החיפוש הייחודי של Gרר

pix37

New member
תודה. את בטוחה במחיר לגבי עלי קרוואן
180 ש"ח לשלוש מנות חומוס ושתי מנות פלאפל וצ'יפס - נראה לי מופרך (לפחות במחירי חיפה)

מחירי חיפה להשוואה
3X 25 = 75 חומוס וכו'
2X12= 24 פלאפל (לרוב מוגש חינם עם החומוס)
20 צ'יפס
 

החתולית

New member
ביונס באבן יהודה אין הפתעות
אוכל פשוט, טוב וטרי, שיפודים פשוטים וכמעט תמיד, קינוח ע"ח הבית.
 

החתולית

New member
הבעיה היחידה בטריפאדוויזר

היא שיש בו הרבה ביקורות לא אמינות, שלא לומר מוזמנות.
 
אין שום בעיה עם האנגלית- תודה על הנכונות

סתם עניין של זמן...
נשקול בהחלט לעלות לשם
שוב תודה על הנכונות לעזור
 

החתולית

New member
בדקי ארוחות ב- eat with
יכול להיות שתמצאי אחת שתתאים לכן. אולי קרנבל של בשר, אם מתקיים בתאריך מתאים.
 

החתולית

New member
מנוע החיפוש הייחודי של Gרר!

==הודעה נעוצה, אנא הימנעו מתגובות==
מנוע חיפוש שעובד במקביל למנוע החיפוש של "תפוז" ומאפשר לחפש בצורה יותר ממוקדת דיווחים וביקורות על מסעדות בארץ ובעולם, הן דיווחים שעלו בפורום והן ביקורות מאמצעי התקשורת ובלוגים. למי שזוכר את החיפוש ב"מטעמים" - זה מאד דומה.

מה אפשר למצוא שם?
א) דיווחים וביקורות על מסעדות בארץ, כלומר שלא כמו מנוע החיפוש הרגיל שמביא הכל, כאן אפשר למצוא רק דיווחים של ממש. בחיפוש על פי מקום בארץ אפשר להוסיף גם פרמטר של מרחק, וכך לקבל, למשל, את רשימת כל הדיווחים על מסעדות ברדיוס של עד 10 ק"מ מנתניה.
ב) דיווחים על מקומות בחו"ל. על פי שם המדינה/העיר. כאן אפשר יהיה למצוא לא רק דיווחים אלא גם סתם המלצות וטיפים.

מה אי אפשר למצוא שם?
לא כל ההודעות של הפורום נכללות שם, אלא רק דיווחים של ממש. כל יתר החיפושים אפשר ורצוי לעשות במנוע החיפוש הרגיל.

בהצגת התוצאות ניתן לקרוא את הנושא ותחילת ההודעה. להמשך קריאה יש לינק להודעה המקורית בפורום.
לחיצה על שם המשתמש יביא את כל הדיווחים שקוטלגו עבור אותו משתמש, כך שתוכלו לראות אם אתם באותו "ראש".
לחיצה על מסעדה/מקום יביא את כדיווחים שקוטלגו עליה.

לינק למנוע החיפוש

המערכת אמורה לעבוד היטב גם על מסך קטן.

תהנו!
 

החתולית

New member
סוף שבוע חיפאי: גארדן ורולא

הבחור בנסיעת עבודה בארה"ב ואני החלטתי לבלות את סוף השבוע אצל חברה בחיפה. כשהשתתפנו יחד לפני כמה שבועות בסיור קולינרי בואדי ניסנאס, הבטחתי לה שנאכל בגארדן, וויתרנו על ארוחת צהריים. הפעם הבטחתי וקיימתי.
&nbsp
המסעדה עברה לתפריטים בטאבלטים, עם תמונות וסרטוני וידאו של הכנת המנות. השף עומאר עילוואן אמר שהקהל הקבוע והתיירים אוהבים התפריטים הללו, אותי הם בעיקר שיעשעו.
&nbsp
חלקנו שתי מנות שלא אכלתי בעבר, והיות שאין תפריטים ברשת, אנסה לתארן מהזכרון:
בוראטה חלאבית (59 ש"ח) - בוראטה שמכינים במקום מונחת על שמן עשבי תיבול, ומוגשת עם רסק עגבניות עדין וסאבלה שחור שמכיל שקדים, אבץ ותבלינים. מבחינתי אפשר היה לוותר על הסאבלה שטעמו לא הוסיף דבר לבוראטה.
הפוקאצ'ה שהוגשה עם הבוראטה היתה חמה וטובה, ולידה היתה פינכה של שיני שום קונפי שזללתי בלי בושה.
&nbsp
היות שאני מכירה את השף מהפעילות בעמותה לתרבות קולינרית ישראלית, הוא ניגש לומר שלום, והציע שננסה אחת מהפיצות.
קיבלנו פיצה עם פייקון (בייקון טלה) וגבינות (אני זוכרת מוצרלה ועיזים). לאחר אפיית הפיצה הונחו עליה עלי רוקט וגורדה גבינת פרמז'ן (68 ש"ח). הפיצה היתה טעימה, הבצק מצויין ואפוי כראוי עם תחתית פריכה משהו שמחזיקה יפה את התוספות. היה בה שילוב נחמד של מליחות, חמיצות ומרירות מעלי הרוקט.
&nbsp
למרות שהפיצה היתה טובה, אני עדיין מעדיפה את האוכל הערבי שהמסעדה מגישה, ולהבא אדבוק בו.
&nbsp
הנחתי לחברה לבחור קינוח, והיא בחרה במפרוקה החלאבית (42) - מרציפן פיסטוק חאלבי, ממולא קרם, גבינת מסקרפונה וקרמו פיסטוק. מנה שאכלתי כבר פעמים רבות, והיא מצויינת לטעמי.
קיבלנו על-חשבון הבית גם חלוואן ג'יבנה - בצק עשוי סולת וגבינה ממולא בג'יבנה ומסקרפונה.
החברה טעמה משניהם ואז השתלטה טוטאלית על קינוח הפיסטוק. אני נאלצתי להסתפק בחלוואן גי'בנה.
&nbsp
בשבת נסענו לקיבוץ הזורע להרצאה על "ספר המתים הטיבטי" (ולמדנו שזה בכלל לא שמו האמיתי של הספר), ואחריה חזרנו לחיפה והיא לקחה אותי לרולא. שבת בצהריים והמסעדה היתה מלאה לגמרי. נמצאו לנו מקומות על הבר, וכך ניתנה לי הזדמנות לראות את המטבח הפתוח, ולהתרשם מעבודת צוות שקטה ורגועה למופת.
החברה אכלה ברולא כבר פעמים רבות, ומכירה את התפריט מצויין. חלקנו כמעט את כל המנות:
קובה ממולא בשר‭ ‬עגל‭ ‬טחון‭, ‬בצל‭ ‬וצנוברים (36) - 4 קובות מטוגנות קטנות, הוגשו בקערה על פרוסות ירקות טריים. הקובות היו מצויינות, עם מעטפת פריכה ומילוי רך ומתובל מצויין. טבלנו בטחינה, הוספנו פרוסת צנונית ונהננו מכל ביס.
&nbsp
סלט‭ ‬ג‭'‬רג‭'‬יר עם ‬בצל‭, ‬קולורבי‭, ‬פלפל‭ ‬אדום‭ ‬ונענע (34) - הייתי חייבת קצת ירוק ורענן, והסלט של רולא סיפק אותם. הוא היה קצת מלוח מדי לטעמנו, תובל בהרבה שמן זית משובח וגפרורי הקולורבי והפלפל האדום, סיפקו לו פריכות נחמדה. למיטב זכרוני היו בו חצאי עגבניות שרי.
&nbsp
חציל, רכז רימונים, טחינה, גרגרי רימון ונענע (38) - חציל שנצלה על הכיריים, ומוגש בשלמותו על קליפתו ועליו טחינה ורכז רימונים. הפעם במקום נענע פוזרו עליו כמה עלי זעתר. כמה פשוט, כמה נהדר, למרות שלטעמי היה נכון יותר לפתוח את החציל ואז להוסיף את הטחינה ורכז הרימונים.
&nbsp
קציצות נענע (42) - קציצות בשר ברוטב נענע. ציפיתי לקציצות שמנמנות ברוטב ירוק עם טעם "מנטה" בולט. הקציצות שהוגשו היו דקיקות ודי יבשות ועליהן מעט רוטב שהזכיר צ'ימיצ'ורי שהוכן מנענע. מבחינתי, המנה הפחות טובה בארוחה.
&nbsp
תבשיל פריקה עם ‬טלה‭, ‬בצל‭, ‬ ‬שמן‭ ‬זית‭, ‬צנוברים‭ ‬ושקדים‭ ‬קלויים‭ ‬(44) - אני מוכנה לגור בסיר של התבשיל המנחם והמצויין הזה. אוכל חום שלא מצטלם טוב, אבל מלא טעמים של בשר שהתבשל זמן רב, ואחר כך עורבב עם פריקה. ליד המנה הוגשה לנו פנכה עם יוגורט דליל, וכך נוספה חמיצות וקרירות לתבשיל שהיתה בו מליחות וגם מתקתקות. אוכל נחמה אולטימטיבי, שמנוני וממלא.
קינחנו בכנאפה מצויינת שהוכנה ממש מול עינינו בטאבון (32).
&nbsp
ארוחה ראשונה שלי ברולא, ואין לי ספק שאחזור אליה.
&nbsp
&nbsp

&nbsp
&nbsp













 

25306yosef

New member
למותר לציין שאני לא נוהג להגיב לשרשור הזה כי....

בסוף השבוע ובחגי ישראל אני לא נוהג לצאת מהבית.

את הבילויים שלי ואת היציאות שלי מהבית אני נוהג לבצע בימי חול בלבד. ואם מדובר על מסעדה בשעות הערב אז רק בימים א'-ד'. לדעתי בסופי שבוע ובחגי ישראל זה לא תענוג גדול ללכת למסעדה בישראל. מה גם שאין כל אפשרות להנות בימים אלו מחווית הרכישה במעדניות בוטיק.
 

prizman

New member
שווראמה עם קינמון?

יש דבר כזה ככל שמסתבר.
אפילו טעים
 

superman1234

New member
אז מה אכלנו היום בערב ?

היום בערב התארחנו אצל הבן שלנו. סה"כ 4 מבוגרים ושני ילדים .
הוא קנה פילה בקר מוכשר מבית יצחק. למרות ההכשרה, הבשר היה מעדן.
הוא הכין כרובית בבלילת ביצים ופירורי לחם. אבל הכין את הבלילה של הביצים ופירורי הלחם ביחד וטבל בהם את הכרובית. יצא לטעמי מעדן. קריספי בחוץ ונימוח בפנים.
היה גם רצועות בשר עוף במרינדה, סלט כרוב עם סומסום קלוי, סלט ירקות ופרוסות תפוחי אדמה עם אורז.
היה כיף אמיתי .





 

Maldini Girl

New member
שלושה דיווחים אילתיים

לכבוד יום ההולדת של בן זוגי הורדתי אותנו לסופש באילת. היה מקסים ובחלקו בהחלט טעים.

לויתן/ מלון הרודס
ביום הראשון הלכנו ללויתן.
התקשרתי שבועיים מראש אז דאגו לשאול אם חוגגים (ציינתי שיום הולדת לבן זוג, והוא קיב בסוף הארוחה שי חמוד מהם) וגם אם יש אלרגיות. אמרנו שיש אלרגיה לשומשום וכשהגענו הכינו לנו תפריט בו סימנו את כל המנות שיוכל לקחת. מורישה את הכובע על האכפתיות. אבל, בעת ההזמנה לא ציינו שהשולחן מוגבל לשעה וחצי. קיבלתי על זה הודעה באסמס.
הגענו ובמסעדה היו שני מלצרים. המלצר שלנו היה קצת... איך נגיד? לא שירותי. התחושה הכללית הייתה כאילו אנחנו קצת מרגיזים אותו. קשה לי לשים את האצבע על משהו ספציפי כי הוא לא עשה שום דבר רע. מצד שני, חוץ מלהגיש את האוכל גם לא הרגשתי שנעשה איזשהו ניסיון לשירות נעים.
לדוגמה, לראשונה הבחור הזמין סטייק טרטר. אבל במועד ההזמנה שאל מאיזה נתח הטרטר. המלצר:"בשר טחון". הבנזוג:"אבל מאיזה נתח?" המלצר: "זה בשר שטוחנים אותו". הבןזוג: "כן, אני מבין. אבל מאיזה נתח?" המלצר:"אה.. נתח" -הלך למטבח, חזר, הודיע ששייטל-.

אז כאמור לראשונה הבחור הזמין סטייק טרטר שהיה מצוין.
אני הזמנתי מוח טלה מטוגן שהיה מעולה.
הראשונות מגיעות עם לחם די סתמי וחמאה מתובלת חביבה. כשסיימנו את הראשונות שאלנו אם אפשר לחכןת עם העיקריות. המלצר אמר שיבדוק מה אפשר לעשות, הלך וחזר עם העיקריות.

לעיקריות הבחור לקח פילה חזיר שהוגש על איזשהו תבשיל תירס. הוא נהנה מאד.
אני לקחתי חצי עוף (אני ישראלית מצויה ואוהבת עוף מאד) ברוטב של ציר עוף ופטריות שהיה נהדר והוגש עם פולנטה.

לקינוח חלקנו קינוח לימוני, היה שם קרם לימון וגלידת קוקוס ואיזו קציפה. הוא היה חביב אבל לא מעבר.

בשיחה שעשיתי למסעדה לפני הגעתנו שולם מראש סכום של 200₪ שהיה מתנה מהוריי ליום ההולדת של הבחור והיה אמור להיות הפתעה עבורו. כשהמלצר הביא את החשבון כמובן שהסכום לא הורד. מזל שאני פתחתי את החשבון ויכולתי לשקר ולומר שזה לא החשבון שלנו. הלכתי אני אל המלצרית השניה שטיפלה בזה.

סה"כ ארוחה טובה עם שירות שהיה בהחלט יכול להיות טוב יותר.
סה"כ הארוחה+כוס יין עלתה 408 שקלים.



 
מצטערת להודיע על פטירתו הפתאומית של פריזמן,

[שלמה האחר], אתמול בלילה. היה חבר ותיק מאד בפורום הזה. אשתו חזרה אמש מעבודתה ומצאה אותו במיטתו ללא רוח חיים.
יהי זכרו ברוך!
 
עזרה במציאת מסעדה בתל אביב

אז יום ההולדת העגול של אשתי מתקרב, ואנחנו מחפשים מסעדה להפתיע אותה. הרמה והתקציב המבוקשים הם סדר הגודל של הוטל מונטיפיורי, עד חצי שעה נסיעה מדיזנגוף סנטר(בו יהיה החצי הראשון של ההפתעה) המגבלות שלנו:
1) אחת המוזמנות לא סובלת אוכל הודי
2) אחת לא אוכלת דגים
3) שניים שלא אוכלים חיה שאיננה דג או פרי ים
4) שני אלרגים לחלב
5) אני שלא אוכל עגבניות או פלפלים בכלל ולא כזה אוהב את רוב הירקות.
6) מקום שאפשר לנהל בו שיחה בלי לצעוק
 
למעלה