החיפוש הייחודי של Gרר

מסעדה אתנית/מעניינת מומלצת בתל אביב וגם ביפו?

לא הייתי כאן או במסעדות תל אביב כבר תקופה ארוכה, והחמצתי פתיחות חדשות ודברים מעניינים חדשים (גם סגירות.)
אשמח להמלצה לאוכל מעניין בתל אביב. מקומות שאהבתי: צ'ימיצ'אנגה ז"ל, צפרה, בית תאילנדי, דייגו סאן, פופינה, המסעדה הספרדית שהיתה בברנר 2, אוהבת גם את טראק דה לוקס ואמריקה אבל מחפשת משהו חדש. אוהבת אוכל קריאולי - לא חושבת שיש בארץ. אוהבת גם אוכל מקסיקני אבל אותנטי.
שאלה שניה - יש מסעדה מומלצת באופן ספציפי ביפו?
חן חן
 

מ צ ד ה

New member
לוצ'נה במושב גיאה שליד אשקלון - מנות גדולות וטעימות
.

לוצ'נה במושב גיאה שליד אשקלון

12:30 בצהריים. המקום רייק, בשעתיים שהיינו שם הגיעו 2 זוגות. אני מקווה שזה לא המצב הקבוע כי המקום מקסים, האוכל ערב לחיך ובצמוד לו יש את חנות הגלריה "בחצר" עם אוסף אקלקטי של כלי בית, ביגוד ותכשיטים.

היינו 3 רעבות והזמנו 2 ראשונות, 2 עיקריות ושני קינוחים. אין עסקיות צהריים
.

לראשונות רציתי מאוד ריזוטו פטריות
אך הלה היה בהכנה ולכן בחרנו כלדהלן:

- קפרזה איטליה - מוצרלה באפלו, עגבניות טריות, עלי בזיליקום, שמן זית, מלח ים, בלסמיקו (46) - בשלולית גדולה של שמ"ז (טעים אומנם אך מוגזם בכמותו, במיוחד שלא היה עם מה לנגב היות ובחרנו שלא לקחת פוקצ'ה) כמות נאה של מוצרלה, עגבניות ועלי ריחן. הבלסמי, לדעת כולנו, היה מתוק מדיי.

- סלקים, עלי תרד ושומר צרובים בשמן זית ולימון עם גבינת מנצ'גו (44) - אני לא אוהבת שומר, אולם משהו בהכנתו וחיתוכו במנה זו גרם לו להיאכל על ידי וזה אפילו היה לי טעים
. עלי התרד היו מעולים! הסלקים היו מתוקים מאוד מאוד (לא יודעת אם באופן טבעי או בשל התערבות מטבחית כלשהי
) וגבינת המנצ'גו הייתה מעולה אך הוגשו 2 פרוסות דקיקות כנייר וזה היה מעט מדיי
.

עיקריות:

- טורטליני פטריות יער ופורצ'יני בשמנת פטריות ושמן כמהין (64) - טעם הפטריות היה מאוד עשיר וכך גם רייח הפטריות
. הטורטליני היה נגיס, המלית הייתה בכמות יפה והמנה הייתה גדולה.

- ניוקי מעודן - מעט שמנת, מרווה וערמונים (64) - אכן מעודן. הרבה ניוקי רכים שמשכשכים ברוטב עדין במרקמו וטעמו. תענוג!

קינוחים

- קרם ברולה סמי פרדו (36) - הגיע מלבן דק וגדול מאוד עם קראסט משגע. לרוב יש לי בעיה עם קרם ברולה כי טעם הביצים מורגש לי מדיי. פה לא הייתה הבעיה הזו ונהניתי ממעט הביסים שלקחתי. אחת הבנות, דיי קבועה במקום הזה, חיסלה אותו דיי לבדה ולא הפסיקה לשבחו. אליי ואל הצלע השלישית הוא פחות דיבר.

- פאי אגסים עם קרם שקדים וכדור גלידת שוקולד (38) - הגיעה חתיכת פאי גדולה עם כדור הגלידה בצד
(שונאת שהגלידה נמסה ומרטיבה את הפאי) ציפיתי לפאי בטעם ומרקם עשיר של אגסים ושקדים ופה זה היה "ליד" מהבחינה הזו. לא שזה מנע מאיתנו לאוכלו עד תום
.

ביחד עם 3 שתייה חמה - 327 ש"ח. בעינינו, "הדרומיות", יקר. מצד שני, המנות היו כולן נדיבות בגודלן, כולן היו טעימות (גם לצלע השלישית שהיא ממש בעייתית באוכל ולצאת איתה לבילוי משותף הכולל אוכל זה אישיו רציני
) וחומרי הגלם היו מעולים. כך שבשורה התחתונה יש תמורה למחיר.

החברה המקומית אמרה שהמקום הזה הוא מעיין זכיין של המסעדה המקורית הנמצאת במושב אמונים. ההבדל הוא שהמקום בו היינו, במושב גאיה, פותח ב - 09:00 ומגיש גם ארוחות בוקר (מוצלחות מאוד לדברי החברה).

ביקרנו גם בגלריה ליד - "בחצר" - אולם היינו קצרות בזמן. יש הכל מהכל לכל אך במחירים שהם לא לכל כיס
. לשיקולכם
.

אז אם אתם בסביבה, לוצ'נה במושב גיאה בהחלט שווה ביקור.
 

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 

superman1234

New member
אז מה היה לנו אתמול ? [טרם שבועות]

הפעם הילדים התארכו אצלנו.
היו מגוון סלטים.
סלט הכרובית המוקרם עם הכרוב ניצנים היה מעדן.
פשטידת ברוקולי. ותפוחי אדמה בטעם קרטושקס.
היו כמה סוגי בשר.
שניצלונים בבירה, בשר כתף עם רוטב וגולת הכותרת (כמו תמיד ....) פילה טרי מ"מרינדו".
את הפילה "סגרו" על מחבת ומשם לתנור.(מקווה שלשביעות רצונה של הסבתא....
)
אין לי מניות ב"מרינדו" (וחבל..
, הבשר שלהם ובמיוחד הפילה הוא מעדן שאני ממליץ לכל אחד לטעום.
[ניתן להזמין הביתה. מגיע עם שליח באריזת ווקום.]
קינחנו בעוגת גבינה.

גילוי נאות: יש כאן אחד מסכן שכל ארוחותיו הן בבית תמחוי בגולה. ארזתי מקצת השאריות במיוחד עבורו באריזה אספטית שתישלח ב DHL. מגיע למסכן פעם אחת לאכול כראוי. הוא מצידו יצטרך רק להבטיח שלא יתרבה.

חג שבועות שמח.













 

לוטה2

New member
בקשה להמלצה

שלום לכולם,
בעוד כשבועיים מגיע חברי הטוב ביותר לביקור מולדת מלונדון. מדובר באנין טעם ואיש העולם הגדול שחי כבר שלוש שנים בלונדון (ולפני כן בתל אביב). אני מחפשת המלצה למסעדה טובה עבורנו לארוחת ערב באחד מימות השבוע.
יש עדיפות גבוהה למקום בעל גווני טעם ישראליים, ולא למשהו אסייתי, לדוגמה (שכן מזה יש לו הרבה, וברמה גבוהה, בלונדון).
בביקור זהה בשנה שעברה אכלנו במשייה (היה נחמד+) ובסנתה קטרינה (היה מאכזב).
האזור המבוקש הוא תל אביב, ואין ממש הגבלות על מחיר הארוחה (אם כי, תמיד עדיף לשלם פחות מאשר יותר).
אודה מאוד להמלצותיכם
וכמובן שאחזור לדווח
 

avico2591

New member
קפטן קארי

איך האוכל שלו המנות הבשריות - שיש לו
המשקה לאסי לא יקר ממליצים או טעם סינתטי?
מדובר על הסניף ב"שרונה מרקט"
 

החתולית

New member
שירשור משחקי השף


שידור העונה החדשה של משחקי השף החל בשבוע שעבר, עם תכניות האודישנים הראשונות.
השבוע ימי השידור הם שלישי וחמישי, ואנחנו עדיין בשלבי האודישנים.

בתכנית השניה, אחד המתחרים המפתיעים ביותר, היה פרנק אזולאי שהיה השף של מסעדת דלידג ואחד מהשפים הראשונים שהפכו לידועים בזכות הופעות בטלביזיה.

המפיק הקולינרי של העונה הנוכחית הוא לירן גרודה, שהתחרה בעונה הראשונה.

אתם צופים בתכנית? מה דעתכם על השיפוט ועל המתחרים?
 

החתולית

New member
שגיא כהן על בית קנדידוף

שגיא כהן בביקורת מהללת ויוצאת דופן על בית קנדידוף. חלק מהמנות שהילל ושיבח, היו קנויות, והוא אף מציין זאת. השאר היו מנות די באנאליות.

מה דעתכם על הביקורת הזאת? הייתם מבקרים במסעדה בעקבותיה?
https://www.haaretz.co.il/food/restaurants-reviews/.premium-REVIEW-1.6092594
 

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 
הזמנה: אירוח הסופרת מאירה ברנע גולדברג בפורום "חמותי ואני"

שלום לכולם,
מוזמנים להצטרף לאירוח של הסופרת מאירה ברנע-גולדברג בפורום "חמותי ואני" ביום שלישי, 29.5 בין השעות 21:00-22:00 בנושא ספרה החדש "מסעותיי עם חמותי".
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/610/183233550/משפחה/חמותי_ואני

ההודעה נכתבה באישור הנהלת הפורום
.
 

Gרר

New member
סיור בתרשיחא: זהו, אני יכול לפרוש בשיא

מה זה שיא? הייתי למשך חמש דקות הסו-שף של אוסמה דלאל! בסדר, זה רק לקצוץ ולגרען לסלט אבל למי אכפת. הייתי בטופ. ומכאן אפשר רק לרדת. אז... תודה לכולם. מקווה שהסלט היה לכם טעים
והנה עוד סיבה אחת שאני שמח שלא יצא לי לאכול במסעדה שלו, כי איזה סיכוי היה לי לסלט איתו עם הייתי נותן עליו דיווח של פחות ממושלם. פייר? פיספוס רציני שלנו, אבל איכשהו זה לא הסתדר וכנראה שגם אם תהיה לו מסעדה בעתיד דיווח כבר לא יהיה, כי זה ירגיש לי כבר יותר מדי כמו לאכול אצל חבר, ועל חברים לא מדווחים

טוב. עד כאן סנטימנטליה לאיש, שבאמת מצליח להקסים כבר פעמיים ברציפות, ומכאן לסיור עצמו.

במעלות ו/או תרשיחא יצא לנו לעבור בערך מיליון פעם בביקורים שלנו בצימרים באיזור. עצרנו בה אולי פעמיים. פעם אחת לארוחת ערב באלומה, לפני הרבה שנים. פעם שניה בבוזה. ממש להכנס לכפר אף פעם לא נכנסנו, וקצת הופתענו לגלות שהוא מעוז חיי הלילה של האיזור, עם כמה וכמה פאבים ומקומות קטנים אחרים, שחלקם רשמנו לפעם נוספת שנהיה באיזור.

בסיור עצמו פתחנו ב Good Bread Bakery, שידוע יותר בשמו "מאפיית שאהין". מקום פיצפון. אולי שני שולחנות, אלא אם פיספסתי משהו. הוציא לנו שתי פוקאצ'ות חמות עם בצק אלוהי שהוכיחו שהבנאדם יודע לעבוד. אם זה לא היה תחילת הסיור ו/או אם הוא לא היה סוגר כל כך מוקדם הייתי חוזר ומחסל לו את כל הויטרינה. נרשם כמקום שהוא מאסט.

חוץ מאוכל פגשנו גם קצת אנשי מקצוע של פעם, שתמיד מצליחים לחם את הלב. נפח - פעם ראשונה שממש יוצא לי לראות נפחיה קלאסית, עם מפוח אורגינל. ומנגד בעל מלאכה שמכין סכינים איכותיות ומוכר אותן במחירים מגוחכים. לא האמנתי שהוא מוכר סכין מטבח (אוסאמה אמר שפילט איתה דג של 19 ק"ג) עבודת יד ב.... שלושים שקל.

משם עברנו לשוק השבת של תרשיחא. פתחנו עם הדוכן של סמי, שמגדל בעצמו את כל השפע שהוא מוכר, ושם גם אוסמה רקח את הסלט שלו. למטה בתבנית הוא שם מראש פיתות עם לבנה שספגו את כל הלמעלה של הסלט, והאמת שיצא לי המזל לקבל פיתה מגולגלת עם לבנה וכל הסלט בפנים שהיתה אחד הביסים המנצחים של היום.

חוץ מדוכנים (זעתר מדהים, ויסלחו לי הירושלמים, שעשוי בטחינה מחוספסת יותר ממה שרגילים בדרך כלל לקבל ליד הבייגלה) נכנסנו גם לכמה מקומות.

הראשון - אל אמיר, שחוץ מחומוס לבנוני מצויין (משחה מאד בהירה וקטיפתית, מאד אהבתי) טעמנו מהם שני תבשילים: שולבאטו, תבשיל בורגול בעגבניות ומג'דרה - שניהם מאד מוצלחים.

השני - פלאפל אצל יוסף. פריך מאד מבחוץ, עם פנים ירוק משכנע מאד מבפנים. חבל רק שבשלב הזה הבטן היתה די מלאה, אחרת הייתי לוקח יותר מכדור אחד.

לאחר הפלאפל עברנו למתוקים. אצל אבו ג'ימי פגשתי פעם ראשונה בקינוח המכונה נמורה. עלי פילו. באמצע גבינה. מאד טעים, ורצינו לקחת הביתה אבל החלטנו שזה מסוג הדברים שצריכים לאכול אותם ישר מהתבנית ולא להמר על כך שישתמר עד הבית.

קינוח נוסף שהוצע שם, עטייף, היה הפיספוס היחיד של היום. המאפה היה ספוג בשמן ברמות שממש אי אפשר היה לאכול אותו. לא יודע אם משהו התפספס לו או שזה אמור להיות ככה וזה פשוט לא לטעמי, אבל מזל ש yosef לא הגיע לסיור עם מעבדת זיכוך השמנים שלו, כי נראה לי תבנית כזאת היתה גומרת עליו.

וקינוח האחרון, איך אפשר מעלות בלי גלידה בבוזה. לשמחתי הוציאו לנו חוץ מגלידות גם סורבה, שביום יום אני בדרך כלל לא יוצא לי לטעום כי תמיד איכשהו הגלידה קורצת יותר. מהסורבה המצטיינים אצלי היו המנגו והשוקולד המריר. מהגלידות - אהבתי את הפיסטוק (טוב, נו...) וקרם בוזה עם טעם שמזכיר נוטלה.

תודה לחתולית על היום המקסים, וחבל רק שהעניינים הפרוצדורלים עשו לה כאב יותר מדי בלאגן בראש ולכן לא ברור מתי יהיה טיול נוסף. נקווה שבכל זאת הכאב ראש יפנה את מקומו לזכרונות ולטעמים...

וכמובן תודה גם לנורית ואוסמה ש"עשו" לנו את היום, ולכל החברים שהגיעו.
 

xfwind

New member
ג'ונאם בשוק הכרמל וצ'אנג בה ברח' הנמל - חיפה

בג'ונאם - דוכן חביב בשוק הכרמל אכלתי ג'ונאם קלאבסה: תבשיל קישואים וכרובית + חצילים ושעועית לימה עם סלט כרוב ועלים על מצע בצק דק. כולל מיץ אשכוליות אדומות טבעי קר. טעים. (44 ש"ח כולל השתיה).

בצ'אנג בה - תאילנדית רחוב מצויינת ברחוב הנמל בחיפה ישבנו 3 סועדים בערב בחוץ והיה נעים עם שירות מקצועי וטוב. המנות והעלות - בחשבון המצורף.
בצהרים יש תפריט עסקי יותר זול. חייבים תמיד להזמין מקום.





 
למעלה