עם מנות מוכנות שלוקחים מהן? או שאני מתבלבלת עם מקום אחר?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, כי אין לי מושג מי ומה הם... אולי משהו אחר ששמעתי עליו


 

Gרר

New member
מסעדה באבן גבירול

יש להם בראנץ של "אכול כפי יכולתך" שהוא די ידוע אז חשבתי שאולי התכוונת אליו.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, גם לא התכוונתי לאכול כפי יכולתך...

פשוט זכור לי שיש מסעדות שבארוחות בוקר יש להן גם מזנון שאפשר (בתשלום נפרד) לקחת ממנו מנות, והיה נדמה לי שראיתי משהו כזה בקלארו.
 

החתולית

New member
א. סוף סוף מגיע לחנן מרגילן

א. הוא מורי ורבי לענייני כדורגל וסביח. הוא מכיר מסעדות ברהט, נס ציונה, ומושבים נידחים בכל רחבי הארץ, אבל בעוונותיו, לא אכל מעולם בחנן מרגילן.

פעמיים קבענו להיפגש שם, ופעמיים הוא ביטל ברגע האחרון, בגלל ענייני משרדו.
הפעם קבענו לחמישי בצהריים, הדייט נכתב ביומן, והוא הזמין גם את ר. כדי לחזק את חוסר האפשרות לבטל. ר. ואני היינו בצבא ביחד, ולא נפגשנו מאז.
שניהם אנשים מרתקים, יודעים המון על כדורגל, מוזיקה ואוכל, ולהכיר להם מסעדה חדשה, היה תענוג אמיתי.

חלקנו את כל המנות, והתחלקנו בחשבון שהגיע ל- 320 ש"ח.
כהתחלה הזמנו:
  • סלט גרוזיני (20) - עגבניות (מעט) מלפפונים (המון) בצל וכוסברה. הוזמן רק כדי להקל על המצפון, וכדי שנוכל להגיד שאכלנו ירקות;
  • צ'יפס הבית עם שום וכוסברה (30) - ר. אמר שאמרו לו שזה הצ'יפס הכי טוב בתל-אביב, אז הזמנו. צ'יפס טובים, מהזן השמנוני ולא מאד פריך. יש בהם משהו ממכר, ללא ספק, אבל אני לא חושבת שהם הטובים שאכלתי בתל-אביב או בכלל.
  • 6 מנטו (42) - הכיסונים המפורסמים שהרשימו את שני הגברים, והיו טובים כתמיד, אם כי לא מספיק חמים לטעמי.
  • שיפוד פרגית (23) - ר. הזמין, ואני לא טעמתי. אמר שהיה מצויין.
  • א. ואני הזמנו שיפוד שקדים (45), שיפוד כבד עגל (23) - שני השיפודים היו מצויינים. השקדים נצרבו כמו שצריך והיה להם מעטה פריך, שנמס על הלשון. הכבד נחתך לגודל נגיסה, ונעשה בדיוק במידה הנכונה.
  • הזמנו לשולחן גם שיפוד קבב (23) - הקבב של חנן מרגילן טוב מאד לטעמי. מתובל בעדינות ועשוי היטב אך לא מיובש.
הגרגרנים רצו לאכול עוד, אז הוזמן סיבוב שני, להפתעת המלצרית:
  • 3 גושגוז'דה (30) - כיסונים אפויים ממולאים בשר בקר, שומן כבש ובצל. כיסונים מצויינים ואפויים היטב. כמות הבשר היתה יפה, ושומן הכבש הוסיף למילוי עסיסיות וניחוח, בלי להשתלט יותר מדי.
  • צלחת עם חצי בחש וחצי אושפולו (50) - לטעמי האושפולו היה מוצלח יותר מהבחש, אבל הפרעסרים שאיתי אכלו את שניהם בלי למצמץ.
כמובן שאני נשברתי הרבה לפניהם, ואני מודה שחלק מהאורז והסלט נותרו על השולחן יתומים.

א. ליווה את הארוחה עם מים צהובים שהוא קורא להם מיץ אשכוליות, אני שתיתי טובורג אדום, וכולנו שתינו יחד מי ברז שהובאו לשולחן לבקשתנו.
סיימנו עם 3 כוסות קפה שחור בלי סוכר, ואז ר. רכב על אופניו הביתה, וא. לקח אותי לתחנת הרכבת.

ארוחה מצויינת ופשוטה, אם כי לא זולה במיוחד בשורה התחתונה. בסיבוב הבא, א. לוקח אותי לנאג'י ברמלה.











 

תומאס

New member
בדקתי בגוגל - את לגמרי צודקת. אז מסתבר שהם כבר אימפריה

להיות בעלים של 4 מסעדות זה כבר לא צחוק.
מעניין איך הגיעו דווקא לאילניה, כי כל השלוש האחרות הן באותו אזור גיאוגרפי פחות או יותר.
 

החתולית

New member
העיקר שהגיעו

המקום עמד ריק והיה די עצוב לראות אותו כשהגעתי לביקורים באילניה.
&nbsp
הם יודעים את העבודה, ולא מתיימרים להיות מה שהם לא.
 

תומאס

New member
אם שנינו הגענו בזמנים שונים והיה ריק - זה כבר לא מקרי. חבל.

כי בתמורה לכסף - זה ממש שווה. והם גם פתוחים שישי ושבת.
אולי לא מספיק מטיילים באזור יודעים על המקום.
תכלס זה רבע שעה נסיעה מטבריה, ובשישי בערב או בשבת בטבריה, אין כמעט מסעדות עובדות, אז הם יכולים להיות אלטרנטיבה לא רעה בכלל.
 

החתולית

New member
לא, לא, כוונתי היתה שלקח זמן עד שנפתחה שם מסעדה

אחרי שיהודה ורוזה נסגרה.
 

Geralt of Rivia

New member
האמת שלא נשמע עד כדי כך זול לארוחת שיפודים

מחיר סטנדרטי למנה של שני שיפודים (במקומות שאינם מסעדות יקרות) הוא סביב 60 ש"ח, וזה בד"כ כולל צ'יפס ותוספות. עוד 40 ש"ח לאדם עבור פלטת סלטים נדיבה ושתייה זה דיל מתקבל על הדעת אבל לא נשמע כמו מציאה של ממש. אבל אם טעים ונעים והמחיר סביר, מה צריך יותר.
 

תומאס

New member
לא יוצא לי כמעט לאכול במסעדות שיפודים, אז אני משווה למשלוח

אוכל שאני מזמין.
אני גר בת"א, וכל משלוח אוכל, לא משנה מה - המבורגר ברשת איכותית, פיצה ממקום איכותי, אסייתי, וכו' - כולל משלוח עולה לי 100 ש"ח (כולל דמי משלוח וטיפ לשליח).
אז לשבת במסעדה, ולקבל כמות אוכל כל כך גדולה שאני לא מסיים אפילו חצי ממנה, ובסוף לקבל חשבון של 100 שקל לאדם - אותי זה מאוד הפתיע.
לגבי הסמנטיקה - בעיני מישהו אחד זאת יכולה להיות מציאה, בעיני מישהו אחר זה יכול להיות יקר או לא כדאי. בסוף כל אחד עושה את השיקולים שלו.
כשאני לוקח בחשבון את מכלול השיקולים (האזור הגאוגרפי, היום והשעה, וכו')
אז בעיני זה בהחלט שווה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ת"א יקרה ואתה נדיב...
אני לא נותנת טיפ אם שילמתי משלוח

אלא אם מדובר בתנאים מיוחדים (קומה גבוהה בלי מעלית / גשם שוטף / הזמנה גדולה במיוחד וכו'). אני נגד תרבות הטיפים בכללותה ובמהותה ואני ממש לא רואה טעם לשלם פעמיים על אותו שירות. בכל מקרה, לא ניתן להשוות אף פעם מחיר עם טיפ למחיר בלי טיפ מאחר שהמחיר הרגיל נקבע ע"י העסק ואת הטיפ קובע הלקוח.
&nbsp
מלבד זאת אתה משווה בין משלוח ב-100 ש"ח כולל דמי משלוח וטיפ, למזון (מסוגים אחרים) ממקומות איכותיים בלב העיר הגדולה לבין ישיבה במסעדה ב-100 ש"ח (בלי דמי משלוח וטיפ) במסעדה עממית בגליל (בשעה שאולי יש בה ארוחה עסקית). זו השוואה של דברים שונים בפרמטרים רבים.
 

תומאס

New member
תודה על המחמאה, אבל טיפ של 10 ש"ח עוד לא הופך אותי לנדיב...

אם נוריד את המשלוח והטיפ אז הגענו ל 80 ש"ח.
לטעמי, עדיין יש הבדל גדול בין מה שמקבלים תמורת הסכום הזה במשלוח של פיצה / המבורגר / אסייתי בת"א לבין הארוחה שהייתה לי.
אני אגיד את זה ככה - יכולנו במסעדה הזאת להזמין רק עבור אדם אחד, ולאכול שנינו ועדיין היה נשאר אוכל על השולחן.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ניסית לשבת לאחרונה בשיפודי התקווה או בדרבי בר דגים וכו'?

 
למעלה