החיפוש הייחודי של Gרר

החתולית

New member
בעיקר אוכל ביתי

הבחור חזר מפריז ביום שישי לפנות בוקר, לכן קמנו יחסית מאוחר. היות שחזר בלי יין ובלי גבינות, חיפשנו מקום קרוב וממוזג לבלות בו, ונזכרתי באירוע ביקב ויתקין.
שתינו ריזלינג 2017 - עם חמיצות טובה וגם פרותיות מתוקה ועדינה, גוורצטרמינר 2017 - יבש ופרחוני, גראנש בלאן 2017 - אחד היינות של ויתקין שאני הכי אוהבת, יין לבן שמתנהג כמו יין אדום (יכול להתיישן קצת, וזקוק לזמן להיפתח), ויש בו ריחות וטעמי הדרים, ועשבוניות עשירה.
אכלנו בראנץ' חביב שהכיל בעיקר גבינות וירקות, ופגשנו חברים חובבי יין.
&nbsp
בערב, אחרי שנ"צ ארוכה, מנה שהפכה למסורת בחודש האחרון - נתח קצבים עם סלט עגבניות שרי מהמושב השכן, ובזיליקום מהגינה שלנו.
&nbsp
בראשון הוזמנו לארוחת שבועות בבית אמא של חבר טוב. היא הכינה שפע של סלטים ומנות חלביות - סלטי חצילים, סלט שומר, סלט עשבים פרסי חמצמץ, סלט כרוב, סלט ירקות "רגיל", שני סוגים של פשטידות פסטה משולבות בירקות, פשטידת ירקות מעורבים, לביבות סלק עם קמח חומוס, טחינה וחומוס ביתי, וגם אורז מבושל בחלב.
&nbsp
לקינוח הוגש פלודה, עוגת גבינה מפוארת שהכינה אחת הנכדות, ושפע פירות קיץ.
&nbsp
אנחנו תרמנו לארוחה, שני בקבוקי יין לבן ופוקצ'ות שקנינו

&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
ההמלצות כמעט לא משתנות

לארוחת ערב יותר ייקרה לקחתי אורחים מחו"ל לפופינה ולחוות צוק. יש לי חברים שנשבעים ביפו תל-אביב. עוד אפשרות היא קיטשן מרקט.
לארוחות פחות רשמיות ופחות יקרות - דלידה, ראיסה בשוק הפשפשים, בבי ברחוב בן יהודה, דוק באבן גבירול.
 

Geralt of Rivia

New member
לא הייתי מסתמך לעולם על ביקורת של שגיא כהן

"אלה לא היו רביולי חצילים שרופים אלא רביולי ריקוטה. שוב, לא בעיה גדולה, היה טעים" - אני חושב שהמשפט הזה מסכם היטב את הביקורת ובאופן כללי את שגיא כהן כמבקר, שכשמסעדה לא באה לו בטוב הוא יתקטנן איתה על כל פירור בצלחת אבל כשהיא כן באה לו בטוב, אז הכל נפלא ומה זה משנה אם בתפריט כתוב משהו אחד ובצלחת יש משהו אחר, העיקר שטעים.

המקום עצמו, על סמך הביקורת, הוא בוודאי לא מקום שהייתי מגיע אליו במיוחד. לקנות אצל "יום טוב" אני יכול לבד וגם מה שהמסעדה מכינה בעצמה לא נשמע מעניין במיוחד. אם הייתי באזור והייתי מחפש מקום לשבת בו לנשנוש לא מחייב, הייתי שוקל.
 

החתולית

New member
שעת שקיעה במסעדת הולה

מסעדת הולה החדשה בתל-אביב, ממוקמת מול רצועת החוף של תל אביב. ויש בה חלון מלא ורוחבי אל רצועת החוף.
&nbsp
לכבוד הקיץ משיקים בהולה "שעת שקיעה" הכוללת 1+1 על כל המשקאות ליושבים על בר המסעדה ולמבלים בברולה בר, בימים ראשון עד חמישי בשעות 18:30-20:30 .
&nbsp
בנוסף לכך, הורכב תפריט קוקטיילים חדש, אשר מציג, פרט לקלאסיקות, גם קוקטיילים עונתיים.
לכבוד העונה החמה מציעים בהולה קוקטיילים חדשים, ביניהם:
Bowl of happiness- לילט בלאנק, תפוז, למון גראס ופיבר טרי טוניק. קוקטייל קליל ורענן ולא מאד אלכוהולי. 44 ₪.
&nbsp
Carmen - בומביי ספייר, שמבורד(ליקר פטל) ומחית אננס טבעי. קוקטייל מתקתק וקליל 48 ₪.
&nbsp
A Streetcar Named Desire- קמפרי, ליקר פסיפלורה והרבה הדרים. קוקטייל מריר מעט ומתקתק גם הוא קליל ופשוט 46 ₪.
&nbsp
Strawberry basil smash - בומביי ספייר, סן ז'רמן, תות ובזיליקום 45 ₪.
&nbsp
Don Facundo - בקרדי קרטה בלנקה, מנגו, ג'ינג'ר, למון גראס וצ'ילי 47 ₪.
&nbsp
Tennesse ice tea - ג'ק דניאלס ותה קר של אייל 52 ₪.
&nbsp
&nbsp
HOLA בראסרי,
רחוב הירקון 87, תל-אביב. טלפון: 03-5759060
&nbsp
 
חגיגת יום הולדת לנכד

כרגיל שולחן עמוס
ברוח משחק גמר ליגת האלופות
זו העוגה שהוא הזמין לחגיגה

 

החתולית

New member
הכל תלוי בתקציב ובטעם האישי

הדסון - מסעדת בשר לא זולה ומצויינת
מיאזקי - מסעדה / דוכן אוכל יפני של יובל בן נריה
פומו - מסעדה איטלקית
פרונטו קיוסקו - מסעדה / דוכן אוכל של דיוויד פרנקל מפרונטו
&nbsp
 

superman1234

New member
המשך.....

הכל היה טעים ,
לא נשארו שאריות.
המסכן TXPRXU2 יצטרך להסתפק בבית תמחוי.
MAYBE NEXT TIME......













 

החתולית

New member
סוף שבוע ברמות נפתלי - הדרך לרמות נפתלי

בחמישי בבוקר נסענו למושב רמות נפתלי, לכבוד חגיגת ארבעת היקבים שהתקיימה ביום שישי.
&nbsp
התכנון היה לנסוע צפונה, ולעצור בדרך לקנות לחם, גבינות ומוצרים נוספים שנאכל בצימר שהזמנו.
&nbsp
התחלנו באלחנן תרבות לחם בקיבוץ משמרות, שם אכלנו ארוחת בוקר שכללה מנת ביצים עלומות על רוטב הולנדז ופרפום עגבניות (48) -הביצים העלומות היו עשויות נכון, ההולנדז היה קום איל פו ופרפום העגבניות הוסיף חמיצות רעננה. רק חבל שהמנה מגיעה עם פרוסת טוסט אחת.
חלקנו גם סלט קרעי לחם, עגבניות ובצלים סגולים צלויים וטחינה (52) - סלט טבעוני, שהכיל חתיכות גדולות (אולי גדולות מדי) של לחם קלוי קלות. הטחינה חיברה את כל המרכיבים יחד והיתה מצויינת. שתינו עם האוכל קפה קר (15).
&nbsp
לקחנו איתנו לחם מחמצת שיפון אגוזים (50) - יקר מאד ללחם, אבל הוא הספיק לנו ל- 4 ימים, והבוקר אכלתי את הפרוסות האחרונות קלויות. עוד לקחנו סטיקי באן (16) ובוסטוק (16) - כל אחד מהמאפים נעטף לחוד בעטיפה כפולה, והם היו נהדרים גם יומיים אחרי אפייתם.
&nbsp
המשכנו צפונה ללטם, ושם עצרנו במחלבת שירת רועים, לרכוש גבינות. קנינו מעין חרוד - גבינה קשה מחלב כבשים בסגנון TOMME, נירית - גבינת כבשים מצופה בפחם ערמונים, וגבינה קשה נוספת. הצלחתי לאבד את החשבון, כך שאין לי פירוט מחירים:אבל שילמנו כ- 110 ש"ח עבור שלוש הגבינות. שנינו חשבנו שהמחיר קצת יקר, והגבינות לא היו מהמשובחות שאכלנו.
&nbsp
עצרנו גם באיזור התעשיה דלתון ורצינו לבקר ביקב אדיר, אבל התארחה שם קבוצה גדולה של תיירים אמריקנים יחד עם יאיר נתניהו, והחלטנו לוותר.
סמוך ליקב אדיר נמצאת מאפיית פתפותים שמתמחה בלחמים, עוגות וקרקרים מקמח כוסמין. אני עוקבת אחריהם בפייסבוק כבר זמן רב, ושמחתי על ההזדמנות לקנות מהם כמה דברים. היות שהיה מבצע של שתי קופסאות קרקרים ב- 40 ש"ח, לא יכולנו לסרב לו, וקנינו קרקרי לתת טבעיים וקרקרי גרעינים עם חמאה - שני סוגי הקרקרים היו טעימים מאד, פריכים ומלאי טעם. אני ממשיכה לנשנש מהם בבית

חנות המפעל נעימה מאד, הצוות נחמד והם שמחים לספק הסברים וטעימות.
&nbsp
בצרכניה של רמות נפתלי קנינו חלב ודובדבנים מצויינים שנקטפו באותו בוקר.
&nbsp
&nbsp







 

החתולית

New member
ערב וויסקי במסעדת שלו ביער

מסעדת שלו ביער בקריית טבעון תקיים היום ה-7.6, ערב וויסקי וארוחה מיוחדת, בשיתוף עם המותג GLEN MORAY.
&nbsp
בארוחה יוגשו 5 מנות, מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית וקינוח:
&nbsp
מנת פתיחה:
פוקאצ׳ה שמן זית ובלסמי;
ברזאולה שייטל, עלי דפנה וזעתר בר;
טוסטוני חרדל וגרגירי חרדל שחור, גבינת גורגונזולה, אננס מקורמל.
&nbsp
מנה ראשונה:
סביצ׳ה אלבקור מעושן , נקטרינה, אבוקדו, בצל ירוק, צ׳ילי, ג׳ינג׳ר שמן זית ולימון
&nbsp
מנת ביניים:
סנגרייה גלן מוריי.
&nbsp
מנה עיקרית:
אסאדו עגל מעושן, רוטב תפוז אניס והל
&nbsp
קינוח:
טראפל וויסקי מריר 70% קקאו בלגי ולבנדר
&nbsp
&nbsp
בנוסף יימזגו 3 סוגי וויסקי מתיישנים שיוגשו על ציר הזמן, בליווי הסברים.
במקום יוצע הוויסקי למכירה במחירים מיוחדים.
&nbsp
עלות הארוחה :220 ₪ לאדם
&nbsp
&nbsp
מסעדת שלו ביער
שיכון האלה 2 טבעון
יום חמישי ה-7.6, 20:00
טלפון - 04-9831837
&nbsp
 

Gרר

New member
חוות קורנמל

את הדרך לאילת עשינו ברכב. קצת אחרי באר שבע עצרנו בחוות קורנמל לארוחת בוקר. הגענו בתשע וחצי כשהמקום נפתח רק בעשר, אז בינתיים ישבנו בזולא שבחוץ ונשמנו אוויר עיזים.

רצינו להתמקד במאפים אבל בשעת בוקר מוקדמת (אנחנו באמת היחידים שיוצאים בשבע וחצי מתל אביב כדי להגיע בזמן סביר לאילת??!) היו הרבה חוסרים אז נאלצנו להסתפק במאפה אחד ופלטת גבינות.

מבין שניהם המאפה (44), כצפוי, היה הבולט. בצק פילו ממולא בגבינות ופלפלים (סוגי הגבינה ממילא לא אומרים הרבה כי הם נקראים על שם עיזים שחיו במקום... אז לא נראה לי שזה משנה לצורך הדיווח אם המילוי היה מהעטין של עדנה או של חדווה). הורגש שהוא יצא מהתנור שניה קודם. הפילו התפצח בפה והגבינות השתלבו היטב. אפילו בתמונה הוא נראה מפתה.

פלטת הגבינות (66) הוגשה עם לחם מחמצת וחמאה, והיתה פחות לטעמי. הלחם היה דחוס מאד ולא כיפי. מהגבינות (שוב, עם שמות שמקורם בשמות העיזים שחיות במקום) בעיקר אהבתי את החמצמצות יותר, אבל כמי שמעדיף את הגבינות הקשות המיושנות לאורך שנים - לא היתה שם גבינה שיותר מדי התבלטה לי או שהייתי הולך לקנות כדי לקחת הביתה. חבל שמגוון המאפים באותה שעה היה כל כך מצומצם. אני בטוח שהייתי נהנה יותר ממאפה נוסף.

הלימודנה (18) היתה מים עם קצת תרכיז, וחבל שהם מגישים אותה בקנקן פתוח כי הזבובים חגגו עליה.

סך הכל מקום שנעים לשבת בו כל עוד לא נהיה חם מדי, אבל הגבינות שם מצליחות להתבלט בעיקר במאפים, ומגוון של אלה יש כנראה רק בשעות מאוחרות יותר, ואז זה קצת מחטיא את המטרה (=להגיע לאילת מוקדם עם בטן מלאה). אם יסתדר עם השעות אז אני מאמין שנחזור גם לפעם נוספת, אבל זה יהיה בעיקר בגלל היעדר אופציות נוספות.





 

amirline

New member
משייה לא כבדה מדי? יש שם בר?

אנחנו אוהבים לשבת על הבר, יותר אווירה לדעתי
אותה שאלה לגבי פופינה ...
 

Gרר

New member
תמנו = טמנו. לא מאמין בעצמי שככה התפלק לי


פשוט מישהו אמר שבדיוק הגיעו הלחמניות למטבח... אז הלחיץ אותי לסיים
 

החתולית

New member
את צריכה לשמוע קצת סיפורי שפים ומסעדנים

ואז תביני איך "לקוחות נורמטיביים" מתנהלים. זה מתחיל מ"הזמנתי שרימפס כי חשבתי שאני אוהבת, אבל אני לא, אז תחליפו לי למשהו אחר", דרך "מסתבר שאנחנו לא אוהבים דגים", עד "נכון שאמרו לי ששישברק מבושל ומוגש במרק יוגורט חמוץ, אבל לא חשבתי שזה יהיה חמוץ כמו יוגורט, ואני לא אוהבת יוגורט".
&nbsp
אלה רק שלוש דוגמאות אמיתיות לגמרי, עליהן שמעתי משפים בשלוש מסעדות שונות, ואלה לא מקרי קיצון. על מקרי הקיצון עדיין לא סיפרתי.
&nbsp
כשמסעדות מסכימות להחליף לאנשים כאלה מנות, ולא לחייב בגינן, הן יוצרות אווירה שמאפשרת התנהלות כזאת.
&nbsp
השאלה שצריכה להישאל לאחר הגשת המנות היא: "הכל תקין?" או "הכל בסדר?" ובשום פנים ואופן לא "טעים לכם?"
 
למעלה