לא ממש ביקורת מסעדות אבל משהו שאולי יוכל לעזור.

prizman

New member
לא ממש ביקורת מסעדות אבל משהו שאולי יוכל לעזור.

מין המפורסמות הוא שמסעדות/בתי קפה משתמשים בד"כ ברינג להכנת חביתות
או ביציות.
מאחר ואני לא חובב חביתות גדול נמנעתי עד עכשיו מרינג. התוצאה הייתה בהרבה
מקרים שאם כבר הכנתי התוצר הסופי התפרק במידת מה.
עכשיו אני צריך להרבות בצריכת חלבונים כך שביצה היא הפיתרון הטבעי לארוחת הבוקר
אז רכשתי לי רינג שכזה.
למי שעדיין אין ומכין חביתות/ביציות אני ממליץ אם כי אחפש אחד גדול מעט יותר.
הידית להרמת הריג בהחלט עוזרת, הוא ייעודי לטיגון חביתות. בגדול יותר ניתן
להכין בנוחות גם ביציה משתי ביצים או פנקייק'ס נאים יותר ממה שיוצא עם זה.



 

prizman

New member
57+ שנה גם אני הסתדרתי בלי.

בזמן האחרון, מאז שקניתי זה ממש מוצא חן בעיניי. לביציות בעיקר.
לחביתה עם פטריות או בצל או גיוון דומה כפי שאני מכין חביתות בד"כ
ברור לי שזה לא יתאים, לא מתכוון לנסות אפילו.
 

John the Savage

New member
האמת היא שלא זכור לי כל-כך מסעדות/בתי קפה

שמתשתמשים ברינג לביציות.

בבית אני מכין לפעמים ביצה עין ומעולם לא היתה לי בעיה של התפרקות של הביצה. אני פשוט משתמש במחבת נון-סטיק, עם טיפה חמאה.
 

prizman

New member
ייתכן שבישראל משתמשים פחות, באמת לא יודע.

במדינות אחרות זה נפוץ ביותר.
הבעיה היא שמחבת נון סטיק ולא בהכרח בציפוי טפלון אלא גם בציפוי קרמי
בשימוש אינטנסיבי מפסיקה די מהר להיות נון סטיק כאשר משתמשים בה גם
לטיגונים אחרים מלבד חביתות/ביציות.
עברתי הבוקר על מחבתות בחנות וראיתי שיצאה סידרה חדשה של חברת TEFAL.
נון סטיק כמובן.
יש לי ווק שלהם שהוא באמת מעולה מסידרת הטיטניום אבל יצאה עכשיו סידרה
חדשה שנרקאת בלאק משהו שאמורה להיות טובה יותר (ויקרה יותר כמובן).
נראה לי שארכוש אחת לניסיון. הן במבצע עד סוף החודש.
 

John the Savage

New member
תלוי בסוג המחבת. בסוגים הפחות טובים זה באמת מהר

הסוגים הטובים יותר מחזיקים אצלי מעמד ונשארים נון-סטיק שנה או יותר בשימוש אינטנסיבי (כלומר לפחות פעם ביום אם לא יותר).

ויש הרבה איכויות שונות של ציפויים. יש גם מחבתות קרמיים באיכות ירודה שמאבדים את הנון-סטיקיות שלהם תוך פחות מחודש, ויש מחבתות טפלון איכותיים שנשארים טובים להמון זמן. במילה "טפלון" אגב משתמשים כשם כללי לציפוי PFTE, חלקם ברמה ירודה. לטפלון המקורי של חברת דופונט יש כמה רמות איכות, כשהצפוי ברמה ההכי גבוהה שלהם, שהוא תלת-שכבתי, עמיד באותה מידה כמו הציפויים הקרמיים ההכי טובים.

לא יודע מה זמין בתאילנד, אבל סוג שאני קונה הרבה פעמים בחנויות אסיאתיות בארה"ב זה מחבת של חברה קוריאנית בשם JoyCook, עם ציפוי שנראה כמו שיש (שחור עם נקודות לבנות) שעולה כאן פחות מ-20 דולר ומחזיק מעמד די הרבה זמן.
 

prizman

New member
בתאילנד, לפחות בשתי הערים המרכזיות הכל זמין.

אני מחזיק מחבתות TEFAL מסידרת טיטניום ושל GREENPAN בציפוי קרמי,
שתיהן חברות נחשבות.
יש לי גם מחבת פסים מברזל יצוק של Le Creuset ועדו מחבת פסים של חברה
דנית בשם SCWCANPAN.
כולן חברות ראויות ללא ספק. הפסים לא רלבנטיות לענייני חביתות ולנושא ההידבקות
בכלל, לשאר נדבקים דברים לא מעט וחביתות במיוחד. יש עדיפות מסויימת ל TEFAL.
מחר כנראה אקנה פסים חדשה של Le Creuset כי מהקודמת נשברה פיסה בנפילה
השבוע ואת ה TEFAL מהדור החדש לראות מה הסיפור.
סה"כ במהלך חיי עברו תחת ידי די הרבה מחבתות מדי הרבה חברות, כולן נחשבות,
בסופו של דבר תמיד נדבקו אליהן חביתות בסופו של דבר. כן, כולל החברה הקוריאנית הנ"ל.
שנה עד לתחילת ההידבקות זה מעט זמן לתפיסתי. אני מעוניין במחבת שגם לאחר
5 שנים לא ידבק אליה כלום.
 

John the Savage

New member
אני פשוט קונה כל שנה או שנה וחצי מחבת חדש

את גרינפאן אני לא אוהב. כשקניתי פעם אחת לנסות, הוא איבד את הנונסטיקיות שלו אחרי שבוע. Tfal הם בסדר, אבל הם לא נותנים את התמורה ההכי טובה למחיר לטעמי. לפחות בארה"ב. סקאנפן הם מעולים, אבל יקרים מידי לטעמי (עולים כאן 100$ למחבת אחד). יש להם לכאורה אחריות "לכל החיים", אבל הניסיון שלי הוא שאפילו אצליהם הציפוי לא שורד הרבה מעבר לשנתיים בשימוש אינטנסיבי. לה-קרוסט הם מאד יפים, אבל בעיני גם לא שווים את המחיר.

אני מעדיף לקנות מוצרים שנותנים יחס טוב של תמורה למחיר, תוך ידיעה שתוך שנה או מקסימום שנה וחצי אצטרך לזרוק ולקנות חדש. כמובן שזה רק לגבי המחבת העיקרי שלי. שאר כלי הבישול שנמצאים בשימוש פחות אינטנסיביי שורדים הרבה יותר זמן.

יש לי גם מחבת מברזל יצוק ללא ציפוי של Lodge, שאני משתמש בו גם המון. בעיקר לצריבת דגים ופירות ים, הכנת סטייקים וקליית ירקות. הוא לא לגמרי נון סטיק, אבל בגלל שאין ציפוי שיכול להתקלף ולהנזק, הוא יכול להחזיק מעמד כמעט לנצח. מקסימום, עושים seasoning מחדש.

(ומחבת פסים זה נחמד, אבל יותר קשה לנקות אותו).
 

prizman

New member
לסיכום נושא המחבתות מבחינתי, זה מה שרכשתי היום

כאשר המחבת העליונה בתמונה היא זו שנשתברה.
ה Le Creuset תחזיק מעמד גם אחרי אני מניח אם היא לא תיפול גם. די מפליא
למעשה איך לא שיברה את הזכוכית של הכיריים שפגשה בה בדרכה לריצפה.
עלתה מעט מעל 90$ מחליפתה.
עם ה TEFAL ימים יגידו מה יהיה. עלות כ 25$.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
בדיוק, היום מקובל למשל ציפוי עם נקודות ושכלולים כאלה

אבל אצלי במחבתות יש סתם טפלון הכי פשוט ורגיל שיש, בלי שום טקסטורה מיוחדת...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כנ"ל. עוד לא קיבלתי בבית קפה חביתה שהוכנה ב"רינג"

בבית אני משתמשת במחבת קרפים שטוחה וב"הופכנים" גדולים ונוחים ואין בעיה. השיטה היא לא להציף את כל שטח המחבת ולהשאיר קצת שוליים וגם לתת לה להיעשות בסבלנות ולא לנסות להפוך בטרם עת. אין לנו מחבתות "נון-סטיק", די לי בטפלון רגיל (אבל איכותי) עם קצת תרסיס שמן, עושה את העבודה.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
תלוי בהגדרה שלך... ממה שאני מכירה טפלון רגיל הוא סתם טפלון

(ומלווה אותנו כבר עשורים רבים) ואילו מילות הקסם "נון סטיק" הן שיווק חדש (יחסית) בתחום כלי הבית ולרוב מתייחסות למחבתות מצ'וכללות יותר (למשל בציפוי קרמי) ולא סתם "טפלון" (שקצת יצא מהאופנה אחרי כל מיני כתבות על בעיות בריאותיות).
 

John the Savage

New member
כן, טפלון זה אחד הסוגים של נון-סטיק

יש טפלון (או באופן כללי ציפוי מבוסס פולימר), יש ציפויים קרמיים למיניהם, יש hard-anodizied, ואולי יש עוד דברים ששכחתי.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה נכון בעיקרון, אבל בפועל מחבתות טפלון פשוטות לא זוכות לכך

וממה שאני רואה הסיסמה השיווקית הזאת שמורה בימינו לציפויים מתוחכמים יותר (שחלקם מבוססים גם על טפלון, אבל מצ'וכלל יותר, לא "פושט"). אגב, אני גדלתי רק עם מחבתות טפלון רגילות ולא הייתי מודעת לכך שיש בכלל אופציה אחרת...
 

dani666

New member
נסי כאן למשל -

מקור רציני, ובעברית -
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4129818,00.html
וממנו נצטט :
"...רוב הציפויים של מחבתות הנוֹן סטיק הם וריאציות של שני סוגי חומרי גלם: ציפוי Ptfe (הידוע כ"טפלון") וציפוי קרמי"
וגם
"טפלון הוא שם מסחרי לחומר בשם Ptfe - ציפוי נון סטיק...."

וכדי שלא נראה כמפגרים אחרי העולם הרחב, ראי כאן, אצל הגויים -
https://www.amazon.com/Nonstick-Coo...TF8&qid=1524324886&sr=8-8&keywords=teflon+pan

"with Teflon Classic From DuPont non-stick coating "

כך שאני חושב שאפשר לסכם ולאמר שבימינו הסיסמה השיווקית הזו שמורה *גם* לטפלון.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
שים לב למילה "וריאציה" ובדוק מה משווק בסיסמה הזאת

ממה שאני רואה בפרסומות ובחנויות בישראל זה לא "סתם" טפלון פשוט מהסוג הוותיק.
 

החתולית

New member
מפני שהטפלון הוא ותיק

וכעת מעדיפים להשתמש במילים משווקות אחרות. גם הכימיה והשימושים בחומרים שונים התפתחו, ושוב, משתמשים במילים אחרות בהתאם לחומרים ולגילגולים השונים שלהם.
 

John the Savage

New member
"טפלון" זה שם שיווקי, נון סטיק זו לא סיסמה שיווקית אלא המונח

השם "טפלון" זה סימן מסחרי רשום של חברת דופונט. המונח "נון-סטיק" מתייחס לכל ציפוי שמונע הדבקה של המזון. זה כמו "קלינקס" לעומת נייר טישו.
 
למעלה