השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
פסטיבל הקריניאן בנווה ירק

זן הקריניאן הוא אחד מזני הענבים האדומים הנטוע ביותר בעולם ואחד הותיקים ביותר הארץ.
&nbsp
בעולם חוגגים בסוף חודש מאי את "יום הקריניאן", בצרפת ובספרד, ומאז השנה שעברה, חוגגים אותו גם בישראל.

פסטיבל הקריניאן הישראלי, יתקיים ביום חמישי ה-24.5 בשעה 18:30-23:00 באירוע יין במושב נווה ירק.

משתתפים: יקב וורטמן, יקב סומק, יקב פלדשטיין, יקב רקאנטי, יקב גתו, יקב שורק, יקב מאיה ויקב נווה ירק
מומו שמילוביץ', מארגן הפסטיבל, מזמין את הקהל לטעום ממיטב יינות הקריניאן הישראלים:
יינות קריניאן זניים, קריניאן כחלק מבלנד וויינות רוזה המבוססים על קריניאן.
&nbsp
מחיר כרטיס כניסה לפסטיבל ברכישה מוקדמת: 65 ש"ח. הכרטיס כולל טעימה חופשית וללא הגבלה של כל יינות היקבים המשתתפים.
במסגרת הפסטיבל יתקיימו בחדר פרטי, שתי סדנאות מוגבלות ל- 16 משתתפים, אליהן ניתן להצטרף בתשלום נוסף:
&nbsp
1. טעימת אורך קריניאן פרא (קראנטי) 2009 עד היום – בהנחיית היינן קובי ארביב.
כרטיס כניסה לפסטיבל +השתתפות בסדנה 160 ש"ח.

2. טעימת יינות קריניאן מהעולם – בהנחיית הייננית רוני ססלוב.
כרטיס כניסה לפסטיבל +השתתפות בסדנה 180 ש"ח.
ניתן לרכוש כרטיסים לאירוע במכירה מוקדמת בלבד, בלינק המצורף:
https://www.tixwise.co.il/he/carignanday2018
&nbsp
 

החתולית

New member
גירוס דגים בסופלקי בר

בסופלקי בר, הנקסט דור של מסעדת אוזריה, של השפית אביבית פריאל אביחי ושותפתה אופיר לאמי, משיקים ספיישל שיפוד גירוס דגים בימים חמישי שישי בלבד.
&nbsp
מנת הגירוס כוללת נתחי דג בורי מהשיפוד המסתובב, מגולגלים בפיתת סופלקי שמכינים במקום, עם צזיקי וסלסת ירקות צלויים. המנה מוגשת עם צ'יפס אורגנו ומחירה 48 ש"ח.
&nbsp
בנוסף לספיישל גירוס ניתן למצוא בסופלקי בר, מגוון מנות קטנות הדומות באופיין הקולינארי למנות המוגשות באחות הגדולה - אוזריה. בין המנות בתפריט:
מנת בייבי אנשובי מטוגנים לצד איולי לימון 38 ש"ח
סלט יווני אמיתי 36 ש"ח
צלחת דגים משוק לוינסקי 48 ש"ח
פאבה 20 ש"ח
הכרובית של אביבית (כמו באוזריה) 18 ש"ח.
&nbsp
הלב הקולינארי של הסופלקי בר הוא מנות הסופלקי שמוגשות מגולגלות בלאפה תוצרת בית או פתוחות בצלחת, עם צ'יפס מתובל. בין המנות בתפריט הסופלקי:
סופלאקי פרגיות 38/42,
סופלקי כבד עוף 38/42,
סופלקי מוסר ים 42/52,
סופלקי שרימפס 42/52,
סופלקי שקדי עגל 46/56,
סופלקי קבב טלה 38/42,
סופלקי בשר אדום 46/56,
סופלקי בשר לבן 38/42, סופלקי פורטובלו 38/42
ולפעמים סופלאקי חוט שידרה.
&nbsp
 

החתולית

New member
שבועות בנמל עין גב על הכנרת - דגים טריים וגבינות

מסעדת הדגים בנמל עין גב, בניצוחו של שף הילאל סבאח, מזמינה בחג השבועות, ליהנות ממנות דגים וגבינות מול הכינרת.

בין המנות בתפריט:
  • לחם הבית- פראנה לצד שמן זית, זרעי עגבנייה, פלפל חריף וקציפת חציל;
  • קרפצ'יו חציל- חציל קלוי, יוגורט, צנונית, פלפל חריף, עגבנייה, בצל ירוק, גבינת פטה;
  • סלט של ירוקים- עלי חסה, תמרים, עגבניות שרי, גבינת ריקוטה פרסטה וסילאן;
  • לבנה עם עגבניות שרי, בזיליקום ושמן זית;
  • מרק ארטישוק עם קראסט אריסה, זרעי עגבנייה וגבינת ריקוטה;
  • מושט מטוגן עם צ'יפס;
  • פילה מושט עם תפוחי אדמה ורוטב שמנת פטריות;
  • קיש בטטה, גבינות ותימין לצד סלט ירוק עם ויניגרט סילאן;
  • מנות ילדים: שניצל דג בציפוי פירורי לחם וצ'יפס, פסטה ברוטב עגבניות;
  • קינוחים, ביניהם: פאי אגסים לצד גלידת וניל וקצפת.

תפריט שבועות יוגש בימים שבת וראשון, 19-20 במאי, בין השעות 12:00-22:00.
להזמנות:
מסעדת הדגים, עין גב
04-6658136, www.eingev.co.il
 

החתולית

New member
הולה בראסרי - עסקיות צהריים

הולה - הבראסרי החדש של השף ויקטור גלוגר, יפתח ביום ראשון הקרוב ה- 13/5/18 גם לפעילות בשעות הצהריים, ויציע תפריט עסקי.

הארוחה העסקית החדשה של מסעדת הולה כוללת:
סלסלת לחמי, איולי עגבניות שרי וזיתים + מנה ראשונה ומנה עיקרית, הכל במחיר המנה העיקרית.

בין המנות הראשונות:
  • סלמורחו קר - מרק עגבניות חלק קר, מוגש עם "חמון דה פאטו", ביצה קשה ושמן זית;
  • טרטר טונה ליטל ג'ם טונה אדומה עם פפאיה, צ'ילי, כוסברה, נענע ובצל ירוק רוטב שמנת חמוצה וחזרת;
  • קבב דגים עם צנובר וקשקבל על טבולה כרובית טריה, עגבנייה מגורדת, טחינת שקדים ושמן זית.
בין המנות העקריות:
  • פסטה טריפוליני ורדה עגבניות קונפי, שום, זיתי קלמטה, תרד, זוקיני, בצלים צלויים וסלסה ורדה 82 ₪;
  • El Pimpi - זרועות תמנון צרובות על תפוח אדמה קונפי, שום שמן זית ופטרוזיליה 98 ₪;
  • חזה ברווז ישראלי צרוב במחבת, ברוטב ברביקיו ג'ינג'ר, תפוחי אדמה מהמדורה ושום קונפי 98 ₪.
הולה תציע גם קינוחי צהריים במחיר של 32 ₪. בין הקינוחים:
  • סורבה יוגורט כבשים עם פירות אדומים טריים,קולי פטל שחור ועלי ורדים קריספים;
  • קינוח הולה באונטי - סמי פרדו קוקוס עם שוקולד מריר ,מרנג קוקוס וגלידת שוקולד חלב וקרמל.
עסקיות : ראשון עד שישי 12:00-16:00
הולה בראסרי
רחוב הירקון 87, תל-אביב. טלפון: 03-5759060
 

החתולית

New member
שבועות ביקב כרמי יוסף בראבדו

יקב כרמי יוסף בראבדו פותח את חגיגת שבועות, עם שקיעת החמה בסוכה שבין הכרמים המלבלבים ומזמין את הקהל לטעום יין, אוכל ושמן זית, לצלילי מוזיקת ג'אז לייב.
&nbsp
האירוע יתקיים ביום חמישי ה-17.5 בין השעות 19:00-22:00.
באירוע יוצעו לטעימה מגוון היינות של היקב:
שרדונה / סובניון בלאן / רוזה 2017,
יינות בצירי 2015- מרלו, שיראז, קופאז' וקברנה סוביניון
וסדרת הפרימיום לנדמארק – מרלו 2014 ולנדמארק 2B 2013.
השף ירון אורלב, יגיש מנות מבוססות ירקות, גבינות ומאפים. בין המנות שיוגשו:
מבחר גבינות מעולות, אגוזים, ופרי ;
ירוקים צרובים, גרידת לימון ושום ;
כרובית אפויה, טחינה, ועשבי תיבול ;
עלי גפן עבודת יד הרבה לימון ולאבנה ;
קיש כרישה ופטריות;
כנאפה מלוחה עם מנגולד, פטה, ומוצרלה;
יקיטורי סלמון ברוטב טריאקי תפוז
באירוע יוצע שמן זית של "השמן של אסי" מכרמי יוסף.
&nbsp
&nbsp
מחיר כניסה: 50 ₪ במזומן בלבד. התשלום יתקזז בעת רכישת יין
יש להזמין מקומות מראש.
&nbsp
יקב כרמי יוסף בראבדו
היקב ממוקם מול היישוב כרמי יוסף, בין הכרמים, על כביש 44, את מפת הגעה ניתן לראות גם באתר היקב.
Baravdo.co.il
טלפון: 050-2207022
 

החתולית

New member
קפה פופולר

בימים אלו נפתח קפה פופולר, בבית המלון החדש "ג'ייקוב סמואל" בצומת הרחובות דיזנגוף-ארלוזורוב בתל-אביב.
&nbsp
המקום הוא בבעלות ארבעה מסעדנים תל-אביביים: עומר כצמן ותומר שפלר (יאסו, ז'ה פיקניו), השף אבי ביטון (אדורה, סוליקה, מזל טלה) ונדב לאור (טאיזו, צ'יקטי), אשר שאבו השראתם ממקומות הבילוי החמים ביותר בעולם.
&nbsp
קפה פופולר מתפרס על שתי קומות, ומציע שתי חוויות בילוי שונות; בקומת הכניסה המסעדה שתגיש תפריט ביסטרו שנבנה על-ידי השף והבעלים אבי ביטון. לעומת זאת, הקומה התחתונה, הממוקמת מתחת לאדמה, תתפקד כבר עם תפריט אלכוהול משובח ותפריט אוכל המותאם לאלכוהול.
&nbsp
המסעדה תפעל בשלושה סרוויסים: בוקר (11:00-8:00), צהריים (17:00-12:00) וערב (24:00-17:00). בין המנות בתפריט:
&nbsp
* קרפצ'יו תפוחי אדמה – תפוח אדמה צלוי עם קרם פרש בזיליקום, שמן זית ופרמז'ן (42 ש"ח)
* קיסר ישראלי – לב חסה צלויה, רוטב קיסר, שיפוד עוף ועשבי תיבול (54 ש"ח)
* טוסט סרטנים - חלה מתוקה, בשר סרטנים, שאלוט מקורמל, גבינת שברה (72 ש"ח)
* באקלווה כבד אווז – כבד אווז, פילו, דבש מתובל, פיסטוקים וקוקוס (78 ש"ח)
* מולים "פלפל צ׳ומה" – מולים שחורים, חמאה צהובה, פלפל צ׳ומה, קריספי שום, כוסברה (98/128 ש"ח)
&nbsp
הבר פעל, כאמור, בקומה 1-, ויציע תפריט אלכוהול ויין שיושתתו בעיקר על מותגים ישראלים (יין, ג'ין וערק), ואוכל שמתאים ללוות אלכוהול. בין המנות הבולטות בתפריט:
&nbsp
* פלפל חריף וטלה - פלפל חריף קלוי, בשר טלה קצוץ ורכז רימונים (36 ש"ח)
* סיגר פופולר - חלקי פנים מהגריל, טחינה, רסק עגבניות טריות ופלפל חריף (56 ש"ח)
* סופריטו תמנון – תמנון מקומי, תפוחי אדמה ועגבניות חריפות (58 ש"ח)
* נוקידס טריפוליטאי – ניוקי סולת, רוטב עגבניות חריף, דגי ים ובוטרגה (78 ש"ח)
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
שבועות בשרונה מרקט

בשרונה מרקט מביאים לקראת שבואות את חומרי הגלם המיוחדים והקלאסיים שמרכיבים את שולחן החג, בחוברת מתכונים שיצרו השפים של המרקט. בחוברת טארט סלק וגבינת סנט מור של השף ישראל אהרוני, סלט ברוקולי ולבבות חסה של השף רן שמואלי
כיכר קממבר בתנור עם ריבת עגבניות שרי של אפרת אנזל, ועוד מתכונים שניתן להפיק מהם ארוחת חג שלמה.
&nbsp
החל מיום ראשון הקרוב ה- 13/5 ועד ה- 21/5, המרקט יילבש לבן ויציע מבצעים על מנות מוכנות להגשה וחומרי גלם לחג השבועות.
לקונים ב- 150 ש"ח ומעלה בחנויות הקמעונאיות, תינתן צידנית ייעודית, אותה יוכלו למלא בקניות שלהם.
בין המוצרים הבולטים בקטגוריית הגבינות:
* מבחר גבינות איטלקיות (באשר) - 4+1 מתנה
* גבינות גאודה בטעמים (לה פרומז'רי) - 10 ש"ח ל-100 גר'
* גאודת בקר מיושנת בלו לייבל- זוכת פרס הגאודות לשנת 2017 (לה פרומז'רי) - 13.5 ש"ח ל-100 גר'
* גאודה עיזים מיושנת (לה פרומז'רי) - 16.5 ש"ח ל-100 גר'
* גאודה כמהין (לה פרומז'רי) - 19 ש"ח ל-100 גר'
* בס (חנות פישופ) - 25 ש"ח ליחידה (500 גר' לפני ניקיון)
* דניס (חנות פישופ) - 30 ש"ח ליחידה (500 גר' לפני ניקיון)
* מאפה פסטה גבינות אישי (סרדיניה) - 15 ש"ח ליחידה
* פוקצ'ות ופוקצ'ינות (לה פרינה) – החל מ-15.50 ש"ח ליחידה
* כל סוגי הלחמים (לה פרינה) – השני ב-50%
* לזניה אישית- (סרדיניה) – 20 ש"ח ליחידה
* קיש משפחתי (לה פרינה) – 39.90 ש"ח ליחידה
* פס עוגת גבינה (לה פרינה) – 60 ש"ח ליחידה
* עוגת גבינה אורג'ינל (צ'יזקייק פקטורי) - 99 ש"ח ליחידה בגודל L
* שאטו קאבלייר (meetwine) - במחיר של 55 ש"ח לבקבוק
* מארה פינק 2017 (meetwine) - במחיר של 69 ש"ח לבקבוק
* רוזה מאליז (יין בשוק) – 69 ש"ח לבקבוק
* מבחר ממרחים- זיתים, עגבניות מיובשות, ארטישוק וקישואים, פסטו (אנשי הזית) – 20 ש"ח ל-2 יחידות
* עלי גפן ממולאים- (סאסי זיתים) – 6 ש"ח ל-100 גר'
* זיתים איטלקיים- (סאסי זיתים) – 22 ש"ח ל-500 גר'
* פסטה יבשה במגוון טעמים- פסטה שחורה/כמהין/פורצ'יני/לימון ופלפל שחור/צ'ילי (מזרח ומערב) – 1+1 מתנה
&nbsp
שבועות ב"שרונה מרקט"
13-21 במאי 2018
&nbsp
 
למעלה