החיפוש הייחודי של Gרר

John the Savage

New member
ג'ויה בהרצליה פיתוח

נפגשנו עם אחותי ומשפחתה, שבחרה את המסעדה, בג'ויה והרצליה פיתוח. אחותי רצתה להשתמש בקופונים שנועדו כעקרון לארוחת ערב. אמנם בשום מקום לא נאמר שאי אפשר להשתמש בהם גם לצהריים, אבל נראה שהמלצרים קצת הסתבכו עם הקופונים לצהריים ולכן החלטנו להזמין מתפריט הצהריים הרגיל.

אני הזמנתי למנה ראשונה סביצ'ה שהיה די טעים, ולינגוויני קרבונרה שהיה לא רע (לא מיוחד, אבל נחמד). אישתי הזמינה למנה ראשונה "אנטיפסטי עונתי" ולמנה עיקרית טליאטלה ראגו. האנטיפסטי היה ירקות קלויים סטנדרטיים, וזה כל מה שאפשר לכתוב על המנה. הראגו היה פשוט לא טעים. אישתי אכלה ממנו כמה ביסים, ואז ביקשה לטעום את המנה שלי. טעמתי גם את המנה שלה. כמה ביסים, וויתרתי. אם הייתי פותח קופסאת שימורים של עגבניות ושופך פנימה בשר קצוץ, היה יוצא יותר טעים. יצא ששנינו אכלנו בעיקר את הקרבונרה וכמעט לא נגענו בראגו.

בסוף הארוחה חיפשנו מלצר בשביל תפריט קינוחים. אחרי עשרים דקות של המתנה וחמש פניות למלצרים, סוף סוף הגיע אלינו מלצר לגבי הקינוחים. אמרנו לא תודה וביקשנו חשבון, והלכנו לאכול לקינוח גלידה בגלידריה ממול.
 

החתולית

New member
ליבירה חוגגת את ה- 4 ביולי

מסעדת ליבירה היא מסעדה עם מבשלת בירה, אשר ממוקמת ברחוב הנמל בחיפה.
לכבוד ה- 4 ביולי, יום העצמאות האמריקאי יחגגו בליבירה, עם תפריט ספיישל בסגנון אמריקאי עדכני שיצר השף רועי אברהם.

בין מנות הספיישל לחגיגות:
  • מקרוני גבינה- מאפה פסטה עם צ'דר, שמנת פירורי לחם ופרמזן 38 ₪ (48 בתוספת בייקון).
  • סלופי ג'ו סליידר – לחמניית ביס עם תבשיל שורטריבס בעישון קל, גבינה מותכת ומיונז שום 22 ₪.
  • נקניקייה בלחמניה- נקניקיית בקר וגאודה, חסה, חמוצים וכרוב בבירה 28 ₪.
  • ספריבס ברביקיו- צלעות חזיר בזיגוג דבש וברביקיו. מוגש עם לחמניות בירה וקולסלאו 92 ₪.
  • עוף "מלוכלך" - פרגיות מטוגנות בציפוי פריך על וופל אמריקאי, שמנת צ'יפוטלה ורוטב מייפל עם ברבן 76 ₪.
  • פאי פקאן ומייפל עם גלידת וניל 38 ₪.
  • פאי חמאת בוטנים ושוקולד עם שברי אוראו וגלידת שוקולד 38 ₪ .

את הארוחה אפשר יהיה ללוות בבירות של ליבירה.
בליבירה מציעים בנוסף לבירות הבוטיק שלהם, גם בירות "אורחות".
הבירות המוכרות של ליבירה הן:
WEISS - בירת חיטה לא מסוננת בסגנון בווארי זהובה, קיצית ומרעננת עם ארומות של בננה וציפורן (5.5% אלכוהול).
SMOKED STOUT - אייל אירי כהה עם טעמים עשירים של קפה ושוקולד, ארומות עישון עדינות ומרירות מתונה (5.5% אלכוהול).
BELGIAN ALE - אייל בלגי חזק בצבע ענברי בהיר ובטעם פירותי מתקתק (7.5% אלכוהול)
DOUBLE PILS - לאגר גרמני בהיר עם טעמים של לתת המאוזנים במרירות כשותית רעננה ובארומות פרי הדר (5.5% אלכוהול)
BITTER - אייל אנגלי ענברי עם טעמי קרמל ופרותיות עדינה שמתמזגים עם מרירות כשותית (5.5% אלכוהול)

ליבירה, רחוב הנמל 26, חיפה. טלפון: 04-3740251



 

החתולית

New member
הן שונות - אחת חלבית והשניה בשרית

אחת בקומה ה- 15 והשניה בקומה נמוכה.
&nbsp
&nbsp
 

big ass blue

New member
דניה השקטה

המסעדה ממוקמת בשכונת בית הכרם הוותיקה, ממש ליד פסי הרכבת הקלה,
מלווה בפסטורליות ירוקה. עם מדבקת הכשרות בהכשר הבד"ץ.
המקום מושך מבקרים רבים, כך שלהגיע בלי הזמנה זה לא תמיד עולה על הדעת.
שף קובי מזרחי הוא זה שמלווה מאז הקמתה בדרכו המיוחדת.

יש הרגשה לא צפופה, מאוד רגוע משום מה, כי הצלחנו להשתחל למקום פנוי, אבל אין רעש.
אני לא הצלחתי למצוא הסבר לרוגע.
המחירים מאוד ממוצעים לאדם. הסלט הכי יקר 69 שקלים, הקינוח הכי יקר 46 שקלים.
אני הזמנתי את הסלט החלומי המפורסם של המקום. הסלט לא מגיע עם לחם.
לחם עולה 10 שקלים, מקבלים שתי לחמניות עם מטבל עגבניות וחמאה.
הבנתי שהלחם נאפה במקום, זה פלוס רציני בשבילי. במיוחד כשאוהבים טריות.
מנת הסלט די גדולה. החלומי עצמו מצופה ומטוגן לצבע זהוב, הם בגודל סביר וכיף לאכול אותם. אין כמות מופרזת של רוטב, והעירבוב נעים. מנה כיפית.

מקום נקי, השירות טוב. נתנו לי לטעום את הפלאפל חציל שלהם, רעיון מאוד מדליק.

בשביל רוגע וקצת שקט בכל המקום הסוען הזה, עם קצת טעם מפנק, שווה היה לעצור.
 

dani666

New member
ארוחה משפחתית בדולפין ים בירושלים

יום שישי בצהריים וכולנו (6) בחרנו בעסקיות (במחיר העיקרית מקבלים פוק'צה + סלטים + שתיה קלה + קפה/תה).
&nbsp
אז מה היה שם :
פוק'צה וסלטים - כלולים במחיר העיקריות. הפוקצ'ה היתה חמה וטעימה, הוגשה בקמצנות. הסלטים (מבחר של 6) היו בינוניים.
זה היה החלק הפחות מוצלח בארוחה.
&nbsp
כעיקריות לקחנו -
פלטת דגים מעורבת (2) (84 ש'ח).
מולים יין לבן (2) (78 ש'ח).
פסטה פירות ים (78 ש'ח).
מוסר (84 ש'ח)
כל המנות העיקריות היו מוצלחות.
&nbsp
לאחרונות -
קפה ותה למי שרצה (כלולים כאמור במחיר העיקריות).
טירמיסו (2) (34 ש'ח)
עוגת גבינה (34)
פאיי תפוחים (34) - נטען ששלי יותר טוב

פינוק של דולפין (34)
מוס שוקולד (34).
&nbsp
+ גולדסטאר (24 ש'ח) שילמנו 714 ש'ח. אם נביא בחשבון את גודל ואיכות המנות - ה VFM מצויין [אם כי אני תהיתי ממה הם מתפרנסים באמת...].
&nbsp
מומלץ מאד (יש חניה, בתשלום, ממול ....)
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תודה על ההמלצה! התמונות דווקא לא אטרקטיביות בעיניי, צר לי...

זה נראה סתם כמו סושי ישראלי סטנדרטי, שום אסתטיקה מיוחדת במסורת יפן, וההגשה על גשר עץ (זה תחליף לספינה?
) תמיד נראה לי עממי-פלצני (משתדל יותר מדי, ולא בכיוון הנכון). גם הסלט בתחתית התמונה לא נראה טוב, נראה קצת שוחה ברוטב...
&nbsp
אבל אם טעים זה מה שחשוב, ואני מודה לך על הדיווח ועל ההשקעה בתמונות. תמיד טוב לשמוע על מקומות חדשים. עד היום הכרתי רק את נאו (לא רחוק משם) ואולי בפעם הבאה ננסה אותם.
 

big ass blue

New member
נשמע כמו קאסה דה ברזיל

אבל נשאר רק סניף באילת,
הסניף בתל אביב מת.
הסניף בראשון לציון נראה לי לא קיים יותר.

לא יודע אם יש מקומות שמציעים תפריט של אכול ככל יכולתך.
 

dts

New member
מי שמנסה בהצלחה חלקית מאוד להזמין מקום
ביום ראשון ליום שישי בערב ומצליח רק במסעדה הרביעית.
מעניין האם אפשר לחיות מסופשים?
 

החתולית

New member
טוליפוס - חגיגה יוונית ביקב טוליפ

ביקב טוליפ פותחים אירועי הקיץ, ומתחילים עם "טוליפוס" - חגיגה יוונית בקונספט של טברנה היוונית.

אירוע פתיחת הקיץ יתקיים מחר, יום שישי ה- 6.7 בשעות 10:00-15:00 במרכז המבקרים של יקב טוליפ בכפר תקווה (ליד טבעון).

הכניסה ללא תשלום וכוללת טעימות יין של יקב טוליפ, ויקב הקונספט הים תיכוני "מאיה", כמו גם מגוון יינות מאגן הים התיכון שמייבאת חברת אדום-כהה של היקב.

ההיצע רחב ובהחלט מאפשר טעימה מעולמות, זנים וניחוחות שונים אשר כולם מרכיבים את מפת היין הים תיכונית של האזור.

במרכז המבקרים יוקם פופ-אפ יווני אשר יציע בתשלום, מאזטים, סרדינים, עלי גפן, לאבנה ועוד

בהמשך הקיץ מתכננים ביקב טוליפ סדרה של אירועי יין ואוכל, ביניהם: הבסטה של בלה, אירוע הסועד הנודד, ארוחת שקיעה עם השפית הטבעונית אביטל סבג, סדנאות יין ועוד .

הכניסה לאירוע ללא תשלום וכוללת טעימות יין, תפריט האוכל במחירים נוחים
יקב טוליפ, כפר תקווה, קרית טבעון, טל' 04-9830573

 

החתולית

New member
שיפקה נחמדה מאד ועושה משלוחים

אכלתי בה כמה פעמים עם חברה שגרה בסמוך. אוכל פשוט וטעים.
 

Gרר

New member
ההמלצה הקבועה שלי

פיש מרקט.
אכלנו שם בתפריט אירוע אז לא בדקתי אם המחיר בבחירה מהתפריט הרגיל עונה לדרישה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בחירתה לסגור לא הייתה כלכלית ולכן הבאתי אותה כדוגמה לדבריי
 

החתולית

New member
על הדיווח

אני חושבת שהמקום נלקח על-ידי מי שבבעלותם המסעדות בגעש, אבן יהודה וביתן אהרון. משפחה שמנהלת את המסעדות ששומרות על איכות די אחידה לאורך שנים.
 

michmich12

New member
ארוחת צהריים בשבת בשיין

חלק מהמנות היו טובות וחלק פחות - חזה עוף טוב, הפסטות חסרות טעם.
השירות היה פשוט לא טוב, החל ממלצרית סופר חמוצה, ממשיך במנה עיקרית רביעית שלא הגיעה עד אחרי שכל השאר סיימו, קיבלנו קינוח עח הבית אבל הדרך שבה פינקו הייתה עקומה, טעות בחשבון, מזגן שטפטף עלינו.
באמת שאם המלצרית הייתה נעימה, הכל היה נסלח.
 

dfl

New member
אין צורך במבצעים
יש בארץ חלוקה מאד ברורה של מחירים.
המחירים שהזכרת, כולם דומים למה שתשלמי בישראל ברשות הזולות.
פילה בקר ברמי לוי - 170 לקילו בשבוע שעבר. פילה סלמון נקי - 70 לקילו. אורז בסמטי - 8-10 לקילו, אורז פרסי (ארוך) פשוט 5 לקילו, שמן זית - 35-40 לליטר. פסטה ברילה שעולה אצלכם 7+ שקלים עולה כאן 5-6 ואפילו פחות אם קונים חבילה של קילו. פסטות זולות תוצרת טורקיה יש בלי סוף ב-2 שקל לחצי קילו.

אני מניח שכאשר מחשבים את מחיר סל המזון לצרכי סטטיסטיקה, ממצעים את מחירי הרשתות השונות, אולי משקללים בפופולריות שלהן. זה מטה מאד את הסטטיסטיקה, כי בהיבט הזה יוקר המחיה הוא עניין של בחירה. כמו שתיארתי קודם, בשטח של 2-3 קמ"ר אפשר למצוא את אותם מוצרים בפערי מחירים של עד 100%.

הרבה ישראלים לא מסתכלים בחשבון ולא משווים מחירים; כפועל יוצא, הרבה עסקים פה גובים מחירים מגוחכים בכל מיני תחומים (ראיתי לפני כמה שבועות גברת קונה מדבקת מגן מסך ב-100 שקלים, בדוכן של פלאפון, כשהמחיר של פיסת הפלסטיק הזו הוא כדולר בסין, כולל משלוח). הלקח הוא שהמחירים פה בד"כ סבירים לגמרי, אבל רק עבור מי שחשוב לו לשלם מחירים סבירים.
 

Gרר

New member
רטבים

והכל היה שם רק לחם עם רטבים.
חלום רטוב שלי, תרתי משמע.
 
למעלה