השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, תפריטים מיוחדים וכו'.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל:[email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,
החתולית
 

החתולית

New member
שפים איטלקים כובשים את בירת הנגב

בשבוע הבא בתאריכים 23-26 השף דרור שושן, שף קבוצת קמפאי הבאר-שבעית יארח בפסטיבל איטלקי קולגות מאיטליה: שף פיירו לבצ'יו, שף ג'יאן לוקה רוברטי ושף פאולו מאזוני. השפים יתארחו במסעדות קפאסה, הספרייה וכפרה טאפס אנד בר.
השף ג'יאן לוקה רוברטי יתארח במסעדת הספרייה
ג'יאן לוקה רוברטי למד במוסד הקולינארי "אנגלו קלטי", התמחה באזורים שונים באיטליה, עבד במסעדות באיטליה והקים מסעדות איטלקיות בצ'כיה. הוא משמש כשף הראשי של קבוצת הפסטה הטרייה "מישליס" של רשת "eataly".
בין המנות שיגיש רוברטי במסעדת הספריה:
  • טרטר טונה אדומה עם חציל, יוגורט, פסטה מטוגנת ואבקת צלפים;
  • פסטת טונרלי ברוטב גבינה ופלפלת "Ai tre pepi";
  • ריזוטו עם קרם אפונה, גבינת בוראטה ורסק עגבניה.

השף פיירו לבצ'יו (‏‎Piero Lovecchio‎‏) יתארח במסעדת קפאסה
לבצ'יו הינו פיציולו עטור פרסים מקלבריה. הוא פועל במתחם Fico החדש בבולוניה, מרצה על בצקים, ומאמין בשימוש בחומרי גלם טבעיים ומקומיים בלבד.
התפריט של לבצ'יו במסעדת קפאסה יכלול 7 פיצות מיוחדות, ביניהן:
  • פיצת אנטיפסטי - עגבניות ,מוצרלה בופאלו ,קישואים, חצילים ופלפלים עשויים בגריל, פירורי לחם קלויים, גבינת פארמג'יאנו ואורגנו;
  • פיצה שרי צבעונית - עגבניות, מוצרלה, עגבניות שרי במגוון צבעים, גבינת פטה מלוחה ואורגנו;
  • פיצת קינוח – נוטלה אגוזי לוז, קרם פטיסייר, קולי של פירות, אבקת סוכר וקצפת.
השף פאולו מאזוני יתארח במסעדת כפרה טאפס אנד בר
השף פאולו מאזוני, נולד וגדל ברומא באיזור קמפו דה פיורי. הוא החל את דרכו והשכלתו הקולינארית במסעדות היהודיות המפורסמות ביותר בגטו של רומא, ובמסעדות המתמחות במטבח הרומאי ("בלה קרנה", ו"ג'יגטו" ועוד).
בין המנות בתפריט של מאזוני במסעדת כפרה:
  • לחם קלוי עם בורטה, אנשובי ועולש;
  • אורז אסור שחור עם דג שיבוט (קוד), בצל טרופאה, זיתים שחורים וצלפים;
  • מנת דג בקלה בסגנון רומאי.
נותני החסות לפסטיבל האיטלקי שיתקיים בבאר שבע הן חברת ריסטרטו ומחלבות טרה.

הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע. טלפון : 08-6655120
מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. טלפון : 08-6655122
כפרה בר אנד טאפס, רחוב סמילנסקי 25, באר שבע, טלפון: 08-6654854
 

החתולית

New member
שבוע הפרעצל ב"ביר גארדן"

לרגל יום הפרעצל הבינלאומי, קבוצת ה"ביר גארדן" תחגוג במשך שבוע שלם את האהבה לפחמימה הגרמנית, עם קולקציית פרעצל'ס שתמנה 7 כעכים שונים. שבוע הפרעצל יתקיים בשבוע הבא בין התאריכים 22-26/4, בשני הסניפים של "ביר גארדן" בכיכר דיזנגוף בת"א ובמתחם G בכפר-סבא.

בתפריט הפרעצלים:
  • מיני פרעצל- 2 מיני פרעצל עם קרם אספרגוס וסלט ירוק (32 ש"ח);
  • פרעצל חם מתנור אבן - קרם פרש, עגבניות מרוסקות וחריף (32 ש"ח);
  • פרעצל גרבלקס- כריך פרעצל עם סלמון כבוש, גבינת שמנת, עירית ובצל אדום (34 ש"ח);
  • פרעצל מרגריטה- פרעצל פיצה אפוי עם רוטב עגבניות קלאסי וגבינת מוצרלה (38 ש"ח);
  • פרעצל וורסט- נקניקיית עגל עטופה בפרעצל ואפויה בבשמל צ'דר (42 ש"ח);
  • זוסה פרעצל קינמון- פרעצל מבצק פילו מתוק עם רוטב שוקולד נוטלה (24 ש"ח);
  • פרעצל וניל- פרעצל מתוק עם קרם וניל, תותים טריים, שטרויזיל חמאה ואבקת סוכר (34 ש"ח)
שבוע הפרעצל ב"ביר גארדן" המקורי
תל אביב - ריינס 2, כיכר דיזנגוף, ת"א (054-527-4512)
כפר סבא - ויצמן 207, מתחם G, כפר סבא (099-539-631)
 

החתולית

New member
צ'יקטי חוגגת יום הולדת ארבע

מסעדת צ'יקטי התל אביבית תחגוג את ביום שישי ה- 27/4 את יום הולדתה ה-4, ולרגל המאורע תקיים מסיבת "ספונטינו" (הטאפאס האיטלקים) איטלקית וקיצית, עם מנות ספיישל קטנות ודרינקים מרעננים מארץ המגף.

מסיבת יום ההולדת של "צ'יקטי" תתקיים במתכונת בר פתוח, עליו יונחו מנות ספונטינו רבות ומגוונות.
כמו כן, יוצע תפריט עשיר במיוחד של קוקטיילים קיציים מארץ המגף, דוגמת נגרוני עם טימין (ג'ין בומבי מושרה בטימין, מרטיני ביטר, מרטיני רוסו), לימון שפריץ (מרטיני ביאנקו, לימונצ'לו, ביטר לימון, בירה), מרטיני, קערת פונץ' גדולה, מבחר יינות ועוד.
כל המנות והאלכוהול בתפריט הספיישלים באירוע יהיו במחיר מוזל של 25 ש"ח .

בין המנות שיוצעו במסיבת הספונטינו:

מנות המוגשות על לחם
  • קרוסטיני כבד קצוץ, סלט ביצים, סלמון מעושן ועוד
  • פאדינה - סלסה וורדה, מוצרלה וברזאולה
  • פיצטות - ביאנקה זוקיני, סלומי, מורטדלה
  • פריטטה במגש חתוכה לקוביות עם מגוון תוספות (אנשובי ,שרימפס קר, ביצי דג ,פורטבלו , בפאלנצ'ה ופרמזן )
מהים-דגים /פירות ים:
  • מחבת מולים גדולה קרמבל, פרושוטו
  • סלט קר של פירות ים
  • פריטו מיסטו קלמרי ,לברק ,אנשובי ,עלי מרווה ושרימפס
  • אויסטרים
  • פולפטה סרדא –קציצות סרדינים
  • קונכיות חסה עם דג נא קצוץ על הסכין והצזיקי של האיטלקים
ירקות:
  • ארטישוק אלה רומנה משומר \טרי עם לימון
  • אספרגוס על מקל
פריטו:
  • פנזרוטי מטוגן במילויים שונים
  • ניוקי (גדול )מטוגן – קאצ'ו אי פפה
  • פרח קישוא מטוגן
  • ארנצ'יני – כדורי ריזוטו פריכים
 

החתולית

New member
קלואליס הכשרה - תפריט אביבי חדש

השף ויקטור גלוגר משיק בימים אלו תפריט חדש במסעדה הכשרה שלו – קלואליס אשר ממוקמת במלון הילטון ת"א.

בין המנות:
  • סלט השף עם ביצה עלומה, קרפצ'יו סלק, חסה, מלפפון, זוקיני, פקאן מסוכר, צ'יפס ארטישוק ורוטב ויניגרט מלון 68 ₪;
  • סלט חצילים קלויים, צנונית, מלפפון, בצלי שאלוט ותחרה של חציל שחור 55 ₪;
  • מנת סלמון נורווגי בעישון ביתי של השף ויקטור גלוגר עם בליני, איולי וסאבי וקוויאר סלמון 64 ₪;
  • מנת שקדי עגל על ברוסקטה, איולי חרדל, אפונת שלג וזיתי קלמטה 78 ₪;
  • סשימי דג ים במרק הדרים ואניס, מוגש עם פלחי פירות הדר, זיתי טאסוס וקוויאר 78 ₪;
  • טרין כבד אווז, קרם פורט ושזיף שחור, מוגש עם עוגת גזר 128 ₪;
  • מנת ברווז ישראלי - חזה ברווז עם דלעת מקורמלת, ערמונים, בטטה, אדממה וקרם ירקות כתומים 169 ₪.

קלואליס הכשרה, מלון הילטון תל אביב. טלפון: 03-520-2127
 

החתולית

New member
השפית אביבית פריאל מתארחת בפופינה

מסורת האירוחים של השף אוראל קמחי במסעדת פופינה מממשיכה, והפעם יארח קמחי את השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה לערב אביבי משותף שיתקיים ביום שלישי הבא ה- 24/4.

תפריט הערב:
  • פורל מעושן ועלים ירוקים- פטרוזיליה, נענע, צ'רוויל, חמציץ, רשאד, שקדים שבורים וליים 68 ₪;
  • ברוסקת סביצ'ה- פיסל צלוי, פלמידה לבנה, סלסת אבוקדו, שמן עלי גפן ואורז אסור פריך 72 ₪;
  • קלמארי צרוב- פפריקה מעושנת, תבשיל לשון הפר ולוביה, סלסת עגבניות מגי 74 ₪;
  • פיצה סופלאקי- קוביות מוסר ים, בצל ועגבניה צלויים, ציזיקי, רוקט ושמן זית יוזו 78 ₪;
  • פטוצ'יני שחור- פסטה עבודת יד מושחרת בדיו של דיונון, סרטנים, ביסק סרטנים וצ'רוויל 88 ₪;
  • נתח קצבים- פולנטה פריכה צלויה על הגריל, שקדי טלה, רוטב טלה ושורש סלרי צלוי 118 ₪;
  • מילפיי עיזים- מוס גבינת עיזים,טוויל שקדים וקרמל, וקונפיטורה של מישמש אוזבקי 52 ₪.
הארוחה תלווה בתפריט ספיישל קוקטיילים על בסיס בוכא בוקובזה.

מסעדת פופינה, רחוב אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב. טלפון: 03-575-7477
 

החתולית

New member
מוזיקה ויין ביקב אורטל

מרכז המבקרים של יקב אורטל אשר ברמת הגולן, יארח סדרה של מופעים והרצאות בנושא מוזיקה ותרבות המלווים בטעימות יין של היקב.

מחר, יום שישי ה- 20/4 בין השעות 15:00 ל- 17:00 יערך המופע של הזמרת עינב ג'קסון כהן, מהקולות הנשיים היצירתיים והבולטים בשמי האינדי בארץ, פסנתרנית, יוצרת וקול ייחודי עדין, שחוגגת אלבום חדש - שני לבבות, עליו עבדה במשך השנתיים האחרונות.

ביום חמישי הבא ה- 26.4, בין השעות 20:30 ל- 23:30, תיערך הרצאה של אופיר טובול, דיג׳יי, חוקר תרבות ומגיש בתאגיד השידור ״כאן״. נושא ההרצאה: "סיפורה של המוסיקה הים תיכונית בישראל". טובול יוצא למסע חד פעמי עם שירים, סיפורים וקטעים הנדירים; מהכרם עד קיסריה, מקזבלנקה עד סלוניקי, מאריס סאן ועד זוהר ארגוב; מ״מוזיקת הקסטות״ של התחנה המרכזית הישנה ועד לכיבוש המיינסטרים הישראלי.

המשתתפים ייהנו מהיינות של יקב אורטל ביניהם: רוזה 2017, געש 2014, וקברנה פרנק 2014. תהיה גם מכירה של יינות היקב במחירים מיוחדים

כרטיסים בהזמנה מראש: 40 ש"ח
להזמנות: 04-6960770
 
למעלה